Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Juu holky tak vy se sejdete
to je paráda ![]()
Ještě mě napadlo ono je to s termínama asi jiné, když se jede do placeného jednolužáku a do neplaceného, co?
Já si bohužel žádný nadstandart dovolit nemůžu..hned po lázních půjdeme do ivf s dárečkama a i to bude náročné…přesto bych na pokoji asi nechtěla být sama. Posledně tam byla hrozně fajn holka se mnou a užily jsme si to maximálně
snad budu mít štěstí i tentokrát, pokud ty lázně vyjdou…
Silvi já si volala a ona mi prostě řekla volné termíny a domy. Ani se mě neptala, jakou cenu bych chtěla platit. VeKo tak jen abychom se tam poznaly
. Ale ty procedury
, to bude..... Jinak já taky nechtěla být na pokoji sama, tak snad budu mít štěstí a sedneme si se spolubydlící. A pokud ne..... Tak doufam, že by to šlo nějakým způsobem vyměnit.V práci kromě mé přímé nadřízené nikdo nic neví, jen hlavní šéfová je prostě drbna a rozebírá to, co by rozeebírat neměla. Jak to že ještě nemáme děti, u koho je problém apod.. Asi ji to řeknu a když budou pomluvy, aspoň je nebudu slyšet a užívat si.
Silvi - jak píše Myška, domluvit si tam můžeš cokoliv co mají volného. Je jasné, že 2L pokoj bude levnější. Mají docela dobře udělaný ceník na webu
http://www.franzensbad.cz/cs/
Ahoj holky…
Omlouvám se, že vám sem vpadám, ale mám dotaz na Silvi100…
Silvi, dnes jsem si prečetla Tvé deníčky… Klobouk dolů, moc Ti držím pěstičky, ať se na vás štěstí usměje a vy se dočkáte toho malého, voňavého uzlíčku.
Po takovém trápení je v podstatě jedno, jestli to bude mimísek po IVF nebo adopčátko. Hlavně aby už!!! Každopádně přeji móóóc štěstí!!!
U nás, bohužel, taky nejde všechno jako po másle ( 3krát ZT, předčasný porod,…) V září nás čeká klasické IVF s PGD. V květnu jsem podstoupila IVF s minimální stimulací, bohužel
Můj dotaz zní: Od kterého dne a do kterého dne cyklu se baští mateří kašička na růst sliznice??? Měla jsem s tím teď trochu problém a tato přírodní cesta mně příjde lepší než Estrahexal… Díky moc za odpověď ![]()
ahoj holky, lázně jsou opravdu na 28 dní a to z toho důvodu, že během této doby se počítá, že každá žena bude mít MS a o to se zkrátí procedury, v té době jsou jen ty šlapací bazénky, masáže a tělocvik.
Nevím jak je do s endomitrozou, ale já měla ty bahenné zábaly obden a bylo to moc fajn, teploučko a myslím, že i účinné.
Já také nebyla z těchto procedur odvázaná, nejsem typ, který by se předváděl, ale nakonec jsem vše zvládla v pohodě a pak už mi to ani nepřišlo, nejvíce jsem řešila, že chci mít koupelnu a záchod na pokoji, tudíž jsem musela připlácet (ale Alder, Savoy, Royal, atd.- to měli automaticky v ceně pobytu). Nejdříve jsem myslela, že bych mohla bydlet v Lužnici, v Máji nebo v Otavě, tam se tolik nedoplácelo, ale to ubytování nebylo nic moc, tak jsem si raději připlatila a byla v Royalu, byla jsem moc spokojená.
Jestli mohu doporučit, je dobré se ubytovat v lázeňském domě, kde není recepce, správně by se mělo chodit do nějaké doby v noci zpět na pokoj, ale když není recepce, je to neomezené, jinak přes recepci Vám lázeňský dům musí otvírat vždy recepční a občas měli kecy, kdežto já měla pohodu, protože jsem od všeho měla klíč a mohla přijít, kdy se mě zachtělo. Nezneužívala jsem toho, ale víkendy se tam pařilo a chodili jsme až k ránu. Přes týden jsou ráno procedury a to jsme chodili docela včas.
Závidím, že jedete, jela bych hned znova, moc se mi líbilo a zážitky jsou moc pěkné.
Holky, jak si čtu Vaše příspěvky, tak už se těším na ty lázně jako malé dítě
Jen některé z těch procedur budou asi zajímavé…si nedokážu představit jak to probíhá ![]()
Ivano10 - já byla v Pawliku, tam recepce je, na noc se zamyká. Několikrát nám šla recepční odemkout (jen teda zmáčkla čudel na automatické dveře) fakt jako jsme šly i ve dvě ráno a bylo rozhodně vidět, že jsme pod vlivem, neřekl nikdy nikdo nic. Naopak, smála se a měla pochopení ![]()
Jo, Pawlik (a Isis) jsou totiž hojně používány zahraničními turisty a recepční od pohledu (a jméno jí do počítače při průchodu kolem nediktujete
) nemá šanci rozeznat, jestli jste host „na pojišťovnu“ nebo plně platící, takže se preventivně ke všem chovají s patřičnou úctou
To samé při návštěvách rodiny nebo muže (a jeho občasném přespávání) - když šel kolem recepce člověk s patřičně sebevědomým úsměvem, nebyl nikdy jediný problém
Dokonce nás spolu pouštěli při ukázání klíče oba zdarma do Aquafora, jako chtěla jsem za něj platit, když tam nebydlel, ale jak viděli pár s jedním klíčem, automaticky dávali dva náramky, taky jsou tam totiž zvyklí na mladé páry, co si tam spolu zaplatí romantický víkend
Platil teda jenom u oběda či večeře, když tam se mnou přišel, to jsme hlásili paní u vchodu předem.
Straki75 píše:
Ahoj holky…Omlouvám se, že vám sem vpadám, ale mám dotaz na Silvi100…
Silvi, dnes jsem si prečetla Tvé deníčky… Klobouk dolů, moc Ti držím pěstičky, ať se na vás štěstí usměje a vy se dočkáte toho malého, voňavého uzlíčku.Po takovém trápení je v podstatě jedno, jestli to bude mimísek po IVF nebo adopčátko. Hlavně aby už!!! Každopádně přeji móóóc štěstí!!!
U nás, bohužel, taky nejde všechno jako po másle ( 3krát ZT, předčasný porod,…) V září nás čeká klasické IVF s PGD. V květnu jsem podstoupila IVF s minimální stimulací, bohužel
Můj dotaz zní: Od kterého dne a do kterého dne cyklu se baští mateří kašička na růst sliznice??? Měla jsem s tím teď trochu problém a tato přírodní cesta mně příjde lepší než Estrahexal… Díky moc za odpověď
díky Straki
,
já jí baštila měsíc před stimulací
pokud to jde, klidně začni dříve
hodně štěstí i Tobě!
monika999 píše:
Holky, jak si čtu Vaše příspěvky, tak už se těším na ty lázně jako malé dítěJen některé z těch procedur budou asi zajímavé…si nedokážu představit jak to probíhá
je to v pohodě nevíc. Třeba jdeš na takový záchůdek, kde čtvrt hodiny jen sedíš a nic necítíš…jde z toho záchoda nějaký plyn-asi rajský ![]()
já už si tedy nepamatuji, kde jsem byla
ale za pobyt vím, že jsem nic nedoplácela…jen nějaký ten lázeňský poplatek…tenkrát byl 50,– na den…teď je snad 100,– ![]()
tak dle obrázků, budovy a fotek jsem byla v Adleru…ale tenkrát jsem fakt nic neplatila
je mi jasné, že teď budu…myslíte, že se vejdu do 5000,–?
Příspěvek upraven 23.06.11 v 19:26
Bacha s tím gynekologickým plynem, to je ten „záchůdek“ - dřepíte samy v malé místnůstce na takovém bidetu, kalhotky dole a zespoda na vás proudí léčivej plyn, můžete si třeba číst. A v těch Plynných lázních mají asi šest těchhle jednomístnůstek a pak jednu dvojkabinku, jsem najednou zjistila, že kousek ode mě sedí ve stejné situaci jiná ženská, oddělené jsme byly jen takovou tenkou polopřepážkou
Paní byla velice hovorná, právě od té jsem se dozvěděla, že bydlí na Lužnici a jak je to tam strašný ![]()
Silvi, s dvojlůžákem bys měla. Ono tehdy nebylo Julínkovné, že.
ugluk píše:
Silvi, s dvojlůžákem bys měla. Ono tehdy nebylo Julínkovné, že.
Julínkové? ![]()