Poradna duly
Jana Čurdová
Kubi, no, nevím, nevím, já začala ostatní (kromě Věrky) rodit taky až po pohnání (vždycky po provedení „Hamiltona“), a to už jsem vždycky přenášela. Za to „popohnání“ jsem byla vděčná, ale přenášela jsem nejvíc 5 dní, tak to ještě nebylo tak strašný, být to 2 týdny, hodím si mašli ![]()
Tak jak jsem se v noci dobře vyspala, tak jsem dneska jako praštěná. Divný, ne… Jsem u našich a je tady docela šrumec, návštěvy a tak. Manžela jsem vyslala s klukama na poker (ne, že by nechtěl
), aby pořád neseděl doma s těhotnou manželkou.
Kubi, s těma rukama to mám stejný, v noci hrůza - celou noc mám odkrvený ruce a bolí mě až k loktům a přes den mě tak brní, že mám taky problémy s citem. Pátrala jsem na netu, protože jsou to přesné příznaky syndromu karpálního tunelu. V těhu prý normální a mělo by zmizet hned po porodu, ale když nezmizí do tří týdnů po porodu, tak se musí k doktorovi. doufám, že mě to nečeká, když jsem nikdy nic podobnýho neměla… Ale je to nepříjemný, pořád mít mravence v prstech ![]()
Já se taky děsím přenášení 14 dní třeba.Už se sotva hnu a ted je přítel doma tak by to bylo nejjednodušší.
Jdu v pondělí na KO ta kjsme vzědavá co mi řeknou, dost mě pobolívá pupík a jaksi mě tlačí.
Se vám nedivím holky, že chcete mít mimi už u sebe. Mně brnel jen palec na jedné ruce s Andou. Ted zatim nic…musim zatukat
Jsem zvedava, kdo bude dalsi ![]()
Fragola: No počítaly s tím že mě nechají do 36tt ale poslední kontroly by to bylo možná ještě dříve, tak uvidíme jak to všechno vůbec bude..
Termín jsem měla mít až 10.2 takže to tak odpovídá, jednovaječný dvojčátka jdou tak o měsíc dříve, ale co jsem i slyšela, byla mamina co rodila dvojčata už ve 24tt…to si teda vůbec nedovedu představit jak byly maliččcí… ![]()
co si nejvíce přeju je abych už to měla za sebou a byla doma…takže snad to brzo uteče ![]()
Ještě jednou přeji krásné svátky.
S Honzíkem už jsme doma. Vánoce u mamky proběhly na jedničku. Takže super
. Na tátu si Honza vůbec nevzpoměl. Snad jen jednou a to na první svátek vánoční.
Ale s Radkem stále bojujem o Honzíka. Chce ho půjčit na celý den a nejlépe celou noc. Když mu řeknu, aby přijel k nám. A že s Honzíkem může být jak dlouho chce doma nebo venku, tak se mu to nelíbí. Prý mu zakazuji se stýkat se synem. Takže bomba, jsem jen zvědavá kam až tohle zajde. ![]()
Ve středu 23 jsem už byla v porodce na monitoru. Řekli mi, že se přiklánějí spíš k TP okolo 17. ledna. Už se vidím jak opět přenáším. Naštěstí v Brandýse nechávají jen 7 dní. A oproti minule jsem shodila a mám +7kg
Aliiku a Beckovko mimišáci jsou nádherní, ať vám dělají jen samou radost.
Ivi koukám, že jste měli trochu vzrůša před vánocema. Hlavně tedy, že manžu pustili. A mohly jste být na vánoce spolu.
Kosatko ty už se konečně uzdrav!!! Doufám,že už ti bude brzo fajn.
Joisefine vítej u ledňátek
. Je super, že budeme mít v lednu i dvojčátka.
ahoj holky,
Monano to je dobře že i přesto všechno jste si užili s Honzíkem hezké vánoce.
Fragolo s Filípkem jsem měla taky termín 29.12. a narodil se na silvestra.Takže jsem přenášela 2 dny.klidně by mi to vyhovovalo i teď.Už je mi celkem dobře, sice ještě kašlu ale to už není tak hrozný.Spíš mě trápí žáha.Už jsem vyzkoušela všechno možný i nemožný, všechno pomůže na chvíli.
Já jdu na monitor v úterý a na ko pak ve čtvrtek.Když neporodim dřív.
Jsem teď fakt vděčná našim že si hodně berou Filípka a já se snažim co nejvíc odpočívat.Manžel je ještě dneska a zítra v práci, pak už by měl mít volno
Ahoj holky, ![]()
absolutně nechápu, jak zvládáte svátky s rodinou a ještě tady psát. Já tady do toho všeho měla ještě včera oslavu naší tříleté Rebeky a to byl teda hukot. Jsem ráda, že už je to všechno za mnou a snad si konečně ty svátky klidu užiju aspoň teď. I když občas jsem si říkala, že snad už pojedu, ale zase to naštěstí vždycky přešlo a dneska jsem se rozhodla, že se po dlouhé době budu válet. ![]()
Kosatko rozhodně by bylo lepší, kdyby Tě ten kašel přešel úplně, ale aspoň že jsi z toho nejhoršího venku. Žáha mě taky pořád pálí a jsem schopná sníst hromadu Rennie za den a jak píšeš, stejně to ne vždy pomůže a můžu se zbláznit. Člověk by se měl ovládnout v tom co jí, ale zrovna mezi svátky to moc nejde, teda aspoň mě ne. Ne že bych se vyloženě cpala, ale když si dám jen rohlíček, tak je mi za chvilku blbě, ale nemám bohužel silnou vůli, chuť je silnější.
Jinak se drž… pokud do čtvrtka neporodíš, tak Ti to budou vyvolávat?
Tak to já teda zatím ani jednou nepřenášela, jednou jsem rodila skoro o měsíc a půl dříve a podruhé 38+4 a to mě manžel musel přemlouvat, že určitě rodím a jedeme do porodnice, a když mi sestřička na příjmu natáčela monitor, tak jsem jí pořád říkala že je to zbytečné že manžel plaší, tak na mě tak mrkla a vysvětlila mi, že můj manžel asi pozná líp než já že rodím a pak se malá za dvacet minut narodila.
Tak si myslím že je lepší rodit aspoň o něco málo dříve, než čekat kdy už to konečně bude.
joisefine taky Tě tady vítám.
Dvojčátka jsou super a myslím, že je dobře, že jsou ještě u Tebe v bříšku… někdy se opravdu rodí o hodně dříve. Ale musím přiznat, že mi dává kolikrát zabrat, když tam nosím tu naší „jenom jednu“ malou, dvě už bych asi neutáhla., máš můj obdiv. ![]()
Jinak všem přeji hezký den
a jdu si přečíst tu hromadu stránek o co všechno jsem tady přišla, když jsem tady nebyla. ![]()
fragola přeji malému Míšovi všechno nejlepší k narozeniám. Předpokládám, že mu jsou taky 3 roky
, když je 2006 a ne 4 roky, jak je uvedeno na hlavní stránce. ![]()
Aliiku malá je moc krásná, tak si jí pořádně užívej.
Žloutenka brzo přejde, hlavně jí hodně vystavujte na světlo.
Berda 74
Děkuji za uvítaní ![]()
Občas je to jako stádo chobotnic, někdy je to sranda,ale občas je to i pořádný bolest..Jedna holčička je o 300 g menší ( podle UZ což není vždy tak přesné) takže ta větší ji pěkně utiskuje..Na UZ jí tam úplně kopala do halvičky pak si na ní sedla zadečkem, no prostě lumpice jedna ![]()
Takže tohle se děje v bříšku normálně..jsem taky podle toho taky tak unavená, v noci spím jak zabitá, kromě návštěv toalety, což je tak 5-6.. ![]()
Berdo vyvolávat mi to určitě nebudou.Já vlastně ani nevim jak dlouho u nás nechaji přenášet.Asi podle situace.Ale tvůj porod bych taky chtěla.Holky já se už fakt bojim
![]()
Jinak s tim jídlem a žáhou - já letos neochutnala ještě jediné cukroví.Jak mi teď bylo blbě, neměla jsem vůbec chuť.A žáha pálí příšerně.
To jsou první vánoce kdy hubnu.a ještě koncem těhu.kdyby mi to někdo řekl tak tomu fakt neuvěřim
Berdo Rebece všechno nej nej nej k narozeninám.
A Míšovi od Fragolky taky.
Nás čeká oslava ve čtvrtek.Nebo možná jen Filípka s manželem ![]()
Tak jsem si libovala, že mi celé těhotenství nic není a dneska jsem se probudila s totálně zahleněným krkem a nosem… Takže koupím kapky do nosu a Septoletky a snad to do finále zažehnám. Zrovinka se mi nachlazení vůbec nehodí
!!
Jak se jinak máte po Vánocích? Já kromě toho nachlazení dobře, naštěstí mě nic nebolí, sem tam poslíček, ale jinak ok. Zítra jdu na monitor a KO, tak jsem zvědavá na CS. Minulý týden jsem měla pořád 3, tak uvidíme tentokrát…
Ahoj holky,
Berdo, Rebece taky všechno nej k narozeninám ![]()
Teda, tvůj popis druhého porodu mě rozesmál. Kdybych tohle nechala namanželovi, tak rodíme 4× doma ![]()
Už si konečně odpočiň a nějaké to volno si taky užij ![]()
Děkujeme za přání pro Míšu, ano budou mu tři, jeden rok navíc nám byl přidělen ![]()
Kosatko, taky díky za přání pro Míšu ![]()
Tak jestli bude Verunka stejná jako Filípek, tak budeš mít možná na Silvestra veselo
A jak je jinak? Myslíš, že se už něco chystá nebo pořád klid po pěšině? ![]()
Monano, super, že jste si Vánoce s Honzíkem u mamky užili a do dalšího „boje“ přeju hodně sil
![]()
Kristy, brzo se uzdrav, tohle na konci těhu nepotěší ![]()
Joisefine, tak to už budou holčičky skoro dopečený
, teda, ten 24.tt musí být masakr, ale takhle už to snad zvládnete v pohodě, i když si to sama za sebe moc představit neumím
Vždycky říkám, že radši mateřskou školku než dvojčátka ![]()
Jinak se hlásím k těm, co mají problémy s pálením žáha, oteklá moc nejsem, teda, včera jsem vklouzla do bot jako nic (po půl hodince funění
)
, břicho mám pořád solidně vysoko a občas mám problém se „dodýchnout“, tak si občas zaskuhrám a jede se dál ![]()
Mějte se, užijte si neděli, M.