Látkové pleny - nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
15.1.15 21:05

@Lupí37 Já si závislost určitě nevypěstovala. Mám pořád jedny, respektive dvoje, pleny. Nic dalšího a nového jsem od porodu nekupovala. Tahle mánie jde nějak mimo asi i hlavně proto, že třetí dítě už v plánu není a nechtělo by se mi do toho vrážet další a další peníze. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
15.1.15 21:10

A jak říká i Hoa mai…jde to a asi to chce mít i štěstí na „neučuránka“. Četla jsem, že holky čtvercovky vycpávají vším možným, mám v tom hrozné mezery :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.1.15 21:10

@Lupí37 Do šesti, skoro sedmi měsíců jsem měla dítě na noc ve vyspané čtvercovce, pak jsem přešla na noční kalhotkovky. Nejvíc durch mi přes noc přišel mezi 12-15 měsícem, to mi i přes tu kalhotkovku docela pravidelně provlhl na pyžamo.
Od té doby, co trochu pochopil princip čůrání na záchodě + jsme odbourali večerní mlíko, tak noční plíma až tak durch nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
15.1.15 21:16

No vypadá to, že pak budu stejně nucena dokupovat. Už si připadám, jako blázen, baví mě o tom už jen číst. Mám pleny ještě po sobě, akorát je musím zase vybělit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.1.15 21:21
@Lupí37 píše:
Pěkný podvečer holky, čekám druhé miminko. U prvního jsem používala papírové plenky spíše z lenosti. :) ale strašně ráda bych využila čtvercové pleny. Asi je to v dnešní době poněkud zastaralé, ale to skládání plenek je mi tak nějak bližší a těším se na to. Dají se praktikovat i na noční přebalování?

myslím, že na noc to půjde určitě ale budeš muset dovycpat něčím savějším, nějakou bambusovou vkládačkou…já teda čč nepoužívám vůbec, ale kamarádka v nich odpřebalovala dítě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.1.15 21:27
@Lupí37 píše:
No vypadá to, že pak budu stejně nucena dokupovat. Už si připadám, jako blázen, baví mě o tom už jen číst. Mám pleny ještě po sobě, akorát je musím zase vybělit. :)

Hele, já mám 4 noční pleny, ne všechny jsou nové. Nechala jsem je klukovi nadělit vloni pod stromeček - lepší, než kupa plastových kravin. ;) Pak mám asi 3 nebo 4 denní kalhotkovky, ale používáme na ven minimálně, jelikož vzhledem k tomu, že je to malý ukakánek, tak papírovka je momentálně několik měsíců lepší volbou. Doma a na krátké procházky je ve vycpaných čtvercích a tak to zůstane.
U druhého hodlám vyžít plus mínus stím, co už mám doma (jen teda asi zvýším počet čč, jelikož minimálně pár měsíců budu muset látkovat obě děti zároveň), nechci do plen vrážet nějaké extra prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
15.1.15 21:37

Holky, ráda si nechám poradit.,a za každou radu děkuji. Jisté je, že jakmile jsem jsem malého začala balit do papírovek, byl neustále hrozně opruzený. Asi se vyplatí investovat do kvalitních svrchních kalhotek. Jaké se vám zdají nejlepší? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.1.15 21:45

@Lupí37 Já používám Bamboolik, protože mám ten jejich SIO systém. Nicméně se do nich vejde opravdu cokoliv. Používám ještě hodně kalhotovky a bez problémů. Chvíli jsem látkovala ještě staršího, když jsem si ty pleny pořídila na mimčo a než se on odplenoval a krásně mu seděly i se 16 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
15.1.15 21:45

A jak se to dovycpává? Třeba ta bambusovka nebo froté plínka příjde přímo k zadečku? Nebo se to nějak vloží mezi novosklad? Jinak přeji všem dobrou noc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.1.15 21:48

@Lupí37 Jestli jsou ti bližší čtvercovky, tak to určitě zkus a vždycky můžeš dokoupit pár nočních plínek. Mě to třeba vůbec nechybí, na noc dávám dvě a stačí to. Syn má tvrdé spaní a nejvíc čurá až ráno po probuzení a to to většinou stihneme na nočník. Ale i když nestihneme, tak má pyžamo suché, maximálně trochu provlhlé vlńáky.
Dokupovat asi stejně budeš muset, já jsem dostala plínky jako takové od švagrové a dokupovala jsem ještě dost: PUL svrchňáky, vlněné svrchňáky, snappku, pytel na plínky…
A neboj, myslím, že dneska už na tebe jako na exota nikdo koukat nebude. Látkování už je zase celkem profláklé, i ty, které ho nedělají, vědí, o co jde. Někdo dokonce dělá bezplenkovku, takže si s sebou do parku nebo na cvičení s miminky tahá nočníček… Já jsem přebalovala všude možně, v parku, v restauraci, na cvičení, na plavání a pokud jsem se setkala s nějakou reakcí, tak pozitivní. Většina lidí si mě ale vůbec nevšímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.1.15 21:51

@Lupí37 Používám home made froté vkládačky ze starých ručníků a strkala jsem je do novoskladu nebo do plíny narovno. Takže na tělo přišla plína, ne vkládačka (da byla „vložená“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.1.15 21:53

@Lupí37 já mám ráda vlňáky, ale dělají objemnější zadeček a ne každému se chce babrat s jejich údržbou, lanolinováním atd. Flísáky jsem měla jen jedny na chvíli na zkoušku a vůbec mě nezaujaly. PUL jsou nejméně propustné, nejméně prodyšné a nejvíc univerzální, nejrychleji schnou a jsou jednoduché na údržbu. Mám je taky, ze začátku jsem používala jenom PUL a mimčo nikdy opruzené nebylo. Ani v létě ve vedrech v nich opruzený nebyl, takže buď můžeš mít jenom PUL, nebo i kdyby ses rozhodla pro jiný typ kalhotek, tak minimálně jedny PUL si určitě pořiď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.1.15 22:00

Ještě mě napadlo k tomu, jestli čtverce stačí nebo nestačí na noc: syn mi jednak už přes půl roku kaká jen do nočníku, takže nevím, jak by to vypadalo, kdyby do plen i kakal, druhá věc, jak holky píšou o večerním mléku, tak to u nás nevedeme, syn to nikdy nechtěl. Má normálně večeři a u toho si pije vodu, ale vypije třeba 50ml, takže nemá na noc v močáku tak velkou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
24.1.15 19:53

Tak jsem zkusila objednat ty látkové pleny (vše v jednom) na které jsem se tady ptala, tak doufám, že mi budou vyhovovat, četla jsem v recenzích že aio pleny obecně jsou na používání jednodušší a do papírových se mi nechtělo, že prý hodně protíkají. Tak až odzkouším podělím se o zkušenost s těma od gaga´s plen.

Příspěvek upraven 19.02.15 v 01:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
25.1.15 13:06

Já holky mám obyč. čtverce od Libštátu. Do cca 11 měsíců 70×70 cm, teď jsem přešla na větší velikost, pořád skládám na novosklad a vystačím si se sadou 40 plínek - teda po poskládání 20 plínek, vystačí cca na 2 dny. V noci je malej suchej, ikdyž se budí na kojení, když má plínu mokrou, tak prostě přebalím, proto látkuju, aby měl zadek v suchu. A vrchní kalhotky používám baby lucy, jsou levný a rychle schnou a neprosáknou. Dají se stejně jako plínky vyvařit a i po roce používání mám plínky bez jediné skvrny a jako nový. :palec: Takže plínky nás fakt stojí jen moji práci a častější přebalování.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure