Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10388
22.1.10 21:54

Jak jsem teď četla příspěvek od Paji, tak jsem si vzpomněla na historku od mojí mamky. Je to učitelka ve školce a říkala, že jí přišel do třídy nový chlapeček, kterému bylo 3,5 roku, sednul si jí na klín, začal rozepínat plášť a chtěl bumbat :lol: . Byla z toho prý úplně vyjevená 8-o :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
22.1.10 22:11

Kubi, Věrka se těší do školy už teď :-) Se ptala, kdy tam zase půjdeme :wink:
Tak z toho zápisu mám taky veliký zážitek :-) Jen jsme tam dost dlouho čekali, tak už jsem manželovi špitala, jestli nemám začít rodit, aby se to trochu hnulo :mrgreen:

Zziny, jo, já stihnu úúúúplně všechno, jen to mimčo nám pořád jaksi nějak chybí :roll:
Už máš dudlík? :mrgreen:

Hest, aspoň, že jsi natrefila na dobrýho doktora :-D Třeba se to do pondělka hne…

Bel, neblázni, přenášíš teprve 2 dny, ono to přijde, neboj :-) Ale já už Simču taky normálně uplácela, ať vyleze, koupila jsem dupajdy, body a čepku :-) Tak z toho mám radost aspoň já :wink:

Přiznám se, že mám z větších dětí sápajících se mamince pod triko taky celkem osypky… Ale třeba ze mě mluví čirá závist, když jsem se ke kojení skoro nedostala :mrgreen:

Mně manžel potěšil, že mi šlo břicho dolů a pak konstatoval, že se spletl, že to zkreslovalo oblečení :cert: Jinak mi POŘÁD odchází zátka, špiním, už mě to neba, ale doufám, že se aspoň na zítřek vyspím :-) Kontrakce mám občas, teď jsem si dala horkou sprchu a šmytec :nevim: Simča je tajemná jak hrad v Karpatech :wink:
Tak se mějte, dobrou noc a přenašečkám zdar :lol: . M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
22.1.10 22:52

Kubino hydrogel mivaji ve vybranych lekarnach anebo zdravotnickych potrebach… od medely, od chicca anebo hartman-rico. Da se i strihat - sezenes-li nejaky vetsi…

ZZiny jj, sektarky ted cihaji vsude mozne, a to jen aby nam matkam pridelavaly starosti a cerne svedomi, pokud nam to nejde nebo to boli apod.

A vubec vsechy holky… zbyvajicim preju rychle porody a maminkam klidne, krasne a zdrave mimisky:)

A heslo dnesni noci: Do dvou let kojit nebudu, takze si to moje draha uzij ted!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
22.1.10 23:39

Ahoj holky, diky moc ze jste na me myslely. Malej ma 3.64kg a 54 cm, takze zadnej drobek, ale kdyz jsem se pres kontrakce konecne dostala k samotnemu porodu, tak to bylo v poho, bez natrzeni, proste supr, ale ta cesta k porodu byla peklo.. No, vic napisu pozdeji :) Ted uz jsme doma a je dobre, zvykame si na sebe. Doctu vas pozdeji, ted jdu odpocivat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
23.1.10 06:03

ahoj holky, Monano můžu se zeptat - byl manžel u porodu? a co na to říkal? Lucinka s nim nepohnula?
Iviqv homeopatika seženeš normálně v lékárně.Je to taková malá tubička, jsou to malé kuličky.Jí se tušim 2× denně 5 kuliček.Jsou sladké, výborné :-D
Nechají se rozpustit v puse.Mě v té lékárně dali celou brožurku o homeopatikách, jsou jich mraky na různé nemoci.Někdy vyzkoušim třeba na rýmu nebo na kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
23.1.10 08:19

Dobré ránko vespolek,

dík za podporu holky, vím že nepřenáším dlouho, jen mi včera nějak hráblo :lol:
Dneska je to se mnou lepší, jen se mi nechce zas do té nemocnice :roll:
Teda Mausko, fakt ti moc závidím, že nemusíš být v porodnici 8-o teda jestli jsem to dobře pochopila, tak jsi včera porodila a večer už jsi byla doma ??

K tomu kojení: taky nemám v plánu kojit do dvou let :lol: je to sice každého věc, ale mě to přijde trošku na hlavu :oops:
A ze sektářek žádný nervy nemám, holt někdo mlíčko má a někdo nemá..to přece neznamená, že když některá mamča nemůže kojit, tak je horší než ta co kojit může .. :zed:
Jdu si udělat slabé kafčo a jsem moooc zvědavá, kdo se tady ještě objeví vcelku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
23.1.10 08:34

Hezké ranko,

Bel : neboj jsem tu a opět beze změny…

jsem naprosto KO, bolí mě v krku, teče mi z nosu, kašel atd… co mám dělat :pocitac: ..a to do sebe už dny cpu co můžu
No taky jsem se v noci hrozně vylekala, protože malej se nehýbal, vůbec nešel rozhýbat, už jsem myslela, že povalíme do porodky, asi tak teprve po šílených 20 minutách třepání břichem se nastartoval a snad už je to dobrý..
A vůbec - jakou ted máte frekvenci pohybů ???

Fragi, jestli zde ještě jsi : dudel nemám, přeci si nebude vymýšlet hned od začátku :mrgreen: , prostě je to chlap a vyleze až se mu bude chtít :mrgreen: Jinak Fragi myslím, že Simi dneska vykoukne, už máš těch příznaků nějak moc na můj vkus :mrgreen: , resp. kdoví jestli už není na světě…

mousko: vítej doma, závidím rychlost návratu…

ad kojení: to kojení větších dětí mně taky přijde právě hrozně zvláštní :nevim: , já už si to neuměla u malé představit něco po roce, natož ve dvou..
Zvláštní je, že „sektářky“ mě neskutečně vytáčí , i když já sama neměla s kojením nejmenší "technický " problém, malá byla hrozně šikovná. Ale prostě asi radikální postoje mě štvou, holt ať si to každej dělá po svým a druhýmu do toho nekecá , no ne.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
23.1.10 08:38

Zziny: já si říkala, jestli se ukážeš :lol: K pohybům můžu říct, že někdy cítím až moc..Snažím se Sofči vysvětlit, že ven se musí spodem a ne tak, že mě roztrhne napůl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
23.1.10 08:47

bel: jak jsi O MNĚ mohla pochybovat :mrgreen: :lol: :mrgreen:
No já nevím, přes den cítím tak občas zavrtění , šťouchnutí, malý kopance a tak, večer se teda vlní dost ..ale sumasumárum.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
23.1.10 10:11

Ahoj holky, už jsme od včera doma. Dočítt nebudu ale gratuluji všem k mimiškům.
Tak vám musím napsat že jsem už v tu sobotu před porodem nepočítala s tím že se mi porod rozdeje sám takže jsem se vykašlala na úklid, holení i umytí hlavy a vše odložila na neděli. Zkusila jsem hančinu metodu jak mi tu radila a s Lukáškem jsem si promluvila. No a když jsem šla spá už mi tuhlo břicho, nakoens jsem asi v 11usnula a o půl jedné mě bolelo břicho, vstala jsem na záchod a rupla mi voda(nikdy jsem netušila že je jí tolik 8-o )
Tak jsem jemně vzbudia Jirku-ten tomu mámel nevěřil.No a jako na potovru byl Honzík doma, tak přijel bárcha na hlídání.
V porodce mě nepotěšili že se neotvírám a dr hned nakázal nasadit mi oxytocin a vůbec chudák nebyl nadšený že jsem po císaři a přišla jsem zrovna o víkendu v noci. Ale byli moc hodní, šli jsme na sál a já jsem si konečně připadala dospěle že budu normálně rodit. Kontrakce už jsem měla pořádné asi po 2-3min. hodili mě kontrolovat ale nic nepomáhalo a tak dr přišel v 6.30 a říkal sestře-Připravte paní na císařský řez :cry: Tak jsem to při vyplnování papírů obrečela ale zas je dobré že se orzhodl tak brzo.
Celkvoě jsem to snášela hůř než ten první, prý to bylo vyčerpáním-nakonec při operaci zjistili že mám porodní cesty a orgány kolem nasáklé hrozně vodou a že by mimčo stejně nepostoupilo jak to bylo nateklé.Celou dobu si něco špitali…No ale dopadlo to dobře, Lukášek po narození krásně křičel a hend ho nesli tatkovi.
Jenže Honzík doma stávkoval a hledal maminku a tatínka a byl ta ksmutný že Jirka pak musel domů. Smaozřejmě jsempak na JIPce po císaři zase umírala :oops: ale na to už jsem ted zapomněla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
23.1.10 10:22

A pustili nás tak brzy protože u nás v porodce je kalamita-rodí se o 106 a nemají místo.
Jo a představte si že mám dole jen 4kg 8-o To je divné-tolik plodovky odteklo, lukášek měl 3080 a já shodím 4kg 8-o Takže mi zůstalo 14 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
23.1.10 10:37

Lukášek spinká v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
23.1.10 10:39

Tady už je doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.1.10 10:48

Ahoj maminy,

Mausko, paráda, že jste doma, fakt moc závidím :wink: Teda, Honzík je chlapík :huban:

Zziny, já jsem pořád tady :lol:, jen jsem nejdřív dospávala předešlou noc a teď jsme měli u počítače obsazeno :wink: Jo, já začala plašit v noci na pátek, že se malá nehýbe, tak jsem z toho byla na nerva, ale pak dobrý. Pupík se rozvlnil :wink:
Sakra, já mám nachystaný i dudlík a Simča nikde :roll: Touto dobou už jsme měli být podle plánu z porodnice dávno doma :mrgreen:

Bel, taky mám občas pocit, že se malá zkouší prokopat ven bokem :mrgreen:

Lucil, vítejte s malým doma :kytka: :-)
Císař sice nic moc, ale hlavně, že tě nenechali moc dlouho trápit :-) A už jste doma a máš malý uzlíček :-)
A Lukášek je krásnej :-) :huban:

Mějte se a pěkný víkend přeju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
23.1.10 11:08

děkuji za pochvalu malé :-)

mausko a Lucilko vítejte doma holky :kytka: :mavam:

ad kojení - já měla při koení s Rebekou problém, protože mě prsa hrozně bolela a v podstatě se mi to srovnalo až tak dva měsíce po porodu, jelikož jsem nebyla tak znalá a neustále odsávala, ale ne jen do uvolnění, ale hlavně pro vyprázdnění a pro můj dobrý pocit, pak se to pomalu srovnalo a kojení bylo pro mě opravdu moc přijemný, protože Rebča nebyla nikdy moc mazel a nechtěla se tulit, tak to pro mě bylo super, že se aspoň někdy přitulí. :-D Nicméně jsem si nikdy nemyslela, že bych malou kojila tak dlouho, ale nakonec to vyšlo tak že jsem jí kojila do necelých dvou let. Ale je pravda, že jsem jí nekojila, tak jako některé maminky, že k nim v parku přiběhne v podstatě velké dítě, maminka vytáhne prso a kojí venku. Malou jsem kojila pak ale jen večer před spaním a nikdy víc. Četla jsem totiž, že do dvou let to těm dětem něco dává, pak už nic… Proto to neodsuzuji, ale zase si myslím že je to hrozně individuální a hlavně každého věc.
Jinak hydrogel na bradavky je taky super, ale mě osobně zatím vždy stačil bephanten a používám ho jak pro sebe, tak pro malou na zadeček. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí