Poradna duly
Jana Čurdová
** Kubina**
pak se ještě ukáže jak to bude s kojením a případným dokrmováním..jsem někde četla že dvojčátka se mají krmit vždy spolu a pokud jedno třeba menší pije málo dokrmovat uměle…no uvidíme..lahvičky a vše okolo jsme koupily, ale jestli budu muset uměle dokrmovat obě tak nechci vidět tu spotřebu nutrilonu… ![]()
uvidíme co nás čeká a nemine ![]()
Ahoj holky, přeji hezký den a všem KO v pořádku ![]()
fragolo i to se může stát, manžel si řekne, že má ještě dva týdny čas a pak mu nakonec porodíš doma. S každým porodem by to mělo jít líp, tak bacha na to…
joisefine hezký kočárek, dvojčátka jsou hrozně rozotmilá a taky se mi líbí, když jsou stejně oblečená, na té sedačce to vypadá super. U nás byl zase problém v tom, že se Rebeka narodila celkem malá a vše co jsem na ní měla koupené, tak na ní hrozně plandalo, tak pak babička běhala, aby sehnala pidi velikosti a i velikost 42 jí byla trochu větší.
KPKristy tak to já měla noc podobnou, v krku mě taky škrábe, nos mám taky napůl zacpaný, i když mi na něj pomáhá Sinupret, ale taky se pořád budím, buď musím smrkat nebo mi to naopak nejde, nevím co je lepší, dýchat v tomto stavu nemůžu ani při jednom. Usínala jsem až v půl páté a pak se mi začala budit malá, protože je na tom taky podobně a do toho se tam malá v břiše začala štosovat, že jsem už nemohla ani ležet, prostě bezva noc jako u Tebe.
Přeji brzké uzdravení. ![]()
Berda74
děkuji..no já jsem holkám připravila na odjezd domů hadříky velikosti 50, což jim bude možná trošku veliké, ale tak tu cestu domů to vydrží
původně jsemě chtly vybrat jiný, ale pak když jsme ho zkoušely v obchodě tak jsem zjistila, že byl moc nízko a oddělala bych si záda…a pak přišel tenhle krasavec a bylo jasno ![]()
mě dneska pálí hrozně žáda a Rennie nějak nechce zabrat tak se asi zblázním… ![]()
joisefine manželův bratránek má taky dvojčata, teda teď už chodí do první třídy do školy, ale jek'ho manželka používala na kojení ten kojící polštář a taky se je snažila kojit současně, ale myslím že časem to vzdala, protože to bylo celkem náročný a hlavně se každý budilo jinak.
Mě teda žáha pálila hrozně v noci, že jsem nemohla ani spát a Rennie mi teda taky nepomáhalo. Občas mi pomůže kousek syrové brambory.
** Berda74**
jsem zvědavá jak to vlastně bude,doktorka mi zase říkala, že když se vzbudí jedno na krmení tak musíš vzbudit i to druhý prostě aby papaly současně…tak uvidíme jak se nám to bude dařit v porodnici…popravdě vůbec si to nedovedu představit, ale zase bych radši chtěla kojit co nejdéle to bude možné…
Ahoj holky,
tak jsem ráno brnkla doktorce a ona hned, ať se jí přijdu ukázat
Je to opravdu tím, že jak tělo zadržuje vodu, tak nervy z obličeje vedou jakýmsi úzkým kanálkem a ten je těmi otoky ulačován a tím i ty nervy … Prý to zmizí po porodu, až se zbavím té vody. Pro jistotu mi ale zkontrolovala moč, tlak, natočila monitor a vše OK, uffff. Povídala, že se pokusí malou pošťouchnout, aby už šla ven. Že přeci jen to zatím vypadalo spíš na to, že budu 14 dní přenášet
Zítra jdu ještě pro jistotu do porodnice do rizikové poradny kvůli tomu oku. Prý tam dávají nějaké specialní kapky, které mají zabránit vysychání rohovky a jejímu následnému poškrábání, protože toho bych se už po porodu nezbavila
Jinak mi doktorka předepsala vitaminy B, že by to mohlo trochu pomoci, ale víc s tím dělat nejde. No, hlavně, že je jinak všechno v pořádku ![]()
Joisefine krásnej kočárek, ať se Ti s ním dobře jezdí
Já mám taky takhle připravenou autosedačku s věcičkama pro malou, aby až pro nás taťka pojede, tak to měl všechno pohromadě ![]()
Holky, doufám, že i u vás kontroly dopadly dobře, držím palečky a hlavně už žádná další nachlazení ![]()
Pěkný den Paja
Ahoj holky,
tak se hlasim po Jeziskovi. Byl na me hodny, dostala jsem i zupan do porodnice a musim priznat, ze cim dal tim vic citim, ze se nase mala vrti, jak kdyby to chtela stihnout jeste v prosinci. No, jeste par dni bych byt ji vydrzela, ale je fakt, ze uz se mi hure vstava, chodi, leha, otaci, proste vsechno.
A jak se citite vy? Taky uz velke velryby, ktere sve kotniky uz dlouho nevidely? Ja se tak tesim, az zase jednou najdu pas, kotnik a podprsenku nebudu mit velikosti malych stanu. Uffuf! ![]()
** PajaF**
tak hlavně že je u vás všechno v pořádku a není to nic závažnějšího…to me zatím jen píchá občas ve vaječníkách,ale jinak nic tak musím zaklepat..
No už se to blíží ve středu nastupuju tak jsem nervozní a od rána tady jančím
![]()
děkuji, kočárek je bezva, dokonce projede i pokojovýma dveřma tak super, že nemusíme bourat
![]()
jj všechno připraveno a už aby jsme byly doma to se těším nejvíceeee ![]()
Tak já se hlásím z KO.Na porod se vůbec nic nechystá a spíš to vypadá na přenášení-jenže po císaři prý nenechávají přenášet moc dlouho tak mě uklidnili. V pondělí jdu na KO už do porodnice a tam mi řeknou snad víc.
No je t ona nic když ten můj chlap bdue ted 3týdny doma a až to bude potřeba bude muset do práce.
Já už jsme jako velryba a za týden sjem přibrala 1,5kg a to všude čtu že už bych neměla ![]()
Joisefine, ty brďo! To máš větší hloubku než šířku, že jo! ![]()
Lucilka, myslim, ze o Vanocich je to temer nemozny nepribrat - zvlast pokud clovek obrazi pribuzne ci je pribuznymi hojne obdarovan vynikajicim cukrovim (oboji jsou me pripady). Krom toho, at se hlasi, kdo ma 92 kg jako ja… uz z toho ted me chyta schíza.
No taky myslím že je to těmi Vánoci.Dávám si do nosu-hlavně cukroví a moc se nehýbem.
Teda to je břich oa pořádné ![]()
joisefine když jsem byla v porodnici, tak mi malou budila sestra na krmení pořád, ale myslím že až budeš s holkama doma, tak možná budeš i ráda, že aspoň jedna chvíli spí.
U dvojčátek je to s tím kojením horší, vím že se většinou zase tak dlouho nekojí, jelikož maminka časem nemá dostatek mléka, ale asi je to dost individuální.
PajaF tak snad to s tím otokem bude tak jak píšeš, to mám radost.
Docela jsem se obávala, ale snad doktorka ví co říká a jestli Tě poslala pro kapky do porodnice, tak to je dobře. Ona Ti je asi stejně předepsat nemůže. Tak hlavně, ať se Ti to jenom lepší a třeba Ti pomůžou i ty kapky.
kralishek župan do porodnice taky ještě potřebuji, ale raději si ho vyberu, protože naposled mi ho kupoval manžel a župan sice pěkný, ale těžší než já. ![]()
JInak se cítím hodně podobně, malá mě tlačí snad úplně všude a s tím vstáváním je to děs. ![]()
tak nabrala jsem za těhu nějakých 28 kg, tak někde to být vidět musí
![]()
nedovedu si předstvit nosit to až do konce jak by bylo velký… ![]()
nejlepší je jak se tlačí ven a dělají na břiše takový boule..to pak vypadá zajímavě..teď zrovna dloubou do žeber což teda úplně nesnáším a blbě se mi dýchá
ještě že je to za pár ![]()
Lucilko nevím, zda Tě uklidním, ale já jsem v týdnu kolem 36. tt přibrala 3 kg!!! Doktorka nevěřila svým očím
, já taky ne, na mě nikde nic vidět nebylo, tak doktorka povídala, že to bude nejspíš voda. Od té doby už jsem nepřibrala ani kilčo, tak uvidíme, jak to bude dál ![]()
Kralishku fajn, že Vánoce byly v pohodě. U nás taky a jinak se cítím hooodně podobně jako ty
Já už se tak těšíííím, jak si obleču něco, z čeho mi nepoleze bříško (momentálně mám pocit, že už to je jedině noční košile
). Stejně to je vtipný, když jsem byla na začátku těhu, tak jsem si „stěžovala“, že to pořád není vidět a teď když to jako je vidět, tak si zase stěžuju, že už aby to bylo za mnou ![]()
Joisefine krásný bříško plný chobotniček ![]()