Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
498
21.6.12 13:23
@Šaaarik píše:
Ahoj maminky,
potřebovala bych menší radu. Syn (7měs.)měl delší dobu vodovatou rýmu, tu už teď nemá. Občas pokašlával (znělo to trošku zahleněně) a měl zvýšenou teplotu (po odečtu 37,6). Byli jsme u doktorky a ta nám řekla že má virózu a doporučila nám sirup na kašel Prospan. Pečlivě jsem dodržovala dávkování a malej se začal zlepšovat. Už to vypadalo že bude úplně v pořádku (u doktorky jsme byli přesně před týdnem). Ale včera k večeru začal pokašlávat. Připomínalo mi to mě když si zakašlu, když mě něco škrábe v kru. Pak v pořádku usnul, vzbudil se okolo 3h. ale mléko moc nechtěl, chvilku zase kašlal (žádný extra záchvat) a pak usnul a spal až do rána. Když se ráno vzbudil a plakal, znělo to úplně jinak. Má úplně pozměněný hlas a když chce plakat nebo hulákat tak je v tom slyšet sípání, teplotu měl po odečtu 37,2. Byla jsem s ním u doktorky a ta mi řekla že se mu to usadilo na hrtanu a dala nám hned čípek Rectodelt, s tím že mu mám dát další na noc. Ještě jeden mu dát na zítřejší noc a zbytek si nechat kdyby se začal dusit. Pak nám předepsala antibiotika Amoksiklav a doporučila dál dávat ten Prospan na odkašlávání. S tím že kdyby se začal v noci dusit máme jet okamžitě na pohotovost. Ale vůbec mi neřekla co že to má za nemoc a já se ve svém vyklepaném stavu úplně zapomněla zeptat. Je to teda ta Laryngitida?

u nás když měl malý larngitidu tak kašlal jako pes, takovy psí kašel..kdyby se dusil tak hlavu do lednice nebo otevřít mrazák a přilozit ho tam…může to být začínající Laringitida :( je to hnusná nemoc tehda jsem nespala vubec jelikoz jsem mela strach…a hlavne na noc vlhky vzduch :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
21.6.12 14:16

Moje dcera ma laryngitidu skoro co mesic… kdyz ma ten „suchy“ stekavy kasel, pokud nejsou slyset, ze by tam litaly hleny davam na noc Fenistil kapky a Sinecod kapky a hlavne vlhko kolem postylky a cerstvy vzduch, pokud by se fakt zacal dusit tak opravdu k mrazaku, aby vdechoval studeny vzduch plus dat ten cipek a hlidat ho, hlavne aby mel hlavicku hodne vysoko pri spani a rozhodne s nim teda spat v jedne mistnosti… Vetsinou si pri velikem zachvatu beru malou do postele nebo spim s deckama v pokojicku… A jakmile se zmeni kasel na vlhky tak je dobry ten Prospan, nam teda zabira nejvic Solmucol sirup. Jo a na noc striknu do pokojicku trosku Eucasolu. Mala to ma od 4 mesicu a skoncila teda na Flixotide na astma tak drzim palce… Pokud to ma takhle brzy tak se obavam, ze se toho jen tak nezbavite a muze se to opakovat. U nas to vyvola i alergicka reakce.. na nejakou chemii, rust zubu a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
21.6.12 20:18

Syn měl laryngitidu na jaře a začalo to chrapotem, pak večer začal trochu víc kašlat a za hodinu už to bylo o trochu horší. To už jsem věděla, že je to laryngitida. Na pohotovosti nám řekli, že je dobře, že jsme přijeli i když to ještě nebylo tak akutní. Dali mu ten čípek. Druhý den doktorka předepsala Mucosolvan a na noc kapky Tussin a za pár dní to bylo pryč. Podle mě ale antibiotika na laryngitidu nejsou potřeba. U vás to asi určitě je začínající laryngitida. Vždy je u téhle nemoci lepší to podchytit v začátcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
19.3.13 10:01

Ahojky oživuji diskuzi, chtěla jsem se zeptat, včera jsem byla s malým na pohotovosti, jelikož se mi jeho kašel nelíbil, je to začínající laryngitida, dostal Rectodelt čípek a atb Amoksiklav, chtěla jsem jen vědět měly vaše děti ty záchvaty jen v noci nebo i přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
19.3.13 10:02

@Pettule69 náš převážně v noci…
ale asi 3krát přes den…jednou dokonce v létě, venku 30 stupňů a on záchvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
19.3.13 10:10

@Petra Z A jeli jste po tom záchvatu hned na pohotovost a nebo jste to přečkali na studeném vzduchu? Já vím blbě se ptám, malý to má poprvé takže žádná zkušenost :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
19.3.13 10:25

@Pettule69 u nás bohužel studený vzduch nepomáhá…my vždy pohotovost…inhalace a několikrát i s hospitalizací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
19.3.13 10:38

U nas zachvaty jenom v noci, ale pres den stekavy kasel, nekdy mi staci jenom slyset, ze zacina chraptet pres den a vim, ze bude v noci rodeo. Vetsinou to prichazi od 10-12 vecer. Ale ted co brala pres zimu Rybominul, tak byla bez zachvatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
19.3.13 10:54

@Kla no vidíš a ten Matesovi nepomohl vůbec :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
19.3.13 11:13

No doufám, že při případném záchvatu malému studený vzduch pomůže a nebudem muset jet nikam :( je to šílená nemoc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2430
19.3.13 11:17

Pettule69 - u nás taky záchvaty v noci, obvykle z plného zdraví… sedíme nabalený u otevřenýho okna, když to do hodiny nepomůže, tak dávám Rectodelt (určitě si ho nech předepsat pediatryní) v kombinaci s Fenistil kapkama (volně prodejný)… pokud by nepomohlo ani to, tak volat pohotovost… nechápu, proč jste vyfasovali ATB, když laryngitida je virového původu… pokud teda prcek neměl ještě nějaký další poslechový nález na plicích, tak jsou uplně zbytečný… jinak laryngitida je blbá tím, že se často opakuje… Evka ji měla vloni 9×… trvala jí jen 1 noc a druhý den byla uplně fit, tak ráno šla normálně do školky… dr. říkala, že pokud nemá horečku nebo není nějak moc unavená, tak není potřeba žádná omezení… tak držím palce, ať je malý brzo OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
19.3.13 11:31

@verpo ATB dostal protože má do toho ještě poslechový nález, zřejmě se to začlo usazovat na průduškách tak proto…ten Rectodelt mu dali včera na pohotovosti, večer jsem tam volala s tím jestli náhodou na něco nezapoměli a třeba mi ho neměli napsat tak mi řekli že néé že stačí to co mu dali tak já nevím no…jsem z toho uplně pitomá…takže ho doma nemám a pokud ho chytí záchvat tak to bude asi veselé :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2430
19.3.13 11:53

pettule69 - řekni si o něj dětské dr., ta ti ho stopro předepíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
19.3.13 12:48
@verpo píše:
pettule69 - řekni si o něj dětské dr., ta ti ho stopro předepíše…

jj ta mi ho už napsala jenže jsem s malým sama doma a tím že má ATB neměl by jít ven a žádnou kamarádku která by na chvilku pohlídala taky nemám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
19.3.13 12:49

Ahoj, u syna byly záchvaty především v noci, vždy jsme volali RZ, byl modrý. Studený vzduch nepomáhal. Dvakrát měl záchvat přes den, ale to nebylo tak silné, stačilo u pediatra píchnout injekci. Se záchvaty jsme se prali do 10 let syna a to každý rok, hlavně na podzim, i několikrát.8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí