Látkovky versus jednorázovky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.2.12 21:49

Nedá mi to sem nenapsat, ale ty mýdlové ořechy jsou úplně k ničemu dělali na čt1 testy a výjde to na stejno jak kdyby jste praly v obyč. vodě tudíž nic pořádně nevyperete a některé ty ,,eko" koule dokonce zatěžují živ. prostředí víc než prací prášek.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
28.2.12 21:52

Cica: ano, čtverce jsou ty klasické plinky, jak je znáš. Dnes už se na mě nedává igelit, ale prodyšná nepropustná vrstva. Buď polyuretan, flis, nebo vlna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
28.2.12 21:55

Jessi: no to bych si taky nedokázala představit látkování. Ještě bys měla možnost pořídit si sušičku, ale to zas není moc ekologické a myslim že ani moc levné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.2.12 22:03
pomeranca píše:
Jessi: no to bych si taky nedokázala představit látkování. Ještě bys měla možnost pořídit si sušičku, ale to zas není moc ekologické a myslim že ani moc levné…

Nemám jí kam dát. Na pračku to nejde - máme podkrovní byt a pračka je pod šikminou. Ale šikla by se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
28.2.12 22:10

No tak novou pračku se sušičkou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.2.12 22:12
pomeranca píše:
No tak novou pračku se sušičkou :-D

Ty ale prý stojí za prd, vůbec nesuší dobře, protože v sušičce musí být k dokonalému vysušení mnohem menší nálož, než se běžně cpe do pračky. Takže bz se muslo vzprat a pak na dvakrát sušit. Ale tohle je mimo téma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
28.2.12 22:14

Aha, no já sušku nemám, tak vůbec nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.2.12 22:19

Tak si spočítej pořizovací cenu + voda, elektrika, prací prostředky, čas který tomu budeš věnovat, podle mě výjde levněji balík tesco plen v akci za 170,–, měsíčně spotřebujeme 2,5 až 3 balíky. Jsem šťastná za jednorázovky, protože bych se zablila čistit ty sra… s látkových :poblion: ten smrad :poblion: tahat posranbé plenky sebou po návštěvách nebo do města :poblion: . Nešla bych do látkových ani kdyby mě mučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
28.2.12 22:29
LUCIPERKA-ddub píše:
Já už sem to probírala s manželem i jeho maminkou a tak nějak sme se shodli, že to zkusíme kombinovat. Látkování přes den a jednorázovky na noc a na cesty.
Uvidíme jak se to osvětčí. :)

Takhle to dělám taky. Pleny jsem dostala od segry,takže žádná velká investice. A až si ségra pořídí druhý, tak jí je vrátím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
28.2.12 22:29
IvkaH píše:
Tak si spočítej pořizovací cenu + voda, elektrika, prací prostředky, čas který tomu budeš věnovat, podle mě výjde levněji balík tesco plen v akci za 170,–, měsíčně spotřebujeme 2,5 až 3 balíky. Jsem šťastná za jednorázovky, protože bych se zablila čistit ty sra… s látkových :poblion: ten smrad :poblion: tahat posranbé plenky sebou po návštěvách nebo do města :poblion: . Nešla bych do látkových ani kdyby mě mučili.

ty jsi látkovky neviděla ani z vlaku, viď. Než začneš blít, tak si zjisti informace.
M třeba připadaj smadlavý jednorázovky. Existují separačky, sračky s ní spláchneš do záchoda a nic doma nesmrdí.
Mě by zas bylo stydno nechat posranou jednorázovku na návštěvě. Když to někdo nechá u nás, tak zas :poblion: já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
28.2.12 22:32
IvkaH píše:

Nikdo tě taky nenutí ;)
Mě se dělá :poblion: zase ze smradu papírovek. Naštěstí máme na vyběr :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.2.12 22:33
Alpaka píše:
IvkaH píše:
ty jsi látkovky neviděla ani z vlaku, viď. Než začneš blít, tak si zjisti informace.
M třeba připadaj smadlavý jednorázovky. Existují separačky, sračky s ní spláchneš do záchoda a nic doma nesmrdí.
Mě by zas bylo stydno nechat posranou jednorázovku na návštěvě. Když to někdo nechá u nás, tak zas :poblion: já.

Nechávám si od švagrové z Anglie vozit voňavé sáčky na plenky (1 sáček na jednu plenku) používám je když jdeme někam do obchodu, ke známým a je třeba přebalit, tak tu plenku dám do voňavého sáčku a nic není cítit, nedovolila bych si to na návštěvě hodit u někoho do koše a pak si v klidu odejít to se raději obuju, kdybych už neměla sáčky a vyběhla s tím rovnou do popelnice :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
28.2.12 22:34

http://www.mimi-natura.cz/…atkove-pleny
holky uplně dole na stránce je srovnání cen látkovek a papírovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.12 22:37

Nevím co na jednorázovkách smrdí nevím co z toho zase děláte :roll: mě se zdají hygieničtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.12 22:39

jak už jsem psala ty ořechy stojí za ho… nic to nevypere :roll: jak je v té tabulce náklady na mýdlové ořechy takže beztak to budete prát na 3 krát když bude plenka zaneřáděná......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí