Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Samozřejmě se jedná o virové onemocnění, takže se normálně šíří. Určitě bych se snažila miminko separovat, dcerka ať si neustále meje ruce, dávejte celaskony a bkomplex, ať je to rychle pryč. nějaký jitrocelový sirup na dýchací cesty, zvlhčovat hodně vzduch, nejlépe na spaní co nejvíc. CHladno. Pít co nejvíce tekutin, spíš teplých a slazených jen glukopurem.
Máme to teď doma taky.
![]()
@apocalypsa můžu se zeptat, jak laryngitidu léčíte? Že mluvíte o tom, že k záchvatu snad nedojde, že jste to podchytili. Nás se to netýká, klukovi vždy začala právě záchvatem v noci, takže jsem nic podchycovat nemohla. Nicméně dr tvrdí, že to se neléčí, že se jen zmírňují příznaky (kluk měl fenistil a stoptussin, nic z toho neřeší příčinu, jen následek). Tak by mě zajímalo, jestli se dá řešit i ta příčina. Děkuji.
@apocalypsa píše:
Holky prosim vas pekne…neprocitala jsem celou diskuzi…potrebuji se zeptat dcerka ma začínající laryngitidu…u dr s ni byl manzel a nezeptal se jestli kdyz mame doma tydeni miminko které kojim…je chraneno? nebo mi to muze chytnout také? dekuji moc
Kojení poměrně chrání, zvyš u sebe příjem vitamínů, prostě podpoř imunitu. Laryngitida je virové onemocnění, u každého se projevuje jinak. Někdo trpí na záchvaty a u dalšího ani nepoznáš, že ji má, protože má jen rýmu a kašel. Starší dcerce dej fenistil a sirup stoptussin a nejspíš to bude dobré. Od sebe je v rámci možností separuj, prostě ať miminko nepusinkuje. Věřím tomu, že to bude dobré ![]()
@chaela Tak dost často ráno v den záchvatu dítě začne štěkat, to pak vím, že večer můžu očekávat záchvat. tak rychle nasadím fenistil a stoptussin a doufám, že záchvat v noci nepřijde. Když jo, snažím se uchladit, když se nepodaří, dávám čípek.
Já naopak dávám na uvolnění hlenů mucosolvan a musím říct, že se spustily úplné potoky jak z vykašlávání tak z nosu.
@kontramatka píše:
Já naopak dávám na uvolnění hlenů mucosolvan a musím říct, že se spustily úplné potoky jak z vykašlávání tak z nosu.
Já to zapomněla upřesnit. Stoptussin dávám na noc.
Ona uz ji jednou mela bez záchvatu díkybohu…a tim jsem myslela jakože sla k dr.hned a hned dala kapky tak snad k tomu nedojde @chaela
Holky dekuju moc…mame tu velkou mokrou osusku na topeni a vetraly jsme…taky mame fenistil stoptussin a nějaké vincentkove cucaci tablety nekašle jen chrapti snad to bude ok u ni i maleho ![]()
Ahoj, tady se asi vetsinou sejdou maminy, pro ktere je to prave aktualni
nas maly syn 4r. mel prvne laryngitidu pred delsi dobou. Tehdy z veseleho ditete bez teploty jen se silnou rymou, nahle kolem jedne v noci dostal velmi vysokou horecku a zacal kokrhat, otevrela jsem okno a volala rychlou, tehdy me nenapadlo v te rychlosti a stresu mu dat nurofen a to jsem dle dr. mela. V nemocnici jsme ambulantne absolvovali dvakrat inhalace plus doporucili mi pro priste uziti kortikoidu a srazet teplotu uz pri 38, coz delam na noc.
Ted dostal syn silnejsi rymu, predevcirem jsem davala sinupret a v noci jednou nurofen, vcera usinal s teplotou, zacal rychle a silne dychat, pri dechu mu v krku vzdy klaplo a pri probuzeni zacal odkaslavat specifickym zpusobem, suchym vyrazenym hlubsim kaslem, bylo videt, ze ma zuzene dychaci cesty. i pres Nurofen sla teplota nahoru, konzultovala jsem s dr., procez jsem pridavala nurofen na vyssi moznou davku podle vahy a dala jsem tabletove kortikoidy, protoze syn nesnese cipky. Do hodiny mu prestalo v krku klapat, pozdeji opadla teplota. Casto jsem vetrala, dala vys pod hlavu, obklady pri horecce, mokry rucnik do pokoje. Rano jsme byli u dr., Tri dny ma syn uzivat Sinecod (nebo stoptussin) a Fenistil 3× denne. Ted cekam, jak probehne dalsi noc.
Tablety, kde je pro horkou chut riziko vyplivnuti, drtim do sirupu, ktery ma dite rado.
Pokud vim, kojeni miminko chrani spise pred infekci, kterou ma nebo prodelala matka, urcite, jak uz tu padlo, branit kontaktu benjaminka s nemocnym sourozencem, casto si myt ruce, nemuckat.
Mužů se zeptat kde seženu inhalátor na Vincentka a na jakem principu funguje?
Promiň Te za dost hloupou otázku!
Nemám stim zkušenosti!
Děkuji
@pipi 1 třeba obchod se zdravotními potřebami. tam by měli i všechno vysvětlit.
A nebo objednat na internetu.my Máme značku omron
Prosím jak poznám, že už to není laryngitida? Že už odeznela?
Dekuji
@pipi 1 Zkuste se napred zeptat doktorky, me ta moje rekla, ze uz se s tim u nemocnych deti ustupuje, ze se to dela uz jen preventivne. Pokud uz dite nemocne je, tak uz se to nema, tak se zkuste informovat, nez to koupite…