Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky,
celý víkend jsem tu nebyla, tak jsem poctivě dočítala, také zdravím Calamaiku
.
Z kosmetiky se také chystám na Weledu a Niveu, i když jsem koukala, že ta Weleda je pěkně drahá
, tak snad bude opravdu kvalitní. Červenou indulonu jsem pořídila už teď. Zkusila jsem jí na popraskané koutky na rtech a je perfektní, docela dost se mi to po ní zlepšilo
.
S pediatrem neporadím, nejsem z Prahy. Ale je jasný mít ho co nejblíž bydlišti, pokud to jde. Budu se muset už také někam přihlásit, takže mě vybírání čeká.
Snědla jsem teď celý pytel popcornu
, prostě mi to nedalo
.
Tak hezký večer kočky, pá K.
to se máš kosatko, že to manža nemusí…U nás toje furt… ještě tohle a tohle a pak to vytahuji z mrazáku ještě v dubnu
, Mně by stačili vanilkové rohlíčky a linecké. No a snad medovníčky, kdybych je dala. Loni mi nějak nezměkli ![]()
fragy… já vlastně takhle pekla s Andělou v břichu…strašně mně boleli záda a nechtělo se mi.
A děsím se štědro večeře …tehdy s pupíkem jsem snědla toho tolik, že i brachovi padla huba
mňam mňam
Kosatko , počkej, my teprve vyčerpáme pátou možnost, teda, pokud vydržím do ledna
No, aspoň je důvod k oslavě
Doma jsme to měli tak, že jsme se všechny tři ženský (mamina, já a ségra)) sešly v květnu a to ještě 9. , 13. a 14.5., tak se to samo slavilo vše jednou ranou ![]()
Iviqv , pečení těsně před porodem taky znám, bo s Míšou jsem měla TP 23.12., tak jsem pekla, pak uklízela, abych ho vyhnala ještě před svátky a na Vánoce abysme byli doma a nějak to nevyšlo ![]()
Manžela nepůjčím, ale ten můj se sladkého ani netkne, nejlepší cukroví je pro něj maso ![]()
Tak přemýšlím, co upečeme, ať mají děti radost, teda, pamatuju si ještě to loňské, kdy jsme pekli a než jsem si donesla mouku na dosypání, Davča mi „pošteloval“ váhu a bylo to. Jo a pak pečením zmožen usnul v obýváku
Když na to tak vzpomínám, nemůžu se o tu vánoční atmosféru letos ochudit
, ale budu zase zralá na panáka nebo valium ![]()
Kubi , jo, ta cena Weledy je fakt výživná, proto ji dopřáváme nejmladším, ale věřím, že i ten Hipp, Nivea apod. jsou kvalitní…
Mějte se krásně, půjdu se zastlat, přejeme dobrou noc. M.
Ahoj tak jsme doma od zubaře, mám jen zánět dásní co mívají těhule běžně-tak musím vyplachovat 3-4 dny kysličníkem a pak přijít na vyčištění.
Dnes u nás zase prší a já přemýším co celý den dělat.
Ahojda bříška,
tak jsem včera přežila cukr test:-) A musím se přiznat, že kdyby toho nebylo tolik (dostala jsem velkej plnej hrnek) tak by mi to asi i chutnalo
![]()
Nemusela jsem ani čekat v nemocnici,ale pustili mě na ty dvě hodinky domů (mám to kousek) takže jsem se ještě hoďku prospala
..test mám ještě ke všemu štěstí negativní, takže parááda ![]()
Akorát jsem teda chytla nějaký zánět a nafasovala jsem globule
Ale i to má pro mě dobrou stránku a to tu, že nemusím příští týden na zákrok s děložním čípkem
.. Takže takto u nás:-)
Zdravím calamaiku:-)
Ad..s pečením jsem se zapřísáhla, že začnu příští měsíc,ale nevim nevim teda..moc se mi do toho nechce… Na druhou stranu se ale nebojím, že by u nás něco zůstalo, konkrétně u mě je po sladkém teď stále nouze:-)
No nic..běžím se nasnídat..tak zatím kočky a opatrujte bříška:-)
Lucilko: máš můj velký obdiv teda, jak bereš toho zubaře sportovně! Já se teda musím přiznat, že jsem u zubaře během těhotenství nebyla a ani se tam nechystám
se fakt bojim…
Ahoj holky,
tak jsem zavolala k dětský doktorce a super. Byla moc milá, máme se ozvat, až se malá narodí a protože mají týden před Vánocema dovolenou, tak mi na sebe dala pro jistotu mobil. Fakt super ![]()
S tou dětskou kosmetikou uvidím. Doufám, že ten bübchen budeme snášet, naštěstí mám jen malinkatý balení a kdyžtak přejdeme na weledu
Je pravda, že mně se teď v těhotenství chytají různý kožní problémy, např. mi došla bonella na bříško, tak jsem ho dvakrát namazala tělovým mlékem nivea a bříško se osypalo, a to jen pravá půlka, kde je malá neustále natlačená, tak nevím… Tekutý mýdla na ruce jsem musela vyřadit už dávno, protože mě děsně svěděly a loupaly se, takže používám nějaký antibakteriální mýdlo z lékárny a mám klídek, ale je to fakt „vopruz“
Doufám, že to není předzvěst kožních problémů u malé … Já se s tím nějak poperu, ale co chudinka ona ![]()
Jdu se prohrabat věcičkami na malou, nějak jsem v tom množství ztratila přehled, čeho už máme dost a co je ještě třeba
To víte, babičky by rády nakupovaly, ale už jsem je musela stopnout, protože bodýček máme minimálně pro dvojčata
Naštěstí to mamina vyřešila tak, že začala kupovat i větší velikosti ![]()
Zatím pa P.
ahoja kočeny,
tak se po odmlce hlásím..
napřed děkuji za gratulace ke státnicím a ted trochu o mě ![]()
hnedle po státnicích (3dny) nám začali bourat jádro, čímž se sundala a vyhodila stará linka. jednu noc jsme tam vydrželi a pak já jsem musela utéci k ségře a můj drahoušek k rodičům. na to, že mi řekli, že to skoro ani nepoznám, tak nevím zda si mysleli, že jsem slepá a hluchá nebo jak… BORDEL jako kráva.. pardon, al ejinak to říci nelze… jako vůbec nemám představu jak to uklidím. v obýváku je asi 2mm prachu, na všem, včetně všech orchideí. no co, vždyt to přeci ani nepoznám :grr:
do toho jsme vše sháněli na poslední chvíli. páč si vše měli vybrat majitelé bytuu a my jen pohlídat. a ak to dopadlo? že v pátek kdy jsem měla sedět na baru na husově boudě na hřebenech v peci pod sněžkou a loučit se se školou, jaem vybírala a počítala dlažbu i obklady. takže na počítání, včetně prořezů jsem momentálně machr. Zžejmě získám i značnou erudovanost v pokládání plovoučky, páč jsem kdysi žila s pokladačem a dělal s ním lepené plovoucí (nevím, že jsem byla tak blbá nebo mladá, že jsem dobrovolně s ním po kšeftech klečela u prken
no včera jsem zrovna jednu podlahu vybrala a dáme tam tu nejlevnější, přeci jen nevíme co nám z toho vznikne
a do domečku si pák dám něco kvalitního.
no a úklid? to mi zatím zní jako scifi
to vůbec samo nenmám představu, kuchyň kterou jsem si poskládala do rohu si mám prý dát někam.. a to doslova někam.. kamarád mi přímo řekl: to dej někam do prdele…at se dá položit podlaha…
pak se tam naskládá ta stará linka, kterou ted považujeme jako novou
a snad se to začne hejbat…
tak to je asi tak v rychlosti proč jsem se tu dlooouho neukázala… chvílemi čtu,ale jsem tak blkbá, že si nezapamatuji nic na co bych chtěla reagovat ![]()
no a až tuhle akci dokončíme,tak jsem zvědavá, kdy se vrhneme na ten dětský pokoj… ale svalte kamna, již jsme přivezli postýlku, al ezatím není kdo a kdy by ji někdo natřel. páč ji chci bílou… no mazec ![]()
mějte se tu krásně a jen se trochu zabydlím, tak vám zase budu psát. a prát se na to co jste mezitím jistě již pořešily ![]()
zatím jsem děsná.. ani noviny si nestíhám přečíst ![]()
pááááá pááááá a krásně tloustněte a kulaťte se
marjánka
Ahojky,
Marie tak to máte koukám s jádrem veselo
, ale já jsem si myslela, že je to strašná akce. U nás v domě to dělalo pár sousedů a byli vždycky úplně hotoví. A mám známého, který se do toho pustil chudák sám a dělal to skoro dva měsíce
.
Koukám holky, že už řešíte to pečení. Já budu péct až v prosinci, někdy okolo Mikuláše a udělám jen rohlíčky, linecký a pracinky. Nijak to nebudu přehánět, jen tak na chuť a aby byla ta správná atmosféra.
Pajo to je zvláštní, že tě trápí kožní problémy, v těhotenství to většinou tak nebývá, spíš naopak, alergikům se právě ulevuje. Výborné je tělové mléko Excipial, pořídíš ho v lékárně a dá se s ním mazat úplně všechno. Myslím, že už tady někdo psal, že s tím mazal i miminko a že bylo super.
Vařila jsem dneska buřtguláš a musela jsem ho vylít do záchoda, protože z toho vznikl strašnej hnus
. Chápete to, buřtguláš, kterej umí snad úplně každej a já ho podělám, taková jsem nešikovná kuchařka
.
Hezký zbytek dne, K.
Kubi díky za tip. Myslím, že mi tohle tělový mléko kdysi doporučovala i kožní. Až půjdu kolem lékárny, tak si ho koupím, ono se doma neztratí a třeba se později bude hodit i pro prďolku. S tím buřtgulášem se netrap. Já ho mám hrozně ráda, ale nemám dost odvahy se do něj pustit (přitom normální guláš vařím) ![]()
Do cukroví se pustím taky až nějak po Mikulášovi. Vidím to taky na klasiku, pár vanilkových rohlíčků, lineckého a pracínek a později na vánočku, tu já úplně miluju, pěkně s oříškama, rozinkama a k snídani s kakaíčkem
Jéé, já mám hlad, jdu si něco „ulovit“ ![]()
Pajo tak to já zase vánočku nemusím. Ale je to možná tím, že jsem ještě pořádnou domácí nejedla. Když jsem byla malá, pekla mi jí babička a byla vždycky strašně tvrdá, jako kámen
, tak jí od té doby nemusím.
Ale udělala jsi mi chuť na to kakao, hodně jsem ho pila na začátku těhu, když jsem měla nevolnosti, po ránu to bylo jediné, co mi trochu žaludek bral
, takže zítra ráno si ho hned dopřeju k snídani
.
pá K.
Ahoj holky, tak mame za sebou posledni lekci pripravy k porodu, tak jsme snad o neco chytrejsi. Hlavne bylo zajimave, jak tehotenstvi prozivaji chlapi ![]()
To ja letos Vanoce nejak neresim, budem u nasich, tak pripravy jdou trosku mimo me. A taky uvidim, kdy se nase beruska rozhodne vykouknout na svet
No ale tesim se, az si za rok v domecku budu konecne delat nase Vanoce, i s prckem ![]()
Jinak Pajo ja mam taky hrozne problemy s kuzi (po namazani normalnim kremem se mi vsecko osype), tak vsecko mazu Bubchenem, tim na novorozence, ten mi vyhovuje nejvic. Tak ho pak budu asi pouzivat i na prte ![]()
Mejte se, pa Alik
Ahoj těhule
,
Bel , gratuluju k dobrým výsledkům testu na cukrovku
Teda, ty jsi fajnšmekr, že by ti to chutnalo, být toho míň, já bych do toho lupla šťávu aspoň z jednoho citrónu ![]()
Pajo , ten Excipial zkus, je fakt dobrý, na mimčo používáme my. Líbí se mi, že je to takové univerzální mazadlo - na stroupky na hlavičce, na obličej v létě i zimě, na tělíčko. Člověk nemusí mít doma x krémů ![]()
Mariee , teda, s jádrem nezávidím. Budování za pochodu (tj. při obvyklém provozu) znám, ale ne tak, abychom v tom přímo bydleli, stačí mi to rozvrtané patro nad náma
Ale při některých tvých popisech jsem se celkem bavila ![]()
Kubi , každý nějak začínal
Příště se ti buřtguláš určo povede ![]()
Teda, já mám štěstí v tom, že jsem ráda „kuchtila“ od mala, to se mi ty hodiny v kuchyni fakt vyplatily. Mít negativní vztah k vaření, tak bych teď asi trpěla ![]()
Tak se mějte, já jdu dělat bramborové knedlíky
Ahoj a užijte si volný den. M.
Ahoj holky ![]()
tak jsem zase tady.. po dlouhý době.. byly jsme s Barunkou obě nemocný…už se snad pomalu kurýrujem.. ještě to neníúplně ono, ale já už začínám fungovat a Barču už rýma taky pomaličku přechází.. no ale pořád ještě se u ní v noci střídáme.. dneska měl službu manža, tak jsem se klidu vyspala
bezva… ale nikdy mě nenapadlo, že je obyčejná rýma u mimča takovej děs!
jináč jsem včera byla v poradně a byla to legrace, páč jsem tam potkala svoji nejlepší kamarádku, co se rok snažili.. tak už jsem se radši ani neptala, aby nesmutnila.. no a je těhu!! tak jsem měla děsnou radost! a ona mi to samozřejmě ještě nechtěla říct, je teprve 8tt, ale nakonec byla taky ráda, že to vim
byla to fakt super náhoda.. a ještě tam dorazil můj muž, takže to víme oba a já aspoň doma nemusím nic tajit ![]()
Taky mám za sebou konečně cukrovkový test.. fuj, tentokrát jsem to fakt málem vrátila..
tak.. dneska je svátek, tak si užíváme doma, jen odpo procházka a večer zpívat.
Barunka je poslední dobou nějaká ukňouraná, brečí i když ji chci jen přebalit a oblíct.. strašný mučení, že.. no a taky dělá drahoty s jídlem. skoro nepapá..
vobludka jedna..
Tyjo, tak vy už tady s Vánocema, jo?? My jsme si minule na Štědrý den přinesli miminko domů, tak doufám, že letos si Vánoce užijem v klidu a pohodě
a něco taky upeču, ať se máme ![]()
Mariee, úklid musí být děs, viď.. ale moc závidím nový jádro a linku.. taky potřebujeme, ale nejsou penízky ![]()
tak já zas běžím.. ať je všem dobře!! ![]()
Ahojte,
volny den vam zavidim, tady bylo volno v pondeli, ted uz jsem zas v plne pracovni.
Peceni cukrovi je nastesti oblibena zabava F., takze ja se aspon nemusim stresovat ![]()
My dneska mame 2 prohlidky domecku, uz se tesim, az budem prestehovany do novyho. Jen vybrat to prave bydleni je docela fuska ![]()
Hezky den!