Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1299
27.12.09 17:20

joisefine tak to už by byla dobrá porodní váha a na dvojčátka už tuplem. Naše nyní už tříletá Rebeka, když se narodila tak měla 2110g a to se narodila v týdnu 38+4 a pak zhubla na 1900g, ale zase to byl drobeček a dobře se nosila. :-) Byla „prej“ špatně živená placentou. Hlavně, ať vše proběhne v pořádku, váhu časem doženou. Jinak je pravda, že odhady se můžou pak i lišit, ale zase by to neměl až takový rozdíl.
A jak se budou holčičky jmenovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
27.12.09 17:21

joisefine já teda z Prahy jsem, ale rodila jsem v Podolí a teď bych teda taky měla. Ale v Motole je to myslím taky v pohodě, i když vlastní zkušenosti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.12.09 17:36

Berda74

Tak v Podolí rodila kamarádka a nestěžovala si, tak asi každý podle vkusu..My to máme blíže do Motola tak jsem vybrala to a zatím si teda nestěžuju :-)
Budou to Anička a Krístínka..už teď říkáme tý větší a živější Kristínka..jsou to lumpice… :-) porod bude císařem,což jsem teda ráda, rodit dvě miminka po sobě nebude jistě žádný med :-) :-(
Pokoje jsou po císaři po třech tak doufám, že chytnu nějaký dobrý maminy,a by mě někdo ještě stresoval to by mi tak chybělo… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
27.12.09 17:50

joisefine já měla naposledy nadstandard a bylo to super, protože jsem malou neměla skoro vůbec u sebe, nejdříve měla vysokou žloutenku, pak zvracela krev a byla šoupnutá na jipku, tak by mi asi bylo líto, kdyby tam ostatní maminky měly miminka a já ne. Ale vždycky je to hlavně o tom na jaké maminky narazíš. Kdyžtak se nemůžeš nechat tak lehce vystreosvat, spousta maminek plaší, ale jinak bych řekla že většina jich je v pohodě.
Kristínka vám připadá jako živější jméno? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.12.09 18:02

Berda74
a rodila jsi někdy císařem?
Kristínka mi přijde živější Anička je takovej maminčin mazánek :lol: :lol: ale budou obě úplně stejný takže to v závěru vyjde na stejno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
27.12.09 18:09

Teda holky já se dneska valím opravdu jak kachna. Mám pocit, že mi mimís musí každou chvilku vypadnout :lol:

Po cukroví mě taky začala pálit žáha, ale jen trochu - naštěstí. Takže žádné pilulky zatím neberu.

Na KO jdu až ve středu. Minulou návštěvu mě brali kultivaci, jestli nemám infekci. Tak jsem zvědavá. To by ještě scházelo. Sice je to jen kapačka s antibiotikama, ale stejně. Hlavně se prý těhulka musí dostavit minimálně 4 hod před porodem.

Joo a dočetla jsem se: Mi co čekáme na rodičák, respektivě půlku. Kde se nám to dělilo s PPM v měsíci. A máme PPM více než 7600,– nám půlku rodičáku už nevyplatí, páč prý nemáme nárok. Řekli mi to i na socce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
27.12.09 18:30

ahoj holky,

tak jsem vás poctivě dočetla :lol: Jsem ráda, že u vás proběhly Vánoce v pořádku. U nás to bylo taky pěkně v poklidu. Už se taky moc těším, až bude malá venku :-P

Vítám Joisefine a přeji, ať Ti to v nemocnici rychle uteče a holčičky máš brzy u sebe :wink:

Já bych na KO a monitor měla jít zase v úterý, ale asi dr. zítra zavolám, protože od včera mám levou polovinu obličeje jak kdyby nebyla moje. Trochu mi oteklo i oko, když mrkám, tak oko skoro nereaguje, pak mi slzí, fakt nevím, co se děje, jestli malá někde tlačí, kde nemá nebo co :nevim: tak jsem si postěžovala :oops:

Jinak bříško mi taky tvrdne, ale beru to jako normálka, přeci jen už zbývá pár dní :-) Zítra jde manžel do práce, tak se těším, že pokud nebudu muset za doktorkou, tak budu prát a dochystávat věcičky, které malá dostala od Ježiška :-P

Holky, moc se opatrujte, pokud některá začnete rodit, tak ať to je v rámci možností rychlé a hlavně bez komplikací. Držím pěstičky na zítřejší KO a monitory :lol:

Pěkný večer Paja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
27.12.09 18:32

joisefine císařem jsem nikdy nerodila. Já bych si asi jednovaječné dvojčátka musela popsat, protože bych se v nich ze začátku rozhodně nevyznala, jedině podle váhy. :-) Určitě bych jim několikrát vyměnila jména. :nevim:

Monana já se teda jako kachna taky často valím, někdy je to lepší a někdy zase horší. Já když jsem rodila Rebeku, tak jsem taky měla infekci, sestra mi na porodním sále píchla injekci a řekla mi, že mám čtyři hodiny vydržet než porodím, ale jelikož se malá narodila pak ani ne za dvacet minut, tak se taky nic nestalo. Předtím mi totiž doktor předepsal nějaké čípky.
Jinak s tou sockou je to divný, mě tam řekla že mi to vyplatí, ale musí to nejdříve vypočítat a to „prej“ trvá. Kamarádce to taky přišlo, ale asi až po dvou měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
27.12.09 18:37

PajaF s tím otokem v obličeji bych si moc nezahrávala. Všude mi říkají, že kdyby mi začal otok v obličeji, tak se mám hned vydat do porodnice. Tak se raději někde informuj a hlavně to moc nepodceňuj. :nevim: Ať se to brzy napraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.12.09 18:39

Berda74no určitě to bude zajímavé rozeznat je od sebe..také doporučují že by se dvojčátka neměla oblékat do stejných hadříků a neměly by mít stejné hračky, prý kvůli vytváření jejich osobnosti tak nevím…
U toho oblečení máme ta 90% stejných a hračky? to teda envím..jak pak vysvětlit proč ta druhá nemá to stejné co ta první…no uvidíme :-) :-)

PajaF děkuji za přivítání,snad budu opravdu brzo doma a pak Vám poreferuji jaké to bylo :-D

Všem co se chystají brzy porodit hodně sil a ještě jednou hladký průběh :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
27.12.09 18:50

Ahoj holky, tak jsem si nasla minutku na popis porodky a jak nam tam bylo :wink:
K vecem - rucniky, latkovy plinky, nocni kosile (fakt pekny), kosilky a kosmetika na prcka v neomezenem mnozstvi, takze jsem toho pulku tahla zbytecne :lol:
Jinak jsem byla triluzaku a bylo jsem mooc rada, s holkama jsme si fakt sedly s ty tri dny vpodstate prokecaly, bylo to uzasny :lol:
A par slov o porodu - mi praskla kolem pul 11 vecer voda, tak jsme jeli, vysetrili me a tim, ze jsem mela streptokoka, mi dali kolem 1 rano tabletu na vyvolani, aby mala sla co nejdriv ven. Teda nasvali me, ze manzela poslali pryc vyspat a me soupli na JIPku k dalsim cekatelkam, a do 5 mi sestricka moc neverila, ze mam opravdu bolesti a ze bych uz rada na manzela a na sal. Porad rikala, ze to jeste k porodu neni, a at zkusim spat, ze budu potrebovat silu az prijdou opravdove bolesti. Tak jsem s kontrakcema litala na wc na velkou a tahala s sebou stojan s kapackou, to cele sama. No mela jsem na ni fakt vztek. A manzela mi dovolila zavolat az v 5 a fakt vetsi bolesti uz naprisly, to nejhorsi me nechala prorvat na JIPce. No a pak uz to bylo super, ani ne hodinku po jeho prijezdu se mala narodila, tak na 5-10 kontrakci a asi 4 zatlaceni byla venku. No kdybych na ni tak nervala, ze uz fakt rodime, tak me snad nechala porodit na te JIPce… :roll:
No musela jsem si postezovat, ale pro uklidneni prvorodicek, nebylo to taaak hrozny, teda ty bolesti :wink: :lol: :lol:
Jinak se pridavam k prani ke tretim narozeninam a o moc vic jsem toho nedocetla :kytka:
Jdu spat, zlaticko minule prorvalo celou noc, tak at se vyspim aspon trosku :wink:
 Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
27.12.09 18:51

Berdo, já Ti snad ani moc oteklá nejsem (kromě pod okem), ale spíš nemám takový cit v té levé polovině obličeje nebo jak to nazvat. Jak kdybych najednou neovládala nějaký svaly. Třeba když piju, tak mám vždycky strach, abych se u toho nepolila :roll: , protože se mi tak nějak divně „křiví pusa“, fakt nevím :nevim: Zítra brnknu doktorce a uvidím, co mi řekne. Na pohotovost se mi nikam nechce, protože vlastně ani nevím kam :oops: (do porodnice? na oční? na neurologii?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
27.12.09 18:59

Aliiku, díky za info o porodnici a porodu. To víš, že jsem byla zvědavá, jak to v HK probíhá :think: Opravdu asi hodně záleží na PA. Jsi šikulka, že jsi to tak zvládla. Hodně radosti ze Zuzanky a moc si tu svoji princezničku užívej :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.12.09 19:20

Joisefine, to se to pa dohání, když se berou děti po dvou :mrgreen: :lol: Nám, co se rodíme s dětma po jednom, to pak trvá jednou tak dlouho :lol:
A holčičky už mají parádní váhu :-)

Kosatko, tak hlavně, že tatínka k porodu pustí, já bych ty návštěvy fakt klidně oželela, ale nemít chlapa u porodu, bych nesla těžce :-?

Aliiku, tak tvůj porod mi připomíná ten můj první. taky jsme dorazili do prodnice večer kolem 22 hod, chlapa mi poslali domů a mě spát :roll: fakt se to nedalo, a to mi tvrdili, že porodím tak za dva dny 8-o Ráno dorazil můj gynekolog, tak jsem se ptala, jestli už můžu zavolat manžela, ten přijel a taky do hoďky byla Věrka na světě. Ale to, že jsem musela odtrpět to nejhorší sama, jsem taky nějak nemohla zkousnout :-( A streptokoka jsem měla taky :wink:

Berdo, u nás je to naopak. Já jsem plašan a vždycky jsem tvrdila tak dva týdny před porodem, že už je to tady a pak jsem trapně přenášela :wink: Takže manžel počítá s tím, že když řeknu, že se něco děje, tak má ještě tak 2týdny čas :-D

Monano, taky čekám, kdy na mě Simča zamává :mrgreen: :lol: Občas mám fakt zajímavý pocity :-D

Pajo, rozhodně bych zaskočila k doktorovi, tohle mi až tak v poklidu nepřijde :-? Ale děsit tě taky nechci. Prostě bych se nechala zkouknout, jen pro tvůj klid :-) Přeju, ať je vše OK.

My měli dneska návštěvu, tak se děti vyblby s dědou a babičkou a já jsem si dala trochu bílého :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
27.12.09 20:26

joisefine: tak to je super, že holčičky už jsou tak „velký“, rozhodně bych je asi první dny a týdny po porodu taky nerozeznala :mrgreen: no asi tě čeká spousta zajímavých situací :mrgreen: , ale aspoň to bude dvojnásobná radost :wink:

Berdo: kéž bys měla pravdu a vážně se mi nestýskalo …nějak mě rozhodil ten zákaz návštěv :nevim: … jinak u nás pouští domů až pátý den po porodu :cert: i když je všechno supr trupr… z tohoto hlediska je na tom Brno apod. mnohem líp..

monana: taky mám občas takový pocity :lol: , že už mimi v sobě neudržím ani den :mrgreen: , at ti dobře dopadnou testy , taky bych z těch ATB neměla radost :roll:

Pajo: jestli tě to uklidní, tak u Leonky mě přesně 14 dní před porodem obličej otekl taky… to už mi i kámoška řekla, že vypadám hrozně…tentokrát to čekám zase :roll: …a k té jakoby necitlivost- kolikrát mi přijde , že toto se u mě projevuje v noze nebo v ruce, že mi najednou strašlivě jakoby zeslábne, ale před časem jsem narazila na jednu diskuzi a tam se tvrdí, že je to normální, že prostě to mimi utiskuje nějaký nervy a vůbec…prostě máme to za pár a už asi musíme počítat se vším :nevim: ach jo to jsou stavy :nevim:

Aliik: jsi šikula, že jsi to takhle zvládla, já to měla podobný, v půl desátý večer praskla voda, pak poslali manžela pryč a pořád „at se vyspím“, tenkrát jsem si klepala na čelo, dneska bych to možná už i zkusila :mrgreen: , no a pak dofrčel ráno v 9 a teprve v 11/30 byla malá venku, ale to už jsem ho vlastně tak nějak celou tu dobu nevnímala :nevim:
Hlavně, že nebyly žádný komplikace, teď už tě čeká jen a jen to lepší :wink:

Fragi: tak na vínko mám taky už děsnou chuť, aspoň jsem dneska měla borůvkový pivo, i když jinak pivo teda vůbec nemusím.. No a kdyby se náhodou přihodilo a porodila bych ještě teď přes svátky (věřím , že ne), tak se asi povezu do porodky sama, protože každej- manža i můj taťka je pořád „pod vlivem“- byť minimálně, ale na řízení auta fakt blbý, resp. tam grog, tak čtvrtku, tam decku vínka :roll: :mrgreen: ..tak si jen říkám, ať už ty svátky skončí :mrgreen:

…bolí mě děsně záda, tak se jdu odkutálet do jiné polohy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital