Látkujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1974
11.9.19 07:09

Jinak ještě k těm čtvercům - taky jsme měli Libštátské, plus k tomu ještě Imse Vimse. Libštáty jsou držáky, Imse mají zase hodně příjemný materiál, nicméně časem se začaly dělat kolem lemů dírky. Kikko se zase praním srazily od obdélníků. Nicméně veškeré čtverce jsem si coby jediné látkové pleny nechala, používáme je při rýmách na domácí smrkání. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.19 12:06

Holky dekuju, tak uvidime, vyzkousim asi nejake svechnaky a ctverce. K tomu schnuti - poridila jsem kalhotove plenky na zkousku Fox s Patty Nappy, + AIO od Little Lil… Fox schnula den a pul, Patty Nappy 2 a pul a AIO byla sucha brzo ale jeji vkladacky schnuly tri dny :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
12.9.19 08:05

Latkovala jsem dceru od 2m plne do odplenkovani. Za mě pohoda. Kos se špinavými jsem hodila do pračky, nastavila celý ten proces a vyndala suché jemne a voňavé, nahazela do boxu na pleny a bylo hotovo, nikam jsem pro ně nemusela :palec: ale na rovinu přiznávám, že bez susicky bych do toho nešla. Používala jsem kombinaci kalhotkove pleny od Petit Lulu a svrchnaky Bamboolik. Teď budu latkovat opět, jen jsem dokoupila troje svrchnaky novorozenecke Popolino a sešlo se mi tu spousta ctvercovek na začátek. Teď mám nakoupené jednorázový už jen do porodnice. Nevýhodou je velký zadek, tzn dcera po odplenkovani stále nosí tepláky, co jsem ji koupila před rokem :lol: ale horší pohyblivost byla ku vyhode. U každého pokroku musela více zabrat a použít větší sílu, a pokaždé padala do měkkého :lol: sedět začala někdy v 7m, plazit se v 8 a chodit v 11m. Takže bych řekla, že ji nijak neomezily. Ale myslím, že latkovani není pro každého, každý to máme nastavený jinak. Pro mě byly zase blbejsi jednorázový. To záleží na každém, co mu vyhovuje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
12.9.19 15:49

@NicoleMenette
1. vysoká pořizovací cena - pokud zvolíš kalhotkové pleny a čtverce, k tomu 4ks svrchních kalhotek, tak je cena přijatelná, navíc doporučuji bazárek. maminky, co jim to „nesedlo“ prodávají celkem levně, ale chce to hledat

2. co značka plen, to jinej střih, takže je potřeba toho vyzkoušet na začátku víc, tzn. opět výdaje. - Vyzkoušela bych od různých značek jedny svrchní kalhotky a nějakou kalhotkovou plenku. Chybu neuděláš s českými Anavy, Bamboolik, Petit lulu, KatyV, Majab, ByVeru, Unuo

3. obnova plenek - to se mě nestalo, jednovelikostní, zvětšovací sedí bezproblémů, látkuji 3.dítě

4. Složitější systémy a spousta materiálů - to se zdá na první pohled, zkus video pro představu

5. Údržba plenek aby neprotékaly - to je spíše na životnosti, jen o vlňáčky je potřeba se starat

6. Obrovská spotřeba vody, takže ve finále to vyjde nejspíš nastejno jako jednorázové pleny. - viz odkaz: Srovnání vlivu na životní prostředí

7. spousta práce navíc - ani ne, navíc čas strávený s dítětem, věšení prádla - podává apod. (nemusíš zas běhat s odpadky)

8. pomalé schnutí v bytě - volila bych vícevrstvé plenky a chobotové, které rychleji schnou

9. větší zadeček u miminka s vycpanou plenkou = nemožnost se volně pohybovat, tak jak potřebuje - mýtus, děti nebyly nijak omezené a opožděné, občas je fajn nechat děti plně bez plen :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
12.9.19 15:51

Na bodycka koupíš extendor
a tepláčky holt budeš volit volnějšího střihu, ne legíny ;)

Rychlejší schnutí:
doporučuji chobotovou plenku
vícevrstvou bambusovou plenu se snapi sponkou
a bambusové vkládačky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
16.9.19 11:42

Nejsem nijak extra ekologicka, ale jeste v zaveru tehotenstvi jsme doma nemeli popelnici a odpadky jednou za par tydnu vozili do predchoziho bydliste - predstava, ze toto budu delat s pouzityma papirovyma plinkama, me primela koupit latkove. Vybrala jsem Anavy, ty udajne rostouci, co je jen jedna velikost. Na novorozence byly fakt obrovske (jako funkcni, ale mne se to nelibilo), i usila jsem zmensenou verzi, asi deset kusu, ze starych tricek a mikin, naklady par korun na nite a suche zipy. Svrchni jsem nakonec dokupovala nejake zahranicni, ktere mely lip resene protekani kolem nozicek.
Susicku nemam, s ni by to bylo mnohem jednodussi, v destivych dnech trvalo, nez to uschlo.
Kdyz sly deti do jesli (v deseti a dvanacti mesicich), prestala jsem latkove pouzivat, protoze naplnit pracku by trvalo dlouho. Celou vybavu jsem dokonce prodala dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20826
20.9.19 13:11

Dobrý den,

nechte si s látkováním poradit v naší nové poradně https://www.emimino.cz/…tkove-pleny/

přeji krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí