Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Agnesita píše:
Mě jen pobavilo, jak prý na dítě nesmí sahat kdejaká šmucka, ale že se válí po zemi v krámě, kde prošla kdejaká šmucka, co kdoví do čeho dupla, či si možná venku zrovna otřela psí ho-no z podrážky je v pohodě, na to se nesmí nic říkat a dítě se může válet jak chce. Mě by máma kdysi propleskla, já už dnes své dítě ne, ale čapla bych ho a odnesla, další fáze je nechat se válet a smát a další bude jaká? Pokutovat babu, co chce dítě zvednout.
@tanik1912 píše:
tak za me zase zalezi na tom, ze musis vybrat dobreho odbornika… rodina ani pratele nepomuzou… mam odzkouseno…
taky zalezi jak moc je ta duse bolava…
A já mám zase odzkoušený opak.
Musíš mít tu správnou rodinu a přátele. Nevím, v čem by mi mohl pomoci víc cizí člověk, než lidé, kteří mě dokonale znají. Nevím, co se v životě stalo tobě, že jsi musela vyhledat odbornou pomoc. Já ale těmhle dejme tomu odborníkům vůbec nedůvěřuji, proto bych opravdu nikdy žádného nevyhledala.
Mi to teda přijde divné. Asi bych byla paní vděčná, kdyby na mé dítě promluvila (to by totiž okamžitě naklusalo ke mně
), ale jak bych viděla, že ho chce zvedat, tak bych zasáhla. Nesnáším, když na mě někdo cizí sahá a nechápu, proč by měl kdo sahat na mé dítě. Já se těchto situací bojím, protože nikdy nevíte, na koho narazíte. Když se mé dítě někde zdrží (období válení máme teprve před sebou), tak si ho hodně hlídám. Kamarádce se stalo, že její dvouleté dítě šlo po ulici tak 5m za ní. Přišla k němu paní, něco mu povídala a najednou ho měla v náručí. Dítě se bránilo a ona ho pustila na zem a utekla. Dítě skončilo v nemocnici s lehkým otřesem mozku.
Asi takhle, pochopim vztekajici se dite, ze je potreba pockat nez zacne zase vnimat, ale valejici a smejici se dite
to bych si o matce pomyslela cosi nepekneho (slusne receno).
@Berenikee píše:
To netvrdim, ale byla divnaKazdopadne mi prijde nepatricne, ze se mi nekdo mota do vyvhovnych metod. Nehlede na to, ze mala se usmivala a ja na ni koukala te dvou metru… zadnou pomoc jsem evidentne nepotrebovala.Vam vazne nevadi, kdyz vam cizi lidi sahaji na dite???
Mě vážně vadí, že je stále více případů, kdy matkám nevadí (a jen pozorují ze 2-3metrů), že jejich dítě otravuje svojí nevychovaností okolí…
@Fikta píše:
Mi to teda přijde divné. Asi bych byla paní vděčná, kdyby na mé dítě promluvila (to by totiž okamžitě naklusalo ke mně), ale jak bych viděla, že ho chce zvedat, tak bych zasáhla. Nesnáším, když na mě někdo cizí sahá a nechápu, proč by měl kdo sahat na mé dítě. Já se těchto situací bojím, protože nikdy nevíte, na koho narazíte. Když se mé dítě někde zdrží (období válení máme teprve před sebou), tak si ho hodně hlídám. Kamarádce se stalo, že její dvouleté dítě šlo po ulici tak 5m za ní. Přišla k němu paní, něco mu povídala a najednou ho měla v náručí. Dítě se bránilo a ona ho pustila na zem a utekla. Dítě skončilo v nemocnici s lehkým otřesem mozku.
Dvouleté dítě šlo 5 m ZA NÍ?
Odvážná kamarádka, jestli takhle chodí standardně
Může si gratulovat, že se doteď nic nestalo.
@Kies píše:
Mě vážně vadí, že je stále více případů, kdy matkám nevadí (a jen pozorují ze 2-3metrů), že jejich dítě otravuje svojí nevychovaností okolí…
Tohle přesně jsem si myslela také, dokud jsem v té situaci sama nebyla
A rozhodně to není nevychovanost.
Něják si neumím představit kdekoli mimo byt(na koberci, dece, v krabici) na zemi ležící a smějící se dítě… upřímně jestli tohle začne praktikovat i Níňo, tak asi nějákého odborného terapeuta budu muset vyhledat já… loni touhle dobou jsem pracovala v krámku, kam přišla maminka a její tak čtyřletý chlapeček měl zrovna „válecí“ období, ale ten s sebou doslova švihl o podlahu(vylitý asi beton, nebo tak něco), dost rána, mě překvapilo, že nemá minimálně otřes mozku, nebo nějákou prasklou kostičku… no a maminka asi taky měla ozkoušené, že ignorace na něj nejlíp platí, ale od tý doby když vidím dítě na zemi, tak se mi stáhne a zvedne žaludek, zvýši tep a mám co dělat nějít k zemi taky… asi bych na týhle story řešila jiný věci, než zásah pani…
Nesnáším řvoucí, vztekající se a válející se děti v obchodech. Vám to fakt příjde normální ignorovat? Já jsem si malou srovnala hned, tohle by mi udělala jednou ![]()
No dívej, já včera seděla na zastávce autobusu a vedle nás seděl tak 4 letej chlapeček. Jedl párek v rohlíku a všude mu to teklo. Olizoval prsty, mlaskal a tekl mu sopel
Matka na to koukala(asi ji žloutenka apod nic neříká) Až to dojedl, tak mu řekla, že je špinavej. A on ji na to řekl, že si může dělat co chce a at ho nechá být. Tak to ignorovala stejně jako některé tady
..Tak jsem mu na to řekla já, že si ho asi budou muset vzít čerti. Poučila jsem ho o bacilech a o drzosti..
Myslím, že ještě ted mě jeho matka proklíná
Jo a mimochodem, sama vypadala jako ze škatulky ![]()
V prvé řadě nenechávám válet se dítě na zemi v obchoďáku, kde prošla kdejaká šmucka…
![]()
@Gosi
Malá to na mě taky zkusila, ale vysvětlila jsem ji to, pohrozila a dala na zadek..
Ve 4 letech tohle dělat? Měla ho hned zliskat, když to udělal poprvé. Já nejsem pro bití dětí, ale tohle je extrém
@krtek7489 píše:
Tohle přesně jsem si myslela také, dokud jsem v té situaci sama nebylaA rozhodně to není nevychovanost.
A co to je?
Prostě máš rozmazlené dítě
Takový extempore jsem zažila v obchodě. Děcko na zemi vztekající se…kopalo do všech stran, rodiče hahaha hihihi vedle…nechápu tento styl ala výchovy.
ostuda. Lidi se dívali nechápavě no spíš vyděšeně
…naštěstí to ten můj nedělá a, doufám, že nebude. ![]()
@sweetpretty píše:
Takový extempore jsem zažila v obchodě. Děcko na zemi vztekající se…kopalo do všech stran, rodiče hahaha hihihi vedle…nechápu tento styl ala výchovy.ostuda. Lidi se dívali nechápavě no spíš vyděšeně
…naštěstí to ten můj nedělá a, doufám, že nebude.
Je to jednoduché, když budeš ve výchově laxní tak to dělat bude..Já to naštěstí viděla jen párkrát, ale vždy si pomyslím, že je to smrad ![]()
Nechat takhle male dite valet se a vztekat se v obchode na podlaze mi neprijde normalni