Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
sedmitecka2 píše:
Eli a na jaký termín sis rezervovala pokoj? a do jakého domu? já si to rezervuju taky hned, jak to donesu po lapace obvoďákovi…snad nebudu dlouho čekat…na pojišťovnu si to poneseš sama? přemýšlím, jestli bude rychlejší nechat to poslat doktora nebo si to tam odnést sama…
Sedmitečko, chtěla jsem nejdříve od 17.10., zaslala jsem on-line rezervaci, druhý den mi volali, že v tom termínu nemají jednolůžák volný - chtěla jsem Belveder, tak mi nabídla buď v tom termínu Radbuzu nebo ten Belveder, ale až od 30.10. - tak jsem si to blokla - a to podotýkám, že jsem si to blokla, aniž bych měla návrh od CARu v ruce…takže neváhej a termín si klidně zablokuj, když spadne, tak se nic neděje, nabídnou ti další. Dnes jsem šla ten návrh dát i obvoďákovi, za hoďku mi volal, že tam nemá co vypsat, že to stačí od CARu. Tak si pro to zajdu a zítra to zanesu přímo na pojišťovnu - ale do místa bydliště - oni to zasílají do Ostravy ještě týž nebo následující den, takže nic moc zdržení. Mají ze zákona 30 dní na vyřízení, takže svůj termínek v klídku stihnu - tedy pokud mi to samozřejmě schválí ![]()
Ahoj holky, zdravím všechny.
Chci se zeptat především vás, které jste byli ve Fr. lázních nebo které doposud jste. Píšete, že není problém se změnou procedur. No nevím. Já jsem u primáře Albla a i když jsem mu říkala problémy - bolesti pravá část beder, kýčel a brnění v prstech, tak mi napsal mimo jiné masáže.To je mi vcelku na nic. Chtěla bych to nyní změnit na fyzioterapii, ale bylo mi naznačeno jinou klientkou a také i cvičitelkou, že u něho asi bude problém. Nebyla jste některá u něho? nevíte jak na něj?
jinak co jsem se tak potkala s holkama, tak všechny máme u něj stejné procedury.
Jo Veko jak jsi psala o tom gynekologickém cvičení, co jsi přesně měla na mysli? A kde se cvičí?
Pokud bych si chtěla zaplatit fyzioterapii sama, tak kolik to stojí???
Jinak holky to cvičení v Adleru je super. byli jsme na balonech, a dost jsem se nasmála. V pátek chceme zkusit aquaerobik, tak uvidíme.
Eli2 píše:
Ahoj Mikalko, mě by to celkem zajímalo, jaké zásadní rozdíly mezi nimi jsou. Předem děkuji za info
Klimkovice - lázně na samotě pod lesem, v létě oáza na na duši, klid, pěkná příroda… Tím, že jsme tam byli takhle „odřezaní od světa“, tím jsme se tam všichni společně začali kamarádit, a pěkně jsme si to tam užili a někdy i roztočili
Autobusy tam jezdí docela pravidelně, takže na nějaký ten výlet je
taky možnost si zajet. Tady jsem nějak neřešila možnost si zarezervovat jednolůžkáč, ale jeslikož jsme dostali apartmán, kde jsme měli jeden pokoj s kolegyní k tomu svoji koupelnu, televizi, pak jsme tam měli kuchyňku s další televizí a posezením a pak tam byl ještě jeden pokoj, tak jako ten náš, který obývaly bezva holky, takže v tomto jsme měli ráj na zemi
Ale co jsem slyšela, tak s tím rezervováním nebo jednolůžkáčem, byl docela problém. Co se týče programu a zábavy, to už bylo slabší, ale je tam kino, přednášky, různé koncerty, některé dny bývají diskotéky, spíš je to tam ale laděné pro ty starší, než pro mladší ročníky. Ale nám to nevadilo, my jsme to tam i tak pěkně rozjeli ![]()
Co se týče procedur, tak teď už můžu srovnávat s Františkama, tak Klimkovice jsou na tom o podstatně hůř s procedurami pro ženy, jsou to sice gynekologické lázně, ale pro ty ženy tam moc procedur nemají! Jenom bahenní zábal na podbříšek a potom ty koupele, to je vše.
Františkovy Lázně - nádherné prostředí, ta historie a to kouzlo toho městečka na Vás dýchá na každém kroku, z toho jsem byla uplně PAF ![]()
Na seznamování, jako s kamarádkama
, už je to jinší než v Klimkovicích, protože holky jsou různě roztrckané po hotelech, ale i tak jsem tam našla bezvadné lidičky. Nevýhoda je ta, že je to tam jeden Němec vedle druhého.
Procedury uplně o něčem jiném než v Klimkovicích, mají tam pro ty ženy toho daleko víc, např: bahenní lázně, bahenní koupele, tampony s bahnem, to já sice neměla, protože to pro mě nebylo vhodné, sedací plyn, tam se sedí, jako na záchodě a z tama jde léčivý plyn, výplachy pochvy…
Zábavy je tam tolik, že nevíte, kam dřív skočit. Já byla ubytovaná v hotelu Pawlik, takže jsem měla neomezený vstup do nádherného bazénu, zaplatila jsem si jednolůžkáč, sice jsem se jednou stěhovala, ale pak už to bylo bezva.
Jedna nevýhoda tu je a to ta, že to není všechno pod jednou střechou, tak jako v Klimkovicích a musí se docházet na procedury a v podzimním období je to docela problém, hodně lidí tam z toho omarodilo.
Ale kdybych si měla ještě jednou vybrat, tak určitě Františkovy Lázně, měla jsem to přes celou republiku, cca 500 km, ale stálo to za to!!! A dokonce jsem měla na chvílu pokoj od silného přemenstruačního syndromu po těchto lázních, takže účinné určitě jsou!!!
ahoj eli, tak ted si me krapet rozhodila s tim ubytkem. ja chci jet nejak prelom rijen listopad, tak sem si rikala, ze mam jeste spoustu casu resit hotel. sem ve fazi, ze si jdu v pondeli pro doporuceni do CAR, tak se mi to fakt nechce uz ted nejak rezervovat… to ti nenabidli 1L ani v nejakem drazsim hotelu, fakt nic?? uff, to sou teda veci, ale snad to nebude tak hrozny:).
myška000 no mi Albl na bolavá záda taky napsal akorát klasickou masáž ![]()
Myško - já chodím ke Šmrhové - všem jí můžu doporučit!!! No máme cvičení na půl hodiny - Mojžíšovou, v kartě je to LTV 1GS - nebo tak nějak - doktorka o tom mluvila jako o cvičení sterilita. Teď je tam teda jedna náhradní cvičitelka a to je děs. To teda budu řešit i v pondělí s dr.. No to tady nebudu rozebírat.
Jinak holky chodily na soukr.reflexní masáž a to stálo na půl hodiny 200,–.
A s doktorkou jsme každou procedůru probíraly a ona sama se ptala co bych ještě chtěla, jestli na ty záda a tak.
Jinak gynekologické cvičení je alternativa Mojžíšové. Mojžíšová se cvičí furt stejně, ale jak je na to málo času, tak se stejně každý cvik zopakuje jen 3-5×, což mi přišlo dost na nic, když já měla u většiny opakování třeba 10-20×. Navíc pro někoho, kdo to v životě necvičil - přijdete do rozjetého vlaku, sice to tak nějak hromadně vysvětlí, popřípadě vás opraví, ale pozvolné individuální učení to není. To gynekologické je pokaždé jiné - někdy na míčích, někdy jen na podložkách, jindy s takovýma posilovacíma gumama, ale společné to mělo to, že by to mělo posilovat a zpevňovat ty ženské partie. A jak jsou cviky pokaždé jiné, jednak je to zábavnější a druhak se to pokaždé všem vysvětlí od nuly. Aspoň tak to teda na mě působilo, já z Mojžíšové utekla po týdnu a vyměnila to za tohle.
Na Albla jsem moc dobré reference neslyšela, jestli je to ten starý doktor z Adlera, naopak Šmrhová, je-li to ta mladá z Adlera, tak tu si holky moc pochvalovaly. Já měla Kozmu z Belvederu a fakt spokojenost absolutní, opravdu ty procedury vysvětlil a byl ochoten o nich diskutovat a šachovat s nima.
S ubytováním - já si volala začátkem října a Adler mi tehdy řekl, že mají komplet obsazeno do konce roku, Belveder nabídnul termín koncem listopadu ještě se stěhováním a v Isisu jsem měla ohromnou kliku, protože to zrovna odřekla nějaká paní a během pár dnů měli volné okénko, kam mě napasovali. Ale opravdu čím dřív, tím líp, zrušit se to dá vždycky.
tak ja tam snad taky zavolam..... a len poslali ti neco na mail? mit to potvrzene jen po telefonu 2mesice predem asi neni uplne spolehlive, vid? asi zkusim na tve doporuceni isis:).
Hm, to už si moc nevybavuju, ale myslím, že neposílali nic. Myslím, že by to udělali na přání, ale vzhledem k tomu, že já jeden den volala, druhý to schválili, nafaxovali tam a ihned mi poslali mailem potvrzení, tak jsem to neřešila, ale já jsem extrém ![]()
ja vim, tys to mela fakt zajimavy s tou pojistovnou:(. otazka jestli jsi mela fakt velke velke stesti nebo jestli treba ty lidi takhle rusi ubytovani bezne. teda bezne asi ne, ale proste castejc. zvlast kdyz se to rezervuje takhle dopredu jak pisou holky zas si nemela cas moc o neceme spekulovat:), to je taky dobry:).
Tak to nepovím, z těch hotelů, kam jsem volala, mi to nabídnul jediný… Ale třeba Zupe to nedávno posouvala.
Jj, ja to posouvala a myslim, ze to lidi museji posouvat porad!
eli ta kjá to hned dnes udělám asi si taky bloknu Belvedere a sranda je, že zrovna včera jsem bádala nad termínem nástupu, kvůli menses, a kolem 30.10. by se mi hodilo super ![]()
ahoj holky,tak já jsem v Savoy, od začátku jsem moc spokojená.Mám také dr.Albla a co se týká procedůr nebyl problém je změnit, po týdnu jsem odmítla bazén kvůli močáku a chtěla jsem na záda plynový injekce a taky jsem dostala slatinu na záda + masáže.K fyzioterapeutce jsem chodila sama a jak psala veka platila jsem 200,– na půl hod.Jiank s Dr. jsem spokojená protože mě prohlédl a v podstatě bez UTZ řekl jak to tam mám.A dokonce mi i volal na pokoj jestli je vše v pořádku
.Už se mi to dost krátí, ale musím říct že nelituji vůbec že jsem tu byla,naopak se na spoustu věcí dívám jinak a hlavně jsem si neskutečně psychicky odpočinula. ![]()
marti je skvele, ze se ti tam libi, uz se tesim taky ![]()
muzu se zeptat, ty plynove injekce, daji se vydrzet? me by asi bodly, mam problemy se zady, ale bojim se jich ![]()