Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3657
24.1.10 14:18

Supéééér Fragi, JUPí. Přeji mnoho štěstíčka, tak si se dočkala

http://www.beruska8.cz/…pekne2/3.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
24.1.10 14:20

nebo jestli pro Fragi by nebyl lepší tento obrázek

http://www.beruska8.cz/…kne2/114.gif

ale tam už je dětiček zase víc, tak třeba někdy… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
24.1.10 14:23

Fragolko!! Moooc gratuluju :hug: :dance: :dance: Konečně to máš za sebou!! :potlesk: :kytka: Ať Vám to se Simonkou v porodnici uteče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
24.1.10 14:24

Fragi, obrooooovska gratulace. At se vam dari mooooc krasne!!!!! :potlesk:

Kojení a odsávání
Chtěla bych otevřít téma… Kojím a jsem rozhodnutá kojit i dál. Jen jsem se chtěla zeptat, co si myslíte o odsávání mléka? Myslíte, že se prsa odsáváním vytahají více než jen kojením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
24.1.10 14:32

Fragoooool konečněěěě!! :-) tak nakonec ta poslední fáze byla snad taky docela rychlovka! :-) super! Moc gratulujeme!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
24.1.10 14:48

Fragolko obrovská gratulace :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:
Koukám že Simonka je kus ženský, jsem ráda že nejsme sami mezi těmi drobínky tady :lol:
Monano Fragole určitě ten druhý obrázek.Oni ty děti doženou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
24.1.10 15:22

Fragi: velikáánská gratulace k Simonce :kytka: :kytka: :kytka: 

..koukám, že je adeptka na druhé největší miminko z tabulky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.1.10 15:29

Fragol, konečně!!! Moc gratuluju a přeju hodně zdravíčka tobě i Simonce. Že ale holka pěkně narostla, co? :-) Proto jí to chvíli trvalo… :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
24.1.10 15:38

Fragi velká gratulace k narození Simonky, konečně jí máš už u sebe… přeji Simonce hodně štěstíčka, zdravíčka a lásky. A hlavně se nám holky brzy vraťte. :hug: :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.1.10 15:48

Tak vas konecne docitam, vcera jsem jen odpocivala a nabirala sily :)

Bel, jojo, porodila jsem pred devatou rano a v sest vecer uz jsme jeli domu :-D
Kojeni: tady doporucujou na bolave prsa listy zeli, ktery si date na par hodin do mrazaku a pak prikladate na prsa, prej je to fakt zazracny a hlavne levny :) No, ja zatim kojim 2 dny, tak to nemuzu posoudit, ale casem to urco vyzkousim a dam vam vedet :)

Lucilka, Lukasek je krasnej chlapik, moc vam to obema slusi!!

Kila & bricho po porodu: ja mela vcera bricho dost bolavy a natekly, dneska (2 dny po porodu) uz je jako ve 4-5 mesici (to na me nebylo temer videt, ze jsem tehu), proste takovy nafouklejsi. Kil jsem nakonec nabrala skoro 20, ted je nejakych 9 dole.
Kralishek, s tema podprdama to mam stejne, pred otehotnenim 75C, ted 85F a to jeste asi budu potrebovat vetsi 8-o
Nez jsem zvladla docist vsechny ty stranky za poslednich par dni a na vsechno reagovat ,tak Fragol uz rodi 8-o !!! Drz se kocko!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.1.10 15:50

Jezis, a nez to vsechno napisu,tak i porodit!!! :mrgreen: Fragol, obrovsky gratulace k Simonce, teda, taky sis to cekani pekne uzila, hlavne, ze to mas uz za sebou a jen to dobry pred sebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
24.1.10 15:52

gratulace Fragi k Simonce-to byla rychlovka.
ZZiny mně se stýskalo moc, Honzík byl u babi tak za mnou nebyl a ve čtvrtek my volali že je nachlazený a že nepřijede tak jsem brečela jak malá. No a když jsem ho pak v pátek viděla až ho přivezli domů tak jsem brečela taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
24.1.10 15:59

TADY NĚKDO SHÁNĚL CVIČENÍ PO PORODU, JEN UŽ NEVÍM KDO. V porodnici jsem dostala papír, kdy se má co cvičit…
Tak rozhodně břišní svaly přímé se cvičí nejdříve za 3 měsíce po porodu a břišní svaly šikmé se cvičí od 14. dne po porodua a od 20. dne po císařském řezu. Když by se začalo cvičit dříve, tak by to břicho ještě zhoršilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.1.10 17:25

Jinak k memu porodu (uz ted zapominam, jak to vlastne vsechno bylo..).
Jak vite, v pondeli jsem si nebyla jista, jestli mi prdla voda nebo odchazi zatka, nakonec to byla ta zatka, postupne odchazela jeste par dni + slabe krvaceni. K tomu se v po vecer pridali kontrakce, od cca 10-8 min se zkracovali az tusim na cca 5 min, v utery jsme jeli na vysetreni do nemocnice, udelali monitor, a jen rekli, ze zatim nic, malej se ma dobre, kontrakce sou, ale otevrena vubec nejsem. Udelali dva utz a rekli, ze bud muzu jet domu a dat vedet, az se veci trochu pohnou, nebo zustat, tak jsme zas jeli domu. Aspon jsme se teda dozvedeli, ze malej uz ma pres 3.5 kila. Doma jsem si dala horkou vanu, paracetamol (to mi poradili v nemocnici) a teplou flasku na bricho a zada a chvilku jsem i spala. No, ve stredu kontrakce tak ruzne litali, k veceru se zkratili na 4-5 min, opet jsem volala do nemocnice (nekdy po pulnoci), uz jsem byla cela bolava a unavena, F. se zacal bat, jak v tom stavu vubec zvladnu rodit.. PA mi po telefonu rekla, ze si mysli, ze jeste nic nebude, ale at teda prijedem, ze na me koukne. Do nemocnice jsme dorazili nekdy v pul treti rano ve ctvrtek, udelali monitor, vysetrili me a rekli, ze otevrena nejsem, ale ze si me tam asi nechaj, protoze uz jsem evidentne fyzicky totalne vyrizena, tam mi soupli nejakou oblbovacku, abych se trochu prospala a dali na vyhlasenej pokoj c. 3, kterej je docela brutal, bylo nas tam asi 16 zenskych + partneri, takze o nejakym spani se moc nedalo mluvit. Ve ctvrtek me parkrat prisla navstivit PA, kontrakce se na chvili vytratili uplne, pak zas byli cca kazdych 8 minut, ja porad zavrena, no hruza. Nekdy ve ct odpo mi PA prinesla TENS machine, nevim, jestli se to v CR pouziva, stimuluje nervy a snizuje bolest pri kontrakci diky elektrodam, pripojenych v miste bolesti (teda snad to pisu dobre), vypada to jako takovy ty „cvicici“ masinky z reklam, co za vas udelaj vsechnu praci bez prace. Jako na bolest pri kontrakci to funguje a tak jsem byla docela rada, ze to mam :-) Nekdy k veceru jsem byla otevrena na pul prstu, kontrakce se zacali opet zkracovat na cca 4-5 min, zacali byt cim dal tim vic bolestivejsi, nekdy, pozde vecer me PA opet vysetrila, posun zadnej, ale proste do me narvala prst a prdla mi vodu (jinak bych tam snad byla jeste dneska). Pak zacalo krusnych par hodin silenych bolesti, kontrakce kazdy 2-3 min, snazila jsem se prezit a snad jen diky manzovi jsem to nejak doklepala do dvou rano, PA me znovu vysetrila, to jsem byla „uz“ na 1 cm otevrena :-( , to me uz malem trefilo, protoze jsem uz byla totalne vysilena, bolava a zacala mit hroznej strach, jak zvladnu samotnej porod. PA byla ale supr, normalne by me na sal vzali az kdyz bych byla aspon 3-5 cm otevrena, ale ona zavelela, ze jdem hned. Zeptala se me, jak bych chtela rodit, jestli s epiduralem nebo bez, tak jsem nevahala a zazadala o epidural, napichli mi ho hned, nez zabral, tak jsem jeste mela gas & air, tusim, ze je to neco jako rajsky plyn, pomaha snizit bolest kontrakce, sice jsem se citila trochu „zhulene“, ale fakt to pomahalo :-D . No, kdyz zacal pusobit epidural, tak jsem totalne vytuhla a dalsich par hodin vicemene prospala. Manza taky pospaval, preci jen jsme meli za sebou nekolik dni temer beze spanku :lol: Zaroven s epi mi napichli oxytocin, abych se dobre otvirala a pak nekdy po sedmy rano me PA vysetrila a rekla, ze uz jsem otevrena na 9cm a ze za chvilku budu moc rodit. Nemohla jsem tomu ani verit, ze to najednou jde tak rychle 8-o Nekdy kolem osmy prisla jina PA, ktery zacinala sluzba se studentkou, ktera pak pri porodu pomahala, otevrana jsem uz byla dost a kdyz mi rekli, ze do hodky budu mit dite u sebe, tak uz jsem radosti brecela. Diky epi jsem tlacila docela dlouho, protoze jsem necitila kontrakce a ani potrebu tlacit, ale nakonec jsem malyho vytlacila a on se narodil ve trictvrte na devet rano, po peti dnech utrpeni, ktere ale stalo za to! Byl to uzasnej moment, mit najednou v naruci clovicka, kterej ve me poslednich 9 mesicu rostl :srdce: Oba jsme s manzelem breceli jak zelvy.
Nemela jsem jediny natrzeni, steh ani zadny jiny potize, takze piti maliniku a masaz hraze muzu jen doporucit – minimalne se tim nic nezkazi.. Malyho mi hned prilozili a nechali nas na sale tak hodku, pak prinesli caj a toustik pro me a F. a nechali me malyho nakojit a pak nas vzali na poporodni. Tam jsme byli do sesti a pak hura domu :pankac:
Prvni noc byla narocna, protoze jsem byla dost bolava a cela jeste nabuzena z porodu, takze jsem vubec nespala , ale jinak jsem byla moc rada, ze jsme doma, v klidu, v nasem. Vcera uz to bylo fajn a dneska jeste lepsi. PA za nama chodi kazdy den a moc nas chvali, jak nam to vsechno jde. Malej je hrozne hodnej, proste nejuzasnejsi mimco na svete :srdce:
Jinak musim rict, ze nebyt manzela, tak bych to cely nedala, byl uzasnej, celou dobu byl u me a hrozne moc mi pomahal :hug: Ted tady zrovna prebaluje malyho a vubec je ten nejbajecnejsi tatka a manzel :hug:
Taky velkej dik vam vsem, ze jste tu byly se mnou a drzely mi palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8228
24.1.10 17:26

Fragol, gratuluji k Simonce, at je vše ok, jdete brzo domů a hlavně at jste obě zdravé a máš dostatek mlíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí