Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Sedmitečko to mě mrzí s tou endoškou, je to svinstvo
ale zase pravda, že víš na čem jsi a dobře, že vejcovody jsou průchozí
čeká Tě po lpsk hormonální léčba té endomrchy?
Jinak mě přišel zatím jen zvací dopis z lázní s tím, že je to schválené ![]()
Gratuluji všem, co mají schváleno ![]()
Sedmitecko, to je teda fakt pěkný. Taky by mě zajímalo, jak to budou řešit - hormonálním zastavením MS na pár měsíců? Co já tak sledovala, tak prakticky moc řešení není a nakonec to stejně končí u IVF
Ale zázraky se dějí ![]()
ish píše:vverru píše:Musíš nastoupit do 3 měsíců od razítka, které ti na tu žádost dala (dá) obvodní lékařka.
Holky a kdy chcete jet? Já taky ponesu žádost na pojišťovnu snad do 14dní…zatím jsem přemýšlela o tom, že bych jela hned v lednu
Já žádost od obvodní nemám, ale myslela jsem si, že vzhledem k tomu, že skoro celý prosinec lázně „nefungují“, tak že to vyjde. Když mi to povtvrdí řekněmě 26. 9. tak 3 měsíce bez prosince by mělo být tak nástup do 15. l. Já bych chtěla jet hned 5. 1. nebo kdy otevírají…To je teda moje představa, tak snad nikde nenarazím
VeKo ahoj, dekuji za dobrou zpravu, tak slatinna koupel bude taky zuzo
a to je fakt poctive bahynko ve vane???? ![]()
jeste jsem premyslela, jestli nevadi, ze pojedu do lazni nejakych 6 tydnu po laparce, ale snad ne…
a reseni endometriozy je nasledujici - na tri mesice me daji asi zoladexem do umeleho prechodu, pak kontrolni laparo (ale to taky proto, ze mi rezali tu delozni prepazku) a pak tehotnet ![]()
ugluk presne jak pises, zastavi menses na 3 mesice, v podstate mi neco pichnou a budu „jako“ v prechodu, nejaka loziska odstranili a ty zbyla by semela tema hormonama stahnout, pak co nejrychleji tehotnet.....u me diky endosce nevyslo ani IVf, takze snad po zaleceni to pujde lip, v |Gyncentru se musri tvarili, jako ze pak by to mohlo jit i doma, mam pry krasne volne a zcela pruchodne vejcovody a ted peknou, opravenou delohu ![]()
silvi ano, hormonalni lecba, jak jsme ted psala ugluk ![]()
jinak holky dnes jsem odnesla zadost osobne na VZP na Perstyn, do deseti dnu mi ory prijde vyrozumeni…jak ja jsem nervozni, ze to nedostanu
![]()
Sedmitecko, sest tydnu po laparce uz by melo bytv poho, ja si volala do lazni se stejnym problemem, protoze me v nemocnici rekli, at dodrzuju sestinedeli, ale dr v laznich rikal, ze staci, kdyz pprobehne jedna menses. Nakonec nastupuju jen ctyri tydny po laparce(ale ja ji mela dost pohodovou), protoze jsem si o lazne zazadala moc brzy:-).
Sedmitečko - tak ti držím palce!
Já měla zoladex jednou k dlouhému protokolu a taky 2× za sebou decapeptyl, taky jsem brala půl roku antikoncepci a nezabralo nic. ![]()
Jo, porochníš se pěkně v bahýnku, je to bezva ![]()
Mě vždycky fascinovalo, že jako nejlepší jakž takž fungující recept na řešení endometriózy raděj doktoři otěhotnět
Z téhle rady si fakt musej všechny neplodný endometriářky opravdu učůrávat blahem, co ![]()
To právě vím, že to řešej jednak hormonálně pozastavením MS a druhak odstraněním v laparce, ale ve výsledku nic moc, tak snad to u tebe zafunguje v kombinaci s dalším IVF. No hlavně, že aspoň nemáš žádné další potíže, mít k tomu ještě nějaký extra bolesti, tak se jdu zahrabat pod zem. Já teda vlastně ani nevím, jestli endometriózu mám nebo ne, i když jsem si říkala že při mém krvácení co tři týdny už by mě asi dávno zabila ![]()
mě menopausa také moc nepomohla…jen na chvilku, ale je to nejlepší řešení, které bývá často úspěšné…
Jinak Sedmitečko tos byla včera pár kroků ode mě
Perštýn je hned za rohem od mé práce ![]()
silvi no spoléhám na své tělo, reaguje většinou dobře, tak doufám, že se endoška stáhne a zbytky mi odstraní při té druhé laparce.....ono je to nevyzpytatelné, apousta ženských má endometriozu a otěhulí hned, a někomu to holt dělá problém…
no vidíš, tak jsem ti mohla zamávat, kdybych to věděla ![]()
ugluk ono víc možností léčby endošky není, hormonální pozasravení menses a laparka, a pak to těhotenství,jak píšeš, …to mi řekl mudr hned po probuzení po operaci, že pak po té druhé laparce a po léčbě musím co nejdřív otěhotnět, že je to jediná účinná zbraň proti endometrioze…fakt mě pobavil, co si jako myslí, že dělám poslední tři roky???
![]()
VeKo me budou píchat zoladex asi ted tri mesice, a navic mi dali pri laparce nitrodelozni antikoncepcni telisko…to tam mam tedy hlavne kvuli tomu, ze se odstranovala ta prepazka, aby steny nesrostly k sobe, nez se to zahoji, ale antiko ucinek to ma taky…
ve zprave mam ze treti stupen, to je docela dost, a mam loziska hlavne na strevech a konecniku, takze nastesti organy potrebne pro tehotenstvi jsou ok, vejcovody volne a zcela pruchodne, vajecniky bez nalezu…
zupe moc ti dekuju za zpravicku, ta kto je fajn, rada bych jela tak 6-7 tydnu po laparce, taky dodrzuji ted sestinedeli.....jsem zvedava, kdy dojde menses po tom zakroku…