Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1226
22.1.10 16:20

Berdo ahoooj,
mala je krasna - jako panenka. Tak blahopreju.

Jinak k tomu kojeni - mala take ze me nevytahne vic jak 40 ml, ale vzhledem k tomu, ze pribira, hlady nerve, tak ji to asi staci, tak treba to o mnozstvi neni. Jinak nevim, zda jste nejaka rodila v Krci, ale tam okolo toho kojeni to uz neni podpora, ale normalni sekta. Prislo mi, ze postoj maji tak trochu - kdo nekoji nebo ma jiny defekt typu ploche bradavky apod., at se skvari v pekle… Ja s tema svejma plackama je musela presvedcovat, ze to proste nevzdavam, mala taky ne, tak holt potrebuju ukazat vicekrat jak na to a poradit, co s tim. A zvladame to.
A kojim i pred tchyni a svagrovou - nechaji se tezko vyrazit a zase nenecham malou kricet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
22.1.10 16:23

A na ty bradavky - jeste doporucuju hydrogel - krasne je zklidni - je to takova gelova placka, co se na ne dava. Levna zalezitost to neni, ale prinasi velkou ulevu.
 http://www.medela.com/…gel_pads.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
22.1.10 17:12

Ahooj mamušky,
Berdo, vítej doma :kytka: :dance: . Malá je nááádherná a sladká :-P , opravdu hotová panenka.
Kralishku, a kde jsi ten hydrogel pořídila??
Sylvi, pozor na to, néé, že budeš předbíhat :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
22.1.10 17:23

Tak jsme 2v1 zvládli ještě i ten zápis do ZŠ s Věrkou, takže od září máme školačku :dance: Paní učitelka Věrku chválila, teda, chvílema se tam celkem smála, něco tam Věrka vykládala o klucích, pak se málem vyslíkla, aby ukázala tričko od Ježíška, no, prostě éro. Jsem až valila oči, jak je ukecaná 8-o :mrgreen: Jsem moc ráda, že jsem u toho byla :-)

Berdo, vítejte s malou doma, super, že vás už pustili, už jste si v nemocnici užili své :-? A malá je pusinka :huban:

No, už jsem se smířila s tím, že mě můj MUDr. neodrodí :-? , bo dneska to nebude a zítra rozhodně neslouží, ale šlo by to :wink:

Jinak jsem už dneska mrtvá, v noci jsem nic nenaspala, tak doufám, že se aspoň vyspím a porod se nerozjede na noc :roll: To už bych asi byla mrtvá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
22.1.10 17:27

Co se týká popisu porodu, bude to stručný.
Bolesti mě začali když jsem byla venku s Honzíkem, ale neměla jsem čas to nějak vnímat. Po příchodu domů jsem si začala zapisovat časy a tedy od půl pátý jsem měla kontrakce po šesti minutách. Pokračovali dále i po vaně, až do 21hod. Rozhodnutá jsem byla, že až půjdou na pětiminutovky pofrčim. Ovšem pětiminutovka se přeskočila a ihned následovali čtyřminutovky. Ty už byly o poznání horší. Ve 21:30 pro mě přijel manžel. U nás zrovínka pěkná sněhová kalamitka, neprotáhlý silnice. Tak jsme hodily za Čelákovicema pěkný hodiny do protisměru. Naštěstí se nic nestalo, jen jsme na chvilku zapadly. Na porodku jsem přijela přesně ve 22 hod. Doktor mě prohlédl, že jsem na čtyři otevřená. Pak jsem šla na monitor. Po dvaceti minutách jsem volala na sestru z monitoru, že rodim. Přiklusala a konstatovala, že jsem na osm a rovnou jsem si došla na sál. Tam mi bodly vodu a prosili mě, že do lavoru ještě ne :lol: . Asi 6× jsem zatlačila a Lucka byla venku - čas 22:53. Ani mě nestihli nastříhnout, takže jsem trochu potrhaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
22.1.10 17:32

Mausko, si se konečně dočkala. Přejem tobě i Honzíkovi moc, moc štěstíčka a zdravíčka

http://www.beruska8.cz/…ekne2/35.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
22.1.10 18:05

Gratulace k miminkum, ja jsem dneska skejsla na kontrole šest hodin, nicméně se prý otvírám, do neděle buď porodím, anebo v neděli večer nklušu se prý prospat do pondělka v porodnici a v pondělí nám pomůžou..nicméně doktor byl úžasnej, vtipnej a v neděli slouží, takže jestli vydržím do neděle, tak bude ještě s ním veselo-)) prý jak to vidíte..já mu na to řekla, že jeslti budu muset v pondělí trčet šest hodin n monitoru (tam jsem dneska skejsla přes hodinu, neb malej furt spal) a v čekárně, že mám tašku v autě a valím na indukci ještě dneska, bo to čekání nepřežiju, tak se smál, pak si mě prohlídla říká, no tam dole se mi to moc líbí, tak jsem něo prohodila, že jsem rád, že aspoň někomu se to tam dole líbí, no jako haha, jsem vylezla uplně vysmátá a kompromisem jsme domluvili tu neděli. Tak se sndi začínám těšit, protže pokud se někomu podaří mě rozesmát po šesti hodinách bezmocného čekání..tak to smekám-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
22.1.10 18:15

Monano, to byl fakt neskutečnej fofr :-D . Ještě, že se vám nic nestalo, jak jste hodili ty hodiny :think: !
Fragolko, tak to je dobře, že jsi byla s Věrkou u toho zápisu :palec: . Snad se bude malá těšit do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
22.1.10 18:33

Berdo: vítej doma, zase to byl fofr porod ? malá je krásná ..kdepak, já už jsem smířená s tou vyvolávačkou :zed: , nemám ani břicho dole, prostě fakt niiiic :mrgreen: :nevim:

Sylvii, Hest: no aspoň víte, že se u vás něco chystá

Sylvii: ty penízky jsou fakt blbý, ale to nějak určo zvládnete…Já se jen bojím, aby manžel nepřišel o práci, protože máme dluhy na byt a by jsme taky pěkně namydlený…

Hest: tak 6 hodin, to je fakt mazec… koukám, že tady bude mít hodně lidí včetně mě „výživný“ pondělí :mrgreen:

Fragi: vidíš, nakonec stihneš úúplně všechno , i ten zápis … tak a teď už jen porodit, že :mrgreen:

MOn: porod závidím, fakt že joo, teda aspon to vypadá podle popisu jako „pohoda“

kralishek: slovo „sekta“ je dobrý označení… mě právě hrozně vytáčí ta šílená propagace kojení za každou cenu …

tak pěkný večer, snad zde ještě ráno nějaké to kindervejce krom mě bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
22.1.10 18:44

Mon: hlavně že se vám při cestě nestalo nic vážného..
Fragi: super, že jsi stihla i ten zápis :wink: aspoň jsi o Verčinu šou nepřišla :-D

Já začínám mít zase nějaký stres z toho, že mi nic není :roll:
Ale koupila jsem si (teda Sofči) přebalovací podložku, tak aspoň malá radost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
22.1.10 19:55

berdo vítej doma. Berenika je sladoucka princezna. My jsme sli z porodky jak bubáci. Malé byl kabátek obrovský (Andělce už nebyl v3 týdnech)

fragy tak jste to stihli :-D a dík za podporu s kojenim.

Kde seženu ty homeopatika? Normálka v lekárně?

Mon hezká rychlovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
22.1.10 20:29

Bel, nezoufej :kytka: , i když mně se to zatím říká :think: , jsem zvědavá, jak na tom budu já příští týden :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
22.1.10 21:05

Kubi: děkuju :kytka: mám dneska nějaké slabé chvilky :-) Třeba to bude u tebe taky fičák :wink: a třeba i dřív než příští týden :wink: ještě je před námi dlooouhý víkend :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
22.1.10 21:13

Bel nezoufej!!! „přenášíš“ dva dny, to ještě jde.. a počkej, pak se ani nenaděješ a najednou budeš rodit :-)
mně fakt nebylo NIC až do kontrakcí :-)
přenášela jsem týden a už jsem byla tak nějak apatická :-)
Neboj, ono to brzičko přijde.. třeba hned zítra :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
22.1.10 21:37

Dobrý večer mamči,

MAUSKO posílám gratulaci k mimískovi, ať jste oba zdraví :kytka: Musela sis chuděrko zkusit, tak dlouuuuuho rodit.

Fragolko super, že jsi stihla ten zápis, no a zítra už bude třeba Simonka venku :wink:

Moc díky za vaši diskusi ohledně kojení. Trošku jsem měla černé svědomí, že to nevnímám jako něco co,je naprosto nejúžasnější na světě. Naštěstí jsme se už s malou celkem sehrály, ale začátek byl krušnější, přesto bych ráda kojila do konce 6 měsíce a pak začnu uvažovat o „odstavení“. Švagrová kojila do dvou let a přiznávám, že to je pro mě odstrašující případ. Bylo to přesně v tom „rytmu“, že malý ji vyhrnoval všude triko a sápal se po ní. Když jsme byli na 3 hod. výletě, kde byl pěkně rozmrzelý, tak ho za tu dobu 4× kojila!!! no prostě, to fakt nedám :oops:

Berdo malá je fakt krásná :-P

Mon tak koukám, že proti Tobě se můj porod děsně táhnul, bo jsem po příjezdu do porodnice porodila až za dvě hodiny :mrgreen:

Holčiny, malá usnula, tak jdu taky zalehnout, ať alespoň něco málo naspím. Papa, dobrou noc a případně rychlé porody :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí