Látkovky versus jednorázovky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
1.3.12 15:29
Cathlyn píše:
To sje udělala jenom jako průměr :) První půlrok to také nemusí 10 denně ale třeba jenom 6.

aha. Já tedy měla spotřebu pořád stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
1.3.12 15:36
berry4 píše:
Osobně jedu v obyčejných čtevrcích a napotřetí jsem si dopřála luxus pár bambusových plín. Žádné vychytávky v barvičkách nepotřebuju, co zrasuju,tak zrasuju,co půjde,prodám a bude. Mně je jedno,jestli dítě čůrá do fuchsiové,nebo zelené,nebo kýho výra,na prdel se mu nikdo nedívá,já potřebuji savost. Ne barvičky.. To už je dań navíc,pro mně zbytečná. Tu plínu posejří stejně . ;)

Jako tohle je samozřejmě naprosto rozumný postoj. Taky jsem ho měla, ale jen na začátku, pak mě to převálcovalo, čímž jsem to ušetření trochu zredukovala :lol:
Prostě jsem nikdy neměla vidět věci jako http://www.branakdetem.cz/…5/5/5544.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.3.12 15:40

Fakt? NO, to je zajímavé. Já bych to chtěla kombinovat s bezplínkovkou, ale nevím, jak se mi povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.3.12 15:46
Cathlyn píše:
Fakt? NO, to je zajímavé. Já bych to chtěla kombinovat s bezplínkovkou, ale nevím, jak se mi povede.

Tak s bezplenkovou budeš muset být hodně úspěšná, aby ses dostala na svoje počty plen. :lol:
Já to tody mám opačně a co tak čtu, tak jsou zkušenosti všude stejné - první půl rok je úspěšnost vcelku dobrá. Po půl roce se pod 5 plen nedostanu (počtám i noc). Mám tak 50% úspěšnost, což je tak 10 plen denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.3.12 15:53

Taky jenom na ni si netroufám :lol: je mi jasné, že to je dítě od dítěte. Znám případy až 20 plínami za den ale jiný případ už od druhého měsíce kolem 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
1.3.12 16:10

Teď jsem vytáhla své staré zápisky, co se počtu spotřebovaných plen týče a sama se nestačím divit: 0-2měs (papírové) 7-10 pl/den (kadil po/při každém jídle); 2-5měs (hadrové) 6 pl/den (pokaděné celkem 3 pl, začla jsem ho dávat „nad“ nočník); 5-8měs 2-6 (odpoledne i polední spánek máme bez plen); 8-11měs 2-4 pl/den (od 11měs přes den bez plen); v noci 0-3, podle toho, jak pije; většinou o půlnoci přebaluju a dávám na nočník, většinou se budí sám.
Bezplenkovou metodu jsem neznala, hnala mě touha ušetřit každou plínu a děsná představa, že moje dítě sedí v mokru :oops:

A víte jaká plena je nejlepší?

Žádná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
1.3.12 16:10
berry4 píše:
Osobně jedu v obyčejných čtevrcích a napotřetí jsem si dopřála luxus pár bambusových plín. Žádné vychytávky v barvičkách nepotřebuju, co zrasuju,tak zrasuju,co půjde,prodám a bude. Mně je jedno,jestli dítě čůrá do fuchsiové,nebo zelené,nebo kýho výra,na prdel se mu nikdo nedívá,já potřebuji savost. Ne barvičky.. To už je dań navíc,pro mně zbytečná. Tu plínu posejří stejně . ;)

Berry :hug: …já Ti tak závidím tento přístup, ani netušíš jak…Já patřím k těm magorům, kteř jedou po barvách a vzorech..ach jo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
1.3.12 17:30
pokud umím dobře číst,ptala jsem se jí,jak to myslí a neptala jsem se na tvůj názor,píšu,jak jsem to pochopila já,holt jsem asi debil,co nechápe no :nevim:
zelazuzu píše:
slonikova píše:
No promin,ale tohle nechápu,to jako myslíš,že ty,co používají papírovky,tak jsou se svým dítětem mín?Že si s ním nehrají,nemazlí,necvičí?Takovej názor mě dokáže akorát nas..t :!
Manžel taky rád malou přebaluje,i když používáme papírovky,taky jsou na nich obrázky :nevim:
Jitu2 píše:
to je teda živá diskuse :lol:
My látkujeme od narození, teď jsou malému necelé 3 měsíce. Používám jen kalhotkové plínky a i manžel přebaluje rád - líbí se mu, jak je každá jinak barevná :)
Přebaluju tak po 2 - 2,5 hodinách, po každém kojení. V noci ob jedno. Vždycky si pohrajeme, zacvičíme, tak si myslím, že je to i pro malého fajn, že jsme hodně v kontaktu.
Skladuju je ve vodě v kýblu a peru jednou za den a půl, víc se mi i s oblečkama do pračky nevejde. Nesmrdí to vůbec. Práce není skoro žádná, jen se prostě trochu častěji pere. Používáme mýdlový sliz, pere zatím výborně, je eko a skoro nic to nestojí. Jak bude zvládat mrkvičku a pod., to zatím netuším :)
Důvody byly zdravotní a ekologické, finanční až na 3. místě. Plenky mě stály kolem 6.000,– ale kupovala jsem všechno nové. Kolem mě nikdo moc nelátkoval a vlastě pořád je to tak trochu hec - dokázat ostatním, že to jde :)
Mně to takhle baví, ty plínky jsou strašně pěkné a navíc mi není láto přebalit ho třeba po půl hodině, když se pokajdí do čisté. Prostě s ehodí do pračky a je to.

Hele asi neumím číst, ale copak Jitu2 napsala něco v tom smyslu, že mamky co používají jednorázovky se svému děcku věnují míň? Z čeho jsi to vyčetla - to přece v tom jejím příspěvku vůbec nepadlo :think: . Přijde mi, že jsi ji zbytečně napadla :( ..zrovna ona mi přijde, že píše slušně a nikoho neuráží.

Co se toho času s dítětem týče, tak je pravda, že je velmi výchovné, když batole asistuje u věšení a sbírání plín :-). Jednak vidí, že ta naše planeta není jen na jedno použití - použít a vyhodit a jednak se účastní domácích prací…to se mi moc líbí…Každopádně že by se striktně všechny nelátkující maminy věnovaly svým dětem míň, to je blbost na entou..Moje kámoška nelátkuje, má tři kluky a ta se jim věnuje tak, že to až obdivuju a já bych padla teda :mrgreen: kdybych měla s klukama dělat to co ona…O plínách to není, je to jen o lidech :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
1.3.12 18:15
slonikova píše:
pokud umím dobře číst,ptala jsem se jí,jak to myslí a neptala jsem se na tvůj názor,píšu,jak jsem to pochopila já,holt jsem asi debil,co nechápe no :nevim:
zelazuzu píše:
slonikova píše:
No promin,ale tohle nechápu,to jako myslíš,že ty,co používají papírovky,tak jsou se svým dítětem mín?Že si s ním nehrají,nemazlí,necvičí?Takovej názor mě dokáže akorát nas..t :!
Manžel taky rád malou přebaluje,i když používáme papírovky,taky jsou na nich obrázky :nevim:
Jitu2 píše:
to je teda živá diskuse :lol:
My látkujeme od narození, teď jsou malému necelé 3 měsíce. Používám jen kalhotkové plínky a i manžel přebaluje rád - líbí se mu, jak je každá jinak barevná :)
Přebaluju tak po 2 - 2,5 hodinách, po každém kojení. V noci ob jedno. Vždycky si pohrajeme, zacvičíme, tak si myslím, že je to i pro malého fajn, že jsme hodně v kontaktu.
Skladuju je ve vodě v kýblu a peru jednou za den a půl, víc se mi i s oblečkama do pračky nevejde. Nesmrdí to vůbec. Práce není skoro žádná, jen se prostě trochu častěji pere. Používáme mýdlový sliz, pere zatím výborně, je eko a skoro nic to nestojí. Jak bude zvládat mrkvičku a pod., to zatím netuším :)
Důvody byly zdravotní a ekologické, finanční až na 3. místě. Plenky mě stály kolem 6.000,– ale kupovala jsem všechno nové. Kolem mě nikdo moc nelátkoval a vlastě pořád je to tak trochu hec - dokázat ostatním, že to jde :)
Mně to takhle baví, ty plínky jsou strašně pěkné a navíc mi není láto přebalit ho třeba po půl hodině, když se pokajdí do čisté. Prostě s ehodí do pračky a je to.

Hele asi neumím číst, ale copak Jitu2 napsala něco v tom smyslu, že mamky co používají jednorázovky se svému děcku věnují míň? Z čeho jsi to vyčetla - to přece v tom jejím příspěvku vůbec nepadlo :think: . Přijde mi, že jsi ji zbytečně napadla :( ..zrovna ona mi přijde, že píše slušně a nikoho neuráží.

Co se toho času s dítětem týče, tak je pravda, že je velmi výchovné, když batole asistuje u věšení a sbírání plín :-). Jednak vidí, že ta naše planeta není jen na jedno použití - použít a vyhodit a jednak se účastní domácích prací…to se mi moc líbí…Každopádně že by se striktně všechny nelátkující maminy věnovaly svým dětem míň, to je blbost na entou..Moje kámoška nelátkuje, má tři kluky a ta se jim věnuje tak, že to až obdivuju a já bych padla teda :mrgreen: kdybych měla s klukama dělat to co ona…O plínách to není, je to jen o lidech :kytka:

:D :D :D - no tak to promiň, že jsem se vůbec ozvala…Vidím že opravdu některé matky prostě normální diskuzi zachovat neumějí a napadají za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
1.3.12 18:46
Viking píše:Prostě jsem nikdy neměla vidět věci jako http://www.branakdetem.cz/…5/5/5544.jpg

Tys to sem prostě musela hodit?!!! :zed: :zed: :zed:
Budu potřebovat všechny! :twisted: :twisted: :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
1.3.12 19:05
KatkaX píše:
Viking píše:Prostě jsem nikdy neměla vidět věci jako http://www.branakdetem.cz/…5/5/5544.jpg
Tys to sem prostě musela hodit?!!! :zed: :zed: :zed:
Budu potřebovat všechny! :twisted: :twisted: :lol: :kytka:

Bože, kdo sem dává takový odkazy? :cert: Jak mám jako zůstat u postoje čč, našité bambusky a napletené vlňáky, co?? :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
9887
1.3.12 19:19

(pardon, já jen chtěla, aby mě někdo pochopil :andel:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.3.12 19:29

Já uvažuji o těchto a nalákaly sjte mne na Anavy. http://www.vbavlnce.cz/…-bright.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
1.3.12 19:31
Cathlyn píše:
Já uvažuji o těchto a nalákaly sjte mne na Anavy. http://www.vbavlnce.cz/…-bright.html

Nééé, ne že by to byly špatné pleny, ale nikdy si nekupuj celou sadu, nevíš co vám sedne, je lepší koupit víc druhů, klidně z druhé ruky a zkoušet, co vám sedne a zbytek prodat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
1.3.12 19:38

Ha! A co teprve toto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ???

Cathlyn to se nevylučuje :-)..Nemusíš kupovat hned celou sadu - navíc nikde není psané, že to bude Tvému prckovi pasovat :nevim: …tak namíchej vzory a značky a přebaluj podle nálady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí