Poradna duly
Jana Čurdová
Knizska: na monitor tě berou hned, co je má zkušenost z pondělka, ale pak 2h čekání na doktorku a ta se jen zeptala jestli otíkám, nemám stahy a výtok a ani na mě nekoukla, nebyly ani výsledky stěrů. Prej až příště. No a kdybych rodila, ať dojedu..to by mě fakt nenapadlo. Usla jsem v čekárně … Fakt děs, ani není kam dát bundu. Snad rodit bude kde ![]()
Popravdě jsem si při první návštěvě Podolí připdalala jako někde v továrně ![]()
Před místností s monitory dloooouhá fronta (cca 15) těhotných, není se kam posadit, bundy a kabáty držely v ruce. Nejdřív čekání na sestru v poradně - změřit tlak a podobně, pak mě poslala před ordinaci doktorky, která po asi hodině čekání odešla na vizitu, takže se vše protáhlo… Pak ještě (to už všichni nemusí jsem) jsem šla na internu kvůli tomu vyššímu cukru. Výsledek - celé dopoledne v háji - přišla jsem v 8ráno, odcházela jsem těsně před 11).
Na závěr mi řekli, že příště to bude o dost horší, že je na ten den objednáno tolik těhotných, že budou stát asi i venku, tak ať se na to připravím.
Tak nevím, efekt neměla tahle kontrola žádnej, jen to čekání…
Právě… a zlobí mě tatínci, jak nepustěj sednout gravidky. Doktorce co jsem u ní byla v pondělí nevím co tak trvalo, asi mezi každou ženskou měla kávu
Jsou svátky, tak to asi chápu, ale taky jsem došla na 8 a v 11h odchod. Maj fakt malou a nedomyšlenou čekárnu a to člověka nazlobí.
Kecko: Já byla u MUDr. Antalové - příjemná, jen jsem si jí zpočátku spletla s nějakou sestrou žákyňkou ![]()
Zapsali si do jejich karty údaje z těhuprůkazky, pak mě vyšetřila, udělala ultrazvuk, ale NIC nekomentovala, takže dojmy rozpačité… Kdybych se nebála, že budou dělat u porodu problémy, skoro bych na tyhle závěrečné kontroly nechodila ![]()
kecko a knížko - no tak o tom mi ani neříkej, já byla v podolí včera. dr mi objednal na pul 2 na monitor, tak tam jdu, ten jsme točili 3×, mimi spalo. pak mi vyrazili ven, nebylo kde sedět, hlavně že frajeři jiných maminek mají vedle sebe na židli bundy a hrajou hru v mobilu
neřekli kam mám jít do poradny. tak čekám u té sestterny, no asi s 18 kg jsme průsvitná, páč na nastkování průkazky, oslovení prosím vás, nikdo nereagoval. tak jsem zatukala na vedlejší ordinaci. nic, tuk, noooo moooméééééééééént. no po deseti min jsem si šla sednout, trochu za roh, jinak tam nejde. po dalších 55ti min se otevřou dveře,: nooo tady nikdo není, nebo co, kdo to tukal. zvednu se jdu tam. zavřela, tuk. no to si ze mě dělá někdo legraci? no říkám jí, že jsem po minitoru a nevím kam dál, že mám poradnu. no ona že mi to druhá sestra vysvětlí. a ta druhá mi sjela, ýe dr jsou jen do dvou a je pul 3, a já no ale já u vašich dveří čekám 20 min a monitor se dělal 3×, za to jako mohu? no a že prý mi těsně před pul volal a že jsem to nebrala, tak dr odešel. a já: a jak to asi můžu brát, když sem na monitoru. a ona to máte přijít nejdřív sem, když je to těsně před koncem prac doby dr. a já: a jak mám asi vědět do kdy dr. dělá???
no demagogie..šla jsem do 4 p na porodní sál a tam mi někdo monitor podepsal a poradna se nedělala… a to že ám z prosince vyšší leukocyty nikoho nebere… a nižší hemoglobin..no jo..
jdu příští uterý, nejdete některá???
no až začnurodit, volám a jakmile mají plno jedu do hořovic.. nedá se to asi srovnat..
Holky, tak s tatínkama mám podobnou zkušenost z Budějovic. Byla jsem tam už potřetí a tentokrát (pondělí) bylo hodně objednaných, takže plná čekárna. Samozřejmě mrňavá a bez věšáku - to je asi klasika všude, jak tak koukám… No a přijdu, svléknu kabát, břicho jako hrom a tatínci dělali, že si čtou nebo telefonují a těhulky mi uhýbaly, i když samy neměly kam, abych si mohla sednout. Když to viděl můj chlap, tak šel čekat ven, bylo mu trapný se tam nacpat, když mamimy nemají kde sedět…
Mně teď ani ultrazvuk nedělali, takže těžkou říct, jestli ležíme správně. Tak dlouho čekat a na nic, hau… Taky si myslím, že to je k ničemu. Hlavně si na monitor vezmi pití a jídlo, mně prcek spal a sestra mě hned zdrbala, že sebou nic nemám, že je to přece logické. Já doma ale snídala a nikdo mi to neřekl. Takže příště beru kolu a oplatek.
Teda to je mazec holky. Já tu dočítám, Kosatka si t uv klidu večer píše a ráno má miminko ![]()
Závidím fakt, já byc hu ž rodila a dr mi říkal že t ovidí na přenášení.
Tak jdu lenošit, Lukášek mě dloube do močáku pořád. V noci nespím, chjo už at máme drobečka v pořádku doma.
Tak posíláme gratulace Kosatce ![]()
Mariee, noto je síla… sály maj prej nej…ale todle okolo. Nějak jsem asi náročná, ale nechápu. Hlavně ať máme klidná miminka z těhdle stresovejch situací
Jdu bohužel v pondělí na 10:00.
Jo, podle referencí vím, že neznamená, že když je nové vybavení a moderní zařízení, tak je to super. Záleží na personálu, o tom jsem přesvědčená. Myslím, že ženská by dokázala porodit kdekoli, hlavně, když by na ni byli příjemní…
Kristy, tak porod si tam chválí každej, šestinedělí nikdo
No a čeho se bojíme, porodu, tak hold trpíme i v té blbé čekárně ![]()
Právě personál byl pro mě rozhodující ve výběru porodnice. I když jsem z Budějovic, tak tady rodit nebudu. V porodnici jsou nepříjemní. Péče o miminka je prý super, ale o maminky nulová. Já jsem trochu háklivka, tak bych byla asi zbytečně ve stresu. Rozhodla jsem se pro Písek, je to sice padesát km, ale snad to zvládneme…
To je pochopitelné a 50km nic není… Já zvažuji jestli po Praze nebude rychlejší jet metrem rodit, chi chi chi
Jeee, kosatko - obrovská gratulace k miminku, ať dělá jen samou radost
Luci: taky koukám, jak to kosatka vzala hopem , já chci taky , aby to byl podruhý hroznej fofr, ale vidím to zase na těch 14 hodin apod.
![]()
ad čekání na KO: tak u nás je to taky katastrofa, fakt nechápu, co některý ženský dělaj v ordinaci 30 minut apod. …
..no říkám si , že ještě maximálně 3-4 kontroly, tak to musím vydržet…
..tak a zbytek jsem zapomněla
jo mausko: to jsem tvrdila já, že do novýho roku budou ještě dvě mimča a pořád si myslím, že ještě ten jeden kousek "dáme " ![]()