Poradna duly
Jana Čurdová
Fragol, zase nechci chytračit, ale kombinaci vápník-hořčík-zinek jsem jednou brala na vlasy a nehty, a když to se mnou nic nedělalo ani po půl roce, tak jsem se dozvěděla, že tahle kombinace je k ničemu, že se účinky vylučují a je dobré to brát každý zvlášť
. Tak si to zkus koupit zvlášť a ber třeba jedno ráno a druhé večer, třeba to bude lepší…
Jinak křeče jsou u mě taky extra kapitola!! Už mě berou i do stehen - v noci - a to pak úplně skuhrám auu auu auu
. Magnesko taky neberu, ale i ten vápník by to měl zlepšit.
Kubi, já mám vápník, kde je napsáno 1 - 2 tablety denně, tak jsem dneska vzala dvě. Uvidíme, ale asi jedinou terapií bude fakt ten porod
.
Ahoj holky, přeji všem hezký večer a Kosatku s Verunkou vítám doma. ![]()
Já dneska měla den blbec… nejdřív KO u doktora, kde mi bylo řečeno, že jsem připravená a že můžu rodit každou chvilku, že se to tam pěkně hejblo, tak jsem mu řekla že mám času dost a na to se jen usmál a jen mi řekl, že nejsem prvorodička a ať raději počítám dřív. To ale ještě neznamená, že nakonec nebudu přenášet.
Taky mi v poradně dobře měří tlak, vždycky na víckrát, dnes mi nejdříve naměřila sestra 160/98, pak 155/92, až se pak zarazila na 133/88 a to už se jí celkem líbilo, tak mi to tam zapsala.
Ale že by mezi měřením měla mít nějakou pauzu jí asi nedošlo…
Od doktora jsem jela s malou na cvičení, pak na nákup… asi mi nestačí že vláčím ten pupek vepředu, tak jsem jela jen pro jogurty a málem se mi to nevešlo do auta. Pak mi volala doktorka, jestli už nerodím, protože jsem měla jít na tříletou prohlídku, kde jsem si v kalendáři hezky poznamenala že tam mám být v pět odpoledne, tak mě vyvedla z omylu, že jsem tam měla být už v jednu. Už si vůbec nic nepamatuji…
![]()
Myslím, že holky nemusíte mít z porodu strach, já osobně se docela těším, vždyť je to zážitek na celý život, a když se tomu budete moc podávat, tak se budete hůře otevírat.
Jinak jsem si taky myslela, že na křeče je hlavně magnézko a taky se tím vždycky budím v noci.
Aliiku ať Ti antibiotika brzy zaberou, ale počítám že jo… vím jaké to je, taky jsem si užila a ještě jsem dostala nějaké kapky na uvolnění prsa, hlavně musíš pořádně kojit a v případě i odsávat.
Fragi tak to bych asi taky měla najít oddací list.
Přes svátky jsem už hledala techničák od auta kvůli pojistce, taky si to dávám do desek, ale tam prostě nebyl, tak se to manžel snažil hodit na mě, ale je pravda že si myslím že ho někde zabordelařil on a možná i někde v práci, protože já převrátila celý byt naruby a techničák nikde.
Tak musel udělat duplikát.
Snad najdu ten oddací list v pohodě. ![]()
No holky já tedy žiju zase s tím, že na křeče je ten vápník
.
Fragolko, také si myslím, že je lepší brát ty vitamíny zvlášť a ne dohromady v jednom.
Berdo, to bych byla právě ráda, kdybych se té bolesti při porodu nepodávala, vím, že jde pak vše lépe. Ale bojím se toho, že budu panikařit. No tak uvidíme, takhle dopředu to nezjistím
. Šmoulinko, ty neznáš DM drogerii? Možná jí ve městě nemáte.
Jo jinak to, že si manžel vezme doma nějaký papíry a není schopný vrátit to zpět je u nás úplně normální
. Dokáže mě tím strašně naštvat, protože to hledání je pak na palici
. Jako nechápu co je tak těžkého na tom, vzít papír a vrátit ho zpátky
.
Holky připravujete ty bradavky nějak na kojení? Já slyšela, že je dobré je před porodem drhnout žínkou, nebo kartáčkem aby si zvykly, děláte to některá?
Kubi, tak já zase všude čtu, že na bradavky se nemá téměř sahat, že to může způsobit dráždivou dělohu a předčasné stahy. Třeba při masáži proti strijím se mají bradavky vynechat. A žínkou nebo kartáčem bych to teda nedala… ![]()
Ahoj holky, zase vás dočítám až takhle večer, nestíhačka-) Dneska jsem strávila 4 hodiny v porodnici v poradně..jsme myslela že pojdu-) Malej se celou dobu vrtěl a jakmile nás vzali na monitory tak spal, takže jsme ho chudáka šťouchali, aby něco dělal. JInak se paní doktorce nelíbil můj vyšší krevní tlak, tak musím na kontrolu v pátek, na přeměření tlaku. No brní mě poslední dva dny šíleně ruce, tak se mi ani nechce moc psát..a to bych měla napsat strašné množství esejí do školy, ble ble..
gratulace k novému mimi! já už bych taky chtěla..-)))
![]()
Kristy to co píšeš je klidně možný, já právě nevím jestli něco dělat nebo ne
. Jdu také číhnout na internet a něco o tom přečíst.
Hest, vítej do klubu brňavek
.
No jo, nemusela jsem ani moc hledat a přečetla si, že to fakt ten porod vyvolává
. Takže nemasírovat ničím …
Kdyby to jen vyvolalo porod, tak ok, ale ono to právě asi způsobí ty stahy, když tělo ještě není připravený. Takže nemasírovat a miminko si je omasíruje samo ![]()
Kristy a Kubi to je teda celkem drastický to co tady píšete, ale souhlasím s Kristy, už jen při představě je mi zle. Co takhle si vzít rovnou drátěnku?
![]()
Prsa se Ti pak přizpůsobí a rychle si zvykneš, neboj Kubi. ![]()
Tak jsme zpatky z kina a teda je fakt, ze jsem cela bolava, film byl supr (Avatar), ale preci jen sedet tri hodiny uz je trochu narocnejsi. Navic tam bylo sileny vedro, takze jsem mela co delat, aby to tam se mnou neseklo. Nakupy jsme nakonec trochu zminimalizovali, jen darek pro kamaradku, co uz 9.ty den prenasi, nejaky ten hadrik pro nase mimco a par drobnosti do tasky do porodnice, nakupy me ted fakt nebavi ![]()
Berdy, tak to vypada, ze to mas taky za par co? ![]()
Tak jsem se uklidnila, že mám doma exemplář normálního chlapa
Ale s tím oddacím listem mi teda hnul žlučí. A ty řeči typu „Já se po tom podívám“, hu, tak to bych chlapa fakt praštila ![]()
Kristy, tak jsem zase o něco chytřejší
Magnésko mi na křeče samotné pomáhalo (ale to jsem brala 6tbl denně na tvrdnutí břicha), ale jak jsem je vysadila, je to tady zpátky, takže to budu muset ty dva týdny ještě přetrpět ![]()
Berdo, mě včera taky sestřička měřila tlak hned jak jsem vylezla schody do ordinace
Nějak nechápu, proč by to nemohla udělat po těch 20 min, co jsem seděla na pásech. Taky ten tlak podle toho vypadal 150/75 (manžel poznamenal, že už jsem byla jak přetopený kotel, bo jinak mívám 120/60 a níž
), tak aspoň, že ten dolní si udržuju tak v normě. Fakt se začínám modlit, abych tak začátkem příštího týdne porodila, nohy už mám jak sloupky do betonu, prostě hnus
A celkem závidím optimistické prognózy tvého doktora, že už se něco chystá ![]()
Tak tříletou prohlídku zvládnete později
Já už čkám „obsílku“
pro Mišku, ještě jsme nebyli… Tak bych to ráda nechala až po porodu, že by pak šel Míša se Simčou v tandemu ![]()
Kubi, taky bych nemasírovala, i když o té žínce jsem to četla taky, že se mají bradavky otužovat, ale nepraktikovala jsem. Mimčo si bradavky přizpůsobí samo ![]()
Mausko, já už nevydržím sedět ani 3 hod před televizí, natož v kině, to jsi ještě dobrá
Na Avatar si dělal zuby manžel, tak ho pak budu muset vyslat asi samotnýho ![]()
No nic, dneska už se asi rozloučím a pomažu spát. Sotva držím oči. Mějte se a dobrou. M. ![]()
mausko no já myslím, že to ještě nic neznamená i když doktor řekne, že to může být každou chvilku, nakonec budu ještě přenášet.
A s tím kinem Tě obdivuji, já byla naposled v kině před čtrnácti dny, film byl normálně dlouhý hoďku a půl a fakt jsem tam nemohla vydržet sedět, jelikož mi neustále tvrdlo břicho. Jinak Avatar je prej super, ale sama jsem ještě neviděla.
Fragolo já tu tříletou budu tak dlouho odkládat, že to taky nakonec zvládneme najednou i s Berčou. ![]()
Jinak s tlakem jsem měla vždycky v těhotenství problém a vždycky jsem pak brala prášky, ale nejdříve mi je vždy nasadí v porodnici, protože u mého doktora v poradně to praktikují tak jak píšu, měří tak dlouho než se jim to líbí a ono to vždycky dřív nebo později klapne. ![]()
Jdu ještě něco udělat a pak snad spát pokud to půjde. Tak se hezky a v klidu vychrupkejte. ![]()
Ahoj holky, všem přeji hezké ráno a klidný den. ![]()
Jste stále ještě všechny pohromadě? Řekla bych, že budeme zase dnes minimálně jedno miminko, cítím to v kostech. ![]()
Jdu dneska na socku dovyřídit si mateřskou a rodičovský příspěvek, tak jsem zvědavá, jelikož si mě přehazují jak horký brambor a mám toho už plný zuby. ![]()
A jak vám dneska všem je?