Lázně Klímkovice a Františkovy Lázně

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5932
8.6.11 15:08

Děkuji za odpovědi :kytka: proberem to doma u skusím to na dr co on na to :think: zda mě to napíše nebo zda skusím ještě jednou ivf před tím .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
8.6.11 15:27

Já myslím, že na IVF je tohle naprosto ideální příprava, hodíš tělo i hlavu do maximální pohody, takže jestli na to IVF extra nespěcháš, zkusila bych ty lázně předtím. Mně to sice nezabralo, ale zas můžu říct, že jsem to následné IVF zvládala v naprosté pohodě, a i to se počítá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
8.6.11 15:37

Myško - já pojedu teď podruhé do FL, moc se tam těším. Byla jsem neprosto nadšená! Pobíhání mezi lázeňskými domy mi ani nevadilo, protože tam je všechno kousek :-)
Jinak já jsem teď ve fázi vyřizování a našla jsem si k tomu vyhlášku ministerstva zdravotnictví, kde se píše jen to, že můžeš jet buď do FL nebo Mariánek a nebo do Klimkovic. Když mi přišlo schválení těch prvních lázní, tak to bylo do FL, ale s tím, že si to můžu přehodit do Mariánek nebo Klimkovic. Takže si můžeš vybrat.
Emmo - tak jak jsem psala Myšce. Mám teď nastudovanou směrnici ministerstva zdravotnictví. Na neplodnost máš nárok jet 2× do věku 39let do lázní. Nehledě na diagnozu s kterou se léčíš. Se mnou byly holky v lázní, které podstupovaly IVF kvůli SPG. A lázně v pohodě dostaly. Je to prostě na celkovoou podporu plodnosti.
Jen nad 35 let se k žádosti (která obsahuje anamnézu z CARu + potvrzení od obvoďáka) musí doložit ještě genetické vyšetření obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
8.6.11 15:38

Ugluk - máš pravdu, psychicky jsou lázně opravdu balzám…žila jsem z toho tak rok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
8.6.11 18:40

VeKo ty si vyřizuješ lázně? A v jaké fázi jsi? Bylo by super mít v lázních někoho, koho člověk zná alespoň trchu z nettu :lol: Jinak já dneska byla u obvoďačky, ohledně toho napsání,no nekoukala se na mě zrovně 100× pěkně, už jsem si myslela, že jako ty ugluk jsem natrefila (při mé smůle) na jednu kr..u :-D Dají mi telefonicky vědět, až ji napíši. Pravděpodobně to bude až v pondělí. A pak zase s tím na pojišťovnu.Jen jsem stejně nepochopila jednu věc. Proč to musí psát obvoďáci, když stejně nejvíce o tom vědí centra, do kterých chodíme.No je to všechno nějaké naruby a zbytečné lítání na různá místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
8.6.11 18:57

No to by mě taky zajímalo, proč to nemůže vypsat odborný lékař? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
8.6.11 20:00

Mě CAR odkázal k obvodnímu gyndr., ten mě poslal za obvoďačkou a ta zpět do CARu :-) Tak jsem písla na pojišťovnu a tam mi řekli, že žádost na jakékoliv lázně sepisuje obvodní lékař na základě doporučení, které mu napíše odborný lékař té které příslušnosti. V případě gynekologie je jedno, jestli obvodní gyndr. nebo CAR, já to měla od CARu. Jo a ještě bacha - na základě neplodnosti chtěli mít v žádosti výsledky spermiogramu. Tak jim doktor napsal „spg v normě“, čímž to považoval za vyřízené, ovšem pojišťovna chtěla vědět, JAK MOC V NORMĚ, a s tímto dotazem to zaslala zpět obvoďačce, která logicky usoudila, že tento dotaz jí nepřísluší (o spg mého muže pochopitelně neví nic), tak to tam nechala ležet, dokud jsem se sama nezačala zajímat a nevyběhala si PŘESNÉ výsledky spermia v CARu. Přitom ale do těch lázní posílají zcela nezávisle na kvalitě spermií, jedna spolupacientka tam byla po dvou neúspěšných IVF, jejichž jediným problémem bylo právě mizerné spermio…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
9.6.11 08:03

jejda ugluk ty mě ale strašíš :-) , ještě běhaní kvůli spermiogramu, no to by mi scházelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
9.6.11 08:13

Myško - jsem ve fázi čekání na schválení, ale už mám ve FL zabookovanej pokoj :-), vím přesně termín, který chci, hlavně kvůli práci.
Takže u mě to bylo následovně:
doktorka v CARu vyplnila žádost o lázně, přiložila k ní výpis z karty, co všechno mám za sebou. S tím jsem šla k obvoďačce, ta tam jen dala razítko a přidala kopii krevního obrazu. To vše jsem měla za 4 dny vyřešené. Pak jsem si našla na své pojišťovně okresní pobočku pod kterou spadám a přímo ženskou, která to zařizuje. Zavolala jsem jí a vyptala se, jestli to takhle stačí. Odsouhlasila mi, že poznámka od doktorky „normospermie“ jí opravdu stačí.
Od toho razítka od obvoďačky běží 3 měsíce, v kterých musíš lázeňský pobyt nastoupit.
Takže já jsem měla od obvoďačky 19.5., 20.5. jsem to poslala přímo na tu paní z VZP, s kterou jsem mluvila. Nástup mám 17.8. - teda jako pořád počítám s tím, že mi to v pohodě schválí.
Mám v plánu, když to do konce tohoto týdne nepřijde, tak do VZP paní zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
9.6.11 08:16

A takhle by to mělo správně být :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
9.6.11 08:30

Tady je přesně postup ze stránek VZP
http://www.vzp.cz/…zenskou-peci

Tady je přímo vyhláška vyhláška MZ ČR č. 58/1997 Sb
 http://portal.gov.cz/…l/_s.155/701?…

A tohle je z ní výcuc

N96, N97 – sterilita na podkladě zánětlivém i funkčním, celkem 2× abortus habitualis

•lze poskytnout u žen do 40 let věku 2×

•u sterility je nutné i vyšetření partnera a jde-li o ženu starší 35 let genetické vyšetření obou partnerů.

•Františkovy lázně, Mariánské lázně, Klimkovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
9.6.11 15:20

Tak teď jsem si volala do VZP - poslali schválenou žádost do lázní. Tam jsem volala taky, tak už připravují zvací dopis na termín, který jsem tam už měla domluvený :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
9.6.11 15:22
VeKo píše:
Tak teď jsem si volala do VZP - poslali schválenou žádost do lázní. Tam jsem volala taky, tak už připravují zvací dopis na termín, který jsem tam už měla domluvený :dance:

tak super :dance: at ti lázně pomohou a konečně se pak dočkáš svého vonavého uzlíčku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
9.6.11 15:36

Gratuluji! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
9.6.11 15:46

Také gratuluji!!!
To přísloví - „líná huba, holé neštěstí“ tady naprosto sedí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí