Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ugluk píše:
Fakt, Silvi? Je to sice divné, nicméně pozitivní
jo to jo
jsem zvědavá, co Monče napíšou ![]()
Zdravím holky
.
S tím proplacením za cestu by to bylo fakt super, jsem zvědavá. Taky mě to přijde cca na 1500…
My to měli taky tak nějak (severozápad Prahy), táhla jsem s sebou spoustu krámů a manžel se tam chtěl taky podívat, takže my měli jasno
Stejně nechápu, proč by měli hradit veřejnou dopravu, ale auto ne (aspoň nějaký paušál), no, jsem fakt zvědavá, co napíšou Monice ![]()
Cituji z poslední strany Návrhu na lázeňskou péči - poučení pacienta:
„Při vyslání na lázeňskou péči pobočka ZP dle místa trvalého byliště uhradí u komplexní lázeňské péče náklady spojené s cestou tam a zpět, stravováním, ubytováním a léčbou…“
a dále „Doprava do léčebny je při typu komplexní lázeňské péče hrazena podle platného Zdravotního řádu. Jízdné mimo použití osobního vozidla (soukromé, nájemné, taxi), proplatí klientovi na základě předložených jízdenek přijímací kancleář léčebny. V případech uvedených v závorce jizdné uhradí pobočka, která mu léčebnou péči potvrdila“
No vidíš, tohle já tam určitě neměla, to by mě zajímalo, jestli byla změna (dva roky zpětně)… a co je to platný Zdravotní řád.
je tam přímo odkaz i na paragraf - to se mi nechtělo opisovat…
ugluk píše:
No vidíš, tohle já tam určitě neměla, to by mě zajímalo, jestli byla změna (dva roky zpětně)… a co je to platný Zdravotní řád.
Já tam měla stopro něco o tý sanitce, proto si to vybavuju
No ale stejně jsme jeli autem.
Holky, tak mi odepsali toto:
Vážená paní,
náklady spojené s dopravou do lázeňského zařízení zdravotní pojišťovna
nehradí.
Hrazen je pouze převoz do zdravotnického zařízení sanitním vozem, je-li
indikován
ze zdravotních důvodů ošetřujícím lékařem.
Jo, tak tohle přesně jsem tehdy měla já! Každopádně ten lístek schovej, za pokus nic nedáš ![]()
Tak to je škoda, já se tak těšila, že zase ušetřím nějaké korunky (ať je pak mohu v lázních pořádně roztočit
)
Ahoj holky, no mi o tom proplácení jízdného říkala známá. Oni jeli svým autem a proplaceno to dostali. Akorát se jednalo o pacienta - dítě. Já si teda tohoto poučení nevšimla.
Mončo mohla by ses prosím mrknout i na ten paragraf? Stačí jen paragraf, já to proklepnu v zákonech. ![]()
Ahoj Šárko, paragraf ti napíšu odpoledne, jak se dostanu z práce domů ![]()
myška000 píše:
Ahoj holky, no mi o tom proplácení jízdného říkala známá. Oni jeli svým autem a proplaceno to dostali. Akorát se jednalo o pacienta - dítě. Já si teda tohoto poučení nevšimla.
Mončo mohla by ses prosím mrknout i na ten paragraf? Stačí jen paragraf, já to proklepnu v zákonech.