Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak jsem si dnešní dopoledne „užila“ po doktorech. Nejdřív jsem byla v rizikové poradně, kde mi dali nějaké koupadlo na oko a mám chodit ob den na injekce B12 (čt a so jdu do porodnice, tak to tam aspoň omrknu
) Pro jistotu mě ale ještě odeslali na neurologii, kde doktor konstatoval, že to je obrna licního nervu
možná to je v souvislosti s těhu nebo taky ne, ale teď je těžké se mnou cokoliv dělat. Mám zobat nějaký ty béčka, chodit na injekce a pokud neporodím, tak si v pondělí mám zajít na rehabilitace a začít rehabilitovat. Pak mu to nedalo, tak ještě volal do rizikové poradny a s dr. se domlouval, zda mi může předepsat nějaké kortikoidy, co se na to dávají, tak jsem ještě vyfasovala nějaký další léky. Prý by to ale mimi nemělo ohrozit. No a po porodu co nejdřív na kontrolu. Jinak v rizikové poradně mě dr. i prohlížela a povídala, že už se to pěkně chystá k porodu a že do mě raději nebude moc šťouchat nebo začnu rodit na té neurologii. Tak jsem se jí ptala, jestli už to jako vypadá tak akutně k porodu a ona na to, no už to je připravený pěkně
Tak doufám, že ten úplněk to kdyžtak jistí
Samozřejmě od té doby začínám rodit co pět minut ![]()
Kristy brzy se uzdrav.
Mausko rozhodně Tě nechci s natržením strašit. Ono to je asi jako se vším, někde zase píšou, že je lepší natržení
Pokud se ale nástřih v Irsku neprovádí, tak bych asi taky masírovala jako divá ![]()
Opatrujte se holky, já si jdu vykoupat oko
, nahřát polštářek na tvář a dám si asi dvacet. Pokud mě teda moje žížalka nechá, začala tam sebou pěkně šít, že by už …
![]()
PajaF, teda kam já se hrabu s rýmou!!! To je hrozný, takový neduhy na konci těhotenství, co? Snad budeš brzo ok a při porodu nebudou nějaký komplikace… A já asi začínám taky rodit, když tady čtu, jak jsi připravená
. už se nám to všem krátí… ![]()
Ahoj maminy čekatelky ![]()
Kubi, já jsem tentokrát ještě větší kliďas než Monana
Já ještě nevytáhla ani tu tašku
Ale asi s tím budu muset něco udělat, protože chlap ani neví, kde máme doma ručníky. O jiných proprietách ani nemluvím ![]()
Pajo, koukám, že si na konci těhu moc neužíváš
Drž se
Třeba to přejde, až se malá vylodí
Odpočiň si.
Mausko, hlavě už žádný padání ![]()
Kristy, uzdrav se.
Mějte se a já jdu něco dělat, ale děsně se mi nechce
M.
****Pajo, tak je ale dobrý, že s tebou něco dělají, že to nenechali ladem jen tak a že se nevymlouvali na těhotenství. Ono to po porodu zmizí, musíš tomu věřit. Ty jo, tak mně někdo říct, že už jsem připravená rodit, tak si také myslím, že každou chvíli rodím
.
Fragolko, tak ty už v tom balení máš cvik
, hlavně, že jsi v klidu
.
ahoj,tak se hlásim po monitoru.Vše ok, ve čtvrtek už musim na KO do porodnice.
Teda jak to tak pozoruju, nakonec tu budu strašit mezi posledníma ![]()
Já tašku zabalenou mám, a mám u toho i seznam co tam mám.Protože se znám a furt bych se v tom přehrabovala jestli mám to či ono.
Pajo to ti teda vůbec nezávidim, koukám že si taky hodláš ještě užít ![]()
Kristy tobě přeji ať je ti brzy líp, vim jaké to je.Jsem fakt šťastná že mi je už líp.
Když jsem byla naposled u svého doktora, to mi bylo ještě mizerně, tak právě řikal že takový stav není dobrý ani na císaře.V tu chvíli jsem se fakt modlila ať ještě pár dní vydržim 2 v 1
Já už mám zase nateklý nohy jak koule, ale už to neřešim
Jo, tak nohy jako koule už taky neřeším. Kdybych měla jen to, tak bych byla ráda… Mnohem otravnější je to brnění rukou, vůbec jsem netušila, že to může takhle obtěžovat. Než napíšu tenhle příspěvek, budu mít umrtvený celý zápěstí, pak to budu pět minut protřepávat a za chvíli znova. Fuj!!! A otevírání flašky nebo mytí nádobí je nadlidský výkon. No a teď mě napadá, že už tady píšeme o samých problémech, tak se pojďme zase těšit na miminka
…
AHOj holky, moc zdravím po dlouhé době, nad jste všechnyv pořádku.. já ano, lítám po monitorech a malá se konečně otočila hlavou dolů. její paty cítím až v krku, se mi zdá:-)
Neozvala jsem se, měla jsem k tmu všemu ještě problémy s chlapem, takže je ze mě před porodem svobodná maminka…
věřím, že bude líp, až se malinká narodí a vám všem držím palečky, at jde všechno jak má!!!
Ahoj holky,
tak dneska jsem vůbec nic nezvládala. Byla jsem na kontrole a vše je zatím OK i monitor, i když normálně je malá neskutečně živá, hlavně v noci, tak na monitoru vždycky chrní.
Na další kontrolu jdu 5.1., ale na rozdíl od většiny mám ještě dost času na porod. ![]()
Jinak i když mi není nejlíp, tak hned vedle doktora máme obchodní centrum, tak jsem toho využila a udělala jsem si radost, nakoupila jsem si ve slevě pro malou nějaké věci a pro tu starší vlastně taky… některé i zbytečně, ale neberte to, když je to skoro za pusu.
Ale až se manžel podívá na účet, tak mu to asi tak připadat nebude. ![]()
KPKristy mě už se to pomalu lepší, do nosu si stříkám sprej s mořskou vodou a řekla bych že mi to konečně pomáhá a dnes se mi trochu ulevilo, jinak cucám na krk Septisan a ten taky konečně snad zabírá. Jinak Bioparox je docela silný, ne? Myslela jsem, že se v těhotenství vůbec nesmí…
Monano asi bych tam taky ještě něco přibalila… vložky a plenky Ti vážně stačit nebudou.
A hlavně druhý porod může být rychlejší než ten první, i když to není pravidlo, ale aby ses pak nedivila. Já mám sice termín za měsíc, ale asi si taky začnu raději připravovat věci, podle toho jak se cítím bych to očekávala i dříve a určitě zrovna budu možná i přenášet. ![]()
Kosatko tak se hlavně drž, jinak si taky myslím že by to mohlo klapnout toho 1.1.2010 a třeba Tě uvidíme i v telce.
Hlavně ať vše proběhne v pohodě. Držím palce. ![]()
PajaF tak to teda není moc příjemný s tím ochrnutím, ale snad to bude tím těhotenstvím a po porodu Ti to snad opadne a dostane se to do normálu. A jestli to už tak vypadá na porod, tak bych i řekla že to tím opravdu bude. Držím palce, ať to máš brzy v pořádku. A hodně sil do porodu, jestli to přijde tak rychle. Jen se tak moc nehlídej, nebo začneš zbytečně plašit. ![]()
Mausko ono taky záleží jak bude prcek velký a jak moc se tlačí, když se tlačí moc rychle, tak „prej“ bývá natržení častější, ale někdy i když je prcek 4kg, tak není pravidlem, že nastříhavají. Je lepší si to moc nepřipouštět a raději ať manžel masíruje.
A dávej na sebe pozor, už bych padání taky vynechala.
fragolo být Tebou tak asi začnu pomalu připravovat, když už se to pomalu blíží. Taky by se ti mohlo stát, že Ti manžel přinese do porodnice místo ručníku třeba utěrku. ![]()
Raianne, hlavne, ze jsi Ty i mala v poradku, a drzim palce, at se to s pritelem nejak srovna.
Tady je dneska celej den hnusne, zima a prsi, proste irska zima. Takze lenosim, bastim cukrovi, to je takova pohodicka ![]()
PajoF, bohuzel nastrih se tu fakt neprovadi, vsak taky F. masiruje jak divej, nechce me mit potrhanou
Koukam, ze Ty uz to mas fakt na spadnuti ![]()
Berdo, ráno jsem volala doktorce, co si můžu vzít ve 39.týdnu a ona řekla, že už skoro všechno, ale že pro léky moc není. Doporučila mi Bioparox s tím, že je účinný a působí jen místně, takže ho můžu. Ptala jsem se, jestli můžu cucat Septolete, tak prý ten Bioparox je schůdnější. Dneska jsem si už stříkla třikrát z celkových čtyř a myslím, že to zabírá. Tak snad… A v letáku píšou, že po poradě s lékařem se v těhu může, tak jsem se poradila ![]()
K těm práškum- já celých devět měsíců si nevzala vůbec nic, fakt jsem na to byla opatrná.A během posledního týdne
samozřejmě jen to co mi doktor povolil,ale i tak toho bylo dost.
Jenže ono je někdy lepší zvolit menší zlo.
Raianne určitě bude líp ![]()
Jinak já dostala rozkazem, že musim porodit nejpozději do 5.ledna, pak jdou chlapi do práce a nemohli by to pořádně oslavit ![]()
Raianne to je mi líto, že těsně před porodem je z Tebe svobodná maminka, ale jak píšeš, určitě bude líp, i když v tomto období je to normálně těžké natož když má člověk takový problém. Tak držím palce, ať máš hlavně hodně sil na toto období.
KPKristy hlavně že Ti to zabírá a co si budeme povídat, on každý doktor taky tvrdí něco jiného a jestli to píšou i v přiloženém letáčku, tak to tak asi bude. ![]()
Tak ať je Ti brzy dobře, když už to máš tak na spadnutí, je pravda že k porodu to není moc dobrý…
Tak dneska mojí kamarádce museli udělat císaře, jelikož se jí malá nějak zarazila ve váze i v růstu, protože neměla přísun živin. Naštěstí jí to snad dopadlo dobře, malá má 1570g a 41cm, měla se narodit až 31. ledna 2010. Měla totiž obavy aby malá neměla třeba růstový deficit, ale snad bude v pořádku.
I špatné zprávy mají dobrý konec. ![]()
Přeji všem hezký večer a pořádně odpočívejte. ![]()
Berdo tak snad proběhne vše u kamarádky dobře. Vůbec si nedovedu představit takhle malinkaté miminko.