Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
TAM MUSIS bydlet jako v hotelu?nebo tam nejsou přímo jako v laznich pokoje?nerozumim tomu ![]()
Koukni na můj odkaz výš, tam jsou doplatky k jednotlivým hotelům. Ta částka obsahuje „pobyt v nemocnici“ (to už je teď 100 denně), lázeňský poplatek městu a doplatek za ubytování, popřípadě jídlo - na gynekologické pobyty koukej na 4 týdny, na kratší dobu tě nepustí. Jinak vše ostatní hradí pojišťovna, takže úplně čistě teoreticky bys tam nemusela nechat ani korunu navíc - plná penze i bydlení je tím pokryto.
Oficiálně se to jmenuje lázeňské domy, prakticky jsou to hotely. S těmito zařízeními má pojišťovna smlouvu a tam ti proplatí ubytování. Existují i jiné lázeňské domy, ale těch smluvních je omezené množství, prakticky si nemůžeš vybírat úplně ze všeho ubytování, co se ve FL nachází. Lázeňský dům kromě ubytování a stravy má i svého lékaře, ke kterému budeš docházet, a některé z procedur se odehrávají přímo tam, na jiné docházíš do jiných lázeňských budov.
Ahoj taky to tu sleduji a moc nechápu ty doplatky to si jako sama vyberu ten hotel já myslela že mě něco přidělej samy
a co jsem koukala jestli tomu rozumím tak za ty 4 týdny je asi doplatek kol 4000 kč ? Záleží na hotelu ? Chápu to správně ![]()
Emma, jo, doplatek se liší od hotelu. Pokud si sama nevybereš, někam tě přidělí, obvykle Adler nebo Belveder nebo jejich dependence, protože se specializují na gynekologii. A standardně přidělují na dvojlůžák. Pokud máš konkrétní představu, tak tam můžeš cinknout do vybraného hotelu, jestli mají ve správném termínu volno, zarezervovat si to tam a pak cinknout zpět na pojišťovnu, ať zašlou schválenou žádost do příslušného hotelu. Jinak ten doplatek už zahrnuje těch cca 120 Kč denně (střílím od boku) za pobyt v léčebném zařízení + lázeňskou taxu, to máš za těch 28 dní přes 3000 jenom za tohle a to se bohužel platit musí. Pokud už bys nechtěla doplácet nic víc, patrně bys byla na zcela obyčejném pokoji, což může být docela loterie.
Děkuji moc za vysvětlení
já jsem na takové věci natvrdlá .ted jdu do car tak uvidím zda mě to doporučí a když tak pak si zažádám, proto scháním info .
a v těch klimkovicích to asi bude jen doplatek tech ted uz 100kč za den a nejakych 10na lazenskou peči nebo co ..?tam asi jine placene ubytovani nebude nebo ano..??
Těch 100 na den a lázeňský poplatek určitě, doplatek na ubytování netuším, cinkla bych jim tam.
asi cinknu nebo 5000se mi moc nechce davat počítala jsem méně..
No tak dáš 3. Já na to koukala tak, že někam na měsíc vypadnu, postarají se tam o mě od rána do večera, budu bydlet v pěkném pokoji, jídlo mi naservírují až pod nos, no přišlo mi to skoro zadarmo, doma bych utratila víc
Ale naprosto chápu, že pro někoho je ten rozdíl dost veliký, zkus ty Klimkovice, to je přímo jeden komplex bez všech těch opičáren kolem ![]()
NO ALE JA nenašla 3tisice ve františkových ja se v tom nevyznam ..
nevim co je dvoulužak a tak:( na 4tydny v klimkovicich to vyjde tedy na 2800kč. se vším..
Tak jsem to myslela, že ty 3 bys dala v Klimkovicích. On je tam i nižší ten poplatek městu, protože FL jsou podstatně větší. 1/1 je jednolůžák, 1/2 dvojlůžák. Jinak teda stopro by se dalo jet do FL i za ten minimální doplatek, ale jak jsem psala, je to sázka do loterie, co jsem mluvila s paní z Lužnice, tak říkala - kdybych to byla věděla, do čeho nás nacpou, tak si radši ty 2000 připlatím.
aha no ja bydlim v praze ale rodinu mam na morave tak by ti klimkovice asi byli lepsi mohli by za mnou rodiče na navstevu aspon…:)a byla tam kamaradk aze je to tam fajn.kdyz si vzpomenu na nemocenskou co mi prijde radeji asi ty klimkovice..kazdopadne dekuji za kazde info:)
ugluk prosím tě ještě jedna věc. Kdy si mám zavolat do těch FL ohledně vybraného domu? Žádost mám podanou, teď budu 14 dnů čekat. A ještě k těm doplatkům co přesně znamená SWC I., SWC I.A apod.? nikde jsem to nenašla.
Když na to najedeš myší, tak se ti zobrazí okénko - SWC je pokoj s koupelnou, I. je 1. kategorie, I.A je o něco vyšší (v Isisu to např. byly pokoje se stejným vybavením, ale navíc s balkónem.