Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9066
25.1.10 11:46

Ahoj holky, lehce nestiham, ted mi prte spi na ruce a druhou pisu. Moc velika gratulace Fragolce :kytka:
Jinak Sylvi omluva, ale nejak kyticky neprosly. Kazdopadne jsme Teutonkou uchvaceni a budeme ji v nejake nenapadne barve asi porizovat :lol: Az ji sezenu, dam vedet, co u nas zvitezilo, zatim to vypada na trojkolku a mozna i na vloznou tasku, do ktere by se nam prte melo vlezt az do roka. Protoze me trosku vydesilo, ze kamaradky prcek se nevesel do nasi stare korbicky, a to je mu 4,5 mesice. Tak jsem prave zvedava, co bychom delali s cca petimesicni nesedici Zuzi a ta vlozna taska mi prisla dobra alternativa, teda snad, zkusenosti zatim chybi…
Mejte se a at uz mate vsecky miminka u sebe, drzim palec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
25.1.10 11:52

Aliiku neva :-) dneska prodávám korbičku a představ si, že ta paní je úplně neštastná, že můj inzerát neobjevila dřív, protože se jim naopak děsně líbí ty kytičky :-) ale už koupila jinou Teutonku, takže k ní už shání jen korbu. No a zítra se jiná paní přijede podívat na zbytek.. takže snad ho udáme.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
25.1.10 12:52

Kristy ve dvou letech se nad dudlíkem možná zamyslíš, ale pak Ti asi bude líto mu ho sebrat, ale jak říkám každé dítě je jiné. S naší Rebčou nebyl problém, prostě ho v roce vyplivla a už ho nechtěla, což je nejlepší řešení, ale moje kamarádka se ho zase u své holčiny nemohla vůbec zbavit. Když ho mají pak ale třeba jen na noc, tak to asi ještě ujde, ale když vidíš venku třeba 2,5 leté dítě jak dudlá, tak to už mi přijde přehnaný, ale co si budeme povídat, nikdy člověk neví jak bude reagovat sám, tak nic neodsuzuji. :think:
Jinak i po týdnu je to normální, že máš zdevastovanou bradavku, já to taky tak měla a teď už je dobře. Jinak jsem dělala stejný postup jak píšeš, bepanthen, větrat a strupy za chvíli budou pryč, pak bude líp… nebo ještě jedině můžeš použít meduzku na kojeni (teda aspoň takhle tomu říkali v porodnici), já to používala před třemi lety a pomohlo mi to.

kralishku Berča taky hodně zvracela a třeba i dvě hodiny po kojení, úplně to z ní lítalo, ale pomalu se jí to srovnává (teda snad)… je pravda, že když jí přebaluji před kojením, tak je to lepší, ale stejně jí pak musím přebalit znovu, jelikož jí to tam do plenek po kojení zase lítá. Taky jsem měla chvíli pocit depky, protože jak píšeš, nakojila jsem jí, vše vyzvracela a zase chtěla dlabat, jenže mlíko nikde. Nicméně moje starší dcera Rebeka měla problém, že zvracela docela dost a u ní to prostě neustávalo, tak mi pak nezbylo nic jiného než po poradě s doktorkou, vždy odstříkat a mlíko jí prostě zahustit, naštěstí se jí to za chvilku srovnalo a mě se mlíko taky upravilo, tak tento postup jsem nemusela dělat pořád… zvracela sice dlouho, ale už to pak bylo v normě. Tak se držte holky. :wink:

Lucilko tak s tou žloutenkou to je problém, takhle dopadla moje kamarádka taky, prostě jí doktorka po třech dnech co byla doma, vrátila zpět do nemocnice, jenže problém je v tom, že do porodnice už tě nevezmou a musíš na normální lůžkové oddělení, kde už se o miminka tak hezky nestarají… snad to budete mít v pořádku. My jsme takhle málem dopadly, protože nás jedna doktorka chtěla pustit dříve, naštěstí jsem si řekla že raději počkám ještě den, než se zase po třech dnech vracet do nemocnice, když má člověk doma ještě jedno dítko, tak se mu to pak špatně vysvětluje, že člověk jen co přišel, tak zase musí pryč. No snad to budete mít OK, držím palce.

Kosatko Libenar se opravdu může, taky ho máme a jinak je ještě nosní sprej s mořskou vodou… ale ani jedno se nemá přehánět a dávat pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
25.1.10 12:59

Berdo taky jsem si myslela že miminka jsou odolný.tak snad to nic nebude.
Kristy ještě jsem slyšela rozetřít po bradavce trochu mlíčka, prý je to taky hojivé.vydrž, určitě se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
25.1.10 13:01

Ahoj holky,

Kralishku včera byly nějaký erupce, ne? Já jsem měla taky depku. Malá přes den vůbec nechtěla spát, když jsem jí dala jíst, tak vždycky dvakrát potáhla a začala se odtahovat, pak u toho i brečela. Mlíko teklo všude, no co budu vykládat :roll: Večer jsem zvažovala, zda nevynecháme koupání, protože jsem čekala, že to bude očistec. Manžel mě nakonec ukecal, že to zmákneme a najednou, jak když mávne proutkem. Ve vodě i při mazání pohodička, pak se krásně napapala a v noci se budila cca po 4 hod., což je u nás taky krááása :lol: Fakt nevím, co se jí dělo :nevim:

Holky, díky za rady ohledně dudlíku. My ho zatím nedáváme, ale právě včera jsem ho už ze zoufalství vyvařila. Dnes jsem ho Emičce zkusila i dát, ale koukala na mě jako „co mi to rveš do pusy“ a pak ho vyhodila, tak jsem ho zatím schovala. Třeba jeho čas ještě přijde, anebo taky ne.

Jinak malá taky ublinkává a někdy je schopná vyhodit i skoro všechno, co vypila. Přebalování po jídle je vždycky hrůza. Čekám, zda to „ustojí“ nebo co bude, a to se taky snažím s ní skoro nehrkat. Bohužel ona nejraději dělá do plínek při jídle, tak je to takový začarovaný kruh :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
25.1.10 13:37

Ahoj tehulky a maminky, tak jsem se pri dnesnim docitani zaradovala, ze resite dudliky, protoze u nas na nej v noci taky doslo. Rval tak usilovne a nestastne a proste nic nepomahalo, tak jsem vytahla jedinej dudlik, co jsme meli, pro pripad nouze, a hned byl klid a Honzik pak spal 5 hodin jak andilek :hug: Tak jsem si rekla,ze nez nestastny dite a rodice, tak radej dudlik :lol:
Jinak Honzik je taky trochu zloutenkovej, vypada hezky opalene, tak se sluni u okna v kosiku a byla tu PA a rikala, ze se to, za par dni zlepsi, tak snad jo.
Teda,na to ze jsem mela tak dlouhej porod, tak se dneska uz citim bajecne, jako bych ani nerodila 8-o Fakt asi nejaky hormony nebo co :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
25.1.10 13:44

Kurnik holyk když ty dudlíky tak pomáhají že bych taky nějaký vytáhla :wink:
Honzík zase kašle ze spaní a ted nad náma začali cosi kutit tak to bude asi p ospánku.
Berdo-já doufám že když bydlíme vedle nemocnice mohla bych být doma a nosit mu pravidelně mlíčko, on by byl 24h v kuse pod světlem s infuzí takže já bych ležela o patro níž a nosila mu to odstříkané mléko. Snad to bude ok. úřady máme vyřízené-hurá, přítel vše zvládl, pojišotvny, sociálku i matriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
25.1.10 14:08

Ahoj holky, dudlik mame tak pulku casu, pri desnem recu pouzivame jako tlumic, mala se tim pekne uklidni. Teda vetsinou :lol:
Jinak jsme nosili v Manduce, mala naramne spokojena, uklidni se, usne, akorat je desnej problem kdyz ji chceme vyndat. To spusti takovej rev, ze ti desni rodice ji tahaj z teplicka jejiho nositka, no proste 20 minut hysterickej plac, ze jsme si dovolili ji vyndat :roll: :lol: Takze vyndavat jedine pred kojenim, aby se uklidnila u prsa :lol: :lol:
Jo bleskova akce kocarek nabrala obratky - nakonec jsme definitivne podlehli Teutonii a objednali ji: http://www.babystyle.cz/…-mekka-taska , je to vlastne sportak i hlubokej, tak pak nejaky penizky snad ziskame prodejem stareho hlubokeho (on neni spatnej, jen trosku tezkej na panelak - snad ho za par tisic prodam).
Jinak jsem kocarkem unesena, zitra dorazi, tak jsem cela zvedava. Jo a perlicka - berem k nemu jeste za 700 nanoznik a ten bude za 12 tydnu, bo neni skladem :roll: Ale zatim budem mit tu tasku, tak ho snad nepotrebujem. A stejne do tohohle marastu budu jezdit se starym, tady je akorat umrzla brecka se soli a skvarou, to bych nasi nove Teutonce nemohla udelat :lol: :lol:
Mejte se krasne, pa Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
25.1.10 14:13

Aha, tak stranku hned, co jsem kocarek koupila, stahli, byl v te akci za 15490 posledni. Tak posilam obrazek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
25.1.10 14:26

Ali, kočárek je moc hezký :potlesk: , tak ať se v něm Zuzance líbí.

Na předporodním kurzu v nemocnici jsem se ptala, kdy dávat dudlíka a laktační poradkyně mi odpověděla, že to není vůbec dobrý, protože to dítě mate od bradavky a pak může prý hůř pít 8-o . Takže nejlépe nedávat vůbec. No koukala jsem na ní trochu divně a říkala si, jestli to náhodou trochu nepřehání :roll: . Proti dudlíčku nic nemám, naopak si myslím, že pro zklidnění miminka proč ne. Když ho bude Eli chtít, tak jí ho také dám :pankac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
25.1.10 14:38

dudlík u Honzy jsem dávala, ale Honza chvilku podudal a pak ho sám vyplivl. Takže to byla pohoda, pak už ho ani nechtěl.
Lucce dávám taky. Přes den si chvilku zadudá, ale jakmile usne fluše ho. A v noci ho nemá. Tak uvidíme.

rýmička dneska jsem taky vysávala soplíka, páč jsem ho vatovou tyčinkou nemohla dohonit. Jinak Libenar mám taky, a nedám na něj dopustit. Ale u Lucky jsem ho zatím nepoužila.

bradavky pamatuji si, že jsem hodně trpěla s Honzíkem. Měla jsem doma chodit nahoře bez a mazat bepanthenem. Takže prsit se :mrgreen: :lol:

blinkání taky se přidávám do klubíků pobliónů. Sice to není zase tak tragický, ale dvakrát už mě slušně osprchovala a sebe taky. No když je matka blbka. Měla jsem totiž tak nalitý prsa, že chudák tak velký průtok nepobrala. No tak mi to vrátila i s úroky. Přebaluji až po krmení, protože skoro vždy má bláto na hřišti až po. To pak, jak tu někdo již psal. „KŘEHKÉ“ přebalovat pouze se zvýšenou opatrností.

Pájo já včera byla taky trochu depresivní. Večer jsem si tiše poplakala nad mojim osudem a přišla jsem na to . Že supermanka zřejmě nejsem ani nebudu.

Luci ať vám kontrola žloutenky dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
25.1.10 14:41

Mon díky, jsi ale moc statečná-já už bych asi byla v PL :oops: Výborně to zvládáš :palec:
Kubi já vím že to tomu kojení nějak může ublížit a tak, pokud to půjde dudel dávat nebudem. U honzíka nebyl potřeba a ani ho nechtěl když jsme to zkoušeli. áááá Lukášek zabublal-to bude nadílka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.1.10 14:49

Mon, já teda někdy přebalím před kojením, a jak začne Ondra papat, zabublá v něm a po kojení jedeme nanovo. Spotřeba plínek je slušná, ale jak jsem zjistila, můj brouček musí mít za všech okolností uklizeno, jinak je zle… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
25.1.10 14:52

My to děláme tak že ho nakojím z jednoho, to se většinou pokaká, pak přebalím a dokojím z druhého prsa.
Ta k letím, budí se mi Honzík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.1.10 14:59

Lucilko, zrovna před chvílí jsem zjistila, že to budu muset dělat taky tak. Ondrovi už asi jedno nestačí, napucne se, krkne, dá pauzu a pak pláče. Máma špekuluje, co by mu tak mohlo být - plínka čistá, bříško nebolí, a pak zkusím prso a chytne se. Dorazí se a je klid… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí