Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
27.11.15 00:53
@Amys píše:
Ahoj! Napadla mě taková věc… Ještě jsem to nemusela řešit, ale asi by bylo dobré to vědět. Pokud podám rectodelt, po jak dlouhé době se případně smí podat další? Moje noční můra totiž je to, že by se záchvat mohl třeba za týden, dva opakovat. Vždycky si říkám, že se na to doktora zeptám, ale pokaždé zapomenu. Neřešil jste to někdy někdo?

pokud by to fakt bylo zlý, tak kdykoliv druhej, si myslím :nevim: kdyby tam byl nutný, jakože fakt nutný, nějaký odstup, tak by doktoři varovali při předpisování. je to svinstvo, jasný, ale lepší, než dusící se dítě. jinak nám už z toho celekm slušně vyrostl ani ne ve 3 letech. čípek jsme mu dala 2 krát, v odstupu asi 2m, pak měl ještě 2 slabší zase po 2 měsících, pak 14 měsíců nic, a teď před necelými 2 týdny měl zase, ale už to šlo, stačily fakt 2 minutky u okna aby zase usnul..takže ten už je snad z toho venku, bude mít 4 v lednu. a po těch zkušenostech teď trnu, aby na to netrpěl i nejmenší. v říjnu měl 2 dny šíleně hnusnej suchej kašel, v krku dle dr náběh na laryngitidu, ale naštěstí se vůbec nerozjela.
jinak jak tu bylo psáno, taky jsme měli nejhorší ten první, ve 22m, taky v nemocnici, naštěstí jen jednu noc..ustoupilo to samo, i když inhalace si vytrvale rval z obličeje, takže jsme tam byli vlastně zbytečně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.11.15 10:57

@budi prosimtě, tak to nikdo nemyslel, tak se hoď do klidu. Jen zrovna tyhle čípky nejsou něco, co by bylo úplně ideální a vím, že je kamarádky dávají dost často při prvním štěkotu, i když by to třeba dítě naprosto v pohodě zvládlo bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
27.11.15 13:15

@lyrica
jeja, já jsem v klidu :mavam: reagovala jsem na to, jak píšeš, že ty bys „dvakrát za 14 dní ani náhodou nedávala“ — to se mi zdá právě dost divná rada, jakože když bude mít děcko nový záchvat, tak hlavně nedat rectodelt. kam to vedlo u nás, to jsem popsala - chudák děcko dostalo nakonec rectodelt a v nemocnici ještě další kortikoidovou injekci. takže zbytečné oddalování u nás vedlo k zdvojnásobení dávky :zed:… tazatelka má s laryngitidou zkušenosti a už jenom tím jejím dotazem je zasné, že ho nechce dávat jen tak pro nic za nic. jestli se ti zdá, že ho kamarádky dávají zbytečně, to je jiná věc - a taky věc jejich doktora. protože prostě tohle je lék na předpis a teda ho nemůže psát tolik, aby ho vůbec někdo mohl dávat zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
27.11.15 17:19

Taky cipek davam az kdyz je opravdu zachvat, jinak dostava dithiaden a aerius a kapky na kasel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
28.11.15 15:22

co teď?

Zdravim holky,
moje 27 měsíční ratolest má poprve laryngitidu. Zacla štěkat včera k ránu. U dr. Jsme byly. Krk mela jen trochu červený. Odpoledne mela horečku. Dostali jsme fenistil a sinecod. Rectodel když bude nejhůř. Vůbec se ji to nelepší. Nevykaslava a brečí jak kašle. Zvlhcuju plinou, vetram. Ten štěkot je ale hrozný. Mam ditiaden. Je to podobny jako ten protazin myslíte? Mam dat místo fenistilu? Už to bude 3. Noc :( diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
28.11.15 15:24

@beru3nek dej klidně ditiaden na noc
a jestli máte doma nauky, dej nanuka, cucat kostku ledu třeba, prostě něco studeného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
28.11.15 15:55
@Petra Z píše:
@beru3nek dej klidně ditiaden na noc
a jestli máte doma nauky, dej nanuka, cucat kostku ledu třeba, prostě něco studeného

tak to bude rada, ze dostane nanuka. Ten je na snížení toho otoku, ze? Ona dnes chraptí a septa. A to vykašlávání Nevis cim podpořit? Teď jsem udělala cibuli s cukrem. Jeste chrupe po o. Je hotova :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
28.11.15 16:24

@beru3nek ano,sníží to otok…
na vykašlávání dám, až když se to změní na vlhký kašel…
ale my máme doma inhalátor, tak inhaluje…
Ale ten Sinecod klidně dej, je na dráždivý kašel…a na krk zábal…studený a přes to suchý šátek…
Jen at spinká…to je dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.15 16:30

@beru3nek
zvlhčovat, zvlhčovat… máte měřič vlhkosti? (třeba na meteostanicích to bývá) nemáte doma suchý vzduch??? jedna plína nic neřeší… namoč 6-10 plínek a dej je na sušák vedle její postele na spaní…
jestli tak štěká, tak dej ten dithiaden, množství podle instrukce vašeho doktora. (místo fenistilu)
Sinecod dej jestli vám zabírá… ale jestli to je už třetí den a furt štěká, tak asi vám Sinecod nefunguje… nám totiž nefunguje vůbec, ani Stoptussin naší malé absolutně nezabírá (staršímu klukovi zabírá nádherně a hned). Jestli to má tři dny, zkusila bych na tvém místě něco jiného na suchý kašel… třeba ten Stoptussin… nám úplně nejlíp zabírá Ditustat, už poloviční dávka naší malé uleví, za 15 minut přestává kašlat a funguje to třeba 6-8 hodin. (je od 6ti měsíců, neuškodí nijak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
28.11.15 16:40

@beru3nek krom toho, co jsi vypsala jsme ještě jezdili na pohotovost na inhalace. Dávají do nich adrenalin a tuším kortikoidy, je to nebolestivé, nenáročné, trvá chvilku a zabírá dobře. Laryngitida bývá 2 až 3 dny, tak snad už budete mít dnes klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
28.11.15 19:22

Diky holky. Je to poprve a sila. Manžel jel pro něco proti kašli a dovezl dalsi fenistil :( aspon sinupret k tomu. Zabal si dat nechala po dlouhém přesvědčování za úplatek :) jak často měnit? Hned je teply mi přijde. Vlhkost nevím jakou máme. Aha. Tak dam víc plin. Dik ženy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
28.11.15 19:24

@beru3nek pořádně se oblékněte a větrejte
a pokud se vám to nelíbí, klidně pohotovost a inhalace
to se jim pak uleví hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
28.11.15 19:24

@mischelinka : i malé děti spolupracuji? Si ji nedovedu moc představit u toho. Zeptám se mudry v po. Zda nemá ona, ale nevšimla jsem si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
28.11.15 19:26

@beru3nek no náš malej to měl poprvé jako 3 měsíční mimčo…
a pak se to vracelo…hodněkrát
inhalátor teda zná od mala a spolupracuje
ono, když jsme byli, stačilo pak je hadici inhalátoru držet u pusy, když si nechtěl nasadit tu masku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
28.11.15 19:39

Jestli na tom bude jeste zítra takhle, tak asi vyrazime na Pohotovost. Už mi to přijde dlouho. Nebo je to normální ze porad se to nelepší. Nast nekasle tak často jak u klasického kašle. I v noci jen třeba 7× ale i chrápala. No znáte ty pocity v noci :( at už je ráno a nedusi se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí