Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hele, já to vidím podobně, však oni nám to i doktoři říkali - můžete doufat v zázrak a že se jednou jedno dobré vajíčko najde a pokud na něj natrefíte, můžete mít krásné zdravé dítě a bezproblémové těhotenství. No, počkali jsme si na to jedno vajíčko 6 let, což je v mém případě víc jak 100 ovulací, ale opravdu někde tam bylo a v kombinaci s hodně štěstím se nakonec našlo ![]()
Teda holky co píšete o Pronatalu…to je děs!
V Gennetu teda mají postel vždycky pro každého. Většinou i jednolůžkový pokoj. Manžel je s vámi od rána do propuštění. Na těch vícelůžkových pokojích jsou paravany mezi postelemi a manžel má křeslo u postele. Takže soukromí v pohodě. Jsou tam skříně na věci, televize, koupelna. Prostě paráda.
A teď mají i nový systém. Každý dr.má svou sestru. Na tu jsem dostala mobil a všechno si řeším s ní a ona s doktorkou. Mám na ni i email, takže teď jsem jen u své dr. a své sestry, která má přehled a nemusím to pokaždé volat přes recepci. A doktoři si teď dělají UTZ a všechny zákroky jen u svých pacientek. Takže prostě jen jeden doktor na všechno. ![]()
Ugluk - já to mám se zázrakama tak, že když vidím, kolik se jich děje kolem mě, tak mám obavu, aby někdy nějaký vyšel na mě.....ale u mě bude zázrak i mimino z darovaného vajíčka…asi tak
![]()
Veko, v Pronatalu je jeden pětilůžkový pokoj a hotovo, místo prostěradla papírová plena ![]()
Jinak já taky furt tvrdila - jó, zázraky se dějí, ale všem okolo a na mě nevyzbydou
No tak nakonec i to štěstí se někdy unaví a pak sedne i na vola, že jo ![]()
Ve to teda cumim na gennet! jako minimalne u 1.IVF kdy sem mela i poprve v zivote narkozu bych manzela urcite uvitala u postele. nebo po transferu. to myslim urcite psychicky povzbudi daleko vic nez poslouchat storky od ostanich pokolikate tam uz sou a co prozili, nic teda proti nim. mne manzela pustili na ten pooperacni akorat jednou kdyz sem tam zkolabovala neb mene pri OPU napichli cevku a ja krvacela do bricha a cekal tam se mnou na sanitku:(.
Barce - manžel na ET chodí se mnou i na sál…je to dojemný, ukazujou eméčka na obrazovce a on mě při tom drží za ruku…
![]()
Holky můj dr. také z pronatalu odešel a už ho ani nedoporučuje novým pacientkám…já chodím přesto dál k němu, dárkyni mi sežene on a do pronatalu si opět pojedu jen pro embryjka..a teda zítra tam jedu na imuno…to tam je katastrofální, ta čekačka. Navíc jsem třeba objednaná na jednu hodinu a na řadu jdu v půl čtvrté, protože bere spoustu ženský s Ing. přednostně…to je pořád, pojďte paní „inžinýrko“ a na nás na ostatní-mějte strpení
to tam zažívám pokaždé, když tam jsem.
Silvi, já jsem taky inženýrka
A v Pronatalu jsem čekala téměř pokaždý (jediný, kdy jsem nečekala, byl těhotenský ultrazvuk, kdy můj muž dorazil za minutu celá, mně z nějakýho důvodu vzali dovnitř už za pět celá a odmítli na něj čekat) a navíc mě to fakt štvalo, jak mě tam titulujou, jako co má můj titul (stavař) společnýho s tím, že se někde léčím s neplodností? Bych se vždycky hambou propadla, ale fakt je, že si na to potrpěj prakticky všichni doktoři a i když před nima ten titul neuvedeš, tak dřív nebo pozdějc ho stejně vyčtou z občanky. Jinak teda kromě toho, že ho při vyvolávání pacientek vyřvávaj na celou chodbu, jsem nikde nijak protekční zacházení nezažila.
Ve, hmm, to verim, ze to musi byt fakt mily. presne me tohle napadlo kdy sem tam byla poprve, jak by to bylo fajn kdyby tam byl se mnou. byla sem ze vseho vyplesknuta:(. a ani me nenapadlo, ze kdyz tady to nejde, ze jinde to povoluji.
silvi jo jo, na imunologii sme si taky pekne pockali. nastesti sme tam vickrat nemuseli a uz bych sla na imuno jinam.
No, nám tam udělali imuno hned na první schůzce
Ale zato jim stačilo ústní ujištění, že manželův spermiogram je OK, poprvý ho vlastně dělali až v den OPU.
len to ti delali nejspis jen takovy to zakladni. pak ti tam udelaj takovy to velky imunologicky vysetreni kdy ti vezmou asi 10zkumavek krve:(. dochazi tam 1× tydne imunolog,ale nejak na me nazapusobil teda:(. asi lepsi to podoli na imuno.
silvi nechodila si ke kultovi??
Jo, jen ten základ, ale teda byla jsem ujišťovaná, že pokud je někde nějaká chyba, tak se to aspoň trochu projeví už tam a tím přesným se to specifikuje. U Apoli mi to dělali taky, tam je báječná doktorka Malíčková, všichni na ni pějí chválu, no, naštěstí jsem se jí vyhnula
Na toho imunologa v Pronatalu jsem teda nic pěknýho neslyšela.
no prave len. on to teda dela jen z krve a pry se to ma delat i ze spermatu, coz sem se dovedela az pak. znova sem uz na imunologii jinam nesla. nic nam teda nenasli.
VeKo ja o endometrioze uz celkem dost vim, i kdyz jsem nepredpokladala, ze se tyka i me, ma ji svagrova i kamaradka, takze tusim, ze lecit se neda…s tim pocitam ,ale momentalne ji potrebuji maximalne utlumit a to nastesti jde ![]()
jeste mam pri te smule stesti, ze mi postihla hlavne streva a konecnik, neni na vejcovodech ani vajecnicich, jsem pruchodna a ovuluji bez problemu, takze snad bude pro upsech stacit to utlumeni lozisek…
ugluk
já to samozřejmě nemyslela tak, že lidi s titulem si nečekali, ale že se našla vždycky nějaká protekční osoba nebo spíše osoby a ty nám čekání pěkně o dvě tři hodiny prodloužily
na imunu to tak bylo vždycky a to už jsem tam byla určitě tak 8× ![]()
Barko jj chodím ke Kultovi
naštěstí k nám stále dojíždí.