Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mojmira píše:
konečně tu někdo napsal stejný názor jaký mám já. A nevím, proč bych dítěti nemohla dát na zadek. A jak vždycky píšu, moje děti taky dostaly na zadek a trauma z toho nemají.
@omites píše:
já právě přemýšlím o regresce a vyčištění rodové linie. Mám za sebou rodinné konstelace, kineziologii a před sebou práci na sobě od konce životaPříspěvek upraven 24.10.14 v 00:24
ja na sobe pracuju uz pres 6 let, teda s homeopatiky… jde to ztuha… ale jde to… a mam na to jeste cely zbytek zivota…
@krtek7489 chybí mi tam zmínka o ukončení dětství, odstřižení pupeční sňůry a požehnání pro další, dospělý život.
Něco ve smyslu: „Dala jsem ti, co jsem uměla. To, co jsem ti nedala, jsem ti dát ani nemohla. Pokud to bylo málo, víc jsem neuměla. Teď už jsi sám za sebe. Nic mi nedlužíš, ani já tobě.“ ![]()
@mojmira píše:
taky jsem si to říkala, že můj chlapeček snad ani neví na co ho má a ejhle v 19byl otec a já v 39 babičkou.
tak az mne bude 39, moji dceri budou 3, takze to doufam babicka jeste nebudu..
a tobe gratuluju
![]()
@Fjodorka píše:
Jestli je číslo u tvé přezdívky rok narození, tak ti to odpustíme, jinak ne
skoro jsi to trefila…
![]()
Jdu si vykloktat slivovicí, nakrájet cibuli k posteli a spát. Dobrou ![]()
@krtek7489 píše:
Tohle já ale nedělám, do ničeho nenutímU nás to nebyl klavír, ale flétna a šachy.
Nakonec si vybral to co ho bavilo a dělá to dodnes.Jsem pro moje děti raději kamarád, pokud to jen trochu jde. A prostě se mi to vyplácí, ale samozřejmě to nemusí platit na každého. Na nějaké „terapie“ moc nevěřím
Když bude mít nějaké problémy v dospělosti, ví, že se může s důvěrou obrátit na mě
A aby se nesesypalo musí to dítko rodiče dobře do toho života vyzbrojit hlavně láskou, porozuměním, empatií, ale zároven ostřejšími lokty a mít zdravé sebevědomí také není od věci
verim, ze kazdy rodic udela vedome jen to nejlepsi co muze. jak pises, dame jim lasku, naucime je slusnosti, ale v mezich, aby se v tom dnesnim svete neztratily, ale jde o to, ze kazdy rodic driv nebo pozdeji pronese nejakou, pro nej naprosto nedulezitou vec, kterou si ani neuvedomi ba ani ji nemysli vazne a v mozecku ditete a na jeho dusi to udela obrovsky sram, ktery se v dospelosti muze dostat na povrch… a s tim pak musi pomoct terapeut nebo nejaky jiny odbornik, protoze TY na to budes kratka… a to nemyslim zle… jen jde o to, ze clovek musi nahlidnout hodne, hodne do sveho nitra aby na tyhle veci prisel. a to nedokaze bez toho, aby ho nekdo zkuseny vedl… na to uz materska laska ani kamaradstvi nestaci
Příspěvek upraven 24.10.14 v 00:35
@omites píše:
@krtek7489 chybí mi tam zmínka o ukončení dětství, odstřižení pupeční sňůry a požehnání pro další, dospělý život.
Něco ve smyslu: „Dala jsem ti, co jsem uměla. To, co jsem ti nedala, jsem ti dát ani nemohla. Pokud to bylo málo, víc jsem neuměla. Teď už jsi sám za sebe. Nic mi nedlužíš, ani já tobě.“
@LadyLada píše:
@Pizlam No a pomohlo to? Když za něco dostalo na zadek, už to po druhé neudělalo? Kolik je dítěti dnes?
Procentuelne tak z 90% uspech. V jedne veci ale ikdybych ho pretrhla, tak se mi vysmeje a udela to zas. Budou mu dva. Hlavne to zase neber tak, ze vylije piti a ja mu dam na zadek.
Omlouvam se, jsem tu pre mobil a trva mi dlouho odepsat a nekdy to prehlednu uplne.
@omites píše:
Něco ve smyslu: „Dala jsem ti, co jsem uměla. To, co jsem ti nedala, jsem ti dát ani nemohla. Pokud to bylo málo, víc jsem neuměla. Teď už jsi sám za sebe. Nic mi nedlužíš, ani já tobě.“
Promin, ale my na tyhle ty filozofické fráze moc nejsme, takže vlastně ani moc nevím o čem mluvíš, ale jestli ti to pomáhá, proti gustu
My máme úplně jiné, léty prověřené výchovné metody, které přináší své ovoce a měnit je asi nebudeme ![]()
Příspěvek upraven 24.10.14 v 00:38
@Berenikee Mě to taky normální nepříjde a chápu tě, že nad tím ještě uvažuješ. Já taky kolikrát neřeknu nic a doma mi to secvakne. Každopádně tady nemá cenu se obhajovat, protože jak jsem vypozorovala, tak na emimi je spousta pisatelek s velmi bujnou fantazíí. Takže si představují jak tvá dcera leží 10m od tebe, na tebe samozřejmě není vidět. Všude okolo davy lidí jak na Václaváku, kteří tvé dítě div že neušlapou. V tom přiběhne hrdinně chudák babička, která prostě žila a vychovávala za jiné doby, k evidentně ztracenému a nešťastnému dítěti a musí mu okamžitě pomoct. V tom přiběhne supermatka a na*aně odvádí své dítě. Takže je označena za hysterickou a ještě pomalu dostane vynadáno za to, že si dovolí o tom uvažovat a že se ji to nelíbí. Kašli na to, než se dozvíš ještě další novinky o tom jaká jsi
![]()
@tanik1912 píše:
verim, ze kazdy rodic udela vedome jen to nejlepsi co muze. jak pises, dame jim lasku, naucime je slusnosti, ale v mezich, aby se v tom dnesnim svete neztratily, ale jde o to, ze kazdy rodic driv nebo pozdeji pronese nejakou, pro nej naprosto nedulezitou vec, kterou si ani neuvedomi ba ani ji nemysli vazne a v mozecku ditete a na jeho dusi to udela obrovsky sram, ktery se v dospelosti muze dostat na povrch… a s tim pak musi pomoct terapeut nebo nejaky jiny odbornik, protoze TY na to budes kratka… a to nemyslim zle… jen jde o to, ze clovek musi nahlidnout hodne, hodne do sveho nitra aby na tyhle veci prisel. a to nedokaze bez toho, aby ho nekdo zkuseny vedl… na to uz materska laska ani kamaradstvi nestaciPříspěvek upraven 24.10.14 v 00:35
Budeš se divit, ale nějakému citlivějšímu, psychicky labilnějšímu jedinci, může ten největší šrám na duši udělat právě nějaký ten psycho odborník. Za mě nebrat, nikdy, za žádných okolností. Na bolavou duši je nejlepší rodina a dobří přátelé. Mám odzkoušeno ![]()
@Deninina píše:
@Berenikee Mě to taky normální nepříjde a chápu tě, že nad tím ještě uvažuješ. Já taky kolikrát neřeknu nic a doma mi to secvakne. Každopádně tady nemá cenu se obhajovat, protože jak jsem vypozorovala, tak na emimi je spousta pisatelek s velmi bujnou fantazíí. Takže si představují jak tvá dcera leží 10m od tebe, na tebe samozřejmě není vidět. Všude okolo davy lidí jak na Václaváku, kteří tvé dítě div že neušlapou. V tom přiběhne hrdinně chudák babička, která prostě žila a vychovávala za jiné doby, k evidentně ztracenému a nešťastnému dítěti a musí mu okamžitě pomoct. V tom přiběhne supermatka a na*aně odvádí své dítě. Takže je označena za hysterickou a ještě pomalu dostane vynadáno za to, že si dovolí o tom uvažovat a že se ji to nelíbí. Kašli na to, než se dozvíš ještě další novinky o tom jaká jsi![]()
Tu velmi bujnou fantazii jsi ted tedy prokázala hlavně ty ![]()
@krtek7489 píše:
Budeš se divit, ale nějakému citlivějšímu, psychicky labilnějšímu jedinci, může ten největší šrám na duši udělat právě nějaký ten psycho odborník. Za mě nebrat, nikdy, za žádných okolností. Na bolavou duši je nejlepší rodina a dobří přátelé. Mám odzkoušeno
tak za me zase zalezi na tom, ze musis vybrat dobreho odbornika… rodina ani pratele nepomuzou… mam odzkouseno… ![]()
taky zalezi jak moc je ta duse bolava… ![]()
Mě jen pobavilo, jak prý na dítě nesmí sahat kdejaká šmucka, ale že se válí po zemi v krámě, kde prošla kdejaká šmucka, co kdoví do čeho dupla, či si možná venku zrovna otřela psí ho-no z podrážky je v pohodě, na to se nesmí nic říkat a dítě se může válet jak chce. Mě by máma kdysi propleskla, já už dnes své dítě ne, ale čapla bych ho a odnesla, další fáze je nechat se válet a smát a další bude jaká? Pokutovat babu, co chce dítě zvednout.