Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Cathlyn píše:
To sje udělala jenom jako průměrPrvní půlrok to také nemusí 10 denně ale třeba jenom 6.
aha. Já tedy měla spotřebu pořád stejnou.
berry4 píše:
Osobně jedu v obyčejných čtevrcích a napotřetí jsem si dopřála luxus pár bambusových plín. Žádné vychytávky v barvičkách nepotřebuju, co zrasuju,tak zrasuju,co půjde,prodám a bude. Mně je jedno,jestli dítě čůrá do fuchsiové,nebo zelené,nebo kýho výra,na prdel se mu nikdo nedívá,já potřebuji savost. Ne barvičky.. To už je dań navíc,pro mně zbytečná. Tu plínu posejří stejně .
Jako tohle je samozřejmě naprosto rozumný postoj. Taky jsem ho měla, ale jen na začátku, pak mě to převálcovalo, čímž jsem to ušetření trochu zredukovala ![]()
Prostě jsem nikdy neměla vidět věci jako http://www.branakdetem.cz/…5/5/5544.jpg
Fakt? NO, to je zajímavé. Já bych to chtěla kombinovat s bezplínkovkou, ale nevím, jak se mi povede.
Cathlyn píše:
Fakt? NO, to je zajímavé. Já bych to chtěla kombinovat s bezplínkovkou, ale nevím, jak se mi povede.
Tak s bezplenkovou budeš muset být hodně úspěšná, aby ses dostala na svoje počty plen. ![]()
Já to tody mám opačně a co tak čtu, tak jsou zkušenosti všude stejné - první půl rok je úspěšnost vcelku dobrá. Po půl roce se pod 5 plen nedostanu (počtám i noc). Mám tak 50% úspěšnost, což je tak 10 plen denně.
Taky jenom na ni si netroufám
je mi jasné, že to je dítě od dítěte. Znám případy až 20 plínami za den ale jiný případ už od druhého měsíce kolem 5.
Teď jsem vytáhla své staré zápisky, co se počtu spotřebovaných plen týče a sama se nestačím divit: 0-2měs (papírové) 7-10 pl/den (kadil po/při každém jídle); 2-5měs (hadrové) 6 pl/den (pokaděné celkem 3 pl, začla jsem ho dávat „nad“ nočník); 5-8měs 2-6 (odpoledne i polední spánek máme bez plen); 8-11měs 2-4 pl/den (od 11měs přes den bez plen); v noci 0-3, podle toho, jak pije; většinou o půlnoci přebaluju a dávám na nočník, většinou se budí sám.
Bezplenkovou metodu jsem neznala, hnala mě touha ušetřit každou plínu a děsná představa, že moje dítě sedí v mokru ![]()
A víte jaká plena je nejlepší?
Žádná
![]()
berry4 píše:
Osobně jedu v obyčejných čtevrcích a napotřetí jsem si dopřála luxus pár bambusových plín. Žádné vychytávky v barvičkách nepotřebuju, co zrasuju,tak zrasuju,co půjde,prodám a bude. Mně je jedno,jestli dítě čůrá do fuchsiové,nebo zelené,nebo kýho výra,na prdel se mu nikdo nedívá,já potřebuji savost. Ne barvičky.. To už je dań navíc,pro mně zbytečná. Tu plínu posejří stejně .
Berry
…já Ti tak závidím tento přístup, ani netušíš jak…Já patřím k těm magorům, kteř jedou po barvách a vzorech..ach jo ![]()
zelazuzu píše:slonikova píše:
No promin,ale tohle nechápu,to jako myslíš,že ty,co používají papírovky,tak jsou se svým dítětem mín?Že si s ním nehrají,nemazlí,necvičí?Takovej názor mě dokáže akorát nas..t
Manžel taky rád malou přebaluje,i když používáme papírovky,taky jsou na nich obrázky
Jitu2 píše:
to je teda živá diskuse
My látkujeme od narození, teď jsou malému necelé 3 měsíce. Používám jen kalhotkové plínky a i manžel přebaluje rád - líbí se mu, jak je každá jinak barevná
Přebaluju tak po 2 - 2,5 hodinách, po každém kojení. V noci ob jedno. Vždycky si pohrajeme, zacvičíme, tak si myslím, že je to i pro malého fajn, že jsme hodně v kontaktu.
Skladuju je ve vodě v kýblu a peru jednou za den a půl, víc se mi i s oblečkama do pračky nevejde. Nesmrdí to vůbec. Práce není skoro žádná, jen se prostě trochu častěji pere. Používáme mýdlový sliz, pere zatím výborně, je eko a skoro nic to nestojí. Jak bude zvládat mrkvičku a pod., to zatím netuším
Důvody byly zdravotní a ekologické, finanční až na 3. místě. Plenky mě stály kolem 6.000,– ale kupovala jsem všechno nové. Kolem mě nikdo moc nelátkoval a vlastě pořád je to tak trochu hec - dokázat ostatním, že to jde
Mně to takhle baví, ty plínky jsou strašně pěkné a navíc mi není láto přebalit ho třeba po půl hodině, když se pokajdí do čisté. Prostě s ehodí do pračky a je to.Hele asi neumím číst, ale copak Jitu2 napsala něco v tom smyslu, že mamky co používají jednorázovky se svému děcku věnují míň? Z čeho jsi to vyčetla - to přece v tom jejím příspěvku vůbec nepadlo
Co se toho času s dítětem týče, tak je pravda, že je velmi výchovné, když batole asistuje u věšení a sbírání plín. Přijde mi, že jsi ji zbytečně napadla
..zrovna ona mi přijde, že píše slušně a nikoho neuráží.
. Jednak vidí, že ta naše planeta není jen na jedno použití - použít a vyhodit a jednak se účastní domácích prací…to se mi moc líbí…Každopádně že by se striktně všechny nelátkující maminy věnovaly svým dětem míň, to je blbost na entou..Moje kámoška nelátkuje, má tři kluky a ta se jim věnuje tak, že to až obdivuju a já bych padla teda
kdybych měla s klukama dělat to co ona…O plínách to není, je to jen o lidech
slonikova píše:
pokud umím dobře číst,ptala jsem se jí,jak to myslí a neptala jsem se na tvůj názor,píšu,jak jsem to pochopila já,holt jsem asi debil,co nechápe no
zelazuzu píše:slonikova píše:
No promin,ale tohle nechápu,to jako myslíš,že ty,co používají papírovky,tak jsou se svým dítětem mín?Že si s ním nehrají,nemazlí,necvičí?Takovej názor mě dokáže akorát nas..t
Manžel taky rád malou přebaluje,i když používáme papírovky,taky jsou na nich obrázky
Jitu2 píše:
to je teda živá diskuse
My látkujeme od narození, teď jsou malému necelé 3 měsíce. Používám jen kalhotkové plínky a i manžel přebaluje rád - líbí se mu, jak je každá jinak barevná
Přebaluju tak po 2 - 2,5 hodinách, po každém kojení. V noci ob jedno. Vždycky si pohrajeme, zacvičíme, tak si myslím, že je to i pro malého fajn, že jsme hodně v kontaktu.
Skladuju je ve vodě v kýblu a peru jednou za den a půl, víc se mi i s oblečkama do pračky nevejde. Nesmrdí to vůbec. Práce není skoro žádná, jen se prostě trochu častěji pere. Používáme mýdlový sliz, pere zatím výborně, je eko a skoro nic to nestojí. Jak bude zvládat mrkvičku a pod., to zatím netuším
Důvody byly zdravotní a ekologické, finanční až na 3. místě. Plenky mě stály kolem 6.000,– ale kupovala jsem všechno nové. Kolem mě nikdo moc nelátkoval a vlastě pořád je to tak trochu hec - dokázat ostatním, že to jde
Mně to takhle baví, ty plínky jsou strašně pěkné a navíc mi není láto přebalit ho třeba po půl hodině, když se pokajdí do čisté. Prostě s ehodí do pračky a je to.Hele asi neumím číst, ale copak Jitu2 napsala něco v tom smyslu, že mamky co používají jednorázovky se svému děcku věnují míň? Z čeho jsi to vyčetla - to přece v tom jejím příspěvku vůbec nepadlo
Co se toho času s dítětem týče, tak je pravda, že je velmi výchovné, když batole asistuje u věšení a sbírání plín. Přijde mi, že jsi ji zbytečně napadla
..zrovna ona mi přijde, že píše slušně a nikoho neuráží.
. Jednak vidí, že ta naše planeta není jen na jedno použití - použít a vyhodit a jednak se účastní domácích prací…to se mi moc líbí…Každopádně že by se striktně všechny nelátkující maminy věnovaly svým dětem míň, to je blbost na entou..Moje kámoška nelátkuje, má tři kluky a ta se jim věnuje tak, že to až obdivuju a já bych padla teda
kdybych měla s klukama dělat to co ona…O plínách to není, je to jen o lidech
- no tak to promiň, že jsem se vůbec ozvala…Vidím že opravdu některé matky prostě normální diskuzi zachovat neumějí a napadají za každou cenu.
Viking píše:Prostě jsem nikdy neměla vidět věci jako http://www.branakdetem.cz/…5/5/5544.jpg
Tys to sem prostě musela hodit?!!!
![]()
Budu potřebovat všechny!
![]()
KatkaX píše:Viking píše:Prostě jsem nikdy neměla vidět věci jako http://www.branakdetem.cz/…5/5/5544.jpgTys to sem prostě musela hodit?!!!![]()
![]()
Budu potřebovat všechny!![]()
![]()
![]()
Bože, kdo sem dává takový odkazy?
Jak mám jako zůstat u postoje čč, našité bambusky a napletené vlňáky, co??
![]()
Já uvažuji o těchto a nalákaly sjte mne na Anavy. http://www.vbavlnce.cz/…-bright.html
Cathlyn píše:
Já uvažuji o těchto a nalákaly sjte mne na Anavy. http://www.vbavlnce.cz/…-bright.html
Nééé, ne že by to byly špatné pleny, ale nikdy si nekupuj celou sadu, nevíš co vám sedne, je lepší koupit víc druhů, klidně z druhé ruky a zkoušet, co vám sedne a zbytek prodat ![]()
Ha! A co teprve toto
???
Cathlyn to se nevylučuje
..Nemusíš kupovat hned celou sadu - navíc nikde není psané, že to bude Tvému prckovi pasovat
…tak namíchej vzory a značky a přebaluj podle nálady ![]()