Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo, v takovým stádiu já tam byla taky - 4 roky a 1 potrat (po IVF), nádherně jsem si odpočinula! Svátečnější - no, je tam divadlo, ale Národní to není, tak stačí něco pěkného slušného. V rámci procedur jsou skupinová cvičení - ve vodě, gynekologické a Mjžíšová, všecko po 20 minutách (takže ta mojžíška je dost na houby) a ještě si můžeš připlatit za 60 na hodinu (tuším) pořádá Adler 2× týdně aquaerobic2× týdne cvičení na míčích a snad ještě něco, to bylo fajn, občas jsem zašla.
Myško - já tam běhala v džínách nebo kraťasech a tričku. Měla jsem sebou jedno slavnostnější kdyby bylo potřeba, ani jsem to nevyužila. Fakt jsem tam chodila tak jako chodím běžně do práce apod. Dost jsem chodila i v teniskách, ale já si obecně na boty na podpatku nepotrpím.
V tašce s sebou jsem nosila jen třeba legíny na cvičení a na jogu, co jsme měly v procedůrách.
Na cvičení extra chodily holky na jogu ještě do aquafora. Prej super, tak to chci taky teď vyzkoušet.
Jinak až ti přijde zvací dopis z lázní, tak ten hotel co ti tam oni automaticky přidělí, tak můžeš samozřejmě opravdu změnit, na ten co si vybereš. Nebo to udělat jako já, pokud máš vybraáno, zamluvit si ho rovnou.
Dokonce se mnou byla holka, co ji pojišťovna právě sama nastrčila někam do nic moc hotelu a pak jsme se seznámily a ona když viděla Pawlik a možnost volného vstupu do Aquafora, tak si po týdnu zařídila přestěhování, taky to šlo. ![]()
Tak jsem si volala doktorce, kteoru jsem tam měla jako ošetřující gyndařku před 2 lety a není problém aby si mě zase vzala, stačí to jen nahlásit sestrám, tka to jsem moc ráda, ona byla skvělá ![]()
Holky díky za info a uklidnění. Já už se bála, že tam budu muset chodit nějak více vystrojená
, taky si na podpadky moc nepotrpím, spíše jen vyjímečně. Aquaerobic jsem vždycky chtěla zkusit, takže se určitě nahlásím. potřebuji dost
zpevnit svaly. Do lázní zavolám zítra, ale především proto, že potřebuji ten termín až na srpen.Jinak si nechám poradit a zkusím ten Adler nebo Belvedere.
Jé, holky, to jsem ráda, že jste založily tohle vlákno… o lázních dlouho uvažuju, ale nevěděla jsem, jak na to ![]()
Problém je, že de facto nemám obvoďáka. Nebyla jsem nemocná ani nepamatuju, a loni jsme se stěhovali… to bude nový doktor nadšen, když tam přijdu a hned budu chtít něco tak drahého jako jsou lázně… ![]()
Cassiopeio určitě to zkus, za to nic nedáš. Na mě taky obvoďačka koukala velmi divně a aby si připadala jako doktorka a ne jako úřednice, alespoň mi změřila tlak, ať si může naúčtovat 30 Kč. ![]()
Ahoj holky,
potřebuji poradit. Dnes jsem byla u obvodního gynekologa, se kterým jsem řešila lázně pro neplodnost. řekl mi, že mi to určitě u vzp projde, ale že si mám zavolat svému dr. z CAR, který mi musí napsat zprávu. Mluvila jsem s ním a vše mi napíše. Nicméně jsem k němu objednaná na 12. 7. a 14. července ponesu zprávu k praktickému lékaři, který žádá?? Je to tak? jak dlouho trvá vyřízení těch lázní…kdy by mi mohl přijít termín a schválení? Je možné, že letos bych je už nestihla????
Jo ještě se mě dr. z CAR ptal, jak se to jako píše ta zpráva, že s tím nemá zkušenosti…můžete mi poradit, co tam má napsat…říkal, že je mu jasné, že vypíše diagnozy a operace…ale má psát nějaké doporučení na lázně nebo tak nějak?? či to napíše až pak praktik?
Silvi - pokud půjdeš 14.7.k obvodnímu, tak od toho potvrzení od něj (mě tam dala prostě jen razítko a přiložila kopii krevního rozboru) jdou 3 měsíce v kterých musíš lázně nastoupit. Já si to posílala sama na pojišťovnu a fakt asi za necelé 3 týdny to mám vyřešený a už mám i zvací dopis.
Na razítku od obvoďáka jsem měla 19.5.to šlo i do pošty a teď mám zvací dopis z lázní a ten má datum 10.6.
Jinak v CARu mi vytiskla doktora celkovou anamnézu - všechno co jsem u nich prošla. Chtějí i SPG - tak to jim stačilo, že v té zprávě bylo napsáno „normospermie“
Silvi, dle meho lazne letos stihnes s prehledem, ja zadala zacatkem zari a v pulce listopadu uz jsem byla zpet. Podzim je tam krasny.
Jinak ve zprave by bylo dobre vyslovne uvest - doporucuji pacientce lazenskou lecbu - a pak treba, ze to pro tvou nasledujici lecbu bude prinosne. Pak vypsat, co uz mate za sebou.
U nas normospermie nestacily, chteli to presne rozepsat, takze cim vic, tim lip
Ale melo by tam byt vyslovne uvedeno, ze doporucuji, kdyz je to doporuceni ![]()
Holky a musí mít ten dr. z car nějaký formulář speciální????
Silvi - v Gennetu je to tak, že mi to dr.vypsala rovnou do žádanky o lázně - nevím jak se to přesně jmenuje je to speciální tiskopis, má to asi 5-7 kopií, jednu si pak nechá obvoďák v kartě, jednu v pojišťovně a zbytek pošlou do lázní…tak nějak to je.