Poradna duly
Jana Čurdová
Fragol teda já viděla iCandy i Phila na živo.. Do Phila bych prostě malý mimčo nedala. Krom toho, že je tam jak v troubě je ještě lůžko dost nestabilní.. prostě do toho bych nešla ani omylem. No a iCandy nevypadá na živo tak stísněně. Navíc když nejsou potřeba stříšky, tak mají děti docela prostor.. hlavně až budou obě sedět. no uvidíme.. půjdu to vyzkoušet pořádně. KAždopádně po tom dnešku si prostě musím přiznat, že prostě musím volit variantu méně pohodlnou pro děti a více pro mě.. ale holt žiju ve velkoměstě a navíc jsem pořád v pohybu.. prostě bych odpadla po pár dnech, takže malý kočárek, méně místa pro prcky.. to je bohužel jediné řešení.. a cena.,. o té mi nemluv.. ale to se holt nedá nic dělat..
tak.. strašim tu, nemůžu usnout, ach jo..
já taky nemůžu usnout..malej mi už dvě hodiny mydlí do břicha, mám pocit, že za chvíli mě něco prorazí -) tak snad ho to přejde-))
Dobré ranko, od 4h se točím v pelechu, tak jsem to vzdala a vstávám… ![]()
Raianne: bude dobře! ![]()
Já budu taky přenášet jsem se rozhodla
, navíc nemám furt ten kočár, takže musím ![]()
Tak hezky spěte holky…já jdu brouzdat po netu ![]()
Hezké ranko, pořád jen čumákuju, ale moje nepřekonatelná lenora mi dovolila napsat až teď..
![]()
joisefine: asi už si to nepřečteš, ale každopádně moc přeju, at v nemocnici všechno dobře dopadne a jste rychle s holkama doma ![]()
Raianne : tak to mě mrzí, že jsou u vás takovýhle změny, co ti chlapi blbnou .. ![]()
Pajo: no potěš, takovýhle radost na konci těhu, ještě že to není nic horšího, snad to po porodu zmizí jak mávnutím kouzelnýho protku ![]()
monano: jen aby jsi se nedivila s tím porodem
ale pravda je, že si taky začínám po tom všem myslet, že budu stejně přenášet ![]()
Berdo: tak mimčo byly vážně prťavý, ale v poradně mi říkali, že absolutně nezáleží na váze, jak si pořád všechny myslíme, ale na týdnu „vylodění“, to je nejdůležitější, váha prý vůbec..
kristy: tak už je líp ?
kosatko: já myslím, že do 5. porodit nebude problém, vždyt už to může každou chvilku vypuknout.. na jedné straně závidí, na druhé se mě ježí vlasy hrůzou..nějak začínám propadat hysterii s blížícím se termínem ![]()
Sylvi: výlet na Silvestra závidím
Kubi: tak na koutky ti asi ted nic nezabere, jak zde bylo napsaný, taky si myslím, že to máš asi ke snížené imunitě ..
Fragi, Hest, Kecko: taky nemůžu v noci spát, Lei vždykc přijde kvůli nějaké kravině pak do minutky zabere a já z toho mám čtyřhodinovou nespavost ![]()
tak zatím
Ahoj tehule
Chvilkama ctu, reagovat nestiham. My jsme lehce ubulenec a mame prevracenej rezim, kojime po 2-4 hodinach, ale ty 2 si vybira v noci tim zpusobem, ze se pul hodiny koji, pak hodinu rve, pak chvilku spi a pak se zase koji. Takze jsme radi, kdyz si obcas ve dne schrupne dyl ![]()
Vcera jsme byli na kontrole, meli jsme 2710g (pri propousteni z porodnice 2470), takze jsme ze 6 dni doma nabrali 240g, coz je velmi slusny, no mala je nenazranec, co mi chvilema preteka koutkama a pak skyta
![]()
Jinak vsem preju uspesne prekonani problemu v konci tehu (Pajo fajt nezavidim) a za mesic uz se tu budou resit uplne jiny veci
![]()
pa Alik a Zuzanka
A kdyz uz jsem na chvili tady, mela bych dotazek na zkusenejsi maminy
Jsme trosku zahleneny, takova ryma a chrochtani. MUDra vcera rekla, ze to nic neni, ale mi prijde, ze mala chrci pekne. Na doporuceni kapeme Libenar a jednou jsme zkusili odsat (mame odsavacku na vysavac), ale nic moc, asi se jeste bojime u takovyho drobecka. Samozrejme zvlhcujeme a mame podlozenou postylku. Nevite jestli odsavat ci neodsavat, jestli muzem zacit chodit ven nebo radsi drzet berusku v teple atd.? Budu moc rada za rady, dekuju ![]()
Alik
Aliiku taky jsme řešili.. Odsávat ano, pokud malý bude rýma bránit v dýchání.. ale ne moc často. My měli Sterimar, ale to je fuk. Takže Libenar.. a holt odsávat, když je nutno, nemá se to moc, aby se sliznice nedráždila.. Doporučuju vysavačovou.. měla jsem ji za týrání, ale teď na ni nedám dopustit. je to chvilka, zkoušela jsem to na sobě a pohoda.. a výsledek se nedá srovnat.. Ven bych moc nechodila.. spíš třeba oblíknout a dát k otevřenému oknu na chvilku.. ono v mrazech se s mimčem vůbec nemá. Pod -5 vůbec, ale ani ta nula nic moc.. oni ještě neumí tak pěkně dýchat takový studený vzduch..
Tak aŤ vám to jde a Zuzanka ať v noci víc spinká ![]()
Naše Barunka je takhle zahleněná a chrochtací každé ráno už asi měsíc. Ale Dr. taky říká, že v pohodě, na poslechu nic není, tak to moc neřeším, protože přes den je v pohodě, tak bude asi po mně a bude mít ráno holt krk zadělaný, no..
Kubi, já jsem taky ráda, že „nebrním“ sama, a že někdo ví, o čem mluvím. Těžko to vysvětluju někomu, kdo netuší
.
Jinak v noci spím tak napůl, asi kvůli rýmě, ale ráno nejsem schopná se vykopat z postele. A ty posly - taky super!
Allik, super, že vám to doma klape a Zuzanka pěkně přibývá. Už se taky těším na mimi
. Zkušená mamina rozhodně nejsem, ale docela zkušená teta ano
. Ségra malé odsávala vysavačem při každé rýmě a chválila si, že ta rýma pak trvá jen krátce, když se všechno pěkně vycucne. Malá sice protestovala a ségře to rvalo srdce, ale bylo to lepší. A pak prokapat Libenarem. Tak ať se toho brzo zbavíte…
Teď jsou holčičce skoro dva roky a odsávačku používají, pokud má velkou rýmu, pořád. Ale musí si malá vysávat sama
.
Ahoj holky, tak jsem zase poslem dobrých zpráv ![]()
Dnes v 7.17 se Kosatce narodila Verunka, váží 3680 g a měří 50 cm. Obě holky jsou v pořádku.
Mamině posíláme velikánskou gratulaci
Oběma holkám přejeme hodně zdraví. Jen holt holky nebudou v televizi jako první mimi roku 2010 ![]()
No teda!!! Tak velká gratulace Kosatce a hodně zdravíčka Verunce. Ať jste holky obě brzo doma
![]()
KOSATKO - posílám obrovskou gratulaci a do života Verunce přejeme štěstí a zdraví a už se těším na první fotečky
![]()
Kubi - no tak já se hlásím také do klubu brnících.. a to si představ, že jsem si říkala, že to mám od toho jak telefonuji
páč mám ted segru a kamarádku zadarmo a krafeme co to jde.. a já tuhle, no musím už dotelefonovat, brní mi z toho ruka ![]()
jinak neboj poslední tu budu strašit já
mám termín až 28.1. tak se tu třeba budeme bát spolu…
Aliiku - no krásně přibrala
to je fajn… tak at to hezky zvládáte, nějako když to ted slyším si to nedovedu představit..uf.. že by mi začínala panika ![]()
já byla včera na monitoru, dělal se asi 3×, paní mi nad břichem zvénila zvonečkama, docela legrace. al emimi se fakt vzbudilo, a také do něj pěkně štouuchala, al ezabraly vážně až ty kravské zvonce ![]()
tak já jdu dožehlit povlečení a nějkaé drobnosti. jo včera jsem se byla podívat na nějaké mikinky nebo svetříky přes overálky a prd. jako nikde nic nemají. a když tak od LORD a to je sakra umělotina a to mají v puntanele. a jiné obchodz bud jsou ybrané, nebo od velikostí 2m výš…
tak zatím
Jeee, Kosatko, obrovske gratulace, at jste obe brzy doma!!!
Nerikal tu nekdo, ze do Silvestra budou 2 miminka? Takze ktera bude dalsi? ![]()
Aliiku, prima, ze si najdes chvilku se za nama podivat, mala je sikulka, ze tak pekne pribira a snad se casem i lip vyspite ![]()
Kristy, Kuby, to brneni nezavidim, me nastesti brni ruce jen v noci, pres den je to celkem v pohode.
Chjo, tady je uz druhym dnem brutalni pocasi, prsi,fouka vitr a je zima, ted cekame na PA aby zkontrolovala a pak pojedem nakoupit, uz tyden jsme nikde nebyli a zasoby dochazeji ![]()
Sylvii, ja mam zkusenost s Philem a iCandy znam taky, my teda sli do Phila, mam pro nej slabost.. nejsou to klasicky kocarky, ale spis je to o zvyku a fakt jsou prakticky. Tady v Irsku jsou oba dost oblibeny, hlavne protoze je tu tolik rodin s vic nez jednim prckem. A urcite bych byt tebou volila prakticnost, zvlast pokud musis denne pouzivat metro, busy, atd. Deti budou v poho i v mensim kocarku, neboj ![]()
Jůůů Kosatko gratuluji!!!
Vše nej do života oběma, muc ![]()
Frag: jsi posel fakt dobrej zpráv ![]()
Aliik: hodně spinkání a co nejméně plakání přeji ![]()
Páni, tady se dějou věci…gratulace maximální! (A taky trochu závist - podle posledních Kosatčiných příspěvků to šlo dost rychle ![]()
Hned jsem si listovala na stranu 76, abych zjistila, kdy měla termín, jestli se taky nemám začít bát ![]()
Tak schválně, kdo bude další????
Já strávila celeé dopoledne s křečemi v jedné části zad, teď to naštěstí přešlo, že by poslíčci??? Kulatím se a kulatím, na kontroly už také do porodnice… Byla jsem poprvé v Podolí a byla jsem šoku z těch davů
Čekala jsem 2 hodiny na to, abych nadiktovala nemoci babiček a dědečků, příště to bude ještě delší čekání - bude i monitor.
Porodům i už narozeným miminkům zdar!
Knizska, to je hrozný, že tě nechají takhle čekat. Mě stačilo, když jsem byla na testu na cukrovku a čekala dvě hodiny. To se dělá v 26.týdnu, neumím si představit, že bych teď na konci nekde dvě hodiny seděla… Když jsem byla poprvé v porodnici, tak mi točili monitor a zároveň jsem diktovala tyhle věci - nemoci, stavy, manžela, atd. Nemusela jsem nikde čekat. Asi máte v Podolí hodně maminek, co?