Lázně Klímkovice a Františkovy Lázně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5932
7.6.11 22:12

Děkuji moc ,tak já se na to zeptám u dr na gyndě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
7.6.11 22:14

O to se musí žádat? Doktoři to nenabízejí automaticky, po nějákém zákroku?
Vždyť si to dnes už stejně skoro vše hradí pacient, nebo néé? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
7.6.11 22:21

Tak mě nikdo nic neřek jen známý a tak ,dr nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
7.6.11 22:22

Já se taky na lázně zeptala sama… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
7.6.11 22:24

No, já o to teda musela sakra žádat (tehdy za sebou 4 roky neplodnosti, dvě IVF, jeden potrat - paradoxně díky tomu potratu jsem jim přestala spadat do tabulky neplodných, přitom na místě jsem potkávala holky, kterým to doktor vnutil po laparoskopické operaci slepáku) a prosit :-)
Vím, že se teď hodně hlasitě mluví o tom, že si to pacienti budou z velké části hradit sami (ubytování a stravu), ale pokud vím, tak stále to ještě funguje tak, že pojišťovna proplatí procedury (v mém případě cca 25 000), plnou penzi a základní ubytování (v mém případě cca 15 000), pacient hradí „nemocniční poplatek“ (nyní 100 Kč/ den), lázeňský poplatek (liší se dle lázní, řádově desetikoruny denně) a pokud si vybere vyšší standard ubytování (např. jednolůžkový pokoj nebo hotel vyšší kategorie), tak doplácí ještě ten. Já doplácela za ten měsíc na všech těchto poplatcích cca 9000, ale to byl jeden z nejvyšších doplatků, obvykle se holky vešly do 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
7.6.11 22:26

No právě, s tím slepákem je to stará, známá věc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
7.6.11 22:32

Ono tady platí strašně moc, že záleží na konkrétním doktorovi a jeho ochotě. Ten můj mi tehdy dost drsně řekl, že si myslí, že by mi to stejně nepomohlo, mám se na takovéhle věci vykašlat a chodit dál na IVF, třeba to nakonec zabere. Paradoxně každé to IVF stojí pojišťovnu víc než náklady na celý měsíc pobytu v lázních. Doktora jsem vyměnila. Fakt je, že víc jak dva roky po návratu z lázní stále nejsem těhotná, ale porovnalo mě to tam tenkrát neskutečně, jak fyzicky po tom všem, tak neskutečně psychicky, no a spousta holek s daleko horší diagnózou jak já byla opravdu do pár měsíců těhotná, mnohé z nich přirozeně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
8.6.11 08:22

Ahoj,dovoluji se přidat do diskuse-Já jsem si na vlastní žádost nechala předepsat lázně Klimkovice po 2.neúspěšném ivf.Ale já jsem o té možnosti moci si nechat předepsat lázně při neplodnosti věděla.Záleží jen na vás,kam se rozhodnete jet.Dr ty lázně,které požadujete ,napíše na první místo.Vůbec nezáleží na tom,jak daleko od lázní bydlíte.Pokud to máte jako lázeňskou léčbu,jste ubytované tam a nemusíte dojíždět.V případě,že to máte jako ambulantní léčbu,dojíždí se.Domů samozřejmě jezdit můžete.Já to mám taky kousek do Klimkovic,takže jsem vždycky po procedurách jezdila domů a na noc se vracela do lázní.Bylo tam skvělě,výborně jsem si odpočinula,můžu jen doporučit.Jinak při neplodnosti máte na lázně nárok co dva roky.A ještě,po gyn.operacích máte na lázně taky nárok,ale doktoři to automaticky nenabízí!O co si člověk neřekne ,to nemá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
8.6.11 08:45

Tak to se až půjdu k doktorce na ty lázně zeptám, jestli nemám nárok…když už na nic jiného, tak alespoň na nervy - preventivně :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
8.6.11 09:30

Bacha, nic jako nárok fakt není :-) Jsem to tehdy i řešila s pojišťovnou a bylo mi řečeno - lázně vypisuje obvodní lékař na základě doporučení odborného. Takže pokud se tento rozhodne, že lázně nepotřebujete, tak s tím pojišťovna nenadělá vůbec nic, nikde nejsou tabulky na to, po absolvování čeho by byl doktor povinen lázně vypsat, pouze doporučení, na základě čeho je lázeňská léčba vhodná a vypsat by je měl. A věřte mi, že na takovýho vola, kterej se zabejčil, že mě lázně nepředepíše za žádnou cenu, já opravdu narazila (4 roky neplodnosti, dvě prodělaná IVF, po prvním z nich MA v 8.tt). Jinak na samotnou diagnózu neplodnost může jet člověk do lázní dvakrát za život. Prý se to pak dá uhrát ještě na nějaké jiné diagnózy, ale prostě na neplodnost jako takovou dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
8.6.11 11:40

Já mám za sebou 2 IVF neůspěšné a nikdy mě nenapadlo se ani zeptat.Doktor mě to nenavrhl a já nevěděla.Škoda mohla jsem to zkusit :cry: -jela bych hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
8.6.11 11:41

Tak to ještě zkus :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
8.6.11 14:15

Mužu se ještě zeptat jak dlouho to trvá vyřídit a do odjezdu ? Zda to je na pár dní nebo měsícu než se jede od podání žádosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
8.6.11 14:50

Záleží na volných termínech v lázní… to oni tě pak už kontaktují s volným termínem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
8.6.11 15:02

No, já byla extrém - vyřizovala jsem dva měsíce (jako intenzivně lítala od čerta k ďáblu), ale protože jsem potřebovala stihnout třetí IVF do konce roku, měla jsem stanovený nejzazší termín odjezdu. Cinkla jsem si do lázní do vybraného hotelu (to jinak nemusíš, oni si to vyřídí sami a někam tě přidělí), domluvila si pokoj na konkrétní termín, no a pak už se jen modlila. Ve čtvrtek mi to pojišťovna schválila, ihned to odfaxovali do lázní, no a v neděli už jsem jela :-D Obvykle to bývá méně dramatické, takový zlatý střed je asi měsíc, než to pojišťovna schválí, a další měsíc, než se odjede. Ale záleží na spoustě věcí, obvykle ochotě doktorů, ouředníků a volné kapacitě lázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí