Poradna duly
Jana Čurdová
Petule to těžko říct, mě už to snad přešlo.
Jinak jsme měli bezva výlet.Jeli jsme na tu krev , a těsně pře cílem se syn v autě kompletně pozvracel (asi měl taky těhu nevolnost
).Takže teď jsem ho uspala a jdu mýt auto.Potahy ze sedaček už se perou v pračce.
Petule, moudré knihy praví, že nevolnost by měla přejít tak kolem 12tt, tak jsem zvědavá, jinak je prý pár výjimek, které nevolnost trápí celé těhu, tak doufám, že nejsem jedna z nich. Ačkoli jsem mamina zkušená, tohle je u mě premiéra
Teda,u kluků mi bylo blbě malinko, teď je to horší…
Kosatko, já jsem si tuhle libovala, jak je to super, že nám děti v autě nezvrací, tal doufám, že to ještě časem nepřijde
Zvládají i delší vzdálenosti, tím myslím v rámci ČR, dál jsme si zatím netroufli, ale chybí mi to ![]()
Fragolo nám taky normálně nezvrací.Udělal to celkem 3 x , a to jezdíme autem často.Za měsíc se chystáme do Maďarska, tak to doufám bude v pohodě.Teď mě tak napadlo, jak to zvládáte s autosedačkama? To se přece nemůžete vejít?
Fragolko vždyck když vidím ten Tvůj podpis, tak se Ti v duchu klaním.. hele.. jak se to zvládá s dvěma, třema dětma tak rychle po sobě.. a rozumí si? a co žárlivost.. a vůbec.. nechceš se podělit o zkušenosti?
moc by mi to pomohlo..
Kosatko, tak to jo, já myslela, že vám syn zvrací pravidelně
No, my jezdíme tak, že Věrka sedí uprostřed a bez sedačky (je to povolené) a Davča s Ondrou po stranách a Míša ve třetí řadě a samozřejmě mají sedačky. No a manžel se začíná koukat po nějakém 9-ti místném autě ![]()
Sylvii, ono to jde, ale občas mám fakt chvilky, že si říkám, jaká jsem husa a nezůstala jsem svobodná a bezdětná
Ale když se pak přijde pomazlit Davča nebo Miška, vlepí mi pusu a řeknou: „Mám tě rád“, je to nádhernej pocit… Sakra, se mnou ty hormony dneska zase cloumají ![]()
JInak Věrka byla zakřiknuté, tiché dítě, takže když se Davča narodil, bylo to fakt v pohodě, pořídila jsem babyvak.
Vždycky mi přijde nejhorší to, že staršího odnaučíme nějaký zlozvyk a okamžitě to chytne toho mladšího. Třeba teď Miška venku začíná zvonit u cizích lidí tak to je celkem sranda…
Žárlivost jsme zatím neřešili, teď se teda občas bijou Miška s Davčou, David je děsný hamoun, takže i když koupíme hračky ve 4 exemplářích, chtěl by nejlépe všechny. Tak doufám, že ho to brzo pustí, jinak ho děti ve školce budou fakt „zbožňovat“
Ale jinak byly vždycky nejstarší děti na miminko moc hodní, žádná nevraživost tam nebyla… Jinak se snažíme čas mezi děti spravedlivě dělit, takže když kluci odpoledne spí, dělám s Věrkou takové holčičí věci, Davča je hodně autíčkovej a Miška potřebuje někoho, kdo mu bude předčítat a malovat. Je každý jiný
Ale fakt se to dá, manžel teď byl i 3 měsíce po sobě vždycky na týden pryč a přežili jsme ![]()
Tak jo, nebudu psát román, kdyžtak se, Sylvii, ptej ![]()
M.
Sylvi já teda ze zkušenosti mluvit nemůžu, ale myslim si že právě čím menší věkový rozdíl, tím lepší kvůli žárlivosti.Nevim, mám pocit, že rok a půl staré dítko bude žárlit méně než než třeba 4 leté.To už z toho má jiný rozum.Ale třeba se pletu a hlavně asi to bude u každého jiné.
Fragolko díky.. tak jak tak na Tebe koukám, zvládáš 4 děti, budeš zvládat pět, tak já snad dvě a práci a školu a sbory taky dám ![]()
Na třetí si ale chvilku počkám
přeci jen ![]()
Kosatko s tou žárlivostí máš asi pravdu ![]()
tak já to nebudu moc řešit a moc se toho bát.. ono se to nějak udělá.. jen mě štve bydlení.. máme 2+kk, s manžou bydlíme v pbýváku a druhej pokoj je dětskej.. už teď je tam palanda, s větší postelí dole.. trochu předčsně
ale někdy tam taky spíme a já se tam třeba zrovna teď učim.. teda teď zrovna ne, ale už zas za minutku začnu ![]()
Ale je to tu humus, máme zatím málo nábytku, pořád tu mám binec.. chtělo by to rekonstrukci a úklid.. no a pak časem výměnu za větší.. tři děti sem, to by byl fakt mazec..
Ahoj holky, dnes zdravím za trochu lepší nálady. Dělím si jídlo na malinkaté porce, jím jen rohlík s máslem a banán a je mi o trochu lépe
. Tak hlavně abych to nezakřikla.
Hanules, jak je tobě? pá
Sylvii, to víš, že zvládneš
Už víš, do čeho jdeš. Mně osobně připadají lepší děti takhle po sobě, než dvojčata, to by mě asi kleplo ![]()
Koukám, že toho zvládáš i s tak malou slečnou poměrně dost, takže v lednu uvidíš, že jsi se bála zbytečně ![]()
S tím bydlením tě chápu, my bydlíme v RD a od loňska přistavujeme patro, už se moc těším, až to bude hotové, potřebujeme to jako sůl, máme obývák, ložnici, pokojík a kuchyň a začíná nám tu být pomalu těsno. Manžel slibuje, že to bude do konce srpna hotové, tak má ultimátum, aby to bylo co nejdřív ![]()
Ahoj holčiny. Dlouho jsem se tu neukázala, nějak není přes den čas a večer lehnu k telce totálně na totálku.
kosatko na jaké bylas krevní testy?? Na ty co se chodí normálně k dr. ve 12 týdnu???
Vrátila jsem se z KO, doktor mi napsal, že jsem v 11 týdnu, mně to vychází v 10 a další kontrola za tři týdny. Mám si rozmyslet kam chci na UTZ, on má nějaký míň kvalitní, tak mi nabídl v Brně nějakou kliniku, dělají tam UTZ a nějaké speciální odběry krve, které jsou na úrovni jako odběr plodovky ty se ale platí. No nevim co stim. U malého jsem na žádné speciálním vyšetření nebyla.
fragola já tě obdivuju. Kamarádka má čerstvě šesté a stačí mi přijít jen na návštěvu
, ale nemá je takto po sobě, nejsterší má už 15, pak 13 a 11 a pak prcky, ale ty starší doma hodně pomůžou.
Vedette přiznám se že ani nevim, ale u dr mi brali krev hned na začátku, to bylo na vyšetření krevní skupiny apod.
Na tyhle jsem jela do nemocnice, chodí se prý v 11 a pak v 15 týdnu a pak jsou z toho teprve výsledky.S Fiípkem jsem na nich byla jen jednou.Je to teď prý změna.
Nevim kolik se za ty odběry u vás platí, ale jestli je to únosné, asi bych do toho šla.Už jen kvůli lepšímu ultrazvuku
Ahojky holky ozývám se po delší době a moc se za to omlouvám, ale nešel nám net, pak jsme byli na svatbě a navíc se přidávám do klubu …je mi hrozně zle, zvracím od rána do večera, žludek ako na vodě neustále, motá se mi hlava, bolí a už jsem i omdela, v něděli jsem prospala celý den, a v ponděl jsem si musela vzít dovolenou v práci, a spala zase clý den…no byl to nářez, včera mi bylo v práci příšerně, ale dneska už je to celkem únosné, sice mi není nejlépe, ale zvracení se mě teď odpo pustilo…pomáhá mi ledově vychlazená kola po lžičkách a piškoty ještě v postely, ale stejně zvracím…
Jinak v pátek na kontrole byl bobešek vidět na utz,ale srdíčko ještě ne, byly jsme 6+0tt. podle doktora, a teď v pátek jdu znova…tak snad už bude srdíčko vidět
Všem gratuluji k úspěšným kontrolám, srdíčkům, a novým těhulkám k těhu…a mějte se mi krásně zatím
Ahoj holky, je mi líto, že je vám blbě, ale zas na druhou stranu mi to pomáhá, že v tom nejsem sama ![]()
Sylvii, co ty státnice???
Ahoj holky…
tak jsem doma.. byl to děs, šprtala jsem do tří, bylo mi blbě, ale nakonec za 2
tak jsem šťastná a teĎ už nebudu toho malýho broučka trápit a stresovat, ale budu ho hezky hejčkat ![]()
a příští týden na KO! hurááá! jen aby tam byl!
díky, že jste na mě myslely! ![]()
Sylvii, tak velikááááánská gratulace
Jsi dobrá. A mimčo si s tebou už bude užívat jenom pohodičku. M.