Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsme se tedy pekne navzajem vystrasili, co ? Ja sla hned hledat informace o zamlklem tehotenstvi. Myslela jsem, ze se to deje hned na zacatku tehotentstvi, ale narazila jsem jako prvni na pribeh, kdy autorka prisla o mimi v 11 tt.
Jinak me doktor nereekl, jake mam podstoupit kontroly, snad se dozvim ve stredu.
Holky, v tech metricich mate udaje podle prvniho dne posledni menstruace ? Me to porad nejak nevychazi, takze ani vlastne nevim, jak je mimi stare. Podle mych propoctu by melo mit 9 tydnu, ale to asi upresni doktor, ze ?
medanku, obvykle tam byva udaj 1. dne poslednich menses - vzdycky se pry bere tento udaj. Ale nektery metriky, jako napr. muj, chtely predpokladany termin porodu. Je zajimavy, ze mudr. mi rekla jiny, nez mi vysel na netu a presto udaj tyden+den mam shodny
tak vlastne buhvi jak se to pocita presne ![]()
Holky neblaznete! Ja jsme si rekla, ze o potratu, krvaceni atd. atd. nebudu ani cist ani premyslet. Clovek se tak sam stresuje! Proste na to nemyslete, myslete na neco pozitivniho. Me kdyz to nekdy prepadne, tak jdu po internetu brouzdat po miminkovskych strankach a nebo si vybiram kocarky online
Vse bude v poradku. Ja zas nekde cetkla, ze uz od 9.tydne je pravdepodobnost potratu mnohem nizzsi, protoze je jiz vytvorena placenta a prebira urcity funkce. Takze nevim. Ale taky se tesim, az budu mit 12.tydne za sebou. Kontrolu mam za 2 tydnym, skoda, chtela bych se na prcka podivat uz predtim… Uz nam urcite zas povyrostl ![]()
je fakt, ze tim stresem tomu prckovi a ani sobe moc neprospivame. kolem me se zas mnozi pripady, kdy po porodu to neni ok … takze de facto stresovat uz se budem celej zivot
ale samy jsme si to vybraly ![]()
Dobrá, dobrá, SARIKU, budu tedy myslet pozitivně. u? jedeme desátý týden, tak to u? tedy taky máme placentu a v?e je v pořádku! jinak by mi ráno nebylo tak ?patně, ne?
![]()
Pravda, Zdeenjo ! Me ted kolegyne rekly, ze se jejich dohromady trem kamaradkam / sestram narodily mimisci, takze neni duvod, proc bychom to do stejneho konce nedotahly taky ![]()
Medanku , jasně! taky si říkám, že když to zvládly manželky od všech tří bratranců a nejméně 3 kamarádky taky bez problémů, tak proč by to zrovna u mě mělo dopadnout jinak, ne? ![]()
Tak to je parada !!! Nam uz tady dokonce sviti i slunicko, to je dobre znameni ![]()
A ted z jineho soudku - uz mate nejake brisko nebo jste neco pribrali ?
Tak brisko nemam. alespon rano ne. Vecer jsem tak nafoukla, ze vypadam jak v 5.mesici. A pribrala jsem zatim max. 1 kg. Ale to spis tim, ze jsme tak rozezrana ![]()
ja zatim brisko nemam ani jsem nepribrala - resp. kdyz si pres podbrisek prejedu rukou, tak je pevnejsi na omak … a uz ho nevtahnu uplne. ale videt jeste zatim neni.
na vaze mam ubytek 1,5 kg, ale asi uz moc dlouho nepotrva ![]()
Medanku , já mám na břiše špekovou pneumatiku už několik let, ale mám teď dojem, že se mi teď jakoby zpevnila a víc se spojila s podbřiškem - už není tak jasně ohraničená
. a vážila jsem se naposledy minulý týden a měla jsem zatím pořád stejně (to znamená strašně moc) jako před těhu. ale nevím jak to bude teď, protože jsem se celý víkend cpala - byli jsme v pátek na rodinné sešlosti, tak jsem si dala výborný grilovaný maso a lososa - ale taky fůru zeleniny. jenže k snídani jsem sežrala 4 kousky štrúdlu (výbornej s ořechama od maminky), k obědu jsem si dala v hospodě masovou směs a opečený brambory a večer potom bagetu s bylinkovým máslem - takovou tu na rozpečení do trouby…a včera pak k snídani míchaný vajíčka - sice na třikrát, ale přece,k obědu jsem dělala těstoviny s tuňákem - a ty mi teda nejely vůbec - snědla jsem jen půlku a to v průběhu celého odpoledne…a pak ale půlku balíku chipsů ![]()
Máte naprostou pravdu! Kolem sebe vidím samé usměvavé maminy s bříškama, tak proč, když je teď takové sluníčkové plodné období by to nevyšlo. Mimísky nám samozřejmě rostou jak z vody - teď už z placenty
, tak bojujme s nima ![]()
Jinak já jsem pořád od zasetí semínka 3 kilča dole. Ale bříško mi už asi týden dva začíná dělat pěkné pneu, což je docela sranda. Skoro nic nejím, páč do sebe skoro nic nedostanu a už po druhém soustu mě natahuje. Takže se šklebím a snažím jíst jak mám - jen je to pekelný souboj…
Hned s tím musím ven: dočetla jsem se, že „Riziko potratu se snížilo na 1.5%.“
To přece musíme zvládnout, ne ![]()