Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já dřív používala avivaz úplně na vše,byla jsem na to ujetá.od té doby,co jsem začala prát prckovi,tak bez aviváže a nám postupně též bez aviváže,ale občas použiju zmekčovač vody.to asi ale bude též hnus
Ahoj holky, čekáme v únoru miminko a chtěla bych látkovat. jen mě tak napadlo, jak je to s oblečením pro miminko? Vleze se do normálních dupaček, nebo je potřeba kupovat větší velikosti? Děkuji moc
Tak látkovky jsou samozřejmě objemnější. Navíc naše dítko má i tak docela dlouhé tělíčko, takže to byl s dupačkama i bodýčkama občas docela problém. Dokud je mimi malé a moc se nehnízdí, tak bodýčka není nutné zapínat a pak se to dá řešit tzv. extendory, což je vlastně pruh látky a na obou koncích jsou patentky a to vepneš mezi nožičky. Prý je to kompatibilní s většinou body, ale třeba na body z HM to nejde. Říkala jsem si, že si to zkusím vyrobit. JInak dupačky jsou lepší buď opravdu o něco větší, pak mu ale plandají nohavice. Já jsem to nakonec řešila tím, že jsem si koupila na ven tzv. polodupačky, které jsou do pasu a jsou zakončené jemným úpletem,t akže netlačí. A na doma jsem dávala, do čeho se vlezl.
Nevím, jak je to třeba s moderním oblečením - rifle, já to namiminko dávat nechci, přijde mi, že ho to musí v pase tlačit.
mám to podobně, dávala jsem overálky, byly mu větší ,jinak se tam s plenama nevlezl, ale bylo to pohodlné a taky nesnesl nic přes hlavu, asi v pěti měsících už jsem dávala i tepláčky a body, ale jen , které netlačily, dobré jsou také lacláčky manžestrové, ale větší velikosti než to mimi má, tak o číslo , někdy i o dvě…
Moc díky holky..jsem ráda za radu…ušetřili jste mi penízky
nebudu kupovat tedy vel. 0-3, ale rovnou 3-6. Něco mám po malé, ale ted to bude stejně chlapeček, tak nějaké oblečení dokupuju. Díky ![]()
Ahoj Lucie! Zdravím a koukám, že jsem na tom byla podobně jako Ty, než se malý narodil
Připadalo mi, že se s látkovými plenami roztrhl pytel, ale pak mě zase rychle odradilo, že musim mít několik vložek a pak ještě svrchní kalhotky a do toho všeho miminko přebalovat a „zavazovat“. Taky jsem měla strach, abych malý nevypadal jako „brouk pytlík“ s takovou „výbavou“. Zkusila jsem teď novou značku, myslim, že se jmenují B´bies, dovážejí se z Francie a jsou už „vše v jednom“, neboli jako dost lidí označuje AIO. Jsem s nimi maximálně spokojená a jsou ještě k tomu z bambusových vláken, takže mají několikrát větší savost. Navíc jsou heboučké a mají skvělé, veselé barvy, takže když někam přijdeme, tak se všichni ptají, odkud to máme
Kupovala jsem je na stránkách LuckyBaby. Jinak klasických, čtvercových, bílých plen máme asi 25ks na kojení, různé utírání apod., ale stačí jich i méně, ale zase nemusíme tak často prát
Tak snad jsem Ti pomohla ![]()
holky chtěla sem se zeptat, nešily jste si některá ty vložné plenky do kalhotkových plenek? Co a kde jste sehnaly materiál? Já si zatím objednala nějaké vzorky těch vložnejch plenek a tak na to koukám,že by se to samo dalo ušít samodomo.Určitě nejsem jediná… ![]()
tak to klobouk dolu, pokud si je chces Korinkkovno usit sama
Ja takove schopnosti a hlavne cas nemam, takze jsem zvolila B´bies plenky, kde jsou vkladaci vložky soucasti cele pleny a jsou cele ze 100% bambusovych vlaken. I cenove se to, myslim, vyplati mnohem lepe. Koupila jsem si samozrejme i navic vkladaci vlozky a to uz nebyla vubec tak velka investice…
To zní tak trochu reklamně, co? ![]()
korinkovna: Spousta holek si to šije sama. Já měla třeba doma šité froté plenky podle střihu HaipaDaipa (bylo to z kvalitních ručníků, ale já to sama nešila). Vkládačky jsou samozřejmě mnohem jednodušší, pár jsem jich zvládla sama. Kvalitní materiál např. zde: http://www.sijemdetem.cz/
Janes - myslela sem samozřejmě jen ty vkládací vložky. Kalhotky na ty odvahu nemám.
ahoj znovu, nas maly ma taky pomerne silna stehna, ale jak roste, tak se nam nejvic osvedcily pleny B´bies, uz jsem mozna psala, ze jsou uplne nove v CR, nemusis kupovat nekolik novych plen, kdyz dite povyroste, staci od narozeni az po nocnik, tak tomu verim, protoze maji mnoho patentek, ktere scvakavas podle velikosti ditete. Pouzivame ty bambusove a pak bambusove TE2, ktere jsou na suchy zip, coz je super rychle a velikost si urcis kdykoliv sama. Nechtela jsem kupovat za par mesicu znova nove pleny a vyhazovat tak penize, takze myslim, ze tohle je dobra volba ![]()
Viking - díky za ten odka
z, něco takového jsem hledala a nenalézala. Já si koupila pár vkládaček HaipaDaipa,ale i když patří mezi asi nejlevnější stejně mi to přijde moc,když bych si něco takového mohla doma vytvořit.To snad není tak těžké
Jen ale sehnat tu vhodnou látku.
Na B´bies plenky jsem koukala,ale přijdou mi teda dost drahé.
to je pravda, souhlasim s Gedzitkou
Je to mnohem levnejsi a po me zkusenosti, kdy mi prisel domu vzorek nejmenovane jednorazove plenky, ktery po vybaleni z obalu tak smrdel chemii, ze jsem to musela hned hodit do kose (pritom jsou na trhu myslim nejdrazsi), tak mi je opravdu lito vsech deti, ktere jsou do techto plen baleny
ASi bych uz nesla do klasickych, bilych, ale kdyz je moznost AIO, nestravis tim moc casu a nase bambusove z luckybaby se nemuseji zehlit, presto jsou antibakterilni, tak to je super. Asi jak jsou nove na ceskem trhu, tak maji navic velke slevy na sety plen, tak vysly i cenove zajimaveji nez ostatni. Navic nesnasim nakupy v obchodnich centrech, takze jsem rada, ze misto „honbou za levnymi plenami“ muzu vyrazit s malym do lesa na vychazku ![]()
Janes - já si zatím koupila pár bambusových plenek a z veluru- značku teď hned nevím.protože nemám zkušenost dala sem hlavně na recenze.Mám samozřejmě čtvercovky s Pulkami.Ale zase si za to nemohu dovolit dát majlant, případně dokoupím postupně.
Chtěla bych ještě pár vícevrstevných plenek,ale vůbec netuším kolik do začátku…
Janes - s tím souhlasím, také mi přijde přirozenější balit dítě do látky..plenky mám doma, nemusím je schánět po akcích, stačí je vyprat. Uvidím jaká ale bude praxe ![]()