Látkové pleny - nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32920
1.7.14 14:35

@ugluk úpíšou že atest to má.
Ale taky koukám že jedna vkládačka..no to fakt tak na mimi, na batole ani omylem.
Cena vychází na 200/ks..no, dá se, ale zas takové terno to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
1.7.14 14:36

Tak on je bambus a bambus.
Bambusove ctverce (Kikko) opravdu delaji hrozny veci, srazi se, krabateji…
Na druhou stranu kdyz si clovek priplati za kvalitni material i zpracovani, tak je bambus na plenky genialni material. Mam tady Anavy kalhotkove pleny, co uz pouziva druhe dite, a stale ve spickovem stavu. Bambusova jadra Bamboolik se sice po prani srazi, ale s tim se pocita, siji se rovnou o kus vetsi. A oproti bavlne je bambus vyrazne savejsi material, je antibakterialni.
Ale to mluvim o materialech s atestama, u kterych znas presne slozeni a pomery. Co udela levny bambus ze Slevomatu, u nejz nemas sanci se dozvedet vubec nic a kun vi, kolik toho bambusu v tech vkladackach vlastne je, to vubec netusim a neriskovala bych.
Mozna to bude jako s tema trickama od vietnamcu, kde je slozeni 100% bavlna, protoze proste vedi, ze bavlna se prodava nejlepe, ale v realu to bavlnu nevidelo jako z rychliku. Tak kdo vi, zda na to nepisou bambus, protoze bambus je proste na plenky to nej, ale v realu je ho tam par procent, aby se nereklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.7.14 14:37

Jediné pleny, u kterých máš jistotu, že sednou, jsou čtvercovky, ostatní bych zkoušela jen po jednom, dvou kusech :)

@Anais Já používám bambusovky na noc, mám jich asi pět + všechny vkládačky bambusové, všechno peru furt na 65°C a nic se nezničilo :nevim: Asi není bambus, jako bambus, já ty moje občas i přežehlím, aby se mi lépe vešly na místo a jsou ok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
1.7.14 14:41

@andelka83 ja tam o atestech nic nevidim. Ale i kdyby, tak jake atesty, ono i ty zcela noname autosedacky tady prodavane dokazou zamavat nejakym atestem. A plenky osvedcenych znacek dokazou na vyzvani predlozit certifikat z ceske laboratore, ze dany material byl testovan pro styk s kuzi deti do 3 let. Bohuzel tyhle atesty plenku prodrazi, znacna cast tech levnych je proste nema. A pak je samozrejme na zvazeni kazdeho, zda do toho chce jit nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
1.7.14 14:44

@ugluk Je to v diskuzi dole, dotaz na značku plen:
Babycity a Babyono s českým atestem na nezávadnost pro děti do 3 let.

Jinak s tebou ale souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
1.7.14 14:48

@andelka83 jo, koukam, stejne bych si pred koupi ten certifikat nechala poslat :) Znacka Babycity je nejaka noname Cina, Babyono jsou Polaci dost nevalne kvality (plenky jsem nezkousela, ale co mi prislo pod ruku, zadnej zazrak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
1.7.14 14:52

@ugluk no, já u toho taky hledala značku, větřila jsem Sketch. A právě tyhle vůbec neznám, tak díky za info. Já začínala když tu bylo pár značek a momentálně máme čerstvě odplenkováno (druhé dítko), takže už novinky nestíhám ani sledovat, natož použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
1.7.14 18:30

@Fjodorka já koupila pár Kikko, že to budu mít jako „blicí“ plínky a i tak to stojí oproti bavlně za nic.
Na noc to moc neřeším, protože prcek má přes noc plínku suchou už tak od 4-tého měsíce. A i tak přebaluju často, proto jsem taky do látkovek šla, aby nebyl dlouho v po… plínce

• Citovat
  • Upravit
69018
1.7.14 18:42

Kikko ctverce mi to udelaly taky, po par mesicich jsou rovny hadru na podlahu :oops: Ale ja tim, ze neprebaluju do ctvercu, bych fakt bambus nezatracovala, bambusovych plenek (AIO, SIO, kalhotkovych) tu mam dost znacek a pri koupi kvalitnich je to opravdu jina liga nez bavlna. Bohuzel procuranou plenu ma pres noc i dvouleta dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.7.14 23:48

Já si koupila bambus jako metráž, našila si z toho vkládačky a ve srovnání s biobavlněnýma je to nebe a dudy, víc toho nasajou, jsou jemný i bez sušičky, jako jo, tvar trochu ztratily i přesto, že jsem to před šitím dvakrát vyprala, ale tom mi u vkládaček moc nesejde. Naopak jsem teď pokukovala po bbambusových kalhotovkách… :think:

• Citovat
  • Upravit
11439
1.7.14 23:59

@Anais Tak já mám bambusové „hotové“ pleny, čtverce mám jen bavlněné, takže to nevím, bambusové čtverce mi přišly jako příliš drahá sranda, vůbec jsem tedy nad koupí neuvažovala. Mám jen kikko bambusové ubrousky 30×30 cm, strkám různě do plen :) A ty jsou takové zdrclejší, už jsou z nich víc nudle, než čtverečky :lol:

Malá mi také ve spaní nečurá, ale pořád se ještě jednou budí na kojení kolem osmé ráno, to se tedy i vyčurá a pak ještě chrní do desíti, proto dostává bambusovou chobotovku na noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
2.7.14 06:30

@Fjodorka no, to bude asi tou dobou spánku, náš usíná v deset večer a je vzhůru v šest ráno :pankac:

• Citovat
  • Upravit
944
3.7.14 10:10

Shrnutí a rady pro přípravu na látkování.

Ahojky maminky a těhulky tak jsem si tak projížděla několik diskuzí a zhlédla pár videí a došla jsem k tomuto:

Pokud chceme látkovat potřebujeme buď:
a) klasické čtvercové plenky tetra - ty se mohou různě skládat, nejčastěji popisovaly maminky novosklad přepásaný snoppi sponou, přes to svrchní kalhotky. Můžeme pridat separační ubrousek, nebo vícevrstvou plenku. A hotovo

1. plenkové kalhotky + svrchní kalhotky proti protečení z různých materiálů = plenkové kalhotky s vkládací absorbční vložkou možné i jako u a) vložit separační ubrousek, který zachytí bobíky a pak se jen vyhodí, a plenka není tak znečištěná, přes tyto kalhotky které obsahují tu vlozku, která se da ruzně skládat se dají svrchní kalhotky

jsou 1)jednovelikostní - tj. rozmer si muzu na miminku upravit podle miminka např. 1 - 15 kg, jeden kus se da upravit na ruzné velikosti

1. vícevelikostní - kupuji dle váhy miminka
  1. Vše v jednom - nemusí se nic vkládat, vse se vypere najednou, vhodné na cesty, k doktorovi

Prosim doplnte mi další moznosti, nevím jestli jsem pochopila a nasla vsechny varianty, z kterých vybírat.

Jak se mění látkování s přibývajícím věkem a co je nejvhodnější k tomu určitému období od miminka…

Jaké značky jsou kvalitní a můžu uvažovat o jejich vyzkoušení? - pisete tu lepsi objednat nakoupit mene a pak dokoupit.

Jak řešíte praní plenek? Co vse za přípravky k tomu máte a proč, co pripravek umí.

Omlouvam se, jsem v tom uplný začátečník, spis v přípravce :). Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.7.14 11:57

Ještě jsou SIO, tam se jenom nacvakají vkládačky na patentky.
Já jsem začala mimino přebalovat právě do SIA, ale jak víc kadí, jsou fakt nejlepší ty čtverce složený na novosklad + vkládačka, alespoň pro mě - neměli jsme ani jednu nehodu, že by se znečistilo oblečení, jako jsme měli u syna u jednorázovek, ty tekly věčně. U syna jsem kolem roku používala sklad na draka + jednu složenou plenu (napůl, na třetiny a znovu napůl), snappi sponu a svrchňáky. Jinak teď na dceru už mám pár kalhotovek, ale zatím je šetřím, ty čtverce zatím stačí.
Značky se obecně preferují Petit Lulu, Anavy, Bamboolik, Imse Vimse, Majab, By Jitu.. Jé, těch je. Většinou čeští výrobci. Mně hlavně záleží na materiálu, bambus, konopí, biobavlna… (přírodní materiály) - je to kvůli savosti materiálu. Peru v mýdlovém slizu, dezinfikuju a bělím sluncem, ale používá se třeba sanytol jako dezinfekce, permon m jako máchadlo, jako prášek všechno, co je šetrné ke kůži dítěte.

• Citovat
  • Upravit
32920
3.7.14 12:03

@Lisa_Qr podle mě to máš srovnané dobře. Ty vše v jednom taky pro mě zahrnují SIO systém a kapsovky.
Podle mojí zkušenosti bych řekla, že nejlepší jsou bambusové kalhotkové plenky a na to svrchní (já měla vždycky jen pul). A na rychlejší přebalení třeba venku, nebo na polední spaní jsem dávala dost kapsové. Oboje stejné jednovelikostní jsem používala od nějakých 3 měsíců do 2 let (i teď ve 2 a čtvrt má malej někdy pro jistotu na odpolední spaní kapsovou plenku). Se starším jsem první půlrok víc používala i klasické čtverce na novosklad, ale pak jsem začala dokupovat kalhotkové, a taky jsem dost používala Haipa Daipa pastelky, z druhé ruky, hodně nadoma, stačily a vyšly finančně dobře, u druhého jsem měla už víc kalhotovek, takže ten ve čtvercích byl tak první měsíc dva, začala jsem s ním látkovat až od 6nedělí postupně, se starším taky.
Praní..obvykle hned trochu namočit, přetřít žlučovým mýdlem, pak trochu přemáchnout jak byl čas, šup do koše a co 2-3 dny prát, na 60. Prala jsem vždycky v Persilu senzitiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí