Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2002
6.1.10 19:26

KNIZKO no mě posunuli termín na 28.1. a včera dr, řešil, že jsme malý… tak nevím.. myslím, že mám tady špatně metřík, musím se podívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.1.10 19:35

Mariee, zátka může odejít až čtrnáct dní před porodem, tak bych to nehrotila. I když docela chápu, že jsi vyjevená, ale neboj, i kdybys rodila teď tak je to ok :-) . A trochu si rýpnu, pardon :-) : kdyby to náhodou přišlo v noci, tak hodně štěstí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
6.1.10 19:36

marie : neboj já jsem na tom stejně už od 36 tt , tak jsem první dva dny z toho nespala, ale stejně se vůůůbec nic neděje… a i kdyby to u tebe vypuklo, tak mimčo už je úplně OK, tak se neboj… se mi to kecá že :-D

Jinak vtípky super, calamaiko fakt bomba :palec:
taky ještě něco přidám na dobrou noc :

Jste připraveni mít dítě?

Zapomeňte na teorii a vrhněte se do praxe. Pokud chcete zjistit, jestli jste na vznešené rodičovské poslání dobře připraveni, řiďte se následujícími pokyny:

1a. Ženy: První krok v přípravě na mateřství je jednoduchý. Oblečte si župan a na břicho si zavěšte pytel s fazolemi. Noste ho devět měsíců, potom desetinu fazolí odeberte.

1b. Muži: V rámci příprav na otcovství zajděte do nejbližší drogerie, vysypte obsah peněženky na stůl a řekněte prodavači, aby si vzal kolik chce. Pak zajeďte do supermarketu a sdělte vedoucímu, že si může nechat od vašeho zaměstnavatele poukazovat celý váš plat.

2. Abyste si vyzkoušeli, jak to bude vypadat v noci, procházejte se denně od pěti odpoledne po obývacím pokoji a na rameni při tom držte mokrou tašku o váze tří až pěti kilogramů. V deset si jděte lehnout ale přesně o půlnoci vstaňte a pochodujte až do jedné. Pak si nařiďte budík na třetí hodinu ranní. protože neusnete, ve dvě vstaňte a dejte si panáka. Ve tři čtvrtě na tři ale určitě jděte do postele. Až začne ve tři budík zvonit, hbitě vyskočte, ale nerozsvěcujte. Do čtyř hodin zpívejte ukolébavky, potom si budík nařiďte na pátou. Vstaňte a uvařte snídani. Dělejte to pět let. Tvařte se přitom vesele.

3. Vezměte meloun a vydlabejte z něj dřeň. Pak v něm vyvrtejte otvor velikosti pingpongového míčku, zavěste ho pod stropem a rozhoupejte. Vezměte misku krupicové kaše a zkuste ji po lžičkách do melounu vpravit. Musíte však předstírat, že jste letadlo, to znamená, že byste měli vrčet a dělat ze lžičkou krouživé pohyby. Vytrvejte, dokud polovina kaše nezmizí a potom si zbytek vylejte do klína. pokud jste to zvládli, jste připraveni na krmení ročního miminka. Aby jste se přichystali i na batole, pomažte pohovku nějakou pomazánkou a všechny záclony zapatlejte džemem. Za rádio hoďte chleba s máslem a několik měsíců ho tam nechte.

4. Oblékání malých dětí není tak snadné, jak se na první pohled zdá. K nácviku potřebujete chobotnici a síťovou tašku. Pokuste se nastrkat chobotnici do tašky tak, aby žádná chapadlo neviselo ven. Máte na to celé dopoledne.

5. Zapomeňte na sportovní vůz a kupte si kombík. A nemyslete si, že s ním budete moci parkovat před domem. Rodinými auty se totiž nemohou majitelé moc chlubit. Chcete li vědět jak bude vypadat, kupte kornout čokoládové zmrzliny a položte ho do přihrádky pod přístrojovou desku. Pak do přehrávače strčte minci, roztlučte rodinné balení čokoládových sušenek a dropty vysypte na zadní sedadlo. Nakonec přejeďte kapotu po obou stranách hráběmi. To by snad stačilo.

6. Nácvik na procházku: Oblečte se a půl hodiny čekejte před záchodem. Potom vyjděte před domovní dveře, ale hned nato se vraťte. Totéž zopakujte ještě dvakrát.Pak několikrát jděte k brance a zase zpátky k domu. Nakonec vyjděte na chodník a pět minut se velmi pomalu procházejte. Podrobně prozkoumejte každý vajgl, žvýkačku, papírový kapesník a mrtvého brouka, které najdete. Občas se pár metrů vraťte a pak teprve pokračujte dál. Ve chvíli kdy zvrátíte hlavu a začnete ječet, že už to dál nevydržíte ani minutu, jste připraveni vzít dítko na procházku. Vyjevených sousedů si nevšímejte.

7. Běžte do supermarketu. Vezměte si s sebou něco co se podobá předškolnímu dítěti. Ideální je dospělá koza. Plánujete li víc dětí, jedna koza nebude stačit. Obstarejte si nákup na celý týden aniž byste z nich spustili zrak. Uhraďte všechno co snědí a zničí.

8. Naučte se nazpaměť jména všech postaviček z dětských večerníčků. Křemílkem počínaje a Rumcajsem konče. Až se v koupelně přistihnete, že si zpíváte úvodní melodii rozhlasového večerníčku HAJAJA, budete na rodičovství dobře připraveni.

9. Všechno co řeknete, minimálně pětkrát zopakujte.

10.Ještě než učiníte konečné rozhodnutí, zajděte na návštěvu k nějakým nešťastníkům, kteří už děti mají. Proberte s nimi chyby, kterých se podle vašeho názoru ve výchově dopustili a vysvětlete jim jak by měli postupovat.

Nezapomeňta pohovořit o trpělivosti a důslednosti, bez nichž žádný rodič ničeho nedosáhne. Navrhněte jim, jak by mohli své ratolesti naučit chodit na nočník, jíst příborem, poslouchat a chodit do postele bez omlouvání. Vychutnejte si to - bude to totiž naposledy, kdy budete mít na všechno odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8228
6.1.10 19:51

Huráá, další miminko, Alky, gratuluji k holčičce, at máte hodně mlíčka a jdete brzo domů. :-)
Marie, neboj, miminko už není tak malé, to zvládnete, i kdyby jste v noci jeli rodit. Ale nevím, jak dlouho před porodem může zátka odejít… :-( nemám zkušenosti, ale sestřenici odešla zátka a za 4 dny měla porozené miminko, ale asi je to individuální, to není jak s plodovou vodou, že to musí být do určité doby. Podle mě teda. Holky, taky se bojím porodu, strašně. A průjem jsem měla myslím v neděli a pondělí nebo v so a v ne… nevím už, ale přešlo to.Pošlu vám fotku včerejčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
6.1.10 19:52

Ty jo Zziny tak to je fakt dobrý :potlesk: :pankac: . Já jsem se tedy nachechtala :mrgreen: :mrgreen: .
Mariee, tak to možná budeš rodit zrovna dřív než 28.1. :-P .I kdyby ti zátka odešla a měla jsi rodit za 14 dní, tak to vychází na 20.1 :dance: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
6.1.10 20:04

Mariee, neboj se… me odesla zatka ve 36. tt, no a zítra mám termín a vypadá to, že budu přenášet… Mimčo se stále nikam nechystá, plodové vody mám nadbytek..... A i kdybys jela, tak sice nebudeš mít obříka (my podle odhadů teď máme někde kolem 4,20 kg, chjo), ale mimís bez problémů vydrží. Držím pěsti!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
6.1.10 20:10

Mariee je to dřív, ale zase tak hrozně brzo to není, popravdě řečeno souhlasím s Knizskou, kdybych porodila teď někdy, tak by mi to taky nevadilo… aspoň jak píšeš by se ten pekáč dole zmenšil. :lol: A zátka opravdu může odejít až několik dní předem.
Jinak je otázka jak je mimi malé, řekla bych že jestli je nad 2kg, tak podle mého to ještě ujde. :-) Zase se většinou menší děti lépe rodí. :wink:
Callamaiko to teda budeš mít velké mimi, i když UTZ nikdy není přesný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
6.1.10 20:17

A Smouli, ty nás tady moc neprovokuj s tím tvým mikropupíkem :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
6.1.10 20:22

Tak můj chlap šel s bráchou na pivo a já se jdu na ložit do té vany, mám slíbeno to prošťouchnutí tak se musím načančat. :oops:
Po pravdě řečeno už si nepřijdu ani trochu sexy a někdy se těeším až to všechno zhubnu a že třeba cvičením se mi podaří být ještě aspon trochu šik :wink:
Marrie myslím že už by t otaky šlo a z těch odhadů si nedělejte holky starosti-je to fakt dost nepřesné.
No a já zjistila v porodce že oproti ostatním mám docela malé bříško 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
6.1.10 20:25

Ahoj holky,
zdravim z porodnice, kde mi na chvili prinesl muj drahy notebook. Male se vubec nechce ven, takze uz od pondeli ji tu lakame vsichni ven a nic. Takze uzivejte si radeji „domaci hysterie“, protoze lezet v porodnici, ukazovat frndu na potkani a jeste si uzivat te neustale pozornosti od vsech typu… tak cooo??? je na palici.
A blahopreju holkam k miminkum… ja si tu cekam a vzdycky doufam, ze uz dalsi den to bude. Tak uvidime a jak to bude tak dam vedet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
6.1.10 20:35

Ahoj já myslela že ti dělali vyvolávačku??Tak přej iaby to bylo brzy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
6.1.10 20:36

Kralishku držím palečky, ať už to máš za sebou. Nejhorší je to čekání. A už ti něco daly??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.1.10 20:36

kralishku, zdravím do porodnice. Všechny tady na tebe myslíme, kdy to teda bude :-) . Tak hodně sil!!! Jinak ta neustálá pozornost mě taky trochu štve. Možná bych měla být ráda, že jsem středem pozornosti, ale i přes to, že mám termín až v sobotu, tak už mi pár dní volají příbuzní a ptají se „TAK COOO?“. Trochu mě to otravuje, přece kdybych rodila nebo porodila, tak se to všichni dozví, ne… Například dneska se mi nedovolala teta, tak obvolala mamku i taťku, co a jak. No, plašani 8-o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
6.1.10 20:38

Jééé holky já už jsem povýšila. Z kecalky, jsem zasloužilá kecalka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
6.1.10 20:46

Ahojky holky,
GRATULACE K MIMISKUM :potlesk: :potlesk:  :potlesk:

JÁ se dnes vrátila z porodnice, V pondělí ríno mně chytli ,,poslíčci,, každé 4 minuty. nepřešli ani po vaně, tak jsme jeli. Kontrakce po 12h nikde…ale odtekla mi hlenovka a dr. se vyjádřil, že do 40t nevydržíme. Tak jsem zvědavá… :). Jdu hajat, mně začína bolet bricho

Doufám, že jste všichni v poradku..
Pohladte briska :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí