Poradna duly
Jana Čurdová
Monana
no popravdě občas si příjdu že jich je tam více než dvě, takže jsem ráda že tu zůstalo na dvou a dále to nepokračovalo…ted jak bylo v TV jak ta 21letá holčina porodila ty jednovaječný trojčátka…to je docela na provaz asi
![]()
jen mě mrzí, nebo spíše je mi líto že mi vyskákalo opravdu hodně strií, takových těch skoro až fialových
ale bohužel i to k tomu patří..
děkuji všem že se Vám líbilo moje bříško a už nechci slyšet teda číst jak se Vám zdá malý..nebo začnu propadat depresím
![]()
jéje, to já bych po něm asi nechtěla
. Vůbec se mi nechce, se mu ukazovat. Jasně, že by mohl, ale prý to takový zázrak zase není ty účinky. Já snad ani neznám holku, která by si chválila, že by jí to pomohlo při porodu. Ale je to asi jako s tím maliníkem. Já, lenoch od přírody si vybírám jen nenáročné metody, například jsem zazdila i předporodní cvičení… ![]()
No já to taky zvrhla, ten olejíček mi nějak dole nedělá dobře.
Ahoj,
tak zaprvé, je bezva, že všechny kontroly dopadly OK, i můj monitor byl v pohodě, tak zas až 4.1… úplně mě zaráží, že vás ještě někdo vyšetřuje
…stejně je to teď podle odborníků naprosto k ničemu..kdyby aspoň poznali, kdy přesně člověk porodí, ale prd leda
![]()
joisefine: bříško fakt parádní a malý- na dvojčátka
, strie jsou pěkný potvory, ale co už člověk nadělá.. při dvojčátkách to už ani jinak asi nejde
ad masáž hráze: tak já při prvním těhu masírovala, ALE v naší porodce rutinně nastřihují, takže jsem měla smolíka, každopádně doktor po šestinedělí prohlásil, že si myslel, že jsem ani nástřih neměla..prostě rychle a perfektně zahojená jizva..těžko ale říct, jestli to bylo tím ![]()
Jinak jsem už fakt jakási nemožná, protivná- neb pořád jen přibírám a není to voda
vzhledem k mýmu vánočnímu obžerství, klidně bych už teď rodila, na druhou stranu když mě někde píchne, tak se začnu děsně bát, že UŽ je to tady
..no však to asi znáte…
tak pěkný večer všem..
Berdo, no, asi tak nějak
Třeba to vyjde na toho 10.1., mě ale fakt v té porodnici dneska fakt zachvátila panika a přísahám, že si UŽ sbalím tašku ![]()
Monano, tak abych se začala snažit, aby byla malá na manželovy narozky, beztak závidí, že jsem si Ondru porodila na svoje narozky ![]()
Super, že jsi si užila pedikůru a držím pěsti, ať to bez Honzíka zvládneš ![]()
Kristy, já mám CS 0 a jsem o týden za tebou, jinak v TP jsem se „dobrala“ na max CS 2, u každé je to jiné a nic moc to nevypovídá. Neboj, někdy porodíš ![]()
Zziny, manžel vždycky říká, když laškuju, že budeme rodit doma, že kdo by mě pak štupoval
No, on ten nástřih je asi někdy menší zlo než to potrhání
Mě vždycky MUDr. šil víc než půl hodiny a teda nic moc… To zlatý nástřih při Míšovi, to jsem si po porodu mohla vesele sednout ![]()
jinak teda pedikúra to bych si taky dala říci, nebo nějaká masáž nohou to musí být příjemný…
¨no já budu mít masáž dneska ve sprcháči..poslední holení doma tak jsem na to zvědavá..těžko se to d+lá když na to člověk nevidí
![]()
My se učili o tom masirování hráze v přípravě-minule u Honzíka a vím že jsem ji tenkrát párkrát dělala ale ono když se to dělá pořádně tak jak má je to dost nepříjemné až bolestivé tak jsem to zrušila a ted nemasíruju, idkyž mám speciální olejíček na to.
Dám si teda aspon maliník. Do porodky jdu 5. a jsem zvědavá co mi řeknou, prý až tam rozhodnou jestli mě nechají porodit normálně nebo ne.
Sice jsem ještě nerodila, ale nástřih je asi lepší. Prý bývá pár stehů narozdíl od natržení. Jedna známá se natrhla až ke konečníku, měla osmnáct stehů a velký bolesti…
zziny, taky rodíš poprvé? Já taky při každým píchnutí kdekoli hned „rodím“
a ten posel v noci před pár dny, to byla teda chuťovka…
A teď koukám, že vás většina jde na KO až po novém roce… Já byla dneska a jdu zase ve čtvtrek. Jsem tam už jako doma…
Já rodím každou noc holky
Taky nevím jak t ovypadá a c osi pod těmi bolestmi představit. No jo plánovaný císař ze mě dělá vlastně taky prvorodičku.
Holky a rodily jste některá císařem? abych se mohla psychicky připravit, třeba jak se to hojí atd..ale asi to má každý taky jinak..
Hlásím se k Těm, které nemasírují. Co jsem tak vyposlechla, tak u nás taky nastřihují skoro každou maminu a navíc jsem tu někde objevila diskuzi na tohle téma a tam holky psaly, že to až tak zázračný, jak se občas povídá, není. Na kurzech nám doktor taky říkal, že se líp hojí nastřižení než natržení, tak mu budu věřit ![]()
Monano s tou pedikůrou Tě úplně chápu, musí to být na nožky v tomhle stavu super. Ať máš Honzíka brzy doma ![]()
Fragolko když jsme byli na Vánoce u našich, tak si ze mě dělal švagr legraci, že kdyby něco, tak nejdřív je třeba přestřihnout pupeční šňůru tupými nůžkami a pak zašít a začal si zpívat šiju, šiju si botičky … Jsem říkala, že jestli si na tuhle jeho scénku vzpomenu na sále, tak budu asi veselá rodička ![]()
Já jsem doteď měla pocit, že je porod pořád daleko. Ale když jsem dnes ráno volala té doktorce a ona, ať se jí přijdu ukázat, že mě kdyžtak odešle do nemocnice, tak jsem chytla „stres“ a šla si pro jistotu i hlavu umýt. Nejradši bych se šla i oholit, ale to už by mě asi manžel poslal na psychiatrii. I když před chvílí sám přiznal, že měl pěkně staženou zadnici ![]()
ahoj, teda pedikúru bych si taky nechala líbit.
Jinak u mě nic nového, ráno jsem měla pocit že už by něco mohlo být,podpořili jsme to sexem a horkou vanou a nic ![]()
Na monitor jdu zítra, na ko ve čtvrtek
Tý jo Kosatko, ty máš zítra termín, co? Tak to se ani nedivím, že jste to s manželem takhle podporovali
Ať Ti monitor i KO dobře dopadnou a kdyby se to přeci jen povedlo a mimi šlo na svět, tak ať to je co nejrychlejší a jste oba v pořádku ![]()
Ahoj maminy,
tak se po delší době hlásím ![]()
no nějako jsem nestíhala.. vánoce, dodělání rekonstrukce bytu, likvidace práce (provozovny)..
přeji tedy opožděně krásné svátky (ted již posvátkové období) ![]()
koukala jsem, že tu jsou dvě miminka
, tak dodatečně GRATULUJI s přeji do života zdraví a štěstí
![]()
jinak 23.jsem byla na KO, monitor se dělal dvakrát, páč se jim moc nelíbil. zítra jdu znova… tak se těším až to „bušení“ uslyším ![]()
svátky proběhli překrásně, letos jsme všechny dárky vyřídili 23. i s nákupem a bylo.. a nemusela jsem nikde před tím běhat ![]()
pedikura? no tak na tu se hcystám, dělal jsme si jí sma i gel na nehty, ale jak se tam ted ohnout, že? paní kterou jsem znala už nedělá a ted jsem před zvážením, zda zkusit místí číňany… byla tam sestřenka na nehtech a musím říci, že byli jemný a pečlivý a dopadly dobře.. tak váhám s těmi nohami ![]()
masáž hráze? no tak já jsem na tom tak, že byhc masírovala, ale nemám návod… mám olejíček od weledy,byl po kamarádce a bez návodu. tak kdyby některá ho měla a mohla vyfotit ![]()
jestli to pomáhá? nevím, zas ena každém šprochu pravdy trochu
no myslím, že pokožce to jedině prospěje, ale zda pomůže proti nástřihu to nevím. myslím že ne, ale třeba nástřih nebude muset být tak velký…
jinak já už mám vše, tedy doufám.. kočár a sedačka by měli přijít poštou do pár dnů…a dnes jsem konečně prala a zítra žehlení
se na to moc těším… jen jsem zjistila, že nemám z pidi oblečení mikinky nebo něco přes overálky..
jak se tu jinak vše daří?? doufám, že jste všechyn v pořádkua zdravé
mě přepadla taková rýma, kterou jeden den mám a druhý ne a pak zas jo.. ![]()
mějte se hezky marjánka