Lázně Klímkovice a Františkovy Lázně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6543
6.9.11 15:25

Holky, jak tu píšete o těch procedurách, tak už mám „lázeňsko-cestovní horečku“

ugluk píše:
Já neměla ten aquaerobik, místo toho jsem si sama chodila plavat, odmítla jsem Mojžíšovou (ta skupinová byla dost na houby, místo toho jsem si tu hoďku na pokoji dávala sama, měla jsem základ od fyziot. z domova) a místo ní si nechala napsat gynekologické cvičení, odmítla jsem vířivku na nohy a místo ní si nechala napsat šlapací bazénky (efekt stejný, ale bazénky mi přišly o dost zábavnější), ale zas navíc jsem měla celotělovou vířivku a plynové injekce do beder. Z masáží jsem měla reflexní masáž zad. Ono se s tím doktorem fakt dalo diskutovat, po prvním týdnu je kontrolní prohlídka, kde si člověk může říct, co mu nesedne, asi až na to „zlaté trio“ gynekologických procedur (slatina, irigace, plyn) dokážou přizpůsobit všecko.Jinak při první registraci jsem chytla mladou sestřičku, která na mě spiklenecky mrkla - taky tak strašně nerada brzy vstáváte? :wink: - a na celý měsíc mi program napsala tak, že jsem nikdy nezačínala dřív jak v osm :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12695
6.9.11 17:58

Moni nápodobně…ještě si vzpomínám, jaké to před lety bylo a vím, že mě čeká super měsíc! už se těšííííím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
6.9.11 19:54

Krásný večer holky, moc děkuji za info!!! Jste zlaté :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
7.9.11 10:50

ahoj holky, já se už taaak těším,když vás tady čtu, už aby bylo po laparo a hned posílám žádost :dance:

prosím vás, co znamená vaginální irigace, zní to trochu strašidelně :mrgreen: :mrgreen:

doufám, že chápu dobře, z toho co píšete, je tam možnost chodit třeba na reflexní masáže nebo cvičení, když si to sama mněkde najdu a připlatím? a kde tam zjistím info, kde které cvičení nebo masáže probíhají??? děkuji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
7.9.11 10:59

Sedmitecka, irigace probíhají na takovém jako gynekologickém křesle, do pochvy ti zavedou takovou děravou kuličku s hadicí a pouští ti tam dvacet minut tu zahřátou léčivou vodu :-) Jsi za plentou v soukromí a vřele doporučuji si tam vzít knížk nebo tak něco, je to docela nuda, ale nepříjemné tu určitě není, jen lehce nedůstojné. Jo a taky si pak vzít vložku, protože ta voda ještě nějakou dobu trochu vytéká :-) Nemělo by se to v jeden den kombinovat se slatinnými tampóny.

Reflexní masáže (ale zad :-) ) mi normálně předepsal dr., jinak ty otatní placené věci jsou obvykle dostatečně inzerované, mají tam místní časopis, vlastní kanál televize, letáčky… Dost cvičení pořádá Adler (ale můžou tam po objednání i ubytované jinde), za 50 na hodinu (možná zdražili?) měl aquaerobic, cvičení na míčích a další cvičení, několikrát týdně, stačilo si vybrat. Taky Aquaforum má vlastní tělocvičnu, kde pořádá různé věci, i ten aquaerobic (ovšem normálně za provozu bazénu, ten Adler mi přišel o dost lepší a zábavnější), ale je to asi 2× dražší. No a pokud bys chtěla něco spešl, je možné se domluvit s dr. a buď ho ukecat na nějaké neběžné věci na pojišťovnu nebo si aspoň nechat poradit, který lázeňský dům to pořádá, a tam si to zaplatit. Jinak je omezený celkový počet procedur, ale jak to doktor rozvrhne, je hlavně na něm (za konzultace s tebou), základ je asi opravdu jen ta slatina, plyn a irigace, to vše cca 3× týdně každé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
7.9.11 11:02

Vaginální irigace je vlastně výplach. Ležíš na koze a 15 minut ti tam proudí z hadice příjemně teplá minerální voda. Vypadá to možná hrozně, ale neboj, je to příjemné. Jinač od doktora dostaneš rozpis všech procedur, pokud budeš chtít i něco, co tam není, tak ti to může předepsat buď on, což máš pak zadarmo, nebo si to připlatíš navíc. Pak ten rozpis doneseš sestře, ta to dá do počítače a pak ti vytiskne takovou lázeňskou kartu, kde máš všechny procedury vypsané na měsíc. Jaká je v který den, v které budově se nachází a čas procedury. Františky jsou takové menší městečko, takže ty procedury jsou v různých barácích, tak budeš trošku lítat po městě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
7.9.11 11:06

beruberu dekuji :-D Frantovky znam, jsou nadherne, moc se tesim a behani mezi barakama mi urco vadit nebude :lol:
na procedury se tesim, to bude relax panecku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
7.9.11 11:08

ugluk ahojda, dekujuuuu :lol: takze zaklad je se domluvit s musrem na procedurach…asi se te moc nepta, ktere bys chtela vid? :mrgreen: ty masaze bych brala :mrgreen:
chtela bych tam chodit na aqua aerobic a cvico na micich, mojzisku si radsi davam sama nez hromadne 8-o tak dekuji z tip na Adler…tak by asi bylo vyhodne tam nekde pobliz bydlet ze …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
7.9.11 11:13

K Adleru je asi blízké všecko, nejblíž asi Belveder, ale Pawlik je přes park…
Jinak se mnou dr. ty procedury docela konzultoval, ptal se mě, jestli zvládnu plynové injekce, vysvětlil mi, k čemu které procedury… a po týdnu jsem mu řekla, co mi moc nesedne, tak mi to povyměňoval. Pokud rovnou víš, že Mojžíšku nechceš (schvaluju, pokud jsi zvyklá cvičit sama, tak ta hromadná dvacetiminutovka je o ničem), tak mu to prostě řekni a nech si dát ta gynekologická cvičení místo toho… No a jinak obvykle procedury volí dle tvého aktuálního zdravotního stavu a potřeb, něco je vhodné a něco naopak kontraindikované. A pak má každý dr. pár oblíbených procedur, od toho mého odcházela většina pacientek s těmi plynovými injekcemi, zatímco od jiného zas s parafínem na ruce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
7.9.11 11:33

ugluk to je dobrýýý, parafín na ruce joo? jako dobrý, mám ho ráda, ale netušila jsem, že má léčivé gynekologické účinky :mrgreen: :mrgreen:

plynové injekce nechci, já mám z injkecí panickou hrůzu a ještě se jima nechat tejrat v lázních, to neee :lol: na co jsou dobré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
7.9.11 11:35

No nemá, to je jen taková levná vycpávka :-)
Ty injekce dostaneš do zad, takže na to ani nevidíš, je to takové štípnutí a dá se, mělo by to prokrvit celou tu bederní oblast, takže na rozdíl od parafínu to z gynekologického hlediska dobré je :-) Jinak to dost dávají i lidem, co mají potíže se zády, prý to krásně uvolňuje a pomáhá od bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
7.9.11 11:59

ugluk hmmm, tak to je pro me, ja mam zada spatna, a v bedrech zvlast, i podle rentgenu, takze je titove vyfasuju.....boli to? ja z nich mam hruzu, protoze prave kamaradka ji ve Frantovkach pred cca dvemi lety dostala a z jejiho vypraveni je mi zle doted, pry omdlela…to je to tak bolestive?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
7.9.11 12:07

Mně to vůbec nepřišlo bolestivé, jen takové nepříjemné štípnutí a trochu tlak, ale bylo to hodně rychlé. Cca 3× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
7.9.11 13:48

Holky Pawlik je sice přes park, ale je to asi tak 200m maximálně :-)

Všechno se dá zvládnout časově, holt si dám časovou rezervu o 3 minuty větší než holky z Adleru, Belvederu :palec:

Jinak výhodu má Pawlik/Isis ještě v tom, že některé koupele a procedury jsou v Císářských lázních a ty jsou s Pawlikem spojené podzemní chodbou. Zrovna dneska když ráno pršelo jsem to fakt ocenila. Pěkně v pantoflích na procedůry a pak hned na snídani :palec:
FL jsou fakt malý, takže běhání je, ale jsou to pár metrové vzdálenosti :palec:
Mě to spíš dělá dobře, že jsem venku a mám pohyb.

Jinak procedůry se dají po dohodě s lékařem kdykoliv změnit. Kromě těch hlavních. Já třeba mám endometriozu, tak mám jen slatinnou koupel, tampon nemám. Pak jsem si řekla o něco i na záda, tak mám parafínový zábal a individuální fyzioterapii. Dá se domluvit na čemkoliv. A pokud někdo chce ve volném čase nějaké soukromé cvičení nebo masáž, není problém, kdekoliv se to dá koupit a domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
7.9.11 14:56

VeKo fajn, ze si to tam pekne uzivas :-D jojo, Frantolvky jsou fakt male, z behani na procedury strach nemam......taky jsi dostala na zada plynove injekce?
a dekuji za prakticke info :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital