Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10867
15.9.13 20:38

@mařízek
Ahoj.. no my mame tento..http://www.alza.cz/beurer-ih-20-d268618.htm
Je to teda kompresorovy inhalator a je hlucnejsi, ale je prenosnej, ma dlouhou hadici. Ja do nej leju vzdy Vincentku (tu v lahvi za 30 kc) a opravdu mam jistotu, ze kdyz ma kluk jeden den urputnej suchej kasel, ze diky inhalaci 3× denne bude mit druhej den vlhkej :palec: I pri laryngitide, kluk na ni trpi a jak uz jsem psala Rectodelt nezabiral. Inhalaci nemuzes nic zkazit a misto toho, ze sirup na kasel jde rovnou do zaludku a lezi tam, tak inhalace jde rovnou pres dychaci cesty do plic. A o tom to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
15.9.13 20:45

Jednou mel kluk urputnej kasel asi 3 tydny, nemel rymu a poslechove taky ok, proste ho neco porad drazdilo v krku a my nevedeli co. Detska doktorka nas poslala do spitalu na ambulanci na inhalaci a cestou domu ani jednou nezakaslas. A bylo rozhodnuto. :palec: Starsi zase skoncil s laryngitidou na ARU 7 dni v umelem spanku zaintubovanej. Nechapu, co to je za previta tahle laryngitida, ale bylo mi receno, ze se to muze stat jeste 20× nebo uz nikdy. Proste nevypocitatelna nemoc, na kterou neni prevence. Po tom ARU syn vyfasnul Protazin vzdy na jaro a podzim a i presto ji dostal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
15.9.13 21:31

@_BBQ_s děkuju,když se nám bude laryngitida často opakovat, tak určitě inhalátor také koupíme, no raději bych aby jsme ho nepotřebovali :?
myslíš, že by bylo dobré abych se synem došla na alergologii?
doktorka nás akorát poslala na sono, jestli nemá reflux, že by to mohlo laryngitidu vyvolávat tak zjistili, že má :( bere každé ráno na lačno prášek tak uvidíme jestli to s tím souvisí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.9.13 09:28

@mařízek na tu alergoligii ať vás určitě doktorka pošle, tím nic nezkazíte. dcera měla laringitidy právě ve spojitosti s alergiema. doktoři nám slibovaly, že se to kolem 6 roku ztratí, ale v pubertě máme počítat se zhoršením astmatu. dcera už rok chodí pravidelně 2× týdně plavat a poslední kontrola před měsícem na alergo dopadla na výbornou i doktorka byla překvapená z toho zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.9.13 09:34

@Petra Z jako první záchranu máme Ecosal a pak do inhalátoru na dlouhodobější léčbu Budiair a k tomu denně 1 tbl. Xyzalu, ale jak říkám teď ve 13ti se dusí tak 2-3× do roka a možná se to zlepšilo tím pravidelným plaváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
16.9.13 10:00

@GedžitkaB díky…budiair máme jako trvalou léčbu denně…pak máme ještě berodual a ještě něco, ted z hlavy nevím :nevim: to jen při nemoci
Ale pokud se v noci vzbudí a sípe, toto nepomáhá
Pak máme do inhalátoru ventolin…ted dejchá ted denně, i tady v léčebně + vincentku
Jinak ted jsem v té dětské léčebně s malým a jsem ráda, že jsme jeli…ne že by se vyléčil, ale vím, co a jak, když mi pak omarodí třeba na průdušky
@mařízek jojo to nám říkali tady, že reflux je příčina toho, že mají děti lar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.9.13 16:19

Ještě jsem si vzpoměla, že nám dětská doporučila horský vzduch, tak jsme často chodily na Kleť(to je nejvyšší kopec kousek od nás) a taky jí nabízela od VZP zájezd na 3 týdny k moři s Mořským koníkem, ale nechtěla letět sama :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
16.9.13 21:21

@GedžitkaB na to moře jsem koukala ale to je od 6ti let ne?
Tak jsem si dala žádost o léčebnu a jsme teď tady. V sobotu už nám to končí-byli jsme tady 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
17.9.13 07:59

To už si fakt nepamatuju kolik jí tenkrát bylo, když jí doktorka toho Mořskýho koníka nabízela, ale myslím, že už chodila do školy. Na stránkách VZP to určitě bude od kolika let se jezdí. Tak snad budete mít od tý potvory teď nějakou dobu pokoj.6 týdnů je docela dlouhá doba tak snad to bude mít nějakej účinek a možná, že to Matýska okolo těch 6-7 let úplně přejde. moc vám to přeju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
18.9.13 10:50

@mařízek Ahoj, no.. nas chtela doktorka poslat na alergologii az jako v poslednim pripade. Kluka muze drazdit v krku cokoliv, roztoci, prach, plisen, zijeme ve meste tak i holubi, na hristi co se vznasi prach z pisku, cestou do skolky chodime kolem kolony aut, tak ten smog, proste asi vse co muze litat vzduchem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
18.9.13 11:07

S laryngitidou jsem si toho s nejstarším synem užila víc než dost. Do čtyřech let více než 30 záchvatů, později už dokonce i přes léto. Dětská nás stále nechtěla poslat na alergo, nakonec jsem tak vypěnila, že to není normální, že nás tam poslala a ono ejhle, malej měl astma a alergie na pyl, trávy a roztoče. Alergie mu postupem času zmizely, jen astma zůstalo. Loni těsně před vánoci mi skončil ve špitále s těžkým zápalem plic, kdy to vypadalo dost špatně. Od narození trpí skoro non stop na rýmy, nikdo s tím nic nedělá, jen mu stále prohánějí nosem nové a nové kapky, které nepomáhají, někdy je to fakt na mašli. Lituji každého, kdo si tohle prožije, malý trpěl na laryngošky od necelých třech měsíců… Ani na to nechci vzpomínat, moje psychika byla v tu dobu opravdu na nic, probdělé noci, kdy jsem se bála, že se mi udusí, no prostě hnus. Ať máte holky dítka zdravá a na alergu určitě trvejte, tím se nic nezkazí. Od té doby, co má léky, se nedusil ani jednou :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
18.9.13 13:15

Ahoj vsem, mala ma dva roky a laryngitida nas trapila celou lonskou zimu. Kdyz se rozstekala i v dubnu, kdy oschly meze, ruply mi nervy a odleteli jsme k mori. Jen jsme vystoupili z letadla, nezakaslala. Celych 14 dni byla ok. Vratili jsme se, vse v poradku a koncem cervence jak byly ty priserny horka se zase rozstekala. Z minuty na minutu. Sla spat s malou nudli a ve 23:30 to zacalo. Poprve jsem dala rectodelt. Cely. Pomohl do 20ti minut. Zklidnila se a usnula. Za tyden jsme karavanem jeli do Italie. Opet na dva tydny. Opet mala naprosto v pohode. Jsme doma mesic a uz mi tu zase kasle. Chytila beznou virozu a uz se zas zvrhava v laryngitis. Mi asi svihne. Delam uplne to same, co je tu v diskuzi popsane. Cely leden jsem s ni byla na chalupe na horach. Je to svinska nemoc.
A za sebe teda tvrdim, ze prevence je asi nasledujici - odstehovat se k mori / odstehovat se do hor. Vyberte si. Jo, jeste je varianta odstehovat se do jeskyne. Podobne ledovy a pritom vlhky vzduch doma neudelate.

Ve zvhcovani jsem odbornik. Vyzkouseno milion zarucenych rad, zakoupeny dva zvlhcovace - na horkou paru a studenou ionizacni mlhu. Vlhkomerem sledovan stav. A vite co? Pokud chcete v zime ucinne zvlhcit mistnost aspon na 70% (cokoli min je na laryngitidu malo), pustte topeni na maximum, otevrete okna dokoran a na topeni noste co pul hodiny mokre pleny. Takhle se zvysi vlhkost nejrychleji a nejucineji. Supermoderni zvlhcovac pusteny 24 hodin to nikdy nedostal na vic nez 61%. V mistnosti 9m2. V lete ten mrazak. Nebo koupit mobilni klimatizaci, zavrit se s ni do nejmensi mistnosti v dome, nabalit se a pustit ji na max. Takhle jsme spaly s dcerou tri dny v koupelne.

Jsem z toho zoufala, protoze v nasich mestskych podminkach lze jen tlumit prubeh nemoci - zvlhcovat, inhalovat vincentku, chladit a vrznout cipek. Ted jsem domluvena s doktorem, ze jak to v zime zase chyti, napise mi OCR s mistem pobytu na horach nebo v Luhacovickych laznich. Protoze zustavat s deckem ve meste a chodit v inverzi na prochazky je lecba uplne na h…
Taky mi slibuje, ze nez pujde do skoly, bude zdrava. No, uvidime.

Sirup nakonec davam 2× denne Spiropent, kapky zyrtec uz kupuju bez predpisu celorocne a davam v podstate denne a nove zkousim kombinaci imunoglukanu (cecko a hliva) a bififormu (laktobacily). Leze to do penez neskutecne, vysledny efekt diskutabilni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
18.9.13 14:28

@Petra Z Kde jste? V Luhacovicich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
18.9.13 14:55
:mavam:

tak jsem si u doktorky vyžádala žádanku na alergologii tak jsem zvědavá až tam půjdem co nám řeknou

já na tom teď psychicky také nejsm moc dobře, starší syn má angínu a Ondra zase v noci začal smrkat tak už se strašně bojím co bude :( je to fakt už strašné minulou středu mu rýma zkončila a dnes zas začala už jsem z toho zoufalá :,( to mi řekněte jak je to možné :nevim: už přes měsíc mu dávám také ten Imunoglukan na posílení imunity a jak je vidět tak je to k ničemu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
18.9.13 15:02

@qipa jsme v dětské léčebně ve cvikově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie