Lázně na dýchací cesty Moravskoslezský kraj

4133
29.10.14 17:58

lázně na dýchací cesty Moravskoslezský kraj

Ahojky maminky, prosím poradíte mi nějaké lázně pro 2,5letého syna? hodně trpí na akutní bronchitidy a skončil už 18 s tímto onemocněním v nemocnici.tak uvažuji, že navrhnu doktorce aby nám předepsala lázně.
a prosím kolik cca bych doplácela jak za mě tak i za malého? moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7725
29.10.14 18:04

@milena13 Na dýchací cesty jsou Luhačovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
29.10.14 18:07

@danali moc děkuji zkusím se na ty Luhačovice podívat :) akorát nevím kde přesně jsou, jsem s Orlové :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.10.14 18:21

@milena13 Luhačovice jsou super, syn, astmatik, byl asi 6× a vždy s dobrým výsledkem :)
Ještě jsme byli v jeho 6 letech na Slovensku přes zdr. pojišťovnu, ale je to už delší dobu. Zkus se podívat, jaké dětské lázně nabízí vaše pojišťovna a zkonzultovat to s dětskou, popř. jestli chodíte k dětské plicní dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
29.10.14 18:23

@milena13 Za Zlínem, není to MS kraj. V MS jsou Klimkovice a případně v Jeseníku, ale na co se specializují fakt nevím.

V Luhačovicích byla známa skrze dýchací potíže, tak to vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
29.10.14 18:33

@milena13 Metylovice u Frýdku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.10.14 18:36

@danali Jeseník resp. Zlaté Hory jsou také lázně pro děti s respiračním onemocněním, mají tam i speleoterapii, kamarádky dcera tam byla už podruhé a spokojená.

Klimkovice jsou spíše na pohybový aparát a karidovaskulární onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
29.10.14 18:47

@KačuliKačka děkuji :) no malý je u VZP a já jsem u Průmyslové pojišťovny…
no juknu se které teda lázně nabízí od malého pojišťovna. a můžu se zeptat kolik bych cca za sebe doplácela? děkuji
@danali děkuji moc :) tak Zlín taky není moc daleko :) ještě se teda juknu na tu pojišťovnu a uvidím jaké teda oni nabízejí :)
@gorina Metylovice tam je hodně krásně, tam bydlí má teta, ale jak jsem slyšela tak je tam hodně dlouhá čekací doba, ale nevím co je na tom pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.10.14 18:52

@milena13 jak se pohybují doplatky nevím, syn už je velký, tak jezdíval už sám. Spíš je potřeba to prodiskutovat s dětskou či plicní dr., která léčebna či lázně budou nejvhodnější pro tak malého prcka.

Chodíte na alegro nebo k plicní dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.10.14 18:53

@milena13 JO a všude se čeká, kamarádka už někdy v listopadu rezervuje termín pro dceru ve Zlatých Horách, aby měli prázdninový termín a nezameškávala školu (v lázních se sice děti učí, ale je to takové volnější)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
29.10.14 18:58

@KačuliKačka no tak to je fakt hodně dlouhá čekací doba tvl… :( :( a ano chodíme k imunoložce a je i plícní a taky alergologička. k ní chodím i já :) a nemohlo by se třebas udělat to, že by mi plícní předepsala taky lázně a jela bych tam zároveň s malým? a nic bych neplatila? protože jsem astmatik a alergik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.10.14 19:07

@milena13 dospěláci s tímto onemocněním mají smolíka… :(

Poukaz na lázně má platnost 6 měsíců a během té doby ti musí dát termín. Poptej se tedy dr., které budou nejlepší lázně pro mrňouse. A pak si tam zavolej, zda mají volný termín v období, kdy bys chtěla jet. Obecně je největší zájem o letní termíny, kdy děti nejméně trápí jejich nemoci a je i větší vyžití než př. v zimě či na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
29.10.14 19:31

@KačuliKačka děkuji takže v létě jsou nejlepší termíny? nikdy jsem v lázních nebyla tak se v tom nevyznám a to se mám poptat imunoložky anebo dětské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
29.10.14 19:39

@milena13
Dobrý je Jeseník. Ale na léto a hlavně prázdniny si maminky rezervují pobyt rok předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
29.10.14 19:49

@sloninka no tak to je taky masakr… taková dlouhá čekací doba :D :D asi se těch lázní nikdy nedočkáme :( :( a ani nevím jestli mu to pomůže. a jaké tam jsou procedury pro ty co trpí na průduškové onemocnění? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí