Poradna duly
Jana Čurdová
Mon, já mám taky mlíka habaděj, ale Ondrášek už pěkně sosá a vždycky mi prso vysaje, že už nemusím odsávat. První dva dny doma to bylo krušný, odsávala jsem jako blázen, aby se mi ulevilo, prsa jsem měla k prasknutí. Teď už se to asi upravuje. I když on je takový spáč, že ho přes den musím vzbudit po čtyřech hodinách, aby mi ulevil, jinak by spal snad v kuse a já bych praskala ve švech… Ale asi je to na dobrý cestě
. Jo a taky kojím vždycky z jednoho prsa, jak to máte vy? Někdo kojí z obou, ale já jsem asi radši, že vždycky vezme všechno z jednoho, a pak zase z druhýho. Zatím je to dobrý (teda až na ty rozkousaný bradavky, ale to se už pomalu taky rovná…). Napište mi nějaký zkušenosti ![]()
A ty sekáče, to je moje. Mám odtud spoustu hadříků, dají se tam vybrat super kousky jako nový. Na to, že to vezme párkrát a třeba jen doma, je to bezva za ty peníze… ![]()
Bel, Zziny, kdepak, já jsem pořád doma, jen jsem vyžehlila, poklidila a tak… Kontrakce by byly, sice celkem silný, ale fakt tak 2 za hoďku, je to stejný jak včera. Prostě k ničemu to nevede
Jen mě všechno bolí, hlavně záda…
Volala mi mamča, jestli můžou jít ven se psy, jestli nebudou hlídat děti… Tak jsem jen konstatovala, že můžou jít ven na hooodně dlouho procházku ![]()
Holky, mě to načisto štve… Měli jsme nakoupeno do zásoby, navařeno do zásoby a teď je mi to na nic, můžu začít znova
Proč jen se té prďolce nechce ven
už jsem z toho špatná ![]()
Lucil, super fotečka
A nemocnýho chlapa fakt nezávidím…
Mon, sakra, tak mě napadlo, jestli má ten tvůj chlap vůbec mozek
![]()
Kosatko, dobře to oslavte, užijte si to
Herdek, já už bych taky něco slavila, nejlépe Simču ![]()
Jdu se naložit do vany, třeba se to hne… Ha, ha ![]()
Ty, Fragol, já už jsem z toho tvýho „porodu“ nervózní! Když máš aspoň nějaký kontrakce, proč s tím něco neudělají? Asi by se ti ulevilo, ne? Takhle pořád čekat a nevědět dne ani hodiny… No, držím pěsti. Simče se asi nechce do mrazu, musí se pěkně nastrojit, ale je to na mozek, co?
Kristy bumbáme jen z jednoho. Akorát, že frajerka má režim podle plotu. Je pravda, že pod tři hodiny nejde. Ale třeba dneska odpo se probudila až po pěti hodinách. A to už jsem musela dvakrát odsát. Zkouším to vždy vydržet až do následovného kojení a třeba půl hodinky před tím si ulevit. Bojím se, že budu jen odsávat, že spíš tím odsáváním laktaci ještě podpořím.
Ale asi bych jinak taky praskla. Snad se to rychle upraví. S Honzou jsem toto neměla, ten byl jak hodinky po 3 hodinách.
Fragi teda holka tebe fakt lituju. Už se ti to táhne pěkně dlouho. Přeji ti aby se to do 24 hodin už rozštíplo a Simču si měla u sebe. Přece je to holka zvědavá a už se těší až si prohlídne nové oblečky ![]()
Monco to spí malá docela dlouho… takhle mi spala v porodnici, ale jen díky tomu že měla žloutenku a byla tím pádem hrozně spací a líná, po fototerapii bych řekla že spí už minimálně.
Ale i tak žloutenku pořád máme, tak musíme dávat k oknu. Jinak je pravda, že čím více budeš odsávat, tak se laktace více spustí, ale určitě se to brzy srovná. Já měla problém do včerejška, dneska už je to v pohodě.
Tak držím palce, ať se to i Tobě brzy srovná… a vlastně všem tady.
Lucilko super fotka, fakt moc pěkná… a to jsi tam byla jako jediná maminka, která se dala fotit, ne? Že ostatní tam jsou bez maminek.
Ale moc vám to tam spolu sluší. ![]()
Fragi držím palce, ať už je to co nejdříve co Simča vykoukne… hrozně se to táhne, ale neboj za chvilku se dočkáš.
ahooj
já stále vcelku.. jen jsme měli neočekávanou návštěvu a jinak jsem vězela tři hodiny po krk v papírech, ale krabic a hromad zatím nějak neubylo.. nechápu to ![]()
trápí mě zase ty moje astmatické průdušky.. takový ten tlak na hrudní kosti.. kámen.. fuj.. je to příííšerný
a vyčerpávající.. kašlu, ale nic z toho, že..
Luci jé, to je dobrý
celebritky.. sluší vám to, jen Lukášek si o nich asi myslel své, co ![]()
to je legrace– si vzpomínám, jak jsi mě před pár dny chtěla bít, když jsem se chvilku neukázala a teď už máš mimi, jsi na titulce a já.. nic
ale mám ještě čas ![]()
Fragi ach jooo.. už ať se Ti to rozjede, jo?!!!! Tak teď!!
Sekáče… máme u nás jeden speciální dětský a je geniální!! Jednou za dva měsíce tam skočim a za 500 - 700 nakoupim barče zase celou výbavičku.. jsou to většinou věci z nextu ještě s visačkou (asi starí kolekce?), nenošené a krááásné ![]()
vždycky jdu do Chicca nebo tak někam, tam se podívám a pokochám a pak přejedu do sekáče a za cenu jednoho svetru v Chiccu nakoupím plnou tašku oblečení ![]()
Jdu ukládat Barunku, tak zatím hezký večír!
Mon, Ondra by taky vydržel těch pět hodin, ale to já nedovolím
. Když se po čtyřech hodinách nemá k probuzení, tak ho zburcuju. Je mi ho líto, broučka, vždycky tak mžourá a nechce se mu, ale to bych taky jen odsávala a odsávala… A to, že bych podpořila k tvorbě mlíka odsáváním, mě taky napadlo. Logický je, že čím víc ho jde pryč, tím víc se ho tvoří, ne? Ale fakt nevím, možná to tak není… ![]()
No holky fakt člověk neví dne an hodiny.
No a fotit se můžou i mamky ale byly jsme asi jen tři-já s tím počítala dopředu tak jsem se našmajchlovala-v rámci možností a nechala se zvěčnit.
Dnes máme za sebou první koupando doma a lUkášek byl hodný. V porodce u koupání vyváděl jako hrom.
No a já kojím z obou-prý se to má asi prvních 14 dní.Jen je mi divné že se mi prsa tak nenalila, snad to bude dobré a bude mlíčka dost. Pamatuju si že jsem s Honzíkem v porodnici brečela jak se mi prsa nalila a bolelo to.
Fragi to ti nezávidím, ale třeba to půjde rychle-a už jsi objednaná třeba na termín vyvolání??
Lucil, krásná fotka! Nás fotografka v porodnici nezastihla
, škoda. A ani se nedivím, že se to Lukáškovi nelíbilo. Copak takový miminko se dá štelovat?
![]()
Lukášek by měl papat po 2hod během dne. Má na hranici žloutenku a čím víc prý bude papat a vylučovat bude to lepší a pro tvorbu mléka je to prý taky dobré. Někdy chce ale jíst i dřív-hlavně v noci-tak mu dávám. časem se to srovná.
Teda vy mě tak chválíte až se červenám
Já Lukáška chtěla normálně chovat a on at ho posunu víš a víš-do takové divné polohy.Jo a mně se ze začátku pletla jména-pořád jsem v porodce lukáškovi říkala Honzíku
![]()
Ahojda,
Kristy, Monano, vy máte hodný dětičky
. To se hezky čte, že tak dlouho spinkají. Já mám pořád takovou představu, že až budu mít miminko, nebudu moct dělat vůbec nic jiného, že si ani hlavu neumyju
.
Sylvi, to mě mrzí, že tě pořád trápí ten kašel. No, snad to brzy přejde a bude zase líp. A můžeš používat nějaký foukátko, nebo v těhu ne?
Vy se holky máte s těma sekáčema, u nás je jen jeden a skoro nic v něm nemají
.
Kubi nechci to zakřiknout ale Lukášek zatím celý den spinká-v noci moc ne ale přes den o něm nevím.
Jdu do vany a pak odpočívat, dobrou.
Kubi, já jsem taky ráda, ale neříkám ještě hop. Můžou ho začít trápit prdíky a užijeme si. Zatím je to dobrý, ale radši si moc nezvykám. I když, kdyby to bylo takhle, tak bych se rozhodně nezlobila
. Na druhou stranu, když pořád chrní, tak se mi po něm strašně stýská a pořád ho chodím pozorovat a rozplývám se, jak je krásnej. A dojímám se. Někdy až k slzám
. Že by hormony…? ![]()