Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
11.11.09 09:59

na úlevu je ideální studený vzduch. Děti jsem i v zimě nechávela spát u otevřeného okna, samozřejmě byly pořádně navlečené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
11.11.09 17:30

taky máme čerstvou zkušenost .bylo to poprvé a hrozné..taky na jipce,ale píšete tady studený obklad.v nemocnici dávaly na to teplý olejový obklad a pít spíš vlažné než teplé tak jsem trochu zmatená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
11.11.09 19:28

Mi doktorka radila během dopoledne dát obklad - tvaroh pokojové teploty na kapesník, potom igelitový sáček a na to malou lehkou látku, tak ať se to moc nehřeje, nechat 1-2hod.. Hodně to pomohlo. Studené se dává, aby splasknul otok v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
12.11.09 10:24

my na noc prothazin, jinak musosolvan máme to pravidelně každé jaro a podzim, nyní něco podbného zánět průdušnice. moc pěkné každle už 2. týdne. V noci tak hodinové záchvaty. Super. JAk píšou holky studený vzduch vlhko .. kapat do nosu a.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5408
22.11.09 11:02

Ahoj,
poprvé to měla dcera když jí byl rok, hnusný zážitek :cry: do té doby byla zdravá, takže pro mě to byla noc hrůzy. Spaly jsme při otevřeném okně(leden) a v polosedě. Po druhé to jí byly dva(únor) opět jsme spaly při otevřeném okně - já v v 7 měs. těhu :roll: Takže u doktorky už jsme vyfasovaly Rectodelt.
Chce to studený vlhký vzduch,kdyby něco volat rychlou, nikdy se nikam nevypravovat autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
6.12.09 10:13

Tak Matýsek to měl poprvé ve 3 měsících…strašný…než mi v noci vůbec došlo co to je…
otevřela jsem okno,nabalila nás a do rána jsem ho houpala v náručí,telefon u ruky připravená volat rychlou…
Ale k ránu usnul,tak jsme hned vyrazili k dr. a hned malinkej inhaloval a já nad ním brečela,ale on byl tak statečný…dostali jsme Tussin,papír na příjem do nemocnice,kdyby se to zhoršilo.
Druhý den zase inhalace a zmákli jsme to doma,po 3.inhalaci u dr.už to bylo v pořádku…ale i tak se dělím každého „štěkavého zakašlání“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
8.5.12 20:40

Ahoj, potřebuji poradit od maminek dětí, které měli laryngitidu. Jak probíhá tato nemoc a jak rychle ustupuje? Bojím se jestli u syna právě nezačíná. v pátek mu začala vodová rýma. Dnes již žádnou nemá ani se nedá nic odsát. Jen začal v pondělí chraptit a přes den zas tak moc nekašle maximálně tak 10× si odkašle, není to ale suchý kašel. V noci zatím vůbec nekašle, jen když usíná. Je bez teplot. Projevila by se už laryngitida nebo se vše může ještě rozvinout? Určitě zítra k doktorce zajdeme ať se na něj podívá. Ještě jedna otázka: vždy musí u laryngitidy proběhnout ten strašný štěkavý kašel? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
8.5.12 20:49

Zkušenosti mám bohužel bohaté, pokud už malý odkašlává, tak to laryngitida není, ta většinou přijde zničeho nic právě tím štěkavým kašlem a až pak začnou odkašlávat a spustí se rýma a to už je dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
8.5.12 21:06

taky se připojuji k maminkám LG dětiček.Mohla bych z LG maturovat :roll:
Takže 1.syn to měl poprvé v 10měs, kdy nás okamžitě hospitalizovali, když ho slyšeli „štěkat“, vylezla sestra ven a prý my máme jít okamžitě dovnitř, i když tam bylo před námi asi 10dětí v čekárně. Dali mu adrenalin na roztáhnutí hrtanu do inhalátoru a pak už jen léčba spočívala ve 3× denní inhalaci po 20min(4dny). Byl únor, já na pokoji s další maminkou, takže jsme nemohli kvůli dalšímu dítku otevírat ono v noci,no super zážitek :-)- jelikož se to synovi pak 2× vrátilo během půl roka, a já už odmítala hospitalizaci, zakoupili jsme inhalátor od omronu ten veliký cca 20tis a od té doby jsem ho hnedky vytáhla a inhalovali jsme třeba každou hodinku a inhalovali 15min a vždy to FAKT pomohlo ;) :D .
Hlavní je ten studený zvlhčený vzduch, aby bylo dítko v klidu (což není jednoduchý ho udržet celý den aspoň u nás), aby se neuhnal, já to už na něm vždy poznala při nádechu(ten nádech jakoby řve, duní), to si pak nespleteš, když projdeš jedniným záchvatem 8o , takže jak psali holky, dá se tomu naštěstí předcházet nebo rychle reagovat.
k naší smůle máme doma 5měs.miminečko brášku a taky jsem to s šokem v jeho 3měs. s hrůzou v noci zjistila, že štěká a nadechuje se hrozně, jak já říkám, tak rychle inhalaci s vincentkou a v nejhorším nám dovolili dát tak malýmu miminečku 1/4 číplu rectodelt, kdyby do 30min nezabral, okamžitě do nemocnice. Tam mu dají adrenalin a druhý den domu (alespoň u nás )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
8.5.12 21:10

@Mata132 já myslim, že když odkašlává, tak to bude fakt dobrý, jak už tady holky písali,hlavně mu na noc zvlhči vzduch, mokrý ručníky na postýlku, otevřený okno a třeba spinkat u okna, jestli to půjde a spinkat v polosedě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.5.12 21:56

@Mata132 myslím, že ten štěkavý kašel je podmínka laryngitidy :lol: Zkrátka je tam zánět a je v určitém místě, tak to tak zní, suchý kašel je něco jiného, ten je výš a mokrý je zase níž. Nicméně situace se může změnit z hodiny na hodinu, uložíš večer dítě, které přes den dvakrát zakašlalo a o půlnoci se ti vzbudí štěkavec s náběhem na dušení :zed:
Ale řeknu to takto, ten štěkavý kašel člověk fakt pozná naprosto bezpečně, je to něco tak specifického, že to jde jen velmi těžko zaměnit, takže se neboj, i dkyby to na vás skočilo, tak to poznáš, takže pak otevřít okno, dát dítě do vyvýšené polohy, vlhčit vzduch a s trochou štěstí se to dá zvládnout. Nicméně nebát se jet na pohotovost, byli jsme několikrát a laryngitidu tam nikdo nebere na lehkou váhu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
9.5.12 11:02

Tak se hlásím, nakonec z toho slabého odkašlávání přes den začal pěkný kokrhavý kašel ve 21h, takže jsme raději sedli do auta a jeli na pohotovost. Je to laryngitida, není zas tak silná, ale začínající. Ještě prý že jsme přijeli večer, že ráno ve 3h už by to mohlo být horší, ale prý i nemuselo. Dostal ještě tam ten čípek a už v noci jen málo kašlal, spíš jen ze spaní, ani ho to nebudilo. Přes den dáváme Mucosolvan a kdyby kašlal v noci máme dát Tussin. Ven prý můžeme chodit normálně (je bez teplot) jen né v těch vedrech a jen do kočáru (stejně ještě nechodí). Tak snad to bude za pár dní dobrý. Ale asi to ustupuje rychle a fakt to není zas tak vážný protože dneska už nechraptí. Tak díky všem za rady, takhle nemoc je fakt strašná, se mi chtělo na té pohotovosti úplně brečet, když jsem slyšela slovo laryngitida :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.5.12 18:13

laryngitida a moře

prosím maminky o radu zdali jet s malým 4 roky k moři když mívá akutní laryngitidu.máme zajištěný zájezd do Tunisu v září a to od zaměstnavatele takže za polovinu než z cestovky(zaměstnavatel platí polovinu)vyhráli jsme výběr(jinak by jsme na to nikdy neměli).objednáno od ledna,ale my jsme měli od té doby už asi 5× záchvat a to dost velký.první v prosinci,tak jsem si myslela že to nebude tak hrozný.teď se bojím jet a váhám zdali to nezrušit.polejvá mě smrtelnej pot při pomyšlení kdyby to tam dostal i když mám záchrané čípky rektodel,ale stejně,všude píší lékaři že se má pokaždé volat záchranka.tady jsem jí volala poprvé jelikož jsem absolutně nevěděla co to je a malej se dusil,ale ted už nevolám,dám vždy čípek a rozdýcháváme venku nebo v teple u mražáku.mám nemocnici za barákem tak asi pocit že můžou ihned být tady tak nevolám pokaždé.ale co dělat u moře?co myslíte,máme jet?má s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
15.5.12 19:40

@palduska
ahojky, tak já jen z vlastní zkušenosti - jeli jsme taky s tenkráte 3letým synem, taky do tý doby s akutníma častýma laryngitidama a taky letěli do Tunisu 8) jen, že to bylo v červnu. Myslim, že mu tam ten vlhký vzduch naopak od moře mohl jen prospět, takže za ano. ani v nejmenším jsme tam neměli problémy, ba naopak. Ale určitě mít u sebe pro jistotu čípky a třeba zakoupit malý inhalátor, myslim, že stojí tak do 400kč a je jak v malý kabelčičce :D kdyby náhodou, mrazák na hotelu budou mít určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šaaarik
21.6.12 13:20

je to Laryngitida?

Ahoj maminky,
potřebovala bych menší radu. Syn (7měs.)měl delší dobu vodovatou rýmu, tu už teď nemá. Občas pokašlával (znělo to trošku zahleněně) a měl zvýšenou teplotu (po odečtu 37,6). Byli jsme u doktorky a ta nám řekla že má virózu a doporučila nám sirup na kašel Prospan. Pečlivě jsem dodržovala dávkování a malej se začal zlepšovat. Už to vypadalo že bude úplně v pořádku (u doktorky jsme byli přesně před týdnem). Ale včera k večeru začal pokašlávat. Připomínalo mi to mě když si zakašlu, když mě něco škrábe v kru. Pak v pořádku usnul, vzbudil se okolo 3h. ale mléko moc nechtěl, chvilku zase kašlal (žádný extra záchvat) a pak usnul a spal až do rána. Když se ráno vzbudil a plakal, znělo to úplně jinak. Má úplně pozměněný hlas a když chce plakat nebo hulákat tak je v tom slyšet sípání, teplotu měl po odečtu 37,2. Byla jsem s ním u doktorky a ta mi řekla že se mu to usadilo na hrtanu a dala nám hned čípek Rectodelt, s tím že mu mám dát další na noc. Ještě jeden mu dát na zítřejší noc a zbytek si nechat kdyby se začal dusit. Pak nám předepsala antibiotika Amoksiklav a doporučila dál dávat ten Prospan na odkašlávání. S tím že kdyby se začal v noci dusit máme jet okamžitě na pohotovost. Ale vůbec mi neřekla co že to má za nemoc a já se ve svém vyklepaném stavu úplně zapomněla zeptat. Je to teda ta Laryngitida?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA