Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky, maminy i miminka,
hlásíme se, že vše v pořádku, jen trochu nestíhám, učím na státnici a do toho starost o ta dvě zlatíčka, nechápu, jak se dá zvládnout čtyři a ž pět dětí, Fragolko??? Obdiv!!!
Gratulace ke všem novým miminkám, hodně zdravíčka a štěstíčka všem…
PajaF: Nám také hnisalo očičko, dostali jsme jen ten OpthaloSeptonex, teď po pár týdnech klidu zase hnisáme, mám masírovat kolem nosíku, od očního kanálku podél nosu tlakem prstů, zmáčknout, pustit, prý masáž, tak uvidíme, zkusit to můžeš…
Mějte se, jdu šprtat…
Dobrou
Beckovko dvě děti a učit se na státnici? TY máš můj obdiv ![]()
Mausko tvůj popis porodu jsem četla jednim dechem.Ještě že to špatné se rychle zapomíná.
Dudlík máme.Filípek ho nechtěl, ale Verunka se s nim krásně uklidní.Zatim to vidim jako plus.Uvidíme časem.Filípek musel mít zase plínku.Vždycky se do ní zachumlal.
Kristy Ondrášek je sladkej ![]()
Brýtro holky ![]()
tak já už tady dvě hodiny blbnu a nespim, protože jsem měla tušení, že manžovi se nebude chtít do práce
a já jsem pak děsně nervózní, že zaspí. V sedm měl být v Říčanech, tudíž v šest vyjíždět.. a já od pěti nespim. A taky jsem ho nakonec vytáhla až v půl sedmý.. jinak by to zas přeložil (to by teoreticky mohl, ale mně se to nelíbí
Měl tam být už v pátek. Tak jsem ho nakonec vykopala a teĎ přemýšlím, jestli ještě zkusit spát nebo co.. Barča je ještě v limbu, ale to taky už dlouho nebude.. chjo ![]()
Bel teda to je super zážitek z tý porodnice.. já slyšet nějakou maminu takhle brečet, tak mám pak depku jak blázen..
Tentokrát si řeknu o epidurál ![]()
Zziny myslím na Tebe ![]()
Tak už jsem se včera s definitivní platností začala bát porodu ![]()
Tak já nevím, asi jdu ještě zkusit lehnout..
Dobré ráno holky ![]()
Bel to máš teda opravdu hezký zážitek z porodnice, to bych asi taky byla bledá.
Lucilko no snad Lukášek nebude mít žloutenku, ale zkus ho dávat opravdu k oknu, pokud by neměl tu silnou, tak by se z toho takhle určitě dostal. Naší Berče dělala doktorka v porodnici neustále odběry na bilirubin a pořád neměla dostatečně vysokou hodnotu, aby to bylo na svícení na tu fototerapii, ale nakonec asi po třech dnech k tomu Berenička přece jen dospěla, ale měla už chudinka tak rozpíchané ručičky, jak jí každé ráno a večer brali krev, že už jsem byla ráda, že už je to konečně na svícení, protože s naší odlišnou krevní skupinou by k tomu dříve nebo později stejně pravděpodobně došla. Nicméně, nevím jak se Ti zdá Lukášek žlutý, ale naše Berča byla úplně žlutá, řekla bych že skoro jakou jsou tady ty smajlíci, i když asi o odstín méně. Ale Lukášek může hodně spinkat, i kdyby měl jen tu klasickou menší žloutenku a hlavně taky může být tak klidné a spinkací miminko bez ohledu na to, aby měl žloutenku. Tak držím palce, ať se z toho nic nevyklube.
Sylvii jsem na tom podobně, pokud můj chlap by měl zaspat něco důležitého, tak se taky víc budím já než on. Ještě, že za něj na tu schůzku nejdeš ty…
A jinak musím říct, že Barča je s tím spinkáním fakt zlaté dítě, hlavně ať jí to tak vydrží… rozhodně tím máš ulehčenou práci, ještě když teď bude další mrňous. Fakt závidím a asi si pak napíšu o recept na uspávání. ![]()
Dudlík my zatím nedáváme, ale je pravda, že Berča pořád otevírá pusu, jako by jedla, tak už jsem o něm přemýšlela, mám ho i doma, ale ještě tomu dávám čas… stejně ale myslím, že dudlík mít budeme. Rebeka ho taky měla, ale naštěstí patří k těm dětem co ho pak nechtějí, před prvním rokem ho prostě vyplivla a do pusy už ho nevzala, tak jsem neměla problém s tím, abych jí odnaučovala, ale každé dítě je jiné, tak uvidíme.
Tak přeji hezký den a holkám 2 v 1 rychlé porody ![]()
Ahojky, tak my už dudlík máme. Ondra ho vždycky vezme a za vteřinu pustí, ale když ho přebaluju před kojením a už třeba pláče hlady, tak ho na chvíli uklidní. Jsem zvědavá, jak to bude dál. Samozřejmě bych radši měla nedudlíkový dítě, ale co nadělám. Zatím je malinkej, tak to hrotit nebudu. Až ho nebude chtít dát ve dvou letech, budu se nad tím muset zamyslet… ![]()
Ahoj holky,
Agáta je taky na dudlíku - tedy hlavně v noci, přes den ho ani moc nevyžaduje. Nejdříve jsem jí ho nechtěla dávat, ale ona si buď furt cucala tlapičky anebo pyšný tatínek jí neustále strkal prst do tlamičky, takže to vyšlo na stejno.
Jinak posledních pár dní jsme začala upadat do deprese, že kdykoliv jsem Agátku nakrmila, tak hodně z toho šlo zase ven. A pak do hodiny chtěla krmit zase, ale občas nebylo moc z čeho dávat, protože mě úplně „vykojila“. A čím byla hladovější, tím více brečela a když se dostala k prsu, tak hltala - takže pak blila a když jsem se snažila ji držet furt vertikálně, tak mi málem už upadly ruce a jakmile jsem ji i po té hodině položila, tak frrr a šlo to ven. No šílenej koloběh.
Dnes v noci a teď ráno to vypadalo, že si ani neublinkla, natož zvracela, tak doufám, že třeba je to už za námi. SNAD. No, musím říci, že takové příhody jsou tedy fakt nápor na psychiku.
kralishku, Ondra taky blinká! A klidně i hodinu po krmení. Snažím se ho přebalovat před kojením, ale někdy nám to nevyjde, tak s ním pak manipuluju jako s křišťálem, ale stejně ublinkne. Tak si zvykám, že budu mít blinkací dítě
. Ale co, hlavně, že nezvrací obloukem, to by prý nebylo dobrý… Jo a většinou blinkne, když ho převleču do čistého, ale to už taky neřeším…
Kralishku vydrž.. měli jsme to trochu podobně.. taky jsem musela někdy ani ne po hodině krmit, pak se bečelo, blinkalo, bečelo, krmilo, nebylo co.. přejde to
ale holt to chce čas.. a hlavě, a to platí pro všechny starosti okolo miminka, NEBUDE TO TRVAT VĚČNĚ!! To si člověk musí pořád připomínat ![]()
JInak myslím, že dudlík není nic špatného.. ale je dobrý pak třeba přes den, kdy už si mimi hraje apod, mu ho nenápadně brát.. Barča je schopná si na něj celý den nevzpomenout.. dokud ho někde neuvidí
Na noc a denní usínání jí ho ale dávám.. a nemám s tím problém.. myslím, že za chvíli to půjde úplně bez něj ![]()
Ahoj hokky, tak příteli už je líp, dostal v nemocnici ATB a hned zabraly.
Ted jel vyřizovat s Honzíkem všechny úřady.
My dudlík nemáme, Honzík ho taky neměl a ted ho taky neplánuju. Tak uvidíme.
My v noci kojili co dvě hodiny ale šlo to.
Jo a s tou žloutenkou jednu kamarádku vrátili do nemocnice, tak po 3dnech doma šupajdili zpátky-snad nás to nečeká.
Do poradny jdeme dnes odpoledne tak uvidíme.
Sylvi, Kristy, diky za podporu. Je fakt, ze vcera uz jsem z Agaty byla cela vyrizena. Snad se ji to vsechno uklidni.
A s tim dudanem si to doufam zapamatuju. Uvidime, do kdy si ho Agatka uhaji.:D
Tak a vzhuru opet ke kojeni. To je ale rehole. ![]()
Kralishku Verunka taky blinká.A to i třeba 2 hodiny po kojení.Mě přijde že se prostě přejí a pak jí to vytéká z pusy ven.Je ale pravda že častější kojení pak nevyžaduje.Ona si po jídle i málokdy krkne.
Horší ale je že občas zakašle a včera jsem jí taky musela odsát rýmu
![]()
Pevně doufám že z toho nic nebude, protože vůbec nevim jak by si s tim poradila, drobek jeden ![]()
Prvně jsem vyzkoušela odsávačku na vysavač, a nemá to chybu.To odsávání u Filípka bylo na nervy, musela jsem ho vždycky přeprat a pak to vysávat pusou tou hadičkou … ![]()
U tohodle Verunka vůbec neplakala.Vyzkoušela jsem to nejdřív na sobě, abych věděla jaké to je, a v pohodě.
Holky, já mám pořád tu jednu bradavku zdevastovanou. Je to normální takhle po týdnu? Ta druhá už je v pohodě, dokonce začínám shledávat kojení příjemným, ale ta jedna to je děs… Pořád trpím jako prase. Vždycky se mi úplně udělá špatně, když je řada na levým prsu… Větrám, mažu Bepathenem, měním vložku, co to jde… Mlíčko tam je a teče, ale ty strupy, to je teda něco ![]()
kosatko, my jsme měli prskavou už v porodnici, tak jsem se ptala, jestli je to rýma a prý ne, že ty miminka jsou odolný. Ale Ondra občas pšíká a včera mu i vylítla nudlička, tak jsem mu na noc kápla Libenar (prý se už může, je to jen fyziologický roztok) a uvidíme. Dneska dobrý
Kosatko, jj, predtim se obcas stavalo, ze ji trochu se vratilo, ale ted to bylo fakt toho hodne. No, zatim na vaze neztraci - sice za posledni dny ani moc nepribyla, ale hlavne neztraci a zitra se kdyztak poradim u doktorky.
Kristy s tou bradavkou se ti nedivim, me se to zpravilo tak po 10-ti dnech vetrani, mazani, stridani prsu u kojeni (abych mu trochu odlehcila) a soustredeni se na „techniku“. Je fakt, ze jsem mela nejvice zdevastovane leve prso a kdykoli se mala prisala a i obcas ted prisaje, tak ji prezdivam „TY mala kobro“. A zkus ten hydrogel. Me moc ulevil.
Ahoj mamušky,
tak se hlásím po KO a monitoru. Vše je v pořádku, žádné změny nenastaly a rodit se prý nechystám
. Jsem z toho taková přešlá, ale co no, malá má svůj čas a příroda si to zařídí. Když ne, tak to hold zařídí oxytocin příští týden
.
Kristy, ať se ti bradavka brzy uzdraví! Ráda bych ti poradila, ale zatím o tom vůbec nic nevím. Tak jsem ráda, že si dle vašich příspěvků dělám obrázek už dopředu.