Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zajima me jak byste se zachovaly vy?
Dnes jsem byla s dcerou v jednom prazskem obchodnim centru. Je ji rok a pul a ma ted obdobi lehani si protestne na zem. Tak si zase lehla…a cekaka co ja na to…obligatne jsem prvne domlouvala a po te rekla papa…a odesla…o sotva tri metry dal. Stojim u kocarku a cekam az se zvedne…no a ona si lehla na zada a jak prochazeli kolem lidi a rehtali se tomu vyjevu tak ji to zsclo evidentne bavit a lezela dal a koutkem ust se pousmivala. A ja cekala. Najednou prisla pani, tak 40catnice…a zacla na ni mluvit…bla bla bla…pujdes se se mnou podivat na balonky…bla bla bla…videla me…musela vedet, ze jsem jeji mama. Najednou ji zvedla a ze s ni pujde nekam…cekalajsem, ze se dcera zacne vztekat…ale ta byla tak vykulena, ze ani nedutla. No pak uz to bylo divny, tak jsem ji vzala. A pani, ze je pokadena, at ji jdu prebalit…a odesla.
Zpetne me stve, ze jsem ji nevynadala, co saha na cizi dite…
Je tohle normalni?
Jezis, asi ti chtěla svým zpusobem pomoct…
nebo co myslíš? Že ji chtěla ukrást?
@Berenikee píše:
Zajima me jak byste se zachovaly vy?
Dnes jsem byla s dcerou v jednom prazskem obchodnim centru. Je ji rok a pul a ma ted obdobi lehani si protestne na zem. Tak si zase lehla…a cekaka co ja na to…obligatne jsem prvne domlouvala a po te rekla papa…a odesla…o sotva tri metry dal. Stojim u kocarku a cekam az se zvedne…no a ona si lehla na zada a jak prochazeli kolem lidi a rehtali se tomu vyjevu tak ji to zsclo evidentne bavit a lezela dal a koutkem ust se pousmivala. A ja cekala. Najednou prisla pani, tak 40catnice…a zacla na ni mluvit…bla bla bla…pujdes se se mnou podivat na balonky…bla bla bla…videla me…musela vedet, ze jsem jeji mama. Najednou ji zvedla a ze s ni pujde nekam…cekalajsem, ze se dcera zacne vztekat…ale ta byla tak vykulena, ze ani nedutla. No pak uz to bylo divny, tak jsem ji vzala. A pani, ze je pokadena, at ji jdu prebalit…a odesla.Zpetne me stve, ze jsem ji nevynadala, co saha na cizi dite…
Je tohle normalni?
ja si teda ani nedokazu predstavit, jak bych nechala nekde dite takhle lezet a „bavit“ okoli. to bych asi nedala. nooo, ale ta pani… nevim co si o tom myslet, ale prijde mi, ze si myslela, ze jsi bezradna, takze ti pomuze…
A proč bys jí měla nadávat, nemělas tam malou nechat ležet. Vím, že to lidi, že to lidi dělají, když vidí, že dítě neposlouchá, tak mu řeknou pojď se mnou.
@omites píše:
Já bych řekla, že ji chtěla ukrást.
Hlavne nenapadne. Pred zraky matky a dalsich cca x lidi? ![]()
Myslím že ti paní chtěla pomoct. u syna to většinou zabírá, teda zabíralo, když o tom přemýšlím, už cca 2 měísce se nikde neválel
![]()
To netvrdim, ale byla divna
Kazdopadne mi prijde nepatricne, ze se mi nekdo mota do vyvhovnych metod. Nehlede na to, ze mala se usmivala a ja na ni koukala te dvou metru… zadnou pomoc jsem evidentne nepotrebovala.Vam vazne nevadi, kdyz vam cizi lidi sahaji na dite???
No hlavne bych tam nenechala syna valet se vztekleho po zemi…
Chtela ti asi pomoc. Nebo tem lidem v obchode ![]()
@Berenikee píše:
To netvrdim, ale byla divnaKazdopadne mi prijde nepatricne, ze se mi nekdo mota do vyvhovnych metod. Nehlede na to, ze mala se usmivala a ja na ni koukala te dvou metru… zadnou pomoc jsem evidentne nepotrebovala.Vam vazne nevadi, kdyz vam cizi lidi sahaji na dite???
mne to teda nevadi. proc by melo? pokud ho nefackuje, tak at si na ni klidne sahne… ![]()
@Pizlam to bylo v patre, ne v obchode. A ona se nevztekala…jen demonstrativne si ‚ustlala‘…
@Berenikee A jak jsi můžeš být tak jistá, že musela vědět, že jsi její máma?
Já tohle dělám běžně, moje malá je přibližně stejně stará. Vždycky stojím tak 10 m od ní a čekám. A mě tedy spíš zaráží, kolik lidí bez povšimnutí projde kolem 20 měsíčního řvoucího batolete bez povšimnutí. Naštěstí se vždy najde po nějaké době dobrá duše, která jí chce pomoct, začne na ni mluvit, vezme ji za ruku a začne se rozhlížet kolem sebe a v tu chvíli přicházím já. Já jsem ale tomu člověku tedy spíš ale vděčná, že má snahu pomoci ![]()
@Berenikee píše:
To netvrdim, ale byla divnaKazdopadne mi prijde nepatricne, ze se mi nekdo mota do vyvhovnych metod. Nehlede na to, ze mala se usmivala a ja na ni koukala te dvou metru… zadnou pomoc jsem evidentne nepotrebovala.Vam vazne nevadi, kdyz vam cizi lidi sahaji na dite???
proč by to mělo vadit, copak mu něco udělala? Nediv se, nemělas tam nechat ditě ležet a dělat divadlo ostatním.
@Berenikee píše:
no každopádně paní to viděla jinak než ty
což není nic překvapivého. Je naivní si myslet, že to máme všichni stejně, no nemáme. Ty máš nějaký důvod a motivaci proč dítě necháš válet na zemi, ona viděla „bezbranné“ dítě na zemi, třeba jí to přišlo divné a přispěchala na „pomoc“ a dala ti nevyžádané rady. Je to prostě jenom jiný úhel pohledu. Takže bych to pustila z hlavy není důležité řešit a soudit ty druhé, ale hlavně se soustředit na sebe ![]()
@Berenikee Já si spíš myslím, že ti tímto chtěla sdělit, že nemáš nechávat své maličkaté dítě „bez dozoru“. V přeplněném obchoďáku a v Praze bych to neudělala, prostě bych ji jak by byla čapla v podpaždí, kde by si ve svém protestu mohla pokračovat dle libosti, ale byla bych u ní, resp. ona u mě.
Příspěvek upraven 23.10.14 v 23:27