Látkové pleny - nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
100
5.1.12 19:57
luciezesvetic píše:
A můžu dát třeba ty svrchnaky Grovia a do nich čtvercovku?a jaké čtvercovky jsou nejslavnější-materiál?

Určitě, jenom se musí vždy vyvětrat - je dobré svrchňáky používat ob přebalení. Nejsavější jsou bambusové, třeba Kikko, ale ty se rády sráží. Na jejich savost to vliv nemá, ale nejde z nich třeba časem udělat novorozenecký sklad. Lepší (ale dražší) možností jsou Bamboo Prefold, jsou krásně jemné a hodně savé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
6.1.12 01:03

Prosím tě ten materiál z toho druhého odkazu-bambusovy flauš,když koukám na str. http://www.sijemdetem.cz/…/bambus/feed ,tak který je to materiál?bamb. flis nebo je to něco jiného a to tu není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31600
7.1.12 08:58

Holky , úplně sem se do toho ponořila. Ráda bych zkusila látkování. Můj původní plán byl,jak už tady zaznělo, kompromis - doma čtvercovky, na výlety jednorázovky.Až po přečtení těch několika tady stránek jsem si uvědomila,že nemusím jet tak úplně jako za stara s klasickýma čtvercovkami a svrchňáky co jsou tvrdé a nepoddajné,ale že i tak je v tomto ohledu plno inovací. Mohu i tak být trochu moderní máma :mrgreen: .A když se nad tím trochu popřemejšlí nemusím mít plenkovou výbavu pro miminku za tisíce.
Miminko teprve čekáme,budu začínat teprve 5 měsíc, tak mám ještě spoustu času všechno pochopit-pokud se mi to podaří.
Zajímalo by mě,nebo co radíte, dávat miminku na noc? Může miminku stačit například Anavy vícevrstevná plenka se svrchňáky a separačkou na pročůrání na celou noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
7.1.12 09:58

A já v tom mám pořád bordel :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31600
7.1.12 10:21

hele to já pořád taky,když sem poprvé jednou kdysi zavítala na stránky latkovepleny.cz tak sem v tom měla totální hokej,sem si říkala nejsem blázen, jsou drahé a tolik druhů,ale když se to vezme tak nějak polopaticky, stejně je nejlepší si nejdřív všechno ozkoušet , přebrat si v hlavě co ti zhruba bude vyhovovat.
Mě jde i dost o tu finanční řádku věci,tak nechci za to moc utratit - prostě si to nemohu dovolit,ale aspoň v něčem mohu lehce ulítnout. T,Za ty jednorázovky dáš prostě víc v konečnym součtu.

No mě se to tu píše, když vlastně ještě nemám žádnou zkušenost :P jen tomu prostě nějak věřím :D
Reinka píše:
A já v tom mám pořád bordel :roll: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
7.1.12 12:39

Holky,já jsem začínala nákupem čtvercovek a dvou kalhotek PUL (Imse Vimse a Popolini, dobré jsou i Thirsties). Na novosklad pro narozené miminky jsou skvělé - dají se koupit i jedna za 14 korun - mmch.ted jsem koukala,ze na modrem koniku je dobra nabidka http://www.modrykonik.cz/…-ctvercovek/

Já jsem si postupne nakoupila jeste
3* Anavy Easy - nám neprotékají, sedí perfektně,dělají malinký zadecek
10*Imse Vimse jednovelikostni - pro male miminko idealni,event.s jakoukoliv vkladackou - na modrem konikovi je maji za 90 Kč PC:160Kč

• pytel na mokre pleny (latkuju i venku)

Co se tyce novych ctvercovek, jednoznacne doporučuji Hybler 70*70 - drží tvar, narozdíl od Kikka či Libštátských, které se srazí na obdelnik a jsou hodně savé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
7.1.12 14:00

za mě teda Popolini pul strašné, škrábaly ty okraje, vyhodila jsem je, nadšená jsem z Imse vimse a tots bots pulek. Anavy easy dva měsíce super, nyní protékají. Imse vimse flanel jednovelikostní miluju, i když moc nesají, musím je často měnit, dávám do nich ještě jednu vkládačku jinou, velmi rychle uschnou a je to moc příjemný materiál, měla jsem i novorozeneckou, ta byla krásná, štíhlá, padla mu jak ulitá, ale rychle z ní vyrostl. Pytel na mokré pleny: těch je mraky, jen si vybrat, mně se strašně líbí ta taštička Haipa daipa, dříve měly jen dvě barvy, už mají i růžovou , je krásná. Kikko a Libšt mám jsou sražený to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
7.1.12 15:33

Já teda jedu v látkovách tak půl na půl. Ven a na noc jednorázovky a když hlídá tatínek,t akl taky a když jsem doma a nemám v plánu někam cestovat (abych stihla vyprat), tak jedu v látkovkách. Postupně jsem si nakombinovala látkovou výbavu, ne moc velkou, protože tím, že to kombinuju s jednorázovkama, tak to stíhám prát v pohodě.
Klasické čtvercovky vyloženě nesnáším. A to mám ještě ty kvalitní savé po sobě. Pracné věšení, pracné skládání, novosklasd nám nevyhovoval, na rovno je to zase objemné a navím, protože máme tvrdouvodu, tak je ještě musím žehlit, aby byly měkčí. Takže mám několik vícevrstvých BambinoMio z druhé ruky (ty miluju), dvě Baby Lucy bambusové taky z druhé ruky, 4 Tots Bots Bamboozel Stretch (2 nové, 2 z druhé ruky), které zbožňuju a k ježíšku jsem si nadělila 2 nové Anavy. A k tomu 1 Anavy Easy a 1 AIO od TotsBots, oboje jsou fajn. Sem tam to ještě proložím klasickým čtvercem složeným na rovno s bambusovou vkládačkou. Kalhotky mám PUL, ale střihově mi nesednou ani jedny, tak přemýšlím, že si ušiju.
Jo a ještě jsem měla ImseVimse biofroté. Jsou taky super, jenomže při praní v tvrdé vodě byly tak škrablavé, že se nedaly použít. Hlavně ty něbělené, ty bělené ještě jakžtakž.
Takže tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
7.1.12 15:52

Máme taky tvrdou vodu,tak se bojím,aby Ho to časem neškrábalo.co doporučuješ za materiál,aby v tvrdé vodě nezhrubl.Bambusové frote dobré nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
7.1.12 16:16

mně to skládání taky štvalo, složila jsem dvakrát a už mě to nebavilo, malý chtěl kojit jako novorozenec furt a už mi hrabalo. Nyní v půl roce mám pár bambusových čtverců do kapsovek a super. Baby lucy mám ráda, kupovala jsem nové, mají dobré ceny, akorát flanelka pak začala otlačovat jak mu narostly stehýnka. organic velour je bezva (zrovna prodává všechny S, co jsem měla, měl je asi čtyři měsíce), pan Panda kapsovka bezva. Froté já nemohu mít, měla jsem baby lucy a kikko froté a je z toho tvrdost jako smirkový papír, protože máme také tvrdou vodu. Objevila jsem deinkrustátor (vymáchává zbytky z prádla, vápenec, chem. látky apod.) a ten to krásně změkčí, jenže je to dost drahá záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
7.1.12 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
7.1.12 18:01

Ještě bych doporučila (ikdyž se nejedná o plenku:) Mycí olej na zadečky Medvídek. Koupila jsem si k tomu Perlan a jsem moc spokojená - levné, voňavé,ekologické,přírodní…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
7.1.12 19:00

Do tvrdé vody je nejlepší bambusové froté nebo velur. Já mám vyzkoušené Tots Bots Bamboozle Stretch, ty netvrdnou. Anavy mám nově, ale prý taky Baby Lucy z bambusu taky dobré. Jinak z ostatních materálů jsou do tvrdé vody vždycky lepší bělené varianty než nebělené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
7.1.12 19:41

ještě s tou tvrdou vodou, bohužel tvrdne všechno, dříve jsem používala aviváž, ale když jsem si vyhledala všechny ty syntetické látky na wikkipedii, tak mě to přesvědčilo, že je to humus..Ještě je ekol. máchadlo, mělo by taky vymáchávat zbytky, ale nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
7.1.12 21:32

ALe na plíny aviváž nee, nebudou vám sát a můžete je zničit ;) . Hrubnou, ale když je promnete v ruce, změknou a prckovi to teda nijak nevadí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí