Poradna duly
Jana Čurdová
PRVNÍ , DRUHÉ A TŘETÍ DÍTĚ
![]()
VAŠE OBLEČENÍ
1. dítě - Začínáte nosit těhotenské oblečení, jakmile vám doktor potvrdí, že jste těhotná.
2. dítě - Nosíte své normální oblečení tak dlouho, jak je to možné.
3. dítě - Vaše těhotenské šaty jsou vaše normální oblečení.
JMÉNO DÍTĚTE
1. dítě - Studujete knihy se jmény a trénujete vyslovování a psaní kombinací všech vašich oblíbených jmen.
2. dítě - Někdo musí pojmenovat své dítě podle pratety Agáty. Můžete to být klidně i vy.
3. dítě - Otevřete knihu se jmény, zavřete oči a přečtete jméno, do kterého se zabodl váš prst.
PŘÍPRAVA NA POROD
1. dítě - Pravidelně trénujete dýchání.
2. dítě - Nezdržujete se trénováním dýchání, protože si pamatujete, že dýchání posledně vůbec nepomohlo.
3. dítě - Zažádáte o epidurál již v 8. měsíci.
VÝBAVIČKA
1. dítě - Oblečky na novorozeně předem vyperete, sladíte je podle barev a srovnané uložíte do skříňky.
2. dítě - Zkontrolujete zda jsou oblečky čisté a vyřadíte pouze ty s nejtmavšími skvrnami.
3. dítě - Chlapečci mohou taky nosit růžovou, není-liž pravda ?
STAROSTLIVOST
1. dítě - Při prvním náznaku zafňukání či zamračení zvedáte dítě do náruče.
2. dítě - Zvedáte dítě v okamžiku, kdy hrozí, že se nářkem vzbudí prvorozeně.
3. dítě - Naučíte 3-leté dítě jak natáhnout mechanickou houpačku.
AKTIVITY
1. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi a vyprávění pohádek v knihovně či divadle.
2. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi.
3. dítě - Berete dítě do supermarketu a čistírny.
ODCHODY Z DOMOVA
1. dítě - Když poprvé zanecháte dítě doma s někým na hlídání, zavoláte během té doby 5 krát domů.
2. dítě - Před tím než odejdete nezapomenete zanechat telefonní číslo, na kterém je vás možno zastihnout.
3. dítě - Zanecháte následující instrukce: Volat pouze tehdy, když se objeví krev.
DOMA
1. dítě - Strávíte velkou část dne pouze pozorováním dítěte.
2. dítě - Strávíte část dne hlídáním, aby starší sourozenec nezmáčknul, nestrčil nebo neuhodil toho mladšího.
3. dítě - Strávíte část dne schováváním se před dětmi.
To se mi taky líbí,to jsem měla kdysi v mailu ![]()
Mně ted přinesla pí poštačka dopis, si představte že tentokrát to na sociálce potvrdili za den.
Takže musím v tom sněžení na úřad ![]()
Hola ženy, přidávám se těm, co se víc a víc střídavě těší na porod a střídavě by ho nejradši odložily na jaro
(nebo léto
)
Ale bez břicha samozřejmě! Ty poslední týdny jsou za trest, mám ze sebe trochu deprese, že jen co vstanu, už jsem tak unavená, že bych si šla zase lehnout
Jo a asi se odstěhuju za kolegyní do jezera Lochness ![]()
Kontrola v porodnici byla včera dlouhá (opět někalikahodinové čekání + natáčení monitoru) a celkem k ničemu. Ani mě nevyšetřovali, jen se mudr zeptala, jestli se mi daří dobře. Tak vůbec nevím, jestli se něco od minule změnilo a nebudu třeba v dohledné době rodit.
Ale vlastně mě potěšili, nemám streptokoka, tak se antibiotika po porodu nebudou konat ![]()
Zatiim!
Tak jsem vyluxovala, vytřela, utřela prach, povlíkla postýlku a teď si dám obídek za zásluhy ![]()
Holky, vy jste dneska nějaké vtipné
!
Já jsem byla dopoledne se ségrou na nákupu, tak jsem aspoň vylezla z baráku a jen mi to prospělo. Kvůli těm oteklým nohám skoro nevylézám (nevejdu se pořádně do bot). Naštěstí jsem sebou nikde nesekla, ani pocestě neporodila
.
Dneska jsem opět nějaká svěží, ségra říká klid před bouří, ale nevim, nevim… Úplně mě přestaly bolet záda (po těch měsících velká úleva) a břicho mi taky už nevadí. Divný! Jo a poslíčky mám po čtyřech hodinách
…
Tak jsem se vrátila z úřadu a jsem totálně vytočená. Nejdříve mě pošlou z Prahy 4 na Prahu 3 a na Praze 3 mi zase vysvětlí, že to musím vyřešit v Olomouci, a že nevadí že tam firma skončila už v roce 2007 konkurzem, a že vlastně když jsem nikde od té doby nikde nedělala (celou dobu jsem brala rodičovský příspěvěk, na který mi měla navázat mateřská) tak nemám nárok na mateřskou a pak to teprve musím řešit přes úřad tady a budou mi rovnou vyplácet rodičák. Teda nevím, ale myslím, že v tom mají trochu větší bordel.
Na druhou stranu tady na Praze 4 byla pani tak rychlá, že mi přišel už dopis, že mi pozastavila rodičovský příspěvěk i když na něj mám ještě nárok… no to mě holky pos..
![]()
Berdo, Monano, Zziny, děkuji za dávku humoru
. Je to fajn takové malé rozptýlení
.
Berdo, já těm úřadům vůbec nerozumím, poradila bych, ale nevím
. Jinak jsi mě ještě překvapila tím jak jsi psala, že sis pak po porodu vlastně uvědomila, že jsi měla nějaké kontrakce už doma
. Já to chci taky takhle
! Je to podle mě dar od Boha, protože jinak to není možný. Znám holky co rodily 15 nebo klidně i 20 hodin
.
Monano, koukám, že jsi dnes také pilná
. Já se cítím dnes docela fajn. Byla jsem na józe a funěla tam jak mašina, ale hezky jsem se uvolnila.
Kristy, to je dobře, že se ti nic není, ale ty poslíčci po 4 hodinách to snad stačí
.
Já právě čekám, že přijde dnes zprávička od Kralishka
. Už včera jsem si říkala, že by to mohla mít za sebou.
Berdo plně tě chápu. Já už bych to postřílela. Taky ještě nemám vše vyřízené. Sice už mi poslali mateřskou za půlku měsíce. Ale na půlku rodičáku prý nemám nárok, protože mateřská za půlku měsíce je vyšší než 7600,– A dopis z OSSZ taky pořád nedorazil. Hrůza, děs.
Jo ještě, jogurtama se cpu každý den a že jejich omezení pomůže proti otokům jsem vůbec nevěděla
![]()
Víte co si myslím já, že v téhle fázi už nám proti otokům nepomůže nic. Já už to nijak neřeším, je spousta návodů a člověk by nemohl nic. Spoléhám na to, že když jsem tím nikdy netrpěla, po porodu se to spraví samo… uvidíme, ale já tomu věřím!
Kristy to je na sto pro, že po porodu otoky nebudou. A v téhle fázi, už se asi opravdu nic dělat nedá. Už je příliš pozdě něco zkoušet. ![]()
Tak kde máme nová miminka??? Šup holky, ať to máte rychlý ![]()
Tak já jsme doma z úřadů-rodiče mě popováželi autem.
Já jim na tu sociálku napsala dopis a najednou to šl o tak rychle že mi to potvrdili ještě 23.12. a hned poslali.Vzala jsem si formulář na porodné a jsem ráda že to mám pro ted z krku.
Taky myslím na kralishka jak se jim daří.
Ahoj holky ![]()
ZZiny hihi… to nás s manželem pobavilo.. jen jsme u některých bodů konstatovali, že jsme asi nějaké děti přeskočili ![]()
Barunka v noci zase plakala.. ach jo, holky, já z toho mám dycky děsnej pocit.. plakala max 5 minut (byla jsem ji pohladit a tak.. a pak jsem šla zas pryč). Ale stejně
jsem cíťa, co ![]()
Jinak příští týden prodáváme ABC a nakonec i tu naši Teutonku, takže budeme mít akorát peníze na iCandy.. ale ještě ho musím vyzkoušet, abych zas neměla doma něco nepoužitelnýho..
Teda musím zaklepat, že otoky mě tentokrát snad minuly. Minule jsem na konci těhu mohla nosit jen Pepčovy sandály, což byla v tom sněhu lahůdka..
teď jsem ve svých botech a pohoda.
Dneska jsem byla konečně na EKG
v pátek jdu poprvé do porodnice do poradny.
Včera jsme demontovali stromeček, tak jsme chtěli udělat před ním foto (minulý rok jsme si Barunku přinesli na Štědrý den domů a taky fotili u stromečku, tak jsem chtěla další o rok později. Dokonce jsem se kvůli tomu po roce učesala a namalovala!!
No a ze stromešku toho moc vidět nejni ![]()
A teĎ jdu jíst ![]()
Sylvi a nekupovali jste nějaký tandem kočárek nebo to mám popletené???
My ještě máem stromeček, asi ho odstrojíme až půjde Honzík spinkat-Ježíšek nám ho během spaní nstrojil tak by ho měl i odstrojit ![]()
Sylvii sluší vám to, a tobě téééda. Kočka
, máš hezounkou blbostičku na krku. Na tohle jsem ujetá ![]()