Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
často sem chodí také prodejci a nabízí zboží , tedy neplatí za svou reklamu, tak bacha..
celestad: No, přesně to jsem tak nějak chtěla naznačit:)
korinkovna: Přesně, po nákupu HaipaDaipa vkládaček jsem se rozhodla šít. Ačkoli jsem byla s jejich výrobky spokojená, zrovna vkládačky stály za prd. Jsou hrozně tenké. To už klidně pak ty ručníkové:) Třeba od Baby Lucy jsou rozhodně savější (http://www.branakdetem.cz/…busova-s.htm). Jinak bych k šití volila bambusový flauš (měla jsem tyhle - http://www.branakdetem.cz/…boo-hour.htm - dokonalé, ale děsně drahé).
souhlasím od baby idea bamb. flauš je jediný , který mohu mít na noc a to ještě má mnoho vrstev..já koupila z druhé ruky, ale moc nejsou, hledala jsem týden, než se něco objevilo..
Viking - Celestad - holky děkuju a pochopila sem ![]()
Já teprve začínám,respektive začínám se orientovat.Původní plán byl používat přes den čtvercovky a na noc a cestování jednorázovky. Nicméně se mi jednorázové pleny stávají čímdáltím víc protivnější a nepřirozené. Dostala sem v poradně nějaké vzorky , které jsem zkusmo rozbalila a fuj hnus velebnosti.
Pak sem si přečetla v jednom časopise článek a tady na miminu velmi zajímavý deníček,který mě přesvědčil o tom,že když se nad tím trochu popřemejšlí tak výbava nemusí být tak drahá, když nechci vyloženě skončit jen u čtvercovek. Já byla původně přesvědčená,že kalhotkové pleny - jakékoliv, jsou zbytečný přepich, prostě zbytečnost. Nicméně mě ony články nakopli, že zas až tak nemusím skončit jen u „klasiky“. Nicméně v mém blízkém okolí působím jako exot, každá již z maminek si myslí,že jsem se zbláznila, že se s látkovkama sedřu.Tento výraz ve mě budí spíš veselost, ale co já vím ono se to třeba ještě změní.
Jj, to mi je jasne, ze jen ty vkladaci vlozky bys eventuelne chtela usit. Ja jsem nad tim taky premyslela (teda ne ze bych je sila ja sama
, nez jsem koupila ty, co mame ted. U bambusovych se vypere cela plenka a u tech, co davame hlavne na noc, tedy TE2, tak tam se meni vlozky, ktere ale nejsou moc drahe. Mrkni kdyztak na stranky luckybaby, zda se mi, ze za tuhle cenu by se to ani neusilo?
taky jsem hledala, ale vzdy mi prislo, ze jsou dost opotrebovane
holt jak se porad perou, tak je asi tezke najit nekde poradne pleny z druhe ruky a nebo nevim, kde poradne hledat? ![]()
ja pouzivam ekologicke praci prasky, teda i prasky do mycky, jar na nadobi a tak, pradlo z toho se mi ani nezda tvrde a to mame hodne tvrdou vodu. Ted jsem zkusila od Almawinu a i se to hezky vypralo, jsou hodne koncentrovane, opravdu huste, takze se dava jen malinko a vydrzi dlouho. Predtim jsem mela od ecoveru a to bylo hned pryc a ne zrovna za malo penez
tak to treba zkus ![]()
no na praní používám už několik let mýdlový sliz, prádlo bělím v perkarbonátu sodném spolu s klasickým Namo na namáčení.Na nádobí Ecover - jsem spokojená,tablety do myčky jsem od nich taky zkoušela a jsou naprd. Snažím se dost o „eko“ domácnost,dávám do uvozovek,protože ten výraz nějak nemám ráda.Perkarbonát používám i na čištění např. vany, umyvadla..prostě domácnosti.Nebo používám čistý ocet. nesnažím se být teda ekofanatik,ale v jisté době jsem se o jiný způsob údržby domácnosti začala víc zajímat.
Jediné co jsem přestala řešit byla ta myčka, prostě kupuju tablety nebo gely, které jsou běžně k mání.Nic se mi jinak neosvědčilo.
Na ty stránky jsem se dívala,ale m´ě ty pleny přijdou přehnaně drahé..
Já kupovala z počátku nové pleny, ale zjistila jsem, že po pár vypráních vypadaly jako ty z druhé ruky. Asi to neplatí plošně, ale u hodně značek se mi to tak stalo, že teď nevím, které jsou ty nové:(. Ad praní: peru taky v eko věcech, ale furt řeším tu tvrdou vodu. Teď jsem objevila změkčovač vody od Sonett, tak chci zakoupit. Ad tablety: to je zvláštní, mně teda ty od ecoveru myjou výborně. Holky z ekol. domácnosti mají dobré zkušenosti s nějakými něm. z DM.
tvrdou vodu také máme…používám tu sodu,ale nevím jak moc to pomáhá…Ecover používám na mytí nádobí ve dřezu, mám od něj Na podlahy a universální čistič.S tabletama jsem uděla špatnou zkušenost..
korin: ježiš koukám, že máš tolik příspěvků, jak dlouho jsi registrovaná? a že nechodíš do ekolog. domácnosti, myslím, že jsem tě tam neviděla…jakou sodu používáš? já mám látkové pleny /nejvíce konopné a froté/ dost tvrdé..
celestat - hrozný co? Já už se skoro stydím někam přispívat
. A to prosím chodím nejvíc jen do dvou uzavřených diskusích
. Samozřejmě ,že i sem tam jinam. registrovaná jsem od září 2010
.Ale nejsem zas až taková drbna, jak se může jevit.
Můj zájem patřil hlavně umělému oplodnění, to jak jsme se v tom snažení tak patlali.Ale doufám,že už bude vše ok a toho broučka malého donosim.
Prodávám kompletní látkovou výbavu, mrknete: https://www.emimino.cz/…ybavu-28363/
Ahoj maminky,
prosím vás o radu. Použiváme kapsové pleny Baba+boo. Syn má 10 měsíců a poslední 2 měsíce bojujeme s protékáním plen. Přebaluji i co hodinu, ale někdy to prostě nevychytáme. Jsem už z toho dost zoufalá, navíc se mi zdá, že začíná mít syn averzi k přebalování. Jakmile se ho chystám přebalit, položím ho, hned spustí hrozný křik a pláče dokud není znovu oblečený.
Váží 9kg a nastavené kalhotky mám na střední velikost, utáhnuté na maximum, až se mi zdá, že už bych mohla povolit. Peru je na 50°C
Zatím vkládám jen jednu plenu. Syn už chodí kolem nábytku, za ruce a při vložení 2 plen se nechce ani postavit. A když už se jej snažím rozchodit po pár krocích si sedne a nehne s ním nic.
Nedokážu si představit jak s těmito plenami máme vydržet do doby, než začne používat nočník.
Můžete mi prosím nějak poradit, už opravdu nevím co mám dělat. Plenám přestávám věřit, a to jsem opět těhotná, a plánovala jsem je používat i nadále. Děkuji za opověď
Látkování se neboj, látkujeme hned o narození. Nám hodně vyhovují plenky Popolini, jsou fakt kvalitní a dobře propracované. Výborné jsou české Haipa-daipa. Pokud budeš jen látkovat, je dobré mít alespoň 20 kusů kalhotkových plenek. Na den můžeš mít bavlněné, konopné, na noc doporučuji bambus. K tomu svrchní kalhotky, kyblík na skladování plenek…např. od Primalexu. Hodně se mi osvědčila síťka do kyblíku. Pokud máš doma sušičku, můžeš mít jen 15 kusů plínek… skoro všechno jsem nakoupila na Sloneček. cz, byla jsem vždy spokojená.