Poradna duly
Jana Čurdová
Já právě vůbec netušim proč tam jít nechce.První porod mi byl oporou a zvládl to fakt na jedničku.Pak se všude chlubil, že on si malého choval jako první.Kdyby omdléval, bylo mu špatně při pohledu na krev nebo cokoli jiného ,neřekla bych ani slovo.No uvidíme, třeba se ještě rozmyslí.Nebudu se na to ptát ani o tom začínat, to by se určitě ještě víc zatvrdil.
Nějak se mi dneska nechce spát.Vylezla jsem zrovna z vany a jsem nějaká čilá ![]()
Ahojda briska,
Luci, preju uspesne preckani testu a vsem cekatelkam na vysledky glukozy preju at je vse OK. Ja v to u sebe pevne verim, bo MUDr rikal, ze kdyby neco, tak mi zavolaji, a nikdo se uz pres 14 dni neozval ![]()
Alky, nam taky pri posledni kontrole rikal, ze mame holcicku a ze je o 9 dni mensi nez tabulky (mela na 28tt 960g), ale holcicky pry byvaji drobnejsi a vsecko bylo uplne OK. Takze bych se velikosti prcka faaakt nestresovala
No ja jsem zvedava na patek, to jdeme na velky ultrazvuk ve 30tt, jak poporostla a jestli se otocila
![]()
Ja jsem si vcera vecer poprve zacala pripadat jako totalni velryba, jsem si pripadala, ze kulatejsi uz byt nemuzu a ze se uz neohnu vubec nikam. No spravny tehotensky plactivy hormony, manzel si uzil ![]()
Jinak jsme byli vcera na prohlidce porodnice v ramci kurzu, maji to tam fakt super moderni a krasne. Videli jsme porodni boxy, polohovaci kresla, masazni vanu atd. No priplatim si 500 za ten nadstandardni porodni box (ten s tou vanou a vychytavkama), pevne verim, ze bude volnej ![]()
Akorat ty nadstandardni jednoluzaky na sestinedeli mi prisly drahe (650 na noc - a clovek tam bude tak 3-4 noci), asi do nej nepujdu a radeji koupim prckovi monitor dechu. Rozhodli jsme se s manzelem (teda spis ja) pro porizeni nanynky, tak na ni aspon usetrim viceluzakem v porodnici, no musela jsem to manzelovi nejak zduvodnit
![]()
Jinak nam dneska delaji na domecku fa:,–(u, uz jsem zvedava, az nase obydli uvidim o vikendu pekne barevne ![]()
Mejte se ![]()
Alik
Jinak jsem se prihlasila se na kurz satkovani, at jsme pripraveni, tak jsem na to strasne zvedava, chtela bych od par tydnu nosit
![]()
Ahoj holky,
Fragolko držím palečky, ať je Ondráškovi líp a můžete zůstat doma.
Aliiku taky doufám, že bude nadstandardní porodní box volnej. Taky bych radši ten s vanou, ale když nebude, tak ani tím se sprchou nepohrdnu
Vždycky jsem si myslela, že si jednou s prckem v porodnici připlatím za nadstandardní pokoj, ale když jsem zjistila tu cenu, tak taky hooodně váhám. Líbilo by se mi, že když za námi přijde návštěva (hlavně manžel), tak nemusíme sedět na chodbě, ale může s námi být v klídku na pokoji, ale za tu cenu
![]()
Před chvilkou to vypadalo, že bude svítit sluníčko, tak jsem si naplánovala výlet do města a teď už je zase hnusně šedivo. No, pochlapím se, umyju dvě okna a odpoledne uvidím ![]()
Zatím papa a dobré výsledky KO a testů ![]()
P.
Tak mám za sebo utest na cukrovku-blé. Snad už naposled.
Jo a narychlo jsem si včera večer objednala na MMB použité těhu 3/4-abych pořád nechodila jen v riflích-paní je měla za neuvěřitelných 119Kč a já se bála aby zas nepřišel nějaký hadr. předtsvte si že už přišel balíček-to je rychlost že?? no a gatě jsou skvělé, jako nové. Tak mám radost.Sem tam budu i za dámu a navíc za 119Kč.
Ahoj holky,
tak se hlásím, že jsme DOMA
Teda, přiznám se, že jsem byla připravená se za Ondráška prát, že ho jen tak do nemocnice nedám. No, kdyby bylo hodně zle, tak jo, ale horší včera nebyl, naopak mi přišlo, že odpoledne a večer byl takový veselejší, hlavně v 23 hod, to hopsal po gauči mezi mnou a manželem ![]()
Zato máme za sebou výjezd na pohotovst s Věrkou, ta se šla večer vyčůrat a pak plakala, že ji bolí bříško, tak jsem myslela, že má zánět močového měchýře a že vydržíme do rána, ale pak fňukala, že ji bolí celé bříško, tak to už jsme měli s manželem oči na vrch hlavy, že je to slepák nebo něco podobného
, tak jeli ještě na pohotovost. Nakonec z toho vylezlo, že ji bolí bříško, jak pořád kašle, dostala ATB a jeli domů ![]()
Míšovi vyletěla večer teplota, tak jsou ve finále na ATB 3 ze 4
Holky, mě už asi vážně trefí, jsem z toho všeho vyšťavená, padám na hubu a ráno jsem se vážila a mám 2 kila dole. V pondělí jdu do poradny, tak doufám, že budeme OK, už mám o Simču celkem strach… ![]()
Ježíši, to je zase pozitivní příspěvek
No, nezbývá než doufat v lepší zítřky…
Alky , malá je určo v pořádku, ségry holčička měla při narození 2,90 kg a je to takový malý roztomilý špuntík doteď ![]()
Kecko , připrav se na poslední měsíc těhu, to je teprve slast
Tak to máš mateřskou za pár a pak už budeš jen hnízdit ![]()
Kosatko , držím pěsti na KO, ať dobře dopadnou i výsledky krve ![]()
Lucilko , dobře zvládni oGTT ![]()
Pajo , nechceš zaskočit na okna i k nám?
POslední dobou mi přijde, že máme doma děsnej bordel, ale na víc už sílu nemám, jsem ráda, že uvařím, vyperu, vyžehlím a až bude líp, asi začnu debordelizovat ![]()
JInak musím říct, že bych za nadstandard dala cokoli, u nás je jednolůžák jeden
, takže šance nula nula nic
Za ten klídek by mi to stálo. Pokud člověk natrefí na maminu/y, za kterou jezdí příbuzenstvo z celého okresu, je to síla a člověk nemá šanci si odpočnout. Celkem bych šla do ambulantního porodu, kdyby s tím nebylo takových problémů ![]()
Jo, ještě jsem včera četla nějaký názor doktora, že manžel je u porodu nežádoucí a vlastně je tam nežádoucí jakýkoli chlap, tedy i doktor a žena má rodit s porodními bábami apod. Možná jste to některá četla, mě to celkem nadzvedlo a s některými pasážemi fakt nesouhlasím, ha, už jsem to našla http://zena.centrum.cz/…-komplikace/ Tak se, maminy, poučte ![]()
Tak jo, končím nebo to bude příspěvek na celou stránku. Mějte se pěkně, M.
Fragi to jsem četla včera ![]()
At se ti děti brzo uzdraví.
Já u Honzíka byla na nadtsndardu a byla to paráda, ani mi nevadilo ,že jsemt a msama. Návštěva mohla přijít kdykoliv, já si v klidu skuhrala když něco bolelo a hlavně jsem měla soukromí. ted nevím jestli ho zas objednám, přece jen jsem tam po císaři byla 7dníx500Kč. pořád douufám že budu třeba rodit normálně.
Drogheda píše:mauska píše:Mausko, teda pekne ti to utika… Za chvili tu bude maly dublincatko
Zdar tehulky,
koukam, ze se resi obleceni, ja krome kalhot zatim nemam problem, brisko sice je, ale ne moc veliky, kalhoty mam jedny tehotensky s gumou a nekolik, co mi byli driv velky v pase. O vikendu jsme byli na vystave veci a sluzeb pro mimca a deti a prestoze jsem se snazila hrde vystrkovat brisko, pokazde se vystavovatele tvarili dost prekvapene, kdyz jsem rekla, ze jsem taky tehotna a dokonce v 7mem mesici
Fragol , to je mi lito, ze jste zas marudci, doufam, ze detem bude brzy lip a rychle se z toho vyhrabete.
U nas je neobvykle hezky podzim, uz nekolik tydnu je krasne a docela teple pocasi, takze jsme cely vikend vejletili po horach, jsem utapana, ale bylo to supr. Vcera jsme jeste stihli posezeni se znamyma a kino, takze dnesni pracovni moralka je desna, ale coz
Hezky den vsem.Uz se urcite tesite… No kazdopadne at se ti vyhnou vsechny koncotehotensky problemy a vesele dosupitas do porodnice
Jo a minule jsi psala, ze se odjezd z IRL odsouva na neurcito? Procpak?
Ahooj, nojo, uz pomalu strihame metr:) Zatim se dari dobre, tak to uz snad nejak doklepu v pohode.
Jinak s odjezdem z Irska to zatim vypada tak nejdriv na pristi vanoce a pozdeji.. Poslu ti SZ, jo? ![]()
Ženy když už je řeš o mimibazaru.cz…jaké jsou vaše zkušenosti?
Já jsem nakoupoila už asi 6 balíčků, většinou za málo, abych to vyzkoušela, ještě něco mám objednané a brzo to dorazí…
Dojmy zatím smíšené…některé maminky jsou opravdu velmi seriózní a obchodovat s nimi je radost, ale narazila jsem i na takové, co napíší, že overálek, dupačky jsou v dobrém stavu bez fleků a děr a přišel totálně odrbaný hadr - sice značkový HaM, ale nekoupila bych ho za 50,–ani v sekáči…jenže na foto vypadala ta věc o tisíc procent líp ![]()
Je to škoda, protože už pomalu moje počáteční nadšení opadlo a přitom hodně prodávajících se chová na jedničku, jenže tyhle „zlatokopky“ to pak kazí všem.
No tak jsem si postěžovala
Tak jsem zvědavá, co vy…
Ahoj kocky,
Fragol, drz se holka, teda musim rict, ze Te obdivuju, se mnou uz by to slehlo. Hlavne at se deti brzy uzdravi, toho homeopata bych urco zkusila, me to docela pomohlo na ruzny nastydnuti a zanety, od lonska jsem mela „rymicku“ asi jednou, a to jsem driv byla nemocna vlastne porad.
Aliiku, tusim, ze na tu chripkovou vakcinu ses ptala Ty, ja furt resim, jestli do toho jit nebo ne, tady v Irsku se zacalo ockovat proti praseci chripce v pondeli, prednostne tehulky a dalsi rizikovy skupiny, vakcin je dost (objednali jich kolem 8 milionu a Irsko ma jen neco pres 4 mil. obyvatel..), ale spousta lidi se nechce nechat ockovat, kvuli moznym rizikum. Tady se epidemie docela rozjela, tydne je tu pres 3500 novych pripadu a 5 lidi na to uz umrelo. V patek jdu na KO, tak se preptam doktorky a pak uvidim.
My vcera byli na promitani dokumentu naseho kamarada, bylo to spojeny s koncertem jedne skupiny a museli sme predcasne odejit, jak malej zurive kopal, asi daval dost jasne najevo, ze se mu to nelibi (a ma dobrej vkus, fakt to bylo desny).
Jinak me v praci zbyva jeste asi 8 tydnu, koncim tesne pred vanocema, takze pak me snad cekaj aspon 3 klidne tydny nez se prcek vyklube.
Knizsko já už to sem psala-tak to napíšu popořádku jak jsem nakupvoala na MMB:
1. Vybrala jsem si těh uhalenku-líbily se mi ceny těch použitých těhu věcí a než dát 600v obchodě vybrala jsem si jedn uasi za 170+poštovné. paní psala že halenka je v perfektním stavu, na fotce vypadala dobře. Přišel takový hadr že bych v něm nešla ani s košem, brava vyryzlá, bílé rukávy zaprané do šeda-napsala jsem ji mail že se nestydí ale už nereagovala.
2. Tak jsem na MMB zanevřela ale pak jsem objevila kočárek V travel který v obchodě stojí i s autosedačkou 12tis za necelých 8tis a přemýšlela zda do toho jít, paní byla suprová, vyměnily jsme si pár mailů a kočárek tu by ldo týdne.
3. no a ted jsme chtěla nějaké elegantní 3/4 kalhoty ke kozačkám abyc hbyla sem tam za dámu a prohlížela mmb-dvě paní tam měly úplně ty stejné ve stejné vel. ale jdny stály 350 a druhé asi 120-vybrala jsem ty levnější, na rovinu napsala paní jakou mám zkušenost s nákupem oblečení a včera večer jsem to objednaal a dens před polednem přišel balíček-gatě jako nové, skoro nenošené-takže super.
Já asi udělala chybu, že jsem se po řech pozitivních zkušenostech dopředu neptala na PŘESNÝ stav věcí, už trochu začínám chápat, že je třeba nakupovat jen věci, u kterých maminky uvádí „topstav“, „jednou prané“ a podobně… slovo dobrý stav jsem pochopila, že znamená = hadr
Paní u kalhot napsala nošené a že mají drobné žmolečky v rozkroku-ale po žmolkách ani stopa. Vyměnily jsme pár mailů a já se jí na rovinu zeptala.Porpvé jsme udělala chybu že jsem bez kotnaktování té paní hned závazně objednala.
Fragi moc moc držím pěsti, at jste brzy zdravý!!! Ono se vážně neříká jen tak, že nejdůležitější je zdraví…
Jinak už jsem klidnější, že mi řekla dr. že je malá malá… Ještě je čas aby vyrostla
Ale začínám být nervozní že pro malou nic nemám, mám jen kočárek a pár oblečků
a to nemám ani připravený byt
No snad to všechno zvládnu včas zařídit… Vůbec nevím co kupovat dřív… Ale asi začnu postýlkou, nevím jestli jsem to četla tady ale myslím že nikdo si objednával postýlku a jak jsou načichlé novotou, tak že by potřebovaly vyvětrat, než se tam dá mimi, tak asi u té začnu ![]()
Jinak s tím nadstandartem nevím… Je mi líto vyhazovat tolik peněz, člověk tady řeší jestli koupit to nebo ono za tolik a tolik, tak by mi těch penízek bylo líto, navíc při našem štěstí budou stejně obsazený ![]()
Tak holky hezký den…
Ahojda holky,
Fragy… držíme palečky ať jsou kulíšci brzo ok.
Ad MMB já nakupuji na mmb už asi rok, a větší problémy jsem neměla. Ale taky mně naštve i u věci za 50 Kč když najdu nějakou dírku nebo flíček o kterém nebylo psáno. Jo a jednou mně nakrkla paní s velikostma… psala vel. 86 a domů mi přišel svetřík vel. 2-3roky (rok leželi ladem).
A kupuji i nové veci dovážené z anglie a jsem moc spokojená. Jo a taky jsem našla nový kočák o 2t levnější. Tak ten budeme také kupovat přes mmb
Chtěla jsem se zeptat jestli jsou i homeopatika na kůži…na citlivou. Vůbec se do toho nerozumím.