Poradna duly
Jana Čurdová
No ty bláho! Hned jsem na to taky koukla… Je sice pravda, že když povolím svaly (které jsou mnohdy velice dobře schované pod mými Vánočními a Velikonočními oblady), tak mám už taky docela pěkné bříško
…teď je to ale pelíšek pro Drobečka, tak to tak musí být ![]()
S pneumatikama právě bojuju skoro pořád a teď se mi nedávno podařilo - stejně jako Tobě - shodit dvě kilča, což je super, ale i když váha ukazuje částku veskrze pěknou, tak to už asi bude budování toho pelíšku ![]()
A Ty se teď taky vlastně můžeš spíš radovat, že máš pro svůj „plavecký kruh“
kvalitní opodstatnění (mimochodem fakt krásné označení) ![]()
No jo, u? mi to břicho ani nejde zastrkávat. a navíc jsem u? musela vytáhnout kalhoty, který jsem u? asi dva roky měla ve skříni připravený, ?e si zmen?ím pasovku. no a jak se teď hodí!
maminka teda říkala, ?e to je blbost, aby mi se mi břicho zvět?ilo tak brzy, ale já jsem jí říkala, ?e to tak prostě je a nic s tím neudělá!
jen?e taky říkala, ?e jí ?patně nebylo vůbec, prej ani trochu ?oufl, a ?e to u mě určitě bude taky tak - no a samozřejmě ?e mi ?oufl je, a to docela často ![]()
na druhou stranu si to ale u?ívám - včera jsme strávila odpoledne a noc u rodičů, přítele jsem poslala s kamarádama na petanque a pivo. a tatínek mi přinesl večeři a? k televizi a maminka mi na misku nakrájela okurku,papriky a rajčata. no super!
jo a taky mě maminka tak dojatě objala, opřela si hlavu o moje prsa (je o 15 cm men?í ne? já) a říkala - já u? mám tak velkou holku, u? má maturitu, řidičák, vysokou ?kolu a teď bude mít i miminko ![]()
Holky, nějak v nás mám trochu chaos - ale asi nás tu je pár svobodnejch, ?e jo?
Přemý?líte o svatbě během těhu nebo a? po? nebo vůbec?
Díky za odpovědi.
Já ani můj přítel se do svatby nijak ne?eneme (jsme spolu desátý rok), ale je mi jasný, ?e rodičové (moje i přítelovo) a jistotjistě babičky se na to ptát budou…a pořád uva?uju, jestli by přece jen nebylo hezčí, aby miminko mělo v rodném listu v?echna příjmení stejná…
To je kráááásnýýýý...... Tohle je fakt parádička…
U nás doma to prožívá akorát můj drahouš - ten pořád chce Drobečkovi zpívat nějaké hloupé písničky a směje se, když mám na něco chuť a pak je mi z toho pěkně zle. Vlastně celý den bojuju s tím, že je mi střídavě blbě a líp. Ale dočetla jsem se, že je dobře, když je Ti zle, páč si tělo tímhle říká, co jo a co ne, že je to taková obrana organismu ![]()
A třeba moje máti, ta když nosila mě, tak blila i cestou na autobus - ale jen první trimestra s bráchou celých 9 měsíců. Tak pokud je to dědičné, tak se teda mám na co těšit ![]()
TAMINKO drzim moc pesti, uvidis, urcite to nic nebude a miminko bude krasne a zdrave.
Jinak k tem brichum - ja na sobe jeste nic nepozoruju, mozna jen vecer, to se mi to bricho nafoukne. Mam presny starosti jako Zdeenja. Zap osledni rok se mi udelal takovej trochu spek u pupku, tak se ptam, jestli budu mit vubec hezky kulaty brosko a nebo jestli ne tom kulatym bude sedet pruha speku
![]()
Já teda vdaná jsem - přes dva roky… A super!
Myslím, že vdavky jenom kvůli dítěti jsou kravina. Když se lidi chtěj vzít, tak by to měli udělat na popud jiných věcí než toho, že teda bude dítko a je to vlastně nutné. To ať si to raděj vyzkoušejí s dítkem bez manželství a pak se rozhodnou. Aby se nestalo, že je dítko spojí a když odroste, tak to bude k ničemu…
Mars - s tou svatbou si to říkám taky takhle. když už jsme spolu skoro 10 let bez svatby přežili, tak to třeba rok ještě vydržíme.. a nebo se brát nebudeme vůbec, co já vim. každopádně mě se moc vdávat nechce - jednak bych v šatech vypadala jako bílá velryba a nějak nemám náladu utrácet šílený peníze, jelikož mám dost rozvětvené příbuzenstvo…
Taminko,
chtela bych Ti toho tolik napsat, abych Te povzbudila, ale nejak mi to takto elektronicky nejde. Takze jen chci rict, ze na Tebe myslim stejne jako ostatni holky. Urcite bude vse dobre!! Je to presne tak, jak psaly ostatni. Co se ma stat, to se stane.
Vim, ze to bude znit tvrde, ale urcite je lepsi, pokud se clovek dozvi vcas, ze bude dite postizene. Take bych v takovem pripade sla na potrat, i kdyz by to bylo urcite tezke. Po vsech tech vysetrenich budes vedet na cem jsi a pokud to bude ok, tak budes mit alespon jistotu, ze bude miminko zdrave. Lituji maminky, kterym se takove postizene detatko narodi a jeho nemoc zjisti az po porodu.Ale samozrejme se to muze stato komukoliv..
K tomu odberu plodove vody. Moje mama byla na odberu plodove vody pred 27 lety (se mnou v brisku, protoze ji bylo 42) a jsem dukazem, ze vse probehlo v poradu. Dnes, po takove dobe jsou vsichni doktori zase mnohem zkusenejsi. Co se tyce nejakeho procenta potratu, tak opravdu nebylo prokazane, ze to bylo zpusobeno vzdy timto zakrokem. Osobne si myslim, ze jelikoz vetsinou chodi na odber plodove vody tehulky, ktere maji podezreni na neco nestandardniho…, tak tedy nejaky takovy potrat nemusi byt zpusobeny tim zakrokem, ale proste tim, ze to tehotenstvi nebylo zdrave. Takhle krkolomne chci rict, ze pokud je Tvuj „cvrcek“ v poradku, tak urcite v poradku zustane i po te aminocenteze. Alespon budes mit jistotu, ze se ma k svetu. Proste ver tomu a bude to ok!!!
Drzim palce!!
Souhlasim s MARS! Ja jsem taky vdana, v srpnu 3 roky a jsem spokojena a stastna, ze jsem se vdala aniz bych musela. Ti dva to musi chtit pro sebe, ne pro dite.
Jestek tomu cviceni - tady u nas (v Nemecku) doktori cviceni doporucujou, pokud to neni nic extremniho. Jen v prvnim trimestu spis odrazujou od sedu-lehu, protoze se tim namahaji moc svaly v podbrisku. Cos by se pry nemelo v dobe, kdy se tvori placenta adt.
moje bricho se zatim nezvetsuje, ale kdyz pres nej prejedu rukou, citim podbrisek takovy - pevnejsi. a to tam zadne svaly nemam
ale jinak se mi taky ztratil pas. vzdycky jsem byla typ presypacich hodin a ted nejak zacinam splyvat, ackoliv jsem nepribrala
tak snad tam ma ta moje bublina mekoucko ![]()
Děvčata, pro dnešek a pro zbytek týdne se s vámi loučím, prchám nakoupit a domů. Zítra jsem si vzala dovolenou a budu jen ![]()
Přeju všem příjemný zbytek týdne a v pondělí pa!
Ahojky,
tak jsem konecne dorazila. Za sebou tri schuzky.. v aute vedro jako prase.. od rana mi bylo blbe. Vubec jsem nemela chut na nejake jidlo. Nejdrive to spravil bonbon z hroznoveho cukru, potom coca-cola. Normalne ji nepiji, ale Dr. rekl, ze muzu, kdyz mi bude blbe a opravdu mi pomohla. Jen mi take Dr. rikal, ze si urcite nemam kupovat nic s aspartamanem - tedy ani tu light colu, ty light jogurty apod., ze to skodi plodu. Ale to odbocuji. Svuj dnesni jidelnicek jsem tedy dovrsila loupakem a tedy tady pojidam takove ty piskoty s marmeladou a polite cokoladou. Proste same zdrave veci:-) Ja jsem na sladke i normalne, ale vetsinou mam rada takove vlačnější věci jako zmrzlina, něco s náplní apod. Je fakt, že se mi stridaji nejen pocity (spatne x dobre) i behem dne, ale také chutě.. Od včerejška vůbec nemám chuť na maso..naopak se mi při pomyšlení na něj dělá zle.
Co se tyce svatby. Tak to je take moje tema:-) S pritelem jsme tri roky, on je rozvedeny. Do druhe svatby se nehrnul - chapu.-). Ja jsem argumentovala tim, ze kdyz chceme dite, tak by melo mit rodice se stejnym jmenem. Nicmene pak me to nejak preslo a vdavat jsem se pro zmenu nechtela ja…Pro vztah mi to nepripada dulezite. Jenze to me zase zacal premlouvat pritel a ze kdyz dite, tak musime byt manzele. Tak jsme se asi pred dvema mesici domluvili na svatbe a kdyz jsme si zamluvili pevny termin, tak jsme na to „hupsli“. Predpokladali jsme, ze se budeme o mimi snazit treba rok… Jenze se nam to povedlo hned prvni mesic. Budeme se brat v cervenci a ja budu asi ve 12 tydnu (pokud pujde vse v poradku). Perlicka je, ze si kazdy bude myslet, ze se „musime“ brat.. No, ale je to jedno. Hlavne, ze vime my, jak to je. Nekdy take vaham, zda se brat…Je to jen papir. Vzhledem k tomu, ze je pritel rozvedeny, tak to ma ale i pravni opodstatneni. Jako druzka bych nemela pravo na nic, pokud by se mu neco stalo.. Ma tri deti z prvniho manzelstvi, tak by vse bylo pro ne..potazmo pro ex.. Zijeme v pritelove dome a spolecne tu budujeme… A ex mi uz tak dost komplikuje zivot.. Fuj, to jsem se rozepsala. Zni to hnusne s tim majetkem, ale holt clovek taky musi myslet trochu prakticky, kdyz ceka dite…budoucnost nejista..chlap o 14 let starsi a navic se zavazky ![]()
Mars, to jsem rada, ze jsme v podobnem tydnu a muzeme to konzultovat
Musim rict, ze ja na brichu zatim nic nepozoruji… Pokud ano, tak jedine tim, ze se moc cpu.. Ja ted necvicim. Byla jsem na to zvykla driv, ale tedy pred otehotnenim ne…, tak si rikam, aby to nebyl pro mimi a telo najednou zahul. I kdyz se rozhodne nevalim. Cvicim s rycem a krumpacem na zahradce (nyni spise naviguji pritele:-) a se psem chodim po lukach a lesich. Docela vazne ted uvazuji, ze bych si ted v tehu domu poridila rotoped a alespon trochu udrzovala v kondici i jinak + nejak pouzivala cinky na prsni svaly apod. Uvazuji mezi tim eliptickym trenazerem a rotopedem…nemate nekdo zkusenost? Mozna, ze je v tehu lepsi ten rotoped, protoze clovek sedi a nemuzu spadnout, kdyby se mi zamotala hlava apod. Na bricho asi nezacnu cvicit..bojim se zacit v tehu. Nekde jsem ale cetla, ze brisni svaly se mohou posilovat do 4. mesice těhu.. a kdyz jsi zvykla a nemas problemy, tak proc ne? Kdyz jsem byla u gynekologa, tak mi nic nezakazoval, kdyz se citim dobre.
Sorry za dlouhy prispevek..
Holky
moc vam dekuji za prijemne slovo,to je to co ted clovek potrebuje ze vseho nejvic.
Ja si s miminkem povidam a rikam mu,ze to vsichni tri urcite zvladneme a ze vsechno bude v poradku.
Jinak ohledne toho zvetsovani briska-ja teda na vaze take moc nepribiram ale brisko se mi zakulacuje hezky a pas take nejak „ztracim“.
Rozhodli jsme se s partnerem ze od zitrka pojedeme nakem na hory nebo do termalek-coz je otazka- muze tehulka do termalek?
A vratime se az v pondeli nebo utery.
Se svatbou souhlasim s Mars-vdavat se jen ohledne ditete je zbytecne,lide se maji brat pokud to tak citi a ne ze musi nebo kvuli necemu.
Jak pise Sarik, tak sedy-lehy (tj. brisni svaly ne..) a pak se v tom vyznejte
Nejlepsi je asi poradit se s Dr.
Taminko,
tak ja nemam zkusenosti s termalkama.. Je tam horka voda?
Mozna se ptam hloupe. Nicmene pry neni v tehu dobre se koupat v hodne teple vode.. Mozna bude nekdo vedet vic.