Poradna duly
Jana Čurdová
Ty jo, kilo a půl… to je málo! Tak ať je holčička hlavně zdravá a brzo to dožene. U nás kilo a půl už nehrozí. Jestli budeme mít tři a půl, tak budu ráda, že neporodím obříka. Na UTZ osmého prosince mělo miminko podle odhadu 3070g
…
Monano taky si to nedokážu moc představit, protože už když se mi narodila Rebeka a měla 2110g a 43cm, tak mi připadala jako drobek, ale taky je pravda, že se občas rodí ještě menší.
KPKristy taky jsem zvědavá co se mi teď narodí, ale taky bych spíš řekla, že budeme mít výjimečně obříka. A kdy máš termín?
Berdo, já mám termín devátého ledna. Jsem zvědavá, jestli vydržím. Podle vyšetření to vypadá, že jo, ale doktor včera říkal, že to moc nevypovídá o skutečným datu porodu. Klidně už můžu porodit kdykoliv… Tak uvidíme, ve čtvrtek jdu na monitor do porodnice a je ten úplněk. Aby si mne tam nenechali, radši si vezmu věci s sebou… ![]()
holky teď mě tak napadlo, že už tu dávno nebyla beckovka a allik
![]()
koukám že s miminkama maji asi hodně práce.Ještě měsíc a nebude tu nikdo.Pak až tak v dubnu ![]()
Jsem nějaká unavená, tak půjdu zalehnout.snad bude klidná noc.Mám pocit že polovinu času vůbec trávim na záchodě
Taky by mě zajímalo kolik bude malá vážit.
Kamarádce přeju ať je vše ok
Kosatko já se taky snažila celý těhu všemožným lékům vyhýbat (jednou jsem si zobla paralen a jinak krom vitamínů a železa nic) a teď když vidím tu svoji apotéku, co jsem vyfasovala za poslední dva dny, tak se musím smát. Ale říkám si, že vitamíny neuškodí a ty kortikoidy konzultoval neurolog s gyndr. z rizikové poradny, tak věřím, že taky neuškodí ![]()
Držím palečky, ať Ti to do toho 5.1. klapne
Mně dnes volala kámoška a povídala, že si sází na 1.1., tak jsem se tomu smála. Myslím, že si zapíšu všechny tipy a den, který nebude tipovat nikdo to bude ![]()
Raianne mrzí mě, že to s přítelem takhle dopadlo. Držím palečky, ať si s malou brzy najdete nějakého lepšího tatínka ![]()
Berdo snažím se to brát všechno s humorem a blížící se porod si moc nepřipouštět a neplašit. Stačí manžel, teď si přečetl zprávu od gyndr. ze dneška z té rizikové poradny a nějak pobledl, když tam četl, že hrdlo téměř spotřebované, branka navalená… prý mu to doteď nějak nedošlo, že už můžeme kdykoliv rodit
Po čtvrt hodině ale pronesl, že to stejně bude 8.1., kdy máme termín, protože tím, že jsem otěhotněla po inseminaci, tak víme přesný datum početí a tím pádem i porodu ![]()
Monano, stát se to může a popravdě by mi to ani nevadilo. Teď jak jsem nastydlá, tak si říkám, že už toho mám plný zuby. Ale asi ne, jsou tady holky, který mají termím hned první dny v lednu, tak ty budou určitě přede mnou
. Jinak jak jsme tady řešily tu teorii „o čtrnáct dní dřív“, tak jsem měla porodit v sobotu a nic ![]()
Kosatko, divíš se?
Já myslím, že budeme všechny rády, že žijeme. Tak jedině fragola tady bude, ta má trénink ![]()
PajaF, já sice nejsem po inseminaci, ale přesné datum početí znám taky, tak že bych teda vydržela do termínu? ![]()
téda, vy se už opravdu chystáte rodit?? ![]()
Já jdu zítra na monitor, ale jsem klidná jako želva. To mě se stát nemůže, že bych rodila dříve. Už na minulé kontrole, se přikláněli až k 20 lednu. Protože podle menstruace mám termín 7.ledna a podle ulz 17.1.
Já mám pořád jediný termín 8.1., tak uvidíme ![]()
Jinak v poradně 23.12. mi dr. řekl, že to vůbec nevypadá a že budu klidně 14 dní přenášet. Včera už mi dr. říkala, že se to trošku hnulo a že to kvůli tomu „zaseklýmu“ obličeji pošťouchne. No a dnes už jsem prý pěkně nachystaná …
Já si stejně myslím, že to je hooodně individuální a záleží i na doktorovi ![]()
Jejda holky, já jsem tak zvědavá kdo bude další ![]()
Ahoj holky..
tak jak jste přežily/užily svátky? U nás v pohodě, objeli jsme rodinky, jen Barča, když není doma, tak nezvládá postýlku, musela jsem ji přesunout do postele
ach jo..
My vyrážíme pozítří na Silvestra pryč, takže já rozhodně dřív rodit nehodlám
Barču jsem rodila o týden později.. A taška do porodnice.. CO TO JE??
Budu balit nejdřív někdy první týden v lednu, ale spíš ani to ne.. navíc ještě musím tolik udělat doma..
Jo jo, tady už to za chvilku pofrčí… ![]()
A holky.. s malým miminkem je podle mě času úplně nejvíc.. první měsíc hoooooooooodně spinkají.. no a pak už vůbec ![]()
Raianne: teda to mě mrzí, jak to máš doma..
ale bude líp, to je jasný ![]()
Berdo takhle maličkatý miminko??? Tyjo, to ale fakt nějak nerostla. Naše malá měla na začátku prosince odhadem 1,9
takže o její váhu se nebojím.
Jinak Bioparox je v těhu OK, jen je to děěěěsně nechutný.. já se dycky musela přemáhat, abych si dala ![]()
Pajo držím palce, ať po porodu obrna zmizí.. hlavně, že s Tebou něco dělají. A že už jsi přiravená?? No bezva
tak ať to jde ![]()
Kosatko fajn, že už je líp!
Kristy ať je brzy dobře..
Tak a už si zase nepamatuju přesně kdo ještě co psal. Ale zaregistrovala jsem debatu o nastřižení.. Mě tedy střihli a to by mi bylo úplně fuk. Trocha šití a bez problémů. Zato potrhání uvnitř mi dalo hooodně zabrat. ![]()
Jinak jsme si dnes přivezli ten dvojkočár ABC design ZOOM a hned jsme ho jeli vyzkoušet do terénu. Věšli jsme se do výtahu v domě i do výtahů v metru, ale jinak jsem z toho dost nešťastná.. na procházky venku by byl fajn, ale v tý Praze, především MHD, je to fakt o nervy (moje). Je prostě těžkej a hlavně děěěsně dlouhej a já se prostě na něj necítím.. zvlášť když vím, že je to klidně na dva roky.. navíc mám pocit, že na takovouhle manipulaci, jakou bych s ním předváděla já (denně výtahy, metra, schody atd) nejni stavěnej.. už teď mi při výstupu z metra málem upadlo kolečko.. Takže se holt budu snažit prodat a asi půjdu do toho iCandy.. I Jané mi přijde dost velkej.. a prostoru tam podle mě taky nejni pro děti nijak extra (teda pro to jedno) Nebo se pletu??
Tak já jdu spinkat, zítra mě čeká děsivý dohánění práce…
papa
Ahoj boubelky,
Kristy, tak já také netušila co to brnění rukou a bolest zápěstí dokáže. V noci jsem se šla napít, došla mi otevřená voda, chtěla jsem otevřít novou flašku a prostě jsem nebyla schopná
. Nejblbější je, že jak nic neudržím v rukách, tak mi všechno padá na zem a to nadávám a funím, že se musím schýbat
. . Tak a se stěžováním dost, jen bych se ještě chtěla zeptat na radu, jestli některá nevíte, čím vyléčit koutky na puse
? Mám je už 4 měsíce, vitamínu B beru až až a pořád tam ty mrchy jsou.
Raianne, mrzí mě, co se ti přihodilo, přeji hodně sil a pevné nervíky.
Pajo, tak na tebe jsem zvědavá, jestli malá do toho 8.1. počká
.
Monano, neboj se, poslední tu budu já. Mám termín až 25. ledna, takže tu budu strašit a bát se.
Dneska jsme postavili do obýváku cestovní postýlku a mám z ní strašnou radost
, hrozně se mi líbí, tak doufám, že jí využijeme.
K
Kubino, zkusím ti svýma brňavýma rukama napsat radu na ty koutky
. V lékárně zakup CITROKAPKY, je to výtažek z jadérek grepu a můžeš to pít (pár kapek do vody) a zároveň potírat koutky. Je to trochu na dýl, ale čistě přírodní. Jinak mastit, mastit, mastit. Jakmile ti koutky vyschnou, tak prasknou. Ale je fakt, že to souvisí i s imunitou a kor teď v těhu, takže je taky možný, že ti nepomůže nic
.
Tak dobrou, jdu si lehnout. Miminko škytá a blbě se mi sedí, jak mi tam dole ťuká
…
Kristy, děkuji za radu, určitě kapičky vyzkouším, je to zajímavý typ. Oni se ty koutky vždycky vysuší, tak mastím mastím a začnou mokvat a takhle je to pořád dokola. Také někdy přemlouvám malou ať už přestane škytat a ťukat
a že to někdy vydrží fakt dloouho. Nevím jak ty, ale já jsem ráda, že na ty brňavky nejsem sama
. ![]()
Tak jsem jen nakoukla, dneska už jsem mrtvá, v noci jsem zase čumákovala do stropu a přemýšlela nad nesmrtelností chrousta ![]()
Kosatko, teda, ty máš podmínky - porodit do 5.1.
Bych to chlapům vytmavila
No, já zase hučím do chlapa, ať co nejrychleji dodělá ty schody nahoru
, tak u nás je to naopak…
Berdo, i taková utěrka není špatná
Když já si pořád říkám, že je času dost a hlavně čekám, až manžel dobuduje
Ale mám tucha, že bude dřív Simča ![]()
Super, že je kamarádky malá v pořádku, zrovna včera jsem říkala manželovi, že člověk prožije 5× těhotenství doma celkem bez problémů a ještě občas remcám
No jo, vždycky si uvědomím, že by to takhle být nemuselo, když si přečtu, kdo měl jaké problémy… ![]()
Raianne, držím pěsti, ať je líp ![]()
Kristy, nechceš mi namluvit, že si tady po porodu budu dopisovat sama se sebou
To nééé, ale je fakt, že vždcyky po narození nového prďolky jsem si říkala, kolik jsem toho času předtím vlastně měla
Já se jen bojím, aby to nebyl stejný uřvánek jako Věrka, ta byla šílená a manžel s klidem tvrdí, že Věrku jen tak trumfnout bude velký oříšek
Doufám, že má pravdu, jinak se tady objevím, až bude Simči tak rok ![]()
Pajo, Kosatko, jsem zvědavá, která z vás dřív ![]()
Sylvii, no jo, ZOOM je tančík, já nad tím přemýšlela, no, fakt jsem ráda (zcela sobecky přiznávám
), že neřeším to, co ty ![]()
Teda ten iCandy mi přijde šílený,to se mi zdá Phil&Teds ještě jako celkem rozumná varianta (myslím prostorově i finančně).
A který kočárek Jané máš na mysli? Tak ať to vyřešíte ke všeobecné spokojenosti ![]()
No noc, jdu zalehnout, ráno je tady hned… Mějte se, v rámci možností přežívejte všechny „krásy“ a „radosti“ těhotenství a dobrou, M.