Látkování - začátečník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
8.3.17 12:24

Zkus mrknout na stránku Madebyveru. Paní šije plenkové kalhotky a posílá i poštou. Mám od ní jen vkládačky, na látkování jsem si netroufla. Hádám, že šila už když měla mimino, tak může mít plínky vychytané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.3.17 12:25

@nirei Máme jednovelikostní Bamboolik, Petit Lulu a Anavy. Nejsem spokojená s těmi od Anavy - jednak barví i po několika vypráních (máme tmavě modré) a taky protékají kolem gumiček, proto je máme v podstatě jen jako rezervní. S těma od Bamboolik a Petit Lulu jsem spokojená, používáme je od narození na čtvercovky i na kalhotkové plenky. Bamboolik na novorozence seděly lépe, ale nejsem si jistá, že vydrží velikostně na celé plenkové období - teď má syn 9 kg a má je akorát. Petit Lulu jsou trochu větší.

A jinak jak píše @Alyss1 čtvercovky jsou na látkování asi nejsložitější - musíš je skládat. Kalhotovky jen zapneš. Ale zase mají čtvercovky své výhody - jsou nejlevnější, nejrychleji schnou a využiješ je i jinak než na přebalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
8.3.17 12:41

@nirei ahoj, latkujeme od začátku (rok a 3/4) a za sebe musím říct, že zdaleka nejjednodušší jsou all in one pleny. Máme 3ks Pop in a složitost užívání se téměř rovná Pamperskam… I přání a skládání je primitivní. Nicméně pořídit si výbavu jen z nich vyjde docela draho;) čili jinak jedeme na čtvercích. Nakupovat to znovu, pořídila bych si 3 rostoucí Ellas house (dvoje máme od narození a zatim drzi) a až by „dorostly“, nahradila bych je necim ve větší velikosti.

• Citovat
  • Upravit
1323
8.3.17 13:02

@Russet @Lendeš @elibro @malinika @Alyss1: Děkuju, holky :)

Ta zavazovací plenka disana se používá na čtvercovku a na ni ještě svrchňáky?

Asi koupím zatím jedny bamboolik a jedny novorozenecké (Imse Vimse) a pak uvidím, co dál.
Moje motivace není jen zdravotní, ale i finanční. Kdybych byla přesvědčená, že je látkování super a že jednorázovky výrazně škodí, tak bych byla ochotná dát do toho hodně peněz. Jelikož ale nevím, jak budu mateřství zvládat a jestli u látkovek vydržím, chci to zkusit nízkonákladovou cestou. Navíc upřímně když vidím nějaká videa typu „úvod do látkovek“ v délce 1,5 hodiny, dělá se mi z toho nevolno. :mrgreen: V dnešní době se prostě všechno extrémně hrotí, jen když si vezmu, kolik času jsem strávila výběrem kočárku, nepřijde mi to normální. A tak je to úplně se vším :( Nejspíš jsem líná, ale nic už prostě zjišťovat nechci, mám toho plné zuby. Dvě moje kamarádky zvládly dvě děti jen na čtvercích, nic special nikdy neměly a jedna do toho ještě vystudovala vysokou školu, takže se to asi nějak dá i takto „jednoduše“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
8.3.17 13:08

@nirei za línou látkovačku ;) v noci papírovku (aspoň je zadek v suchu a bez bobku vydrží klidně celou noc - žádný masakr se nekoná). Na výlety a vycházky - papírovku. A na doma v klidu látkovky, protože to už tě moc neomezí. Jednou za den, za dva to nahazim do pračky a ta už to odmáchá a odpere;) S tím, že celé sady se dají levněji sehnat třeba na Fb na bazaru. Na mateřství jsou mnohem složitější věci, než pleny:)

• Citovat
  • Upravit
9793
8.3.17 13:10

@nirei Ono je rozumné dokupovat věci postupně až uvidíš, co vám vyhovuje. Jen tě upozorním, že jen s 2 svrchňákama si nevystačíš, takže pokud jich pro začátek nechceš kupovat víc, budeš muset doplňovat jednorázovkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.3.17 13:18

Úplně tě chápu. jestli můžu poradit, tak v tomhle případě bych pořídila svrchní - jsou univerzáoní. čtverce - ty taky použiješ vždycky. a k tomu pár „novodobých“ látkovek na zkoušku. dají se použít vždycky, neutratíš majlant, jde to prodat a hezky to jde použít když jdeš někam na návštěvu třeba. pořídila bych si jednu či dvě Bamboliikovy komplet plinky All in one (tedy svrchní a savý vnitřek). a jednu dvě kalhotkové plenky. třeba Unuo je má hezké a ne drahé. Dokoupit můžeš vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323

@elibro: Jo nějak tak si to představuju :D @Lendeš: jj, to je mi jasné, ale já nevím, kterou značku koupit, jak bude malá velká :) apod., takže dokoupím asi, až se narodí. Navíc určitě dostanu nějaké od kamarádky jako dárek, takže s tím taky můžu počítat. Mám nakoupené nějaké super trupr ekologické rozložitelné jednorázovky (doufám), tak by byla škoda je nevyužít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348

Jo, svrchňáky určitě troje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323
8.3.17 13:22

@Alyss1: To zní dobře :) A tady ty vymakané moderní plínky pak používáte třeba na výlety nebo k doktorovi? Říkám si totiž „mokro jako mokro“, stejně se v tom miminko nechat nedá a člověk to stejně jako čtvercovku musí donést domů, akorát teda nemusí před použitím nic skládat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
8.3.17 13:24

@nirei Přesně tak. Do té disany se dá čtverec a nahoru ještě svrchňáky. Výhoda u té zavazovačky je ta, že nikde nic neproteče. Oceníš hlavně u trochu většího pohyblivého dítěte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.3.17 13:27

@nirei Já používám kalhotovky na ven a na noc, doma přes den převážně čtvercovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.3.17 13:36

Já používám všude kalhokovky. ale jak říkáš, nemusíš to skládat, je to hned. kor All in one je sepnuté dohromady tak ti to ušetří sice pár vteřin - ale se řvoucim dítětem u doktora se i to počítá.

a taky dobrá kalhotková plenka s vkládačkou prostě vydrží víc než čtvercovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323
8.3.17 13:37

@malinika: Líbí se mi to, předpokládám, že díky tomu člověk nemusí mít tak velkou zásobu těch svrchňáků. A kolik myslíš, že jich mám koupit? Děkuji :kytka: @Lendeš: Prosím tě budu se ptát asi dost hloupě, ale napadá mě k těm kalhotovkám toto: je možné koupit nějaké univerzálnější (mají one-size od 1 měsíce do odplenkování, co tak zběžně koukám), nebo je to naprd? To, že se používají na noc, znamená, že v tom mimčo pak můžu nechat počůrané nebo že to nepročůrá na postel na rozdíl od čtvercovek? Jinak je to totiž přece zase látka…A k AIO mě napadá, od kdy se dají používat. Jestli hned po narození nebo až později. Děkuju moc! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
8.3.17 13:43

@nirei Myslím, že ty troje svrchňáky uživíš. Jako teoreticky stačí dvoje, ale jedny je dobré mít rezervní, kdybys musela neplánovaně prát (a nebo vyprat nestihla). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí